Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ADSL2+ - hitrost!?!


slokiller
29.09.2006, 21:03
Lep pozdrav,

imam sledečo "težavo", namreč danes sem nadgradil svoj paket na 10/768, ob tem je prišlo tudi do menjave modema in seveda hitrosti bi morale po logiki biti večje od 1mb/s, najprej je downloadalo z 160kb/s, potem sem klical na siol in so rekli da na čez pol ure se kao na novo prijavim in da bo stvar urejena. Ok to nardim čez 1 uro in se je hitrost vsake 10min višala za okol 50kb/s in vse do 700kb/s. Zdaj skozi downloada od 650-700kb/s, upload je pa normaln in lepo uploada z 95kb/s oz je konstantno nad 90kb/s. Probal sem hitrosti z 100mbit FTPji in ne preseže mi 712kb/s al nekaj takega, upload pa dela čisto normalno.

Kaj bi naj bla težava, nastavitve ruterja so čist ql, se tisti tehnik al kaj je je pregledal takrat ko je priklaplal nevem no...in pol naj jaz plačujem 10.000 SIT za povezavo, katera mi deluje okol 70% hitrosti...nevem no, v čem je problem, poznam pa enga ko je mel podoben problem in mu je downloadalo okol 800kb/s, potem pa je skoz tja klical in je po nevem 1 al pa 2 tednih začelo čisto normalno delovat?!

mchregec
30.09.2006, 06:13
Lep pozdrav,

imam sledečo "težavo", namreč danes sem nadgradil svoj paket na 10/768, ob tem je prišlo tudi do menjave modema in seveda hitrosti bi morale po logiki biti večje od 1mb/s, najprej je downloadalo z 160kb/s, potem sem klical na siol in so rekli da na čez pol ure se kao na novo prijavim in da bo stvar urejena. Ok to nardim čez 1 uro in se je hitrost vsake 10min višala za okol 50kb/s in vse do 700kb/s. Zdaj skozi downloada od 650-700kb/s, upload je pa normaln in lepo uploada z 95kb/s oz je konstantno nad 90kb/s. Probal sem hitrosti z 100mbit FTPji in ne preseže mi 712kb/s al nekaj takega, upload pa dela čisto normalno.

Kaj bi naj bla težava, nastavitve ruterja so čist ql, se tisti tehnik al kaj je je pregledal takrat ko je priklaplal nevem no...in pol naj jaz plačujem 10.000 SIT za povezavo, katera mi deluje okol 70% hitrosti...nevem no, v čem je problem, poznam pa enga ko je mel podoben problem in mu je downloadalo okol 800kb/s, potem pa je skoz tja klical in je po nevem 1 al pa 2 tednih začelo čisto normalno delovat?!

Preveri v nastavitvah modema na koliko se ti sinhronizira. Pravilno naj bi bilo 11328/1024 kbps.

slokiller
30.09.2006, 10:21
Hm...mam trenutno narjeno vse preko ruterja, se pravi priklopim direktno na računalnik kam pa potem?

EDIT: aha mam tak nastavljeno vse...hm...čez noč je hitrost šla na 1080kb/s...hm...mogoče se bo pa povečalo

SloCop
30.09.2006, 10:52
download z nekih 100Mbps FTPjev ti ne bo pokazal prave hitrosti... načeloma jo bo ni pa nujno. Ti snemi nekaj z file.siol.net in spremljaj hitrost.... če ti od tu dela potem je vse ok..... ker imaš paket ki omogoča prenos podatkov do 10Mbps in ne 10Mbps :)

S siolovega strežnika pa mora it z 10Mbps brez pardona ;)

slokiller
30.09.2006, 11:52
Ja, sem ugotovil da je bil kriv ruter, če mam povezano preko ruterja gre maximalno z 800kb/s download, upload pa gre čsit ql 90-97kb/s, zdaj mam pa povezano direkt na modem pa dela vse ql!

:2thumbs:

rda
30.09.2006, 14:16
Pri nas (na firmi) je bilo isto ob prehodu na ADSL2+. Router je bil Linksys WRT54G, pomagal je nov firmware za router - od tedaj nobenih tezav vec.