Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Mi bo SiOL TV delov al ne?


[Gašpr]
01.10.2006, 10:05
Do zdej smo mel doma onsnovn SiOL ADSL študentski paket, pa smo se odločl, da se preusmermo na Trio. Vse lepo in prav dokler nam nista dva soseda pojamrala, da jima SiOL TV ne dela. Men se je sicer res zdel mal nenavadn da bo, sam pri naročilu Trio paketa prek neta (izpolnjevanje obrazcev) nism mev nobenih problemov. Tud klical so kasnej da preverjo vse podatke in nm zagotovil, da je pri ns VSE možno. Ane ker fora je u tem, da smo mi oddaljeni od Podnarta kjer je centrala po zračni črti ene 5 km. Bohved kok je šele kablov ... Naša vas se 'baha' z imenom Češnjica pri Kropi ...

A mi lohk kšn kej bl natančn pove kako je s tem. Pa kako se bo vse skupej končalo, če bomo ob prikopu ugotovil da pa vseen ne dela? A bomo mogli ostati vezani še te dve leti, al se bo pogodba lepo razvelavla, vso kramo kot je komunikator, usmernik pa to bomo pa lepo vrnil nazaj brez dodatnik stroškov?

LP

miro74
01.10.2006, 10:10
Malo verjetno da ti bo delovalo na taki razdalji. Še za 1 TV ni verjetno.

bobi
01.10.2006, 10:31
Ne verjamem da ti bo Tv delala na oddaljenosti 5 km :nonono:

Kakšen paket (prenos) si imel do sedaj?

[Gašpr]
01.10.2006, 10:34
1024 / 256 - pa majo na vasi tud po več

Ja sej men je tud to čudn, sm brav da je max oddaljenost 2,8 km, sam kaj mi je pa poj una k je klicala za preverbo podatkov rekla da je pr ns VSE možno, vrjetn kej prej preverjo ane, ne pa sam u prazn klobasajo

rock
01.10.2006, 10:55
Imate morda kje bližje centralo??
Na 5 km mislim da ni šans. Na ADSl sem mel kakšen meter pod 2 km vsega 6,9 mbps. Sedaj na ADSL2+ 10,8 mbps tko da ...?

[Gašpr]
01.10.2006, 11:05
Imate morda kje bližje centralo??

Ne ... Najbližja je u Podnartu, ki pa deleč presega razdaljo 2,8 km

fazan
02.10.2006, 19:17
saiol tv ti nataki razdalji bo delal vendar če so ti preverl podatke in rekli da je možno pol bo.Mogoče ti bo delalo celo bolj realno fino kot pa nekomu v bližinmi centrale.Motnje ki pa občassno nastanejo pa izvirajo od centrale ali pa od telekoma vedno se lahko kaj zalomi.

[Gašpr]
02.10.2006, 22:14
']Ja sej men je tud to čudn, sm brav da je max oddaljenost 2,8 km, sam kaj mi je pa poj una k je klicala za preverbo podatkov rekla da je pr ns VSE možno, vrjetn kej prej preverjo ane, ne pa sam u prazn klobasajo

Jap, nč ne preverjo, sam u prazn klobasajo. Je pršu Telekomov tehnik in pomeru signal - še zdeleč premal za SiOL TV :(

storz
03.10.2006, 07:18
']Jap, nč ne preverjo, sam u prazn klobasajo. Je pršu Telekomov tehnik in pomeru signal - še zdeleč premal za SiOL TV :(
bomo videl kaj se bo dalo narest. Si pa samo zračne razdalje ene 2,4 km in če grem po cesti približno 3,2 km.