Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Hitrost ADSL


creativ1
29.09.2006, 14:32
Jaz sem prej imel povezavo 1024/256 pol pa sem jo nadgradu na 2048/384. Seveda hitrost pa ni prava za to povezavo 2048/38. Naredu sem par testov hitrosti na spletnih straneh pa mi vsepovsod pokažejo isto:
Download Speed: 1250 kbps (156.3 KB/sec)
Upload Speed: 255 kbps (31.9 KB/sec)
Pa seveda sem poklical na siol pa so mi rekli da je to narmalna hitrost za to povezavo, kajti jaz vem če maš povezavo 2048 deliš z 8 pa dobiš 256Kb tako bi moglo Downloadati tudi iz siolove strani file.siol.net Downloada pa z 160Kb.

storz
29.09.2006, 14:40
Jaz sem prej imel povezavo 1024/256 pol pa sem jo nadgradu na 2048/384. Seveda hitrost pa ni prava za to povezavo 2048/38. Naredu sem par testov hitrosti na spletnih straneh pa mi vsepovsod pokažejo isto:
Download Speed: 1250 kbps (156.3 KB/sec)
Upload Speed: 255 kbps (31.9 KB/sec)
Pa seveda sem poklical na siol pa so mi rekli da je to narmalna hitrost za to povezavo, kajti jaz vem če maš povezavo 2048 deliš z 8 pa dobiš 256Kb tako bi moglo Downloadati tudi iz siolove strani file.siol.net Downloada pa z 160Kb.

prekini povezavo pa probi še enkrat.

lep vikend vam želim,
storz

creativ1
29.09.2006, 14:42
sem jo že ampak ne deluje

storz
29.09.2006, 14:44
sem jo že ampak ne deluje

ta trenutek? ker se sem nekaj spremenil. Če imaš router potem najlažje da resetiraš kar modem.

creativ1
29.09.2006, 15:15
Download Speed: 1831 kbps (228.9 KB/sec)
Upload Speed: 251 kbps (31.4 KB/sec)
Download je kar bolje kakor je bil upload je pa še vedno bol majhen

storz
03.10.2006, 07:24
Download Speed: 1831 kbps (228.9 KB/sec)
Upload Speed: 251 kbps (31.4 KB/sec)
Download je kar bolje kakor je bil upload je pa še vedno bol majhen

ugasni vse mule, torrente... in probaj kaj posnet na freeweb.siol.net

Lucky_Boy7
10.10.2006, 15:39
lep pozdrav.. jas imam isto težavo sem tud nadgradil na 2048/384 ampak linija deluje kot 1024/256...a ma gdo kakšno idejo?

storz
10.10.2006, 15:45
lep pozdrav.. jas imam isto težavo sem tud nadgradil na 2048/384 ampak linija deluje kot 1024/256...a ma gdo kakšno idejo?

080 1000 - 3

Lucky_Boy7
10.10.2006, 15:51
tnx... kak pa kaj vpliva odaljenost od vaših serverov?

storz
10.10.2006, 16:31
lep pozdrav.. jas imam isto težavo sem tud nadgradil na 2048/384 ampak linija deluje kot 1024/256...a ma gdo kakšno idejo?

probi zdej

Lucky_Boy7
10.10.2006, 18:18
hehe... no lepa.. sedaj pa vem komu moram javit ce kaj ne dela dr. storzu :D lp.

ivann
10.10.2006, 20:25
Dr. storzu bi se tudi jaz priporocil. Dva dni nazaj so mi priklopili Trio + 10Mb nadgradnja. Stari modem (10Mb) so zamenjali za Sagem 3344 (100Mb). Na starem modemu sem imel pri starem paketu 2048/384 download 280Kb in upload 45 Kb.
Se pravi maximum.

Po nadgradnji na Trio (10Mb/768) pa imam download maximalno 330 Kb in upload 50 Kb.
Naj omenim HEC count 91656 in CRC 1510 in firmware FAST3344-5.32.7.35-207-1447/0 .

Help!

storz
11.10.2006, 07:27
Dr. storzu bi se tudi jaz priporocil. Dva dni nazaj so mi priklopili Trio + 10Mb nadgradnja. Stari modem (10Mb) so zamenjali za Sagem 3344 (100Mb). Na starem modemu sem imel pri starem paketu 2048/384 download 280Kb in upload 45 Kb.
Se pravi maximum.

Po nadgradnji na Trio (10Mb/768) pa imam download maximalno 330 Kb in upload 50 Kb.
Naj omenim HEC count 91656 in CRC 1510 in firmware FAST3344-5.32.7.35-207-1447/0 .

Help!

a je zdej v redu?

PeTe
11.10.2006, 11:59
se podpisujem pod to težavo...isto nadgradil na 2048/384 ...pri downloadu pa se kvečjemu pozna 20kb/s...WTF?
poleg tega sm na to čakal mesec pa pol!! in ne dva tedna kot trdijo vestno osebje siola...

ivann
11.10.2006, 15:45
a je zdej v redu?
YES, YES !! Hvala dr. storz. Dolžan sem uslugo, ker plače ti verjetno ne bodo povečali?!
Download iz file.siol.net 1250 Kb/s, ftp upload na freeweb.siol.net 88 Kb/s. :2thumbs:

HEC (42) - CRC (4) = OK!

lp, in še enkrat hvala

storz
12.10.2006, 06:45
se podpisujem pod to težavo...isto nadgradil na 2048/384 ...pri downloadu pa se kvečjemu pozna 20kb/s...WTF?
poleg tega sm na to čakal mesec pa pol!! in ne dva tedna kot trdijo vestno osebje siola...

mi zaupaš kakšne naročniške podatke? pošlji mi na PM

lp,
storz

PeTe
12.10.2006, 12:21
Heylou..Storž sm že včeri potem kr na servis poklicu...pa so potem uredil do konca...nekakšna stopnja še ni bila dokončana :dontknow: 8 korak so dokončali :) Anyway...zdj dela suprca...alelujah ! :D

frenk04
15.10.2006, 15:48
Pozdravjen storz!

Tudi jaz imam problem s hitrostjo povezave.
Naročniški paket "Siol Trio" imam spremenjen z dnem 16.05.2006 in sicer nadradnja hitrosti na 10Mb/768 Kb/s.
Problem je v tem, da sem šele sedaj testiral hitrost in ugotovil da ne odgovarja tisti iz pogodbe!


Na "speedtest.si" je hitrost naslednja (razvidno iz spodnje slike): :dontknow:

1104


Tudi pri downloadu datoteke iz "http://file/siol.net" je hitrost podobna (razvidno iz spodnje slike): :dontknow:

1105


Na obeh testih je moja DL hitrost za polovico manjša, UL hitrost pa je prava.

Prosim za čimprejšnjo pomoč!

Lp, Brane

tomazz
15.10.2006, 18:49
frenk04 (http://forumi.siol.net/member.php?u=15107): mogoče med modemom in računalnikom uporabljaš kak router?

simnovv
15.10.2006, 22:16
kakorkoli jaz imam 2048/384 in download dela pri torrentih max 210 pri noramlanem downloadu okoli 230kbps
z internet download manager ves čas 260kbps

frenk04
16.10.2006, 07:45
frenk04 (http://forumi.siol.net/member.php?u=15107): mogoče med modemom in računalnikom uporabljaš kak router?


Ja imam DrayTek-ov router za mrežo (trije računalniki, od tega dva brezžično).
Vse dela OK, tudi SiolTV, samo hitrost je polovična, kljub temu da sem teste izvajal ob dejstvu da sem iz mreže izklopil oba brezžično povezana PC-ja in tudi vse ostale aktivnosti na internetu na mojem PC-ju.

storz
16.10.2006, 16:23
Ja imam DrayTek-ov router za mrežo (trije računalniki, od tega dva brezžično).
Vse dela OK, tudi SiolTV, samo hitrost je polovična, kljub temu da sem teste izvajal ob dejstvu da sem iz mreže izklopil oba brezžično povezana PC-ja in tudi vse ostale aktivnosti na internetu na mojem PC-ju.


samo za test vzemi računalnik direktno priklopljen na modem namesto na router in sam vzpostavi PPPoE povezavo.

frenk04
16.10.2006, 17:21
Storz, če je PC direktno na Sagem-a priklopljen so pa rezultati takšni kot naj bi bili!
Za ilustracijo so spodnje slike:

1108

1107

Kako pa naprej?

Lp, Brane.

kitl
16.10.2006, 18:32
Ja kako naprej vidiš, da imaš povezavo vredu. Problem ti dela router katerega boš pa mogel sam znati tako skonfigurirati, da ti ne bo "bremzal" linije.

drnovurb
16.10.2006, 18:37
Probej se malo poigrati z nastavitvami MTU...

PPPoE default je 1492 ali pa 1500... Če imaš to nastavljeno probaj to zmanjšati.... Zmanjšuje se za faktor 8.

LP

frenk04
16.10.2006, 20:46
Problem je v tem, da sedaj ko sem direkt na Sagem-a vezan ne morem do nastavitev za routerja, na katerega bi nazaj brezžično priklopil oba PC-ja (laptopa).

drnovurb
16.10.2006, 23:07
Torej se poveži na router? :nonono:

LLLLLLLL
17.10.2006, 19:46
Pišem 1. pa še to so me razp*****!!!
Imamo internet siolov solo...KAO 24 urni dostop, pa blablabla-ja vredu je. Pač nimam cel dan časa in grem zvečer mal na net in...NE DELA. OK qll bomo mal počakal pa mogoče bo. Čez par minut lepo dela (sicer ne z 1024/256 ampak z veeeeliko manjšo hitrostjo, tako da se nekatere strani odpirajo pol ure). Pogledam par internetnih strani...spet ne dela! To se dogaja že skor 2 TEDNA in mi počasi NAJEDA! Še preko telefona mi je hitrej delu net...halo. Kaj če maš kako šolsko zadevo za oddat preko interneta...
Imel so neke motnje, za kar sm komi na njihovi strani zvedla, ampak to je blo 4.10. Samo za informacijo: pri Telemachu pošljejo mail, če bodo kakršnekoli motnje (in to preden začnejo kej popravlat).
Zaključek je tak, da mamo siol pa plačujemo 7 čukov na mesec pa še zmer ne dela skos.

storz
18.10.2006, 06:37
Pišem 1. pa še to so me razp*****!!!
Imamo internet siolov solo...KAO 24 urni dostop, pa blablabla-ja vredu je. Pač nimam cel dan časa in grem zvečer mal na net in...NE DELA. OK qll bomo mal počakal pa mogoče bo. Čez par minut lepo dela (sicer ne z 1024/256 ampak z veeeeliko manjšo hitrostjo, tako da se nekatere strani odpirajo pol ure). Pogledam par internetnih strani...spet ne dela! To se dogaja že skor 2 TEDNA in mi počasi NAJEDA! Še preko telefona mi je hitrej delu net...halo. Kaj če maš kako šolsko zadevo za oddat preko interneta...
Imel so neke motnje, za kar sm komi na njihovi strani zvedla, ampak to je blo 4.10. Samo za informacijo: pri Telemachu pošljejo mail, če bodo kakršnekoli motnje (in to preden začnejo kej popravlat).
Zaključek je tak, da mamo siol pa plačujemo 7 čukov na mesec pa še zmer ne dela skos.

ni nič splošnega, če ti kaj ne deluje pokliči na 0801000 - 3 in bodo preverili. So tam 24 ur na dan, tako da pokličite ko bodo težave.

SloCop
18.10.2006, 07:37
Pišem 1. pa še to so me razp*****!!!
Imamo internet siolov solo...KAO 24 urni dostop, pa blablabla-ja vredu je. Pač nimam cel dan časa in grem zvečer mal na net in...NE DELA. OK qll bomo mal počakal pa mogoče bo. Čez par minut lepo dela (sicer ne z 1024/256 ampak z veeeeliko manjšo hitrostjo, tako da se nekatere strani odpirajo pol ure). Pogledam par internetnih strani...spet ne dela! To se dogaja že skor 2 TEDNA in mi počasi NAJEDA! Še preko telefona mi je hitrej delu net...halo. Kaj če maš kako šolsko zadevo za oddat preko interneta...
Imel so neke motnje, za kar sm komi na njihovi strani zvedla, ampak to je blo 4.10. Samo za informacijo: pri Telemachu pošljejo mail, če bodo kakršnekoli motnje (in to preden začnejo kej popravlat).
Zaključek je tak, da mamo siol pa plačujemo 7 čukov na mesec pa še zmer ne dela skos.


to mas ti probleme s svojim računalnikom predvidevam... preveri :)
drugač pa se jst ne bi ravno hvalil s telemahovimi uslugami

LLLLLLLL
18.10.2006, 09:52
Verjetno bo treba kar poklicat. Majo kšne probleme z omrežjem al karkol že. Znancu tut ne dela najbolj.
P.S. Računalnik je zrihtan z vsemi potrebnimi zadevami pa tut spucan...pa povezan pravilno,....:2thumbs:

gonzalezMM
13.08.2007, 11:21
Živjo tudi jaz imam podobno težavo,imam internet ki naj bi mi deloval s
hitrostjo naj bi mi s hitrostjo 128 kb/s download,deluje pa samo s hitrostjo download 30-40 kb/s.
Zanima me v čem je problem ter vas naproščam če odpravite napako.Ta problem se mi pojavlja že dlje
časa.Hvala lepa za pomoč ter lep pozdrav.

NEKOLIKO SE JE POPRAVILO VENDAR SE VEDNO OBČUTNO PREMALO
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 196.00Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 545.67kb/s

sumoborac
13.08.2007, 14:29
@gonzalesMM sem ti odgovril v temi ki si jo odprl ;)


Sumoborac

romanzat
10.09.2007, 20:00
Živjo tudi jaz imam podobno težavo,imam internet ki naj bi mi deloval s hitrostjo 128 kb/s download (paket 1 Mbit/s) ,deluje pa samo s hitrostjo download 30 kb/s.

file.siol.net mi downloada s hitrostjo 30 kb/s, enako npr. s serverja SPSS, ki zagotavlja maksimalen prenos.

Hvala za odgovore!

mattjaz
11.09.2007, 11:47
Živjo tudi jaz imam problem glede hitrosti povezavo sem nadgradil iz 1024/256 na 2048/384 vendar hitrost ni taprava. Test pokaže hitrosti:

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.15Mb/s

file.siol.net mi pa downloada s hitrostijo 140 Kb.

Hvala za odgovore!

Paganini
11.09.2007, 12:43
samo za test vzemi računalnik direktno priklopljen na modem namesto na router in sam vzpostavi PPPoE povezavo.
to je bolj kilav nasvet :veryevil:

router verjetno ni le zaradi lepšega :2thumbs:

p.s. tema je časovno že stara, sem pa nekako po pomoti priletel sem notri in so me nasveti malce presenetili :p

080 Rok
11.09.2007, 13:46
Živjo tudi jaz imam problem glede hitrosti povezavo sem nadgradil iz 1024/256 na 2048/384 vendar hitrost ni taprava. Test pokaže hitrosti:

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.15Mb/s

file.siol.net mi pa downloada s hitrostijo 140 Kb.

Hvala za odgovore!

Nalog za dvig hitrosti se ni zakljucen, tako da bo potrebno se malo pocakati... :)

Crownless
11.09.2007, 15:24
to je bolj kilav nasvet :veryevil:

router verjetno ni le zaradi lepšega :2thumbs:

p.s. tema je časovno že stara, sem pa nekako po pomoti priletel sem notri in so me nasveti malce presenetili :p


Po mojem mnenju nikakor ni čuden nasvet. S tem odstraniš možnost, da router slabi povezavo ali pa da ti nek drug računalnik krade povezavo z downloadanjem. Poznam veliko primerou, kjer je bila ravno povezava med računalnikom in routerjem problem.

C.

Paganini
11.09.2007, 17:38
Po mojem mnenju nikakor ni čuden nasvet. S tem odstraniš možnost, da router slabi povezavo ali pa da ti nek drug računalnik krade povezavo z downloadanjem. Poznam veliko primerou, kjer je bila ravno povezava med računalnikom in routerjem problem.

C.ok, naj bo. to je briljanten nasvet. rezultat je, da brez routerja deluje kot raketa :2thumbs:

toda frik, ki sprašuje, ima več računalnikov preko routerja v interskret :p

kaj pa sedaj ?

:d

janezpesec1
11.09.2007, 17:40
Misljeno je da priklopi brez routerja samo za test, seveda to ni koncna resitev.

080 Rok
11.09.2007, 18:01
Routerji so precej obcutljivi na "incoming" povezave oz. na stevilo njih. Sama hendikepiranost routerjev se izkaze v prekomerni izgubi paketkov in nizjem prenosu podatkov.

Svetujem omejitev incoming povezav v raznoraznih p2p programih in pa omejitev UL-ja na 90%. Na ta nacin tudi DL ne bo trpel prevec.

Dream_Catcher
11.09.2007, 20:45
lp

imam trio paket...torej tv, telefon in internet. internet naj bi mi delal s hitrostjo 10 mb/s, ampak hitrost downloadanja iz file.siol.net ne ustreza niti 1 mb/s..... dejansko mi vleče max tam nekje okoli 70-80 kb/s, pa če to le če mam srečo:)

lahko kdo pomaga?
hvala

sumoborac
11.09.2007, 23:20
am... kako naj bi teb delal internet 10MB/s? ker to pomeni da mors met optiko pr seb doma ;)
ce govoris od 1Mbit/s (osnovna klasicna hitrost) potem bi teoreticna maximalna hitrost znasala 128KBytes/s (ker 8 bitov je 1 byte ;) )
Ce gre 70-80KBytes/s potem preveri ce to delas pri prazni liniji, nimas prizganega nobenega drugega programa ali kaj podobnega... potem se enkrat zmeri hitrost, prav tako jo zmeri ob razlicnih urah pa npr. brez prizganega TVja...


Sumoborac

Dream_Catcher
12.09.2007, 08:58
testiral sem pri ugasnjeni tv, delujoč pa je biu le program internet explorer, ali pa firefox.nič drugega. 10 mb/s pa naj bi mi vleklo dol nekaj čez 1200 kb/s...pač 10 mb deljeno z 8.....

upload imam 750 kb/s, download pa le okoli 70-80 kb/s....že iz tega se vid da nekej ni uredu:)

hitrost pa sem meril po večkrat na dan, nekaj dni zaporednoma. ni bilo bistvenih razlik....

vem samo da že na 24ur.com traja kar precej časa da se stran naloži.
če vlečem iz file.siol.net, hitrost pade tudi na 20 kb/s..... do prejšnega tedna je delovalo kolikortoliko normalno....vsaj tistih 500 kb/s sem lahko dosegel, čeprav že to ni to kar sem naročil.par dni nazaj pa je hitrost padla na borih 80 kb/s....

lp

Dream_Catcher
12.09.2007, 09:02
saj res......kakšno povezavo imam do hiše nevem, po hiši pa podatki potujejo brezžično.... brezžični router in mrežna kartica.imam namreč 2 računalnika, ki sta na internet povezana preko linksys routerja..

Veron
12.09.2007, 09:46
izjasni prvo točno kakšen paket imaš...

maš vdsl 10/10 al adsl 10/768? poglej v servis.siol.net pod moji podatki pa spodaj skopiraj kaj vse ti piše...

Crownless
12.09.2007, 10:09
In poveži računalnik direktno na modem, brez routerja vmes. Mogoče pa je signal do routerja tako slab in imaš izgubo ravno tu vmes. Čeprou če upload dela tako hitro... No probaj vseeno

Dream_Catcher
12.09.2007, 14:34
Nadgradnja na 10 Mbits / 768 Kbits 30.08.2007.

to je moj internet.kolikor mi je jasno je to hitrost adsl... bom poskusil brez routerja sam se mi zdi da bo to zapravljanje časa.....namreč na koncu avgusta je v mojem kraju množično odpovedal internet zaradi udara strele.pa naj bi oni to popravl....in je do četrtka vse delalo normalno.

Veron
12.09.2007, 14:39
torej downloada bi moral met okoli 1-1.2Mb/s in uploada do 92Kb/s

Dream_Catcher
12.09.2007, 14:43
čudno.kako je lohka pri meni ravno obratno? resno 1 uro mi vleče tisti testni download iz file.siol.net

na recimo speedtest.si mi napiše download speed okoli 80, upload pa nabije na 680-750....kakor mu sede:).ok pa saj nima veze.očitno sem narobe razumel tisti upload.....očitno je tistih 750 kb/s potrebno deliti z 8.samo vseeno je download speed daaaaaleč prenizka:|

Dream_Catcher
12.09.2007, 19:38
so mi že popravili. .... povprečno mi vleče dol okoli 900-1100 kb/s.

hvala siol:)

lp

mattjaz
13.09.2007, 08:12
Nalog za dvig hitrosti se ni zakljucen, tako da bo potrebno se malo pocakati... :)

Včeraj so mi poslali sporočilo o uspešni posodobitvi hitrosti na 2048/384, vendar mi iz file.siol.net downloada max. 185 Kb, pri 1M mi je pa downloadalo z 140 Kb.

Hvala za odgovor!

DelDoc
22.10.2007, 17:25
Pozdravljeni!

Zadnje čase opažam upad hitrosti adsl-ja. Imam paket Duo (RZ-Polni dostop) 2048/384
Pri večkratnem testiranju sem dobival takšne rezultate

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 363.00Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 840.12kb/s

Kje bil bil vzrok?

Pa da ne pozabim napisati eno zadevo, ki mi gre ze pošteno na živce. Vedno dobim odgovor- Kliči SiOL center. Vse lepo in prav, če bi slišal pogovor. Sem namreč močno naglušen in včasih ne razumem-oziroma ne slišim nič kaj šepetajo na drugi strani linije (SiOL tehnična pomoč). In nič kolikokrat moram to poudarjati. Žal pa nisem edini, ki tarna nat tem. Kaprecej je ljudi, ki živijo v svetu tišine in uporabljajo SiOL. A mora res obstajati takšna aroganca?

DelDoc
23.10.2007, 10:06
Seveda pa upam, da se bo našla rešitev-oziroma odgovor na moj problem glede hittrosti.:)

Voti
23.10.2007, 10:44
Pa da ne pozabim napisati eno zadevo, ki mi gre ze pošteno na živce. Vedno dobim odgovor- Kliči SiOL center. Vse lepo in prav, če bi slišal pogovor. Sem namreč močno naglušen in včasih ne razumem-oziroma ne slišim nič kaj šepetajo na drugi strani linije (SiOL tehnična pomoč). In nič kolikokrat moram to poudarjati. Žal pa nisem edini, ki tarna nat tem. Kaprecej je ljudi, ki živijo v svetu tišine in uporabljajo SiOL. A mora res obstajati takšna aroganca?

Klick - Mogoce bo na ta nacin kaj lazje :2thumbs: (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=28447)

080 Urban
23.10.2007, 11:02
Seveda pa upam, da se bo našla rešitev-oziroma odgovor na moj problem glede hittrosti.:)

Hitrost na samem modemu je ok. Pregladam pa da ob priklopljenem samo 1 računalniku (brez p2p programov) pogledate kolikšen bo prenos datoteke s strani http://file.siol.net/.

lp

DelDoc
23.10.2007, 12:36
Pri vklopljenem enem računalniku in izkpljenem p2p programov je download 160KB/sek

Ponovni test mi kaže takole

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 369.52Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 888.20kb/s

080 Urban
23.10.2007, 13:41
Pokličite 080-1000.

lp

DelDoc
23.10.2007, 14:24
:o :o :dontknow: :d :d

Ali nisem napisal, da ni možna komunikacija po telefonu zaradi močne naglušnosti. Ko pokličem, se počutum kot šolarček, ker ničesar ne zastopim na drugi strani:dontknow: :nonono:

T-a-d-e-j
23.10.2007, 14:39
Si dobil link za msn naslove zgoraj.

DelDoc
25.10.2007, 19:30
Si dobil link za msn naslove zgoraj.

Sem, pa ni nihče dosegljiv:dontknow:

Sam več ne vem, kaj se dogaja. Ali sem jaz postal bebav :dontknow: Ali pa je res kaj narobe. Bodisi z linijo ali pa kaj drugega. Še enkrat sem dal test in rezultat je

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 363.58Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 968.39kb/s

Upload je še v redu. Download pa vedno enako.

T-a-d-e-j
25.10.2007, 20:11
Pokliči na 0801000 z mobilnim telefonom oz. piši e-mail na info@siol.net.

DelDoc
25.10.2007, 21:01
Pokliči na 0801000 z mobilnim telefonom oz. piši e-mail na info@siol.net.

Klicati :dontknow: Saj sem že napisal, kje je vzrok. E-mail. Čakam na odgovor, če je bil sploh prebran.

yoshikawa
26.10.2007, 14:04
Klicati :dontknow: Saj sem že napisal, kje je vzrok. E-mail. Čakam na odgovor, če je bil sploh prebran.

Tudi jaz sem klical,poslal E-mail,vendar mi ni odgovoril še nihče.Bom še malo počakal pol pa bodo slišali malce drugačno melodijo.:d

EDIT:
Stvar so mi uredili u 5 minutah.HVALA SIOL
Hitrost okrog 238 kbit/s.

080 Rok
26.10.2007, 15:15
Klicati :dontknow: Saj sem že napisal, kje je vzrok. E-mail. Čakam na odgovor, če je bil sploh prebran.

Dejstvo je, da se vas modem sinhronizira s hitrostjo 2272 Kb / 448 Kb, ki je deklarirana hitrost. Tezavo bo potrebno iskati v interni opremi.

DelDoc
26.10.2007, 19:58
Iščem pa nikakor ne najdem pravega vzroka:(

Voti
26.10.2007, 23:31
Iščem pa nikakor ne najdem pravega vzroka:(
ce imas moznost poskusi z racunalnikom (prenosnikom) od kakega kolega kako deluje inet.

Nisem ravno siguren vendar ce v okence Zazeni vpises netstat , ter zazenes se ti izpisejo vse povezave, ki so v tistem trenutko aktivne.
Npr. ko ponovno zazenes PC in se povezes z netom in nimas nobenga programa vklopljenega (MSN, itd.) bi moralo biti okence prazno.
V kolikor ni, imas nezazeljenega gosta na PC-ju.

PA se en nasvet, kateri je recimo meni pomagal pri tezavah in ti bojo 080 agenti lazje svetovali kako naprej. Seveda pa mora biti PC cist in v casu testa nesmes imet vklopljenega nobena programa, ki se poveze z netom.
Na PC instaliras program DUMeter (graficno pokaze kako je z linijo pri downloadu).
Ko imas program instaliran ga zazeni in poten potegni testno datoteko iz SIOL-ovega serverja, med te ko download poteka pa naredi par fotk (nekje po 1min in min pred koncem). Ce je mozno si vzemi za ta test malce vec casa, tako da ga recimo ponovis vsaj 4x v 24h (zjutraj, dopoldan, popoldan in zvecer oz. ponoci)

http://img502.imageshack.us/img502/6632/29122006hitrostkoneciifv2.th.jpg (http://img502.imageshack.us/my.php?image=29122006hitrostkoneciifv2.jpg)
v kolikor bo izgledalo tako kot je na sliki je tezava nekje na liniji oz. centrali - vsaj pri men je bilo tako


http://www.speedmeter.de/speedtest/ <<< vsaj meni je ta test hitrosti pokazal vedno prave vrednosti (enako kot ce sem testiral z datotekami iz SIOl-ovega serverja)
http://img153.imageshack.us/img153/1677/speedak3.th.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=speedak3.jpg)

Veron
27.10.2007, 15:30
Tale speedtest slabo kaže upload, imam ga veliko več kot je pokazalo.

DelDoc
27.10.2007, 18:09
Uporabil sem ukaz "netstet" in okno je prazno.

Prenos testnega paketa s strežnika izgleda takole

http://shrani.si/t/3Q/ef/2m5PlBsH/hitrost.jpg (http://shrani.si/?3Q/ef/2m5PlBsH/hitrost.jpg)

xtheo
20.05.2008, 00:18
Nadgradil sem si linijo na 4096-512 Kbits in mam pri igrah ping enak kot sem imel pri 1024-256 pri downloadu in uploadanju se tudi pozna samo še mi vseeno ne deluje kot sosedu, ki ima isto linijo samo ima pač AMIS, tudi pri igrah se mu pozna pri pingu saj ga on ima na nemških serverjih okoli 40-45 jaz pa 50-60. Tukaj so neki testi...

Last Result:
Download Speed: 3859 kbps (482.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 388 kbps (48.5 KB/sec transfer rate)

T-a-d-e-j
20.05.2008, 20:46
Amis ma nižji ping v Nemčijo, žalostno dejstvo. Poleg tega pa zakaj plačuješ 40 evrov in več za net če maš v bližini cenejšo konkurenco... Če že ostajaš na Siolu, zakaj raje ne vzameš VDSL paketa.

janezpesec1
21.05.2008, 18:35
Koliko te Amis placa za to smetenje po vseh forumih ? Prav nadlezen si ze s tem tvojim Amisom.

xtheo
24.05.2008, 04:43
Koliko te Amis placa za to smetenje po vseh forumih ? Prav nadlezen si ze s tem tvojim Amisom.

Kaj pa tebi dela? To je moj prvi post na teh forumih... Drgač pa nemorem vzeti nič drugega kot ta navaden siolov paket 4/512

janezpesec1
24.05.2008, 17:33
Ce nisi opazil je moj post pod drugim uporabnikom, torej ne leti nate. Na forumih je nekako navada da se v odgovoru ne citira sporocila ki je neposredno nad odgovorom.

Whistle
21.06.2008, 05:20
Zdravo! Imam tudi težavo z internetno hitrostjo!

Paket imam ADSL 512/128 kbit/s na žalost ne morem imet več:( :mad::dontknow:
No zdaj se mi je 14 dni nazaj zmanjšala hitrost.
Prej sem imel prenos download iz strani file.siol.net: 68 KB/sec
Zdaj pa imam prenos download iz strani file.siol.net: 15 KB/sec včasih tudi do max 22KB/sec.
Zanimivo pa je da imam ves čas, uploada več kot je v mojem profilu.
Po testih imam upload zdaj: 26 KB/sec

TE HITROSTI SO VES ČAS KONSTANTNE 14 DNI
moj adsl se obnaša kot da bi imel paket 125/155 kbit/sec ne pa želenih 512/128 kbit/sec

na 0801000 ves čas kličem

Se da pomagat?

080 Urban
21.06.2008, 14:11
Daj up. ime na ZS.

lp