Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zakaj se zatikajo RTL2, PRO7 in KABEL1???


pcs
03.10.2006, 12:55
Takole,

večina programov deluje ok, nekateri redki pa štekajo, da je groza.

Konkretno imam v mislih RTL2, PRO7 in KABEL1, dokaj popularne nemške programe.
Nahajam se v Kranju (stražišče).

Ne razumem zakaj lahko deluje več ali manj vse ostalo razen teh parih programov?!? :dontknow:
A se ne da nastavit iste pasovne širine kot jo ima recimo hrt, slo etc, ki ne štekajo? :nonono:

Ste mogoče tem programom namenili slabše strežnike? :dontknow:

rock
03.10.2006, 13:04
enaka tema je bla nedolgo tega odprta.
Men zele zgleda kot da je popedenano. Takrat so šli ti kanali občasno čez 8 mbps. Sedaj so konstantni
kabel1 4,16 mbps
pro7 3,65 mbps
rtl2 5,00 mbps

pcs
06.10.2006, 20:06
Res je, tole zdaj izgleda mnogo bolje. Držimo pesti, da bo tako ostalo :)

storz
07.10.2006, 09:39
Res je, tole zdaj izgleda mnogo bolje. Držimo pesti, da bo tako ostalo :)

mislim da bo že skoraj mesec od tega ko so to porihtali. Prej so bili najbolj opazni ti problemi, ko so oddajali v živo, ker je šlo z višjim bitrateom.

lp,
storz

Oberst
07.10.2006, 22:27
:lala: storz kje si pa to slišal, da je potrebno za neposredni prenos dogodka večji bitrate kot pa za posnetek oddaje :?:

SloCop
08.10.2006, 10:26
Odgovor na tvoje vprašanje je lahko tudi takšen:

Prevajalec ki sinhrono prevaja naredi več napak in ne prevede dobesedno tako kot tisti ki ima za to več časa.

Kompresija programov v Realnem času je pač zahtevna, in kvaliteto lahko povečajo z večjim podatkovim tokom, ker se na tak način potreba po skrčevanju videa zmanjša.

Ravno nasprotno pa je če imaš čas se zadevi lahko posvetiš in jo v enaki kvaliteti spraviš v manjši bitrate.

To lahko opaziš tudi sam doma če se ukvarjaš z videom, video stisjen v realnam času bo vedno slabše kvalitete kot tisti pri katerem čas ni pomemben. Seveda govorimo o enaki pasovni širini.


In to ni bil problem Siola ampak tistega ki oddaja te kanale. Predvidevam da gre sedaj vsa slika čez kakšno napravo pri Siolu ki jo v realnem času spreša, rezultat je tekoča slika, vendar je kakovost temu primerna.

Se motim? Mislim da ne :)

storz
09.10.2006, 08:48
:lala: storz kje si pa to slišal, da je potrebno za neposredni prenos dogodka večji bitrate kot pa za posnetek oddaje :?:

nisem rekel da je potreben ampak dejstvo je da takrat oddajajo z višjim bitratem, saj imajo tako ali tako na voljo veliko večjo pasovno širino na satelitu kakor potem na adsl-ju.