Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Upload filma iz PCja na TV


poba2001
26.09.2006, 20:45
Pozdravljeni, rad bi gledal dvd film ,k ga predvajam z VLC playerjem na televizorju, v Mojmikro so opisne nekaj nastavitve pa ne deluje prosil bi za detaljno pomoč. Kako nastaviti upload IP in podobno...
Hvala za odgovor.

SloCop
26.09.2006, 22:04
Poglej ZS

jegrcek
27.09.2006, 14:13
SloCop ali lahko pošlješ navodila tudi meni

poba2001
28.09.2006, 07:42
No še eno vprašanje ali mogoče kdo ve če je mogoče nadgraditi sw v AMINO-tu103 iz v1.4 v v1.7

SloCop
28.09.2006, 14:58
Da ne bom pisal vsakemu posebaj, vse ki vas zanimajo dotična navodila čakajo navodila na
http://www.mojmikro.si/phpBB2/viewtopic.php?t=495

SloCop
28.09.2006, 14:58
No še eno vprašanje ali mogoče kdo ve če je mogoče nadgraditi sw v AMINO-tu103 iz v1.4 v v1.7
to ti bo naredil siol čez čas

jan050
07.10.2006, 09:51
Jest sem sledil navodilom od SloCopa, pa na TV nimam slike, mam pa zvok.
A mi lohk kdo mal pomaga

SloCop
09.10.2006, 09:02
kontaktiraj me

rbajc
17.10.2006, 12:02
Samo vprašanje..Ali je ip v vašem primeru 10.81.24.44-ip od amoinota?(Stream output-Acces output..ipv4multicast output interface adress)Hvala.

poba2001
18.10.2006, 07:44
Robert a si zrihtal VLC na PCju.

SloCop
18.10.2006, 07:53
Samo vprašanje..Ali je ip v vašem primeru 10.81.24.44-ip od amoinota?(Stream output-Acces output..ipv4multicast output interface adress)Hvala.


ne ni aminov ip

rbajc
18.10.2006, 08:33
Ja zadeva mi deluje, problem je bil Kasperski antivirusni program, ki mi je blokiral prenos slike.

rbajc
18.10.2006, 08:36
Da VLC deluje.Problem je bil Kasperski antivirusni program, ki ni dovoljeval prenosa slike.

mrjerry
18.10.2006, 09:38
Naj se jaz tukajle vprasam...

Je ze kdo probal razdeliti izhodni signal aminota iz SCART kabla na S-Video in Audio? Za moras kupiti poseben razdelilnik. Jaz ga imam, zvezal sem vse kable, zgodi pa se mi, da zvok pride skoz, slika pa ne.

Je mozno, da je kaksen problem glede tipa SCART konektorja? Zasledil sem, da obstaja vec tipov scarta (na videz so povsem enaki) in da med seboj niso popolnoma kompatibilni. Celo v televizorjih ni vseeno, v katerega izmed scart vhodov vtaknes kabel... :shy:

SloCop
18.10.2006, 12:55
Naj se jaz tukajle vprasam...

Je ze kdo probal razdeliti izhodni signal aminota iz SCART kabla na S-Video in Audio? Za moras kupiti poseben razdelilnik. Jaz ga imam, zvezal sem vse kable, zgodi pa se mi, da zvok pride skoz, slika pa ne.

Je mozno, da je kaksen problem glede tipa SCART konektorja? Zasledil sem, da obstaja vec tipov scarta (na videz so povsem enaki) in da med seboj niso popolnoma kompatibilni. Celo v televizorjih ni vseeno, v katerega izmed scart vhodov vtaknes kabel... :shy:


ti bi rad iz činč na scart in iz scar na svhs? al kaj...? pa ni nobenih različnih scart tipov, mogoče mislis na vhodne in izhodne in kombinirane... ?

mrjerry
18.10.2006, 14:03
Slocop, tocno to.

Terminologije pa ne poznam, sem pa enkrat (se ne spomnim kje) bral, da se lahko zgodi, da pri predvajanju slike iz racunalnika (S-VHS out) preko scart vmesnika na TV lahko ne dela, ce ga ne vtaknes v pravi scart prikljucek. Avtor tistega clanka je dal tem scartom ime scart A in scart B. TVji naj bi imeli po en scart B, ostali naj bi bili pa A. Menda naj bi bil stos v tem, da se scart uporablja za komunikacijo med komponento in TVjem. Pri racunalniku pa komunikacije ni...

Skratka, meni se zdi vse malo zbrkljano :blush:

Edit: zdajle sem se na enem forumu prebral, da je lahko problem v Aminotu, ker sta zdaj vanj prikljucen 2 izhodna kabla (scart in antenski kabel). Bom izkljucil antenskega, pa da potem vidimo.

SloCop
18.10.2006, 14:20
Slocop, tocno to.

Terminologije pa ne poznam, sem pa enkrat (se ne spomnim kje) bral, da se lahko zgodi, da pri predvajanju slike iz racunalnika (S-VHS out) preko scart vmesnika na TV lahko ne dela, ce ga ne vtaknes v pravi scart prikljucek. Avtor tistega clanka je dal tem scartom ime scart A in scart B. TVji naj bi imeli po en scart B, ostali naj bi bili pa A. Menda naj bi bil stos v tem, da se scart uporablja za komunikacijo med komponento in TVjem. Pri racunalniku pa komunikacije ni...

Skratka, meni se zdi vse malo zbrkljano :blush:

Edit: zdajle sem se na enem forumu prebral, da je lahko problem v Aminotu, ker sta zdaj vanj prikljucen 2 izhodna kabla (scart in antenski kabel). Bom izkljucil antenskega, pa da potem vidimo.


Nevem kako jih kdo označuje, res pa je da niso vsi SCART priključki na napravah dvosmerni.
TV in KOMPONENTA preko SCARTA nič ne komunicirata... tam poteka samo prenos zvoka in slike in v nekaterih primerih še ukaza za vklop naprave.
O katerem aminu govorši o 110? ker 103 nima antenskega izhoda/vhoda.
In zakaj bi rad iz kompozitnega videa spravil signal na SVHS? Pa ok, če bi rad bi rad, samo zakaj čez SCART?

napiši točno kaj bi rad storil

mrjerry
18.10.2006, 16:03
Amino 110

Rad bi pa naslednje:

Iz amina gre SCART izhod
SCART bi rad razdelil na S-Video in Audio
S-Video in Audio kabel preko posebnega konektorja (ga ze imam) peljem v TV Tuner na PCju
TV gledam na racunalniku

Trenutno gledam preko klasicnega antenskega kabla. Ker pa TV tuner nima ravno fantasticne elektronike in ker monitor ni prvenstveno narejen za gledanje TVja, slika ni najboljsa. Sicer je popolnoma sprejemljivo, me ma firbec matra, ali bi bilo preko scarta kaj bolje.

SloCop
18.10.2006, 20:22
amino 110 nima scart priključka ampak kompozitni video - činče se mar motim?

Pa tudi svhs izhod ima... zakaj bi potem nekaj kombiniral s scartom?


http://www.aminocom.com/products/pdf/AmiNET110_flyer.pdf

mrjerry
19.10.2006, 09:59
Amino ima en tak mini-scart izhod in zraven prilozen kabel. Drugi konec kabla je klasicen scart. Ta scart zelim naprej razdeliti na s-video in audio.

Poskusil sem z izklopom antenskega kabla, pa slika se vedno ne pride cez preko scarta (zvok pa). Ocitno je torej problem nekje na pretvorniku...

mrjerry
19.10.2006, 10:03
Lej, zadnja stran aminota110... Nima svojega s-video izhoda, tista rec s ful pini na sredini pa je mini scart.

http://www.digitalstudio.net.au/images/amino/aminet110.jpg

mrjerry
19.10.2006, 10:06
Opala... Se nekaj sem ugotovil... Na TV tunerju lahko preklapljam source. Nasel sem tri opcije. Prva je antenski kabel (to dela), druga je CVBS (tukaj dela samo zvok, slika pa na) in se tretji, na katerega nisem bil pozoren...

Mozno je, da CVBS ne dela zato, ker TV tuner poslusa na kompozitnem kablu, tega pa ni... Torej je mozno, da je problem na TV tunerju in sploh ne na kablih. Bom se to preveril.

RH-
19.10.2006, 20:35
a bi lahko tut meni pomagal, ker tut meni predvaja samo zvok na tvjju, slike pa ni... pa nimam nobenega antivirusnega programa, da bi karkoli blokiral, nastavljeno pa je vse tako kot pise... :dontknow:

hvala

mrjerry
23.10.2006, 07:35
Novost: problem sem resil z navadnim kompozitnim kablom (s-video je preteklost) in slika je bistveno boljsa, kot je bila prej s klasicnim antenskim kablom. Zakaj tocno mi pa S-Video ni delal, pa ne vem in me tudi ne zanima vec.

RH-
23.10.2006, 10:58
no a res noben ne ve resitve, kako dobit se video na televizijo, ker zaenkrat slisim samo zvok... a je treba kaksne kodeke na vlcju nastimat al kaj?

mrjerry
23.10.2006, 11:13
caki mal... ti gledas cez VLC? :O

RH-
23.10.2006, 11:44
ammm... ja...:D saj tako pise v navodilih, k jih je slocop posredoval...

mrjerry
23.10.2006, 13:40
Potem imas pa ti popolnoma drugacen tip problema, kot jaz... Jaz vezem signal iz aminota na TV kartico v racunalniku, TV pa gledam s programom, ki je bil pac prilozen TV kartici...

Kje gre tebi S-Video kabel... Iz graficne kartice v TV, predvidevam?

Tommy Kebab
23.10.2006, 16:38
Lej, zadnja stran aminota110... Nima svojega s-video izhoda, tista rec s ful pini na sredini pa je mini scart.

http://www.digitalstudio.net.au/images/amino/aminet110.jpg

Se da dobit razdelilec, ki to omogoči jaz sem ga kupil pred 3 leti nazaj, ker sem ga rabil za domači kino.

mrjerry
23.10.2006, 17:38
perica, beri naprej... ;)

SloCop
23.10.2006, 18:57
a bi lahko tut meni pomagal, ker tut meni predvaja samo zvok na tvjju, slike pa ni... pa nimam nobenega antivirusnega programa, da bi karkoli blokiral, nastavljeno pa je vse tako kot pise... :dontknow:

hvala


Format videa imas narobe izbran.. mpras izbrat mpg1 ali mpg2 ker to je edino kar zna amino predvajat... saj sem tam v navodilih lepo naisal :)

RH-
27.10.2006, 16:14
a potem amino ne podpira divxov in dvdjev? s katerim formatompa lahko potem pretvorim format?

SloCop
27.10.2006, 17:33
vlc bo sproti pretvarjal samo pravi kodek izberi

RH-
27.10.2006, 18:17
a to izberem v meniju stream/save in tam pod video codec izberem mp1v oz. mp2v? ker to sem ze naredil in mi je kljub vsemu prevajal samo zvok in ne tudi slike...

SloCop
27.10.2006, 18:20
tam ja, malo spremeni se bitrate...

RH-
27.10.2006, 18:37
ok, sej vem, da sem ze nadlezen... :shy: bitrate sem dal na 2048 pa ni sprememb... pa tudi pod stream and media info, zavihek satistics mi pokaze pod video, da ni noben frame bil predvajan... pod decoded bocks mi pokaze neko stevilko, pod displayed frames pa 0. tko da res ne vem kaj delam narobe... ker IP je octino pravi, ce zvok predvaja, nastavitve so tudi prave, ker sem sel po navodilih, edino ce je mogoce problem v switchu, a je to mozno? a bi mogel tam kaj izklopit ali je dovolj, da samo prekinem PPPoe sejo na racunalniku? pa se neki, imam windowse 98, ker je to en star racunalnik, samo mislim da to ne bi smelo igrati neke vloge, ce mi na samem racunalniku filme normalno predvaja...:D:D

SloCop
27.10.2006, 18:42
lahko je to problem ja saj mora računalnik v realnem času pretvarjati video kar je kar zahtevna naloga. da se ne bos prevec mucil... si z vlcjem ali aditeyo sheni nekaj minut dolg video iz IPTV in potem tega predvajaj na aminu. ce ta dela potem je problem v hitrosti pcja

RH-
27.10.2006, 18:50
emmm...:blush: kje pa dobim video iz iptv? na katerem naslovu? :D

RH-
27.10.2006, 18:59
ok, zdej mi je ratal dobit sliko gor, predvaju sem pa en filmcek dolg 4 min, velik cca. 20mb! to se pravi, da je en zacetek, ampak pravis potem, da najbrz racunalnik ne more sproti pretvarjat videa in da je v tem problem?

SloCop
27.10.2006, 21:50
nič ne pravim, ampak ugibam ker ti nič ne poveš...

ne poveš kakšen pc imaš, ne poveš kaksen video sploh hočeš strimat na amino.... etc

meni se pa tudi ne da spraševat

RH-
29.10.2006, 13:34
no, kako smo redkobesedni...:D

torej, imam pentium II 600mhz, 128mb rama, graficna ati rage 32mb rama

zelim pa strimat recimo divx film dolg cca. 700 mb...

bo to dovolj?;):D

SloCop
29.10.2006, 18:44
presvoh