Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nedelovanje interneta


miran74
29.09.2006, 15:05
Imam modem sagem baje da z modemom ni nič narobe.Čež dan dela normalno zvečer okrog 7-22 pa ne deluje pravilno.Naročnik sem že več kot 3 leta pa se še mi ni to zgodilo kaj se dogaja zadnji teden.
Ko pride tista ura prekine internet na modemu utripa lučka ADSL modem se noče sinhronizirati s centralo pa da ga j... Poskusil sem ga večkrat resetirat in nič nekje po uri ali uri in pol pa zadeva začne ponovno delat in to vsako večer HVALA LEPA ZA TAKŠEN INTERNET

wishmaster
29.09.2006, 16:39
To je tipičen znak, da imate preobremenjeno centralo. Pri nekaterih se pozna to na pingu. Sodeč po težavah sumim da imaš sagema, ker ravno sagemi so občutljivi na take in podobne stvari.

gloris
29.09.2006, 17:33
SiOL, pa kje ste dobili te kilave Sageme?? ADSL imam od leta 2001 in nisem imel večjih problemov. Ko sem prešel na paket trio in nabavil tega kilavega francoza, takrat so se prave težave šele začele. Moj francoz je na servisu, nadomestni pa tudi crkne vsaj enkrat na dan. In kaj zdaj? Kako naprej? Sem prejšnji teden že sam skoraj odpravil problem, ko sem francoza podstavil pod avtomobilsko kolo (avto je tudi francoz in podobne kvalitete:D ), pa ga je moj oče v zadnjem trenutku odmaknil in poslal na servis. Še bodo problemi....,:censored:

Maj
29.09.2006, 18:18
Ne veseli se prekmalu.

V kratkem ga boš dobil s servisa in napisali ti bodo, da so ga programsko nadgradili in da drugega z njim ni nič narobe:(

V glavnem crkavanje je očitno nekaj normalnega in najbolje, da se tega privadiš.

Saj počasi bo bolje.
S klicne smo šli na Siolov ADSL ko pa dobimo možnost kaj boljšega bomo pa očitno doživeli še en kvaliteten preskok.

gloris
29.09.2006, 18:39
Vem, da na servisu ne bodo nič uredili in da temu francozu ne bo pomagala nobena nadgradnja več. Če je ta Sagem že po zasnovi drek, je razumljivo, da z programskimi nadgradnjami ne moreš iz njega napraviti zlato.
S crkovanjem se pa nikakor ne nameravam sprijazniti, če je štiri leta vse zadovoljivo delovalo, mora tudi sedaj. Obstajajo različne metode in prijemi, da se to zagotovi :approve:

Maj
29.09.2006, 19:40
No, če ti bo uspelo najti način oz. metodo, da ti uspe ustaviti to crkovanje modema pa sporoči.

Sam sem našel še najboljšo metodo v tem, da sem naredil stikalo za izklop elektrike pri modemu in tako samo pritisnem in se vse lepo resetira.:nonono:
Lp

danijel2
02.10.2006, 12:33
Kako to da meni že eno leto pa pou dela vse bp, niti enkrat mi ni nedelalo..:nonono: ?

storz
03.10.2006, 06:51
Imam modem sagem baje da z modemom ni nič narobe.Čež dan dela normalno zvečer okrog 7-22 pa ne deluje pravilno.Naročnik sem že več kot 3 leta pa se še mi ni to zgodilo kaj se dogaja zadnji teden.
Ko pride tista ura prekine internet na modemu utripa lučka ADSL modem se noče sinhronizirati s centralo pa da ga j... Poskusil sem ga večkrat resetirat in nič nekje po uri ali uri in pol pa zadeva začne ponovno delat in to vsako večer HVALA LEPA ZA TAKŠEN INTERNET

vidim da so ti zmanjšali sinhronizacijo na 2mb, ker 4mb naj ne bi prenesla linija. Lahko probamo s prestavitvijo na adsl2+, če želiš. Pošlji mi na PM.

lp,
storz

storz
03.10.2006, 06:54
To je tipičen znak, da imate preobremenjeno centralo. Pri nekaterih se pozna to na pingu. Sodeč po težavah sumim da imaš sagema, ker ravno sagemi so občutljivi na take in podobne stvari.

centrala ni preobremenjena. Njemu prav pade sinhronizacija. Smo imeli tudi primere, da ko so se luči prižgale na ulici, je en uporabnik zgubil sinhronizacijo in to zato ker je imel bolj slabo parico (0,4 mm2).

lp,
storz

SloCop
03.10.2006, 07:08
centrala ni preobremenjena. Njemu prav pade sinhronizacija. Smo imeli tudi primere, da ko so se luči prižgale na ulici, je en uporabnik zgubil sinhronizacijo in to zato ker je imel bolj slabo parico (0,4 mm2).

lp,
storz


ne dela zaradi prižganih luči? wft???! :=)

storz
03.10.2006, 07:31
ne dela zaradi prižganih luči? wft???! :=) Ja zvečer so se prižgale luči na ulici in je njim padla sinhronizacija

Zer081
03.10.2006, 09:34
Ja zvečer so se prižgale luči na ulici in je njim padla sinhronizacija
A to je potem tisto slavno "gradimo robustno in moderno omrežje" kakor ga je imenoval Telekom, takrat ko so začeli na veliko ponujati ADSL dostop. :rolling:

Maj
06.10.2006, 01:05
A to je potem tisto slavno "gradimo robustno in moderno omrežje" kakor ga je imenoval Telekom, takrat ko so začeli na veliko ponujati ADSL dostop. :rolling:

Ja in kar je res višek, da potem to svojo izjemno zanesljivost celo reklamirajo.

Kar take laži kot jo izjavita tista pingvina pri sicer simpatičnih Siolovih reklamah pa res že dolgo nisem slišal.

Lp

synopsis
06.10.2006, 07:56
@maj ... cisto v vsako temo si naspamal svoje nezadovljstvo :) Dobis cokoladko za trud :) To je moralo kar nekaj casa trajat in zih si cist nesrecen :( Mi je zal pa ce verjames ali ne :(

dal
06.10.2006, 15:53
Svet ni popoln in problemi se pojavljajo.

In srečo imamo, da so se zaposleni pri Telekomu in SiOL-u pripravljeni ukvarjati z iskanjem in odpravljanjem vzrokov težav.

Mimogrede, znanki je danes umrl ADSL modem (tisti beli stari Siemens). Poklicala je na 116 in v dveh urah so ji ga prišli zamenjat. :2thumbs:

syberian
06.10.2006, 18:26
Tud men se to stalno dogaja. Sem že pisal kako leto nazaj tukaj na forumu. Ob večernih urah mi net nonstop šteka, povezava je mrtva, potem prekinem povezavo in jo čez minuto spet vzpostavim, zadeva spet dela kake par minut. Da ne govorim, če se bliska. Tudi če se bliska 20km stran, mi vedno zamrzne povezava:mad: Počakal bom da mine 2 leti pol pa adijo, zgleda da druge šanse ni.

rda
06.10.2006, 20:20
Tud men se to stalno dogaja. Sem že pisal kako leto nazaj tukaj na forumu. Ob večernih urah mi net nonstop šteka, povezava je mrtva, potem prekinem povezavo in jo čez minuto spet vzpostavim, zadeva spet dela kake par minut. Da ne govorim, če se bliska. Tudi če se bliska 20km stran, mi vedno zamrzne povezava:mad: Počakal bom da mine 2 leti pol pa adijo, zgleda da druge šanse ni.
Kriv je modem (vsaj pri meni je bil). Ko je samo nameravalo dezevati je ze povezava padla (pomagal je samo reset modema). Sedaj teh problemov vec nimam.

lp

syberian
09.10.2006, 19:27
kolk je že številka za prijavo napak?

wishmaster
09.10.2006, 20:04
storz, ali se da kje izvedet kakšno debelino parice imaš do doma ?

SloCop, ja z čist verjame storžu glede osvetljave. Sem že to tud videl.

danijel2
09.10.2006, 20:50
kolk je že številka za prijavo napak?
080-1000

storz
10.10.2006, 14:23
storz, ali se da kje izvedet kakšno debelino parice imaš do doma ?

SloCop, ja z čist verjame storžu glede osvetljave. Sem že to tud videl.

telekom. rajonci bi to lahko vedeli oz. pogledali na omarci.

Vsemogočni
10.10.2006, 22:36
To je tipičen znak, da imate preobremenjeno centralo. Pri nekaterih se pozna to na pingu. Sodeč po težavah sumim da imaš sagema, ker ravno sagemi so občutljivi na take in podobne stvari.


ima sagema, kar lepo piše že uvodoma. Tud sam ga imam in zaenkrat, se morem potrkat po lesu, nimam težav z njim, pa ga imam že od junija meseca. Če so bil težave so bile v omrežju enkrat pa na swichu. Tko da ot povsod, ni vse metat za v en koš.

mzabret
19.10.2006, 18:35
jaz imam enake probleme, od sedmih naprej je kriza, dokler ne resetiram modema. moje up. ime je mzabret in lahko rečem da sem bil navaden trot ker sem šel iz dobrega adsl priklopa na ****ev adsl2+ ki bi mu dal oceno -2, ker resnično pade dol preveckrat na dan. na 080 1000 mi je rekel, nesi na servis, a jaz nimam garancije ker je čudežno nisem dobil zraven.

izgleda da si bom mogel sam kabel napeljati do siola pa bo mogoče delal kvaliteten dial up.