Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 2xSiolTV + 10Mb povezava... težave...


djdare
03.10.2006, 06:05
S punco (zadeva se nahaja pri njej doma) sva nadgradila njen navaden 1Mb paket na trio z dvema TV in internetno povezavo 10Mb. Modem se po preverjanju in tudi večkratnemu resetu (izklopu iz omrežja tudi za dlje časa) še vedno poveže samo z 13824Kb. Težava je v tem da ko je prižgan tv internetna hitrost pade na 6Mb upload pa za skoraj polovico. Niti pomisliti nočem kaj bi se zgodilo ob nakupu še enega komunikatorja in hkratni uporabi dveh tv-jev. Čeprav je naročen paket z dvema tv. Od centrale pa sva oddaljena (če je tel. centrala na pošti) približno 25m. Doma sva na Gomilskem, uporabniško ime pa sem poslal storzu na PM
Na forumu sem zasledil da naj bi se modem povezal na 19000kb (in še nekaj malega zraven) v primeru istega paketa kot ga imava s punco. Hvala za odgovore in pomoč. Me pa zanima komu podati (povedati, sporočiti) željo za statičen IP?

P.S.: Aja pa sem skoraj pozabil napisati še to: Odkar so nama priklopili Siol TV še ni minil dan da bi zadeva delovala brezhibno. Sploh v večernih urah. Slika se ustavi, za tako dolgo da kasneje postane ekran na tv črn. kot da bi komunikatorju zmanjkalo signala za predvajanje. Ja, kocke in stroboskop podnapisi so tudi tu ;)...

storz
03.10.2006, 07:46
imaš urejeno.

djdare
03.10.2006, 16:43
storz hvala lepa! Modem se sedaj poveže na 19584Kb. Vlogo za statični IP bom izpolnil ko pride punca domov, hvala za napotke. Me pa zanima še tole... Maksimalna download hitrost povezave le redko preseže 8Mb, upload pa le redko 550Kb. "Dobra" (če lahko tako rečem) stran je pa ta da na hitrost ne vpliva SiolTV.. Torej tudi če je SiolTV izklopljen ne dosežem maksimalnega downloada... Vem da čisto celih 10Mb/768Kb nebo, vendar mislim da je odstopanje še vseeno preveliko. Dosedanji absolutni maksimum je bil: 9546Kb/723Kb. (preden se je modem sinhroniziral na novo hitrost) Še enkrat hvala za odgovore...

P.S.: Preden kupim še en komunikator bi lahko najverjetneje zadevo preizkusil takole: Za "glavni TV" bi uporabil komunikator ki sem ga dobil v paketu Trio. Namesto drugega pa bi na računalniku z VLC-jem pognal še kao drug TV in nato še preizkusil hitrost neta... Po moje bi ta primer pokazal realne možnosti za poganjanje dveh komunikatorjev, ter kakšen vpliv bi to imelo na hitrost internetne povezave... Vaša mnenja?

bejli
05.10.2006, 23:18
DjDare, sam imam tudi 2xsiol TV, 10mbit paket, TRIO skratka. Zadeva se mi skonekta s 17000 nekje (od kje se tebi 19000 mi ni jasno). Od centrale sem odaljen 118 metrov. Maksimalen upload je 100kB/s v praksi, ampak takrat je linija za kakšen večji download že preobremenjena (half-duplex pač), moram pa rečt da se ADSL2 dejansko bolj obnese pri korigiranju upload/download. Sam download pa mi leti na polno tudi pri obeh tv prižganih in se med sabo ne moti nič. Maksimalno mi leti 1200kB/sec, skoraj vedno pri torrentih z dost seederji z več kot 1000kB/sec. Zadeve kr padajo dol, sam škoda k je upload bolj bogi.

synopsis
06.10.2006, 07:58
samo ena hitra...Torej tudi če je SiolTV izklopljen ne dosežem maksimalnega downloada

upam, da nisi ugasnil samo televizije ;)

brane
09.10.2006, 19:54
Bom kar tu vprašal (da ne bom odpiral novega posta) storza: ali je res, da so vsi programi pri SIOL TV downrate-an na 4,5Mbps (tisti z višjim od tega)?
Sprašujem zaradi tega, ker so mi na 0801000 rekli da ne morem priklopiti dveh TV (po drugih informacijah - zanesljivih, ki sem jih dobil pa bi to bilo možno). Imam TRIO paket z 1Mbps/256kps internetom.

Hvala!

Rusmira
10.10.2006, 10:17
Pošlji naročilo preko http://moj.siol.net/ za dve TV.

Tudi meni so na 0801000 rekli da nemorem imeti dveh TV, pol pa sem naročil preko neta, pa sem po enem tednu že gledal dve TV.

storz
10.10.2006, 14:42
Bom kar tu vprašal (da ne bom odpiral novega posta) storza: ali je res, da so vsi programi pri SIOL TV downrate-an na 4,5Mbps (tisti z višjim od tega)?
Sprašujem zaradi tega, ker so mi na 0801000 rekli da ne morem priklopiti dveh TV (po drugih informacijah - zanesljivih, ki sem jih dobil pa bi to bilo možno). Imam TRIO paket z 1Mbps/256kps internetom.

Hvala!

ja nekaterim kanalom se bitrate zmanšuje. Na klasičnem adslju ni možno gledati dveh tvjev na enkrat. Če pa imaš možnost za adsl2+ in če nisi preveč oddaljen, je pa seveda možnost na na dveh TVjih.

lp,
storz

djdare
14.10.2006, 21:00
samo ena hitra...

upam, da nisi ugasnil samo televizije ;)

Ne, ne... :) V mislih sem imel komunikator... Moral bi drugače napisati... Drugače pa se je zadeva malce popravila.
Drugega komunikatorja še nisem nabavil ga pa mislim v zelo bližnji prihodnosti.. Rezultate sporočim..
.