Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nedelovanje SIOL TELEFONA


sr@nje
29.09.2006, 10:03
Sicer moram priznati, da sem imel kar nekaj časa mir, oziroma je telefon delal BP.
Včeraj zvečer pa je na začetku dnevnika/24 ur,... , ven vrglo 90% TV programov ali pa so bili negledljivi.

Nem je ostal tudi telefon.

Kaj res ne premorete programa za nadzor delovanja telefona???
Meni gre že rahlo na K.... , klicat te arogantne na help desku, da mi ponovno vklopijo telefonijo.

Hočem tudi pojasnilo na pdlagi česa je sploh telefone vrglo ven.

A zdej če me 14 dni ne bo doma, bodo pa vsi brez telefona???

Jest fotra ne mislim učit kam klicat, kaj povedat, kako modem resetirat.
Če je stvar neobvladljiva za servisiranje na daljavo jo umaknite iz prometa, to leti predvsem na modem, saj se ve kateri.

Račun bom reklamiral, me pa zanima kako bo obračunano nedelovanje TV in telefona, ker ni postavke v ceniku???

Tipček na helpdesku je bil celo tako pameten, da mi je rekel da sem flešal modem, s čim ???
Končno prizna da jim je TV server ven vrglo, pa še kaj zraven.
Kljub temu da je internet deloval, je rekel da ne more pogledat kaj je narobe, dokler na resetiram modem.

Hočem pojasnilo, kako ne more v modem, če modem dela???

Cavallo
29.09.2006, 11:19
Ka če ti fon vn vrže morjo uni kej uklaplat al kaj ? V čem je pa to fora ? Kako pa veš a ti ga je vn vrgl al ne ? Telefon mislim :)

SloCop
29.09.2006, 11:49
Ka če ti fon vn vrže morjo uni kej uklaplat al kaj ? V čem je pa to fora ? Kako pa veš a ti ga je vn vrgl al ne ? Telefon mislim :)


sicer nisem strokovnjak, ampak mislim da je pogrutal ker mu zadeva ne dela :)

Tommy Kebab
29.09.2006, 11:50
Hočem pojasnilo, kako ne more v modem, če modem dela???
To se je tudi meni zgodilo, ko sem bil še pri siolu. Ni se mogel povezati na sagema sem čez noč izklopil sagem. Drugi dan se je lahko povezal operater.

Sej zdaj če ti telefonija dal pade greš na moj siol in pod Telefonske storitve jo nazaj aktiviraš.

SloCop
29.09.2006, 17:10
To se je tudi meni zgodilo, ko sem bil še pri siolu. Ni se mogel povezati na sagema sem čez noč izklopil sagem. Drugi dan se je lahko povezal operater.

Sej zdaj če ti telefonija dal pade greš na moj siol in pod Telefonske storitve jo nazaj aktiviraš.


tista aktivacija ne dela... meni pise da ni dodeljena nobena cifra pa vse normalno dela.... ta siol je kot pudel... ves zmesan in zavit :)

Maj
29.09.2006, 17:18
To se je tudi meni zgodilo, ko sem bil še pri siolu.

Če prav vem si sedaj pri T2ju.

Kako je pa tam rešeno imaš za internet in telefonijo vsak svoj modem ali kako.

Se tudi pri T2ju dogaja, da modem zmrzuje in ga je potrebno karnaprej resetirati.

A recimo lahko s polno hitrostjo prenašaš pet torrentov?
Če jaz poiskusim kaj takega pri Siolu mi vse skupaj crkne internet in telefon.
Ravnotako mi vse crkuje telefonija, če slučajno kaj večjega prenašam preko interneta.

Se pri T2 to tudi dogaja ali ne?

kitl
29.09.2006, 17:33
Pri T2 imaš zdaj modem na katerega priklopiš vse kakor na Sagema telefon TV in internet. Ne tu je vse ločeno oziroma je toliko pasovne širine da se stvari med sabo nič ne motijo. Gledam TV na polno 10 Mbit dol vlečem zraven uploadam iz 260 kB/s in še telefonarim. Vglavnem nevem kako je narejeno samo deluje vse hkrati. Modem nič ne zmrzuje in tudi linije ne izgublja.

Tommy Kebab
29.09.2006, 17:50
Če prav vem si sedaj pri T2ju.

Kako je pa tam rešeno imaš za internet in telefonijo vsak svoj modem ali kako.

Se tudi pri T2ju dogaja, da modem zmrzuje in ga je potrebno karnaprej resetirati.

A recimo lahko s polno hitrostjo prenašaš pet torrentov?
Če jaz poiskusim kaj takega pri Siolu mi vse skupaj crkne internet in telefon.
Ravnotako mi vse crkuje telefonija, če slučajno kaj večjega prenašam preko interneta.

Se pri T2 to tudi dogaja ali ne?

Jaz imam vood in na vood-u je priklopljeno modem, router in še 2 iptv-ja. Sesuva se mi pa nič. So pa novi modemi kakor je kitl omenil in lahko vse na modem priklopiš. Drugače pa jutri najkasneje v ponedeljek gratelovi podizvajalci potegnili prazno cev do hiše kjer bo šla optična vlakna.

Maj
29.09.2006, 18:05
Torej pri T2 lahko počnete pratično karkoli in vam modema ne uspe tako sesuti, da bi zmrznil in bi ga bilo potrebno resetirati?

Meni recimo za silo deluje, če recimo prenašam en sam torrent, če pa dva ali tri pa vse skupaj v pol ure zmrzne in če bi še samo to bi bilo še ok ampak mi hkrati zmrzne še telefonija tako, da moram vseskozi biti prisoten, da lahko resetiram.

Sem mislil, da je z modemom kaj narobe in sem ga nesel na servis a je nadomestni ravno tako crkaval.
Z mojim pa po testu, ki so ga naredili baje tudi ni prav nič narobe tako, da je to desekratdnevno resetiranje modema očitno normalna stvar pri Siolu.

V glavnem tale ADSL me prav spominja na klicno povezavo, ravno ko moram kaj nujno pogledati ali koga nujno poklicati mi crkne in moram pet minut počakati, da se vse skupaj lepo resetira.

Je morda lahko kriva slaba linija, da modem tolikokrat zmrzne?

V glavnem upam, da bom čimprej dobil možnost spokati na kakšnega konkurenčnega ponudnika a žal zaenkrat bolj slabo kaže:nonono:.

Lp

kitl
29.09.2006, 18:29
Pomoje ADSL mal bandwith za***ava preprosto je preveč omejena tehnologija, da bi normalno poganjala vse storitve hkrati. Pa še res je, da je tale Sagem preveč "razvajen" potrebuje 100% pure linijo, da deluje tko kot mora, čeprav meni Siolova telefonija ni nikoli delovala kvaliteno v enem letu. Na T2 je pa pri telefonu kvaliteta zvoka že kar predobra se sogovornika kdaj tako glasno sliši, da rabim slušalko držati kak meter od ušesa.

Maj
29.09.2006, 19:51
Meni gre še najbolj na živce, ker tega ne priznajo.

Kličem na 0801000, kličem na servis, teletrgovino,... in prav povsod mi rečejo, da mora delati brezhibno brez kakršnihkoli prekinitev, zmrzovanja modema,...

Sem pet km od centrale in lahko bi mi pošteno povedali, da je linija zanič in, da je to zmrzovanje normalno in mnogo bolj bi bil zadovoljen, če bi mi lepo povedali, da je tehnologija bolj v kur.cu in, da naj se s tem sprijaznim.

Tako pa sem eno leto rabil, da sem končno lahko dobil nadomestni modem in sem stestiral še nadomestni modem in šele sedaj vidim, da je zmrzovanje očitno normalno in, da ni kriv le moj modem ampak so očitno tako zanič vsi.

Zakaj vztrajajo pri njem, če je tako zanič???

Lp

rda
29.09.2006, 20:00
Zakaj vztrajajo pri njem, če je tako zanič???

Lp
Ker je poceni ?

sr@nje
29.09.2006, 20:00
Mal ste zašli s teme, ker men modem ni zmrznil že več kot mesec, pa tud telefon sicer deluje dokaj normalno in stabilno, kaj se je včeraj zvečer dogajalo ne vem, najprej je na tv slika skockala/zmrzovala,...,potem opazim da tud lučka za telefon ne utripa.Nisem pa nič dol vleku, pa sploh ni bila linija obremenjena.
Zresetiral sem modem, ker na siolu tako ali tako brez tega ne gre, pa ni pomagalo, slika je bila kockasta 90% tv programov je bilo črnih-niso delovali.

Hočem pa vedet kaj se dogaja, zakaj še danes slika ni uredu-se pojavljajo kocke in zakaj sem moral danes dopoldan zopet resetirat modem, če sem ga že večer prej, da je operater lahko prišel v modem???

Hočem pojasnilo od SIOL-a .

Pa tiste mulce mal v red spravte na helpdesku, ker nisem smrkavc in če nekaj vprašam hočem odgovor, če tega niso sposobni je čisto vseena če jih ni.

Sledeče vprašanje.
Na večino strong DC++ hubih me banajo, ker linija konstantno prekinja, ampak to ne pomeni da linija pade in se mi IP zamenja, ampak enostavno net za trenutek obstoji.
Kaj,zakaj, kako ???

moglasi
02.10.2006, 11:31
Telefon mi je začel popačevat zvok. Dobra stran.. na telefonu nimam več boljši zvok kot na siol TV. Mogoče mi bo sedaj zvok na a kanalu sprejemljiv... hahahahah!:evil: