Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Počasen ADSL


peter89
04.10.2006, 16:26
Js mam pa problem, ki se mi je začel pojavlati kakšnih 5 dni nazaj. Namreč opazil sem da mi internet dela zelo počasi. Zanima me če mi lahko kdo pove v čem je težava.
Hvala

mckeky
04.10.2006, 23:27
Najprej poskusi z tem http://www.speedtest.si:8080/ (potrebna je java) in podatke kopiraj sem.

Kaj ti dela pocasi...brskanje ali "vse" ??

madeZ
08.10.2006, 20:11
Tudi meni se zadnja 2 tedna pojavlja problem! To je izmerilo na speedtest :nonono: imam pa 1Mb/s adsl
http://www3.shrani.si/files/adsl987213.jpg

help?

mckeky
09.10.2006, 08:59
Preden opravite test izkljucite vse kliente in karkoli, kar bi lahko zasedalo linijo..

Uporabite (anti) spy ware programe (kot sta naprimer meni zadovoljiva Spy-sweeper in Ad-Aware) ...Ker svinjarija kot je spyware lahko kar lepo bremza povezavo... Skratka najprej se je treba prepricati, da ne gre za "softwarsko napako" oz. , ce je tezava na vasem racunalniku in ce ugotovite da ni poklicite 0801000 oz. na telekom 611 al kolk je ze cifra pa da bote skupaj resli tezavo.

mckeky
14.10.2006, 17:20
js mam po moje kr ql.... sam ne wem zka mi max downlowda pri P2P varianti samo do 110kb/s in ne z 130 :(

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.72Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.00Mb/s

kremen2
14.10.2006, 17:44
js mam po moje kr ql.... sam ne wem zka mi max downlowda pri P2P varianti samo do 110kb/s in ne z 130 :(

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.72Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.00Mb/s

110kb/s je kar solidno, ker lahko odmisliš 130kb/s ker jet pri 1mbit teoretična hitrost.

mckeky
14.10.2006, 21:52
ma ja.... samo vecina mojim kolegom dovnlowda z max ko je velik seederjev z 130kb/s..... FInta je, da je tudi meni ucasih vleklo dol z 130 .... zdej se ne ne vem kako dolgo nazaj se je moj MAX znizal na 110... kar sicer ni katastrofa... sam ne widim razloga, da bi se moj downlowd slabšav

danijel2
15.10.2006, 08:21
Kakšno se vam zdi moje na novem compu: ( mam pa 1.024 / 256 kbit/s )


Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 243.34Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 986.95kb/s

mckeky
15.10.2006, 09:42
Kakšno se vam zdi moje na novem compu: ( mam pa 1.024 / 256 kbit/s )


Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 243.34Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 986.95kb/s

Mas cisto normalno!

to je moje:
zvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.72Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.00Mb/s

hozek
22.10.2006, 12:14
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 14.12Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 17.01kb/s


:( :( :( :( mam pa linijo 10/786 :nonono:

lahko keri pomaga rešit problem?? download mi so zdaj še NI presegel 144kb/s upload pa 18kb/s

beyond
22.10.2006, 14:21
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 422.81Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.34Mb/s


evo jst mam pa 4 mbit linijo.
ampak iz testov se to ne vidi

Veron
22.10.2006, 15:13
Tale test za merjenje hitrosti linije ni najbol realen za siol uporabnike, ker stražnik stoji na Trierinem omrežju.
Meni nikoli ne pokaže 2mbit, vendar mi vse ostalo deluje normalno.

Torej dejte probat snet kak fajl siolove strani (http://file.siol.net/Igre/dodatki/) pa povejte kakšen download dobite nekje na 50% prenesene datoteke. (V ozadju ne sme bit nič uklopljeno, kar bi lahko dodatno uporabilo linijo in zelo zaželjeno, da je test opravljen v IE ter računalnik direktno povezan na modem - nobenih ruterjev).

Slowhand
22.10.2006, 15:38
Še najboljš je,če komp neseš direkt na siol,pa tam konektaš....:rolling:

hozek
22.10.2006, 16:08
ja pravim v vsakem primeru mi NE preseže 144kb/s pa se lahko an glavo postavim.. sem že az bv formatiral comp vse mogoče sprobaval klical an siol pa 0.. zdaj so mi rekli sicer da se bo to uredilo v roku dveh dneh.. bomo videli so rekli slepi:rolling: :rolling:

kitl
22.10.2006, 16:26
Veron tistle speedtest je kar realen saj v mojem primeru ko sem bil še na ADSL-u mi je pravilno kazalo prav tako tudi zdaj na VDSL-u pokaže pravilen podatek. Tisto kar pa hozek-u pokaže je pa premalo odprta pipica ali pa slabo nastavljen profil na strani Siola.

storz
23.10.2006, 06:27
evo jst mam pa 4 mbit linijo.
ampak iz testov se to ne vidi

mi javiš username na PM da preverim?

storz
23.10.2006, 07:49
evo jst mam pa 4 mbit linijo.
ampak iz testov se to ne vidi

pri nas si imel še dva MB, ker je telekom šele v petek potrdil dvig hitrosti. Sem ti zdej nastavil na 4mb in se ti tudi od danes računa 4mb. Prekini povezavo in testiraj.

lp,
storz

alex1
23.10.2006, 08:27
Ja tale download iz SIOL- ove strani, vse lepo in prav, samo večinanoma pa vsi opravljamo download od kje drugje. Verjamem da tale http://speedtest.si:8080/ ni točen, vendar mene moti predvsem to, da pri večina znancev, ki imajo SIOL internet pokaže download med 900 in 1000 kb/s, meni pa vedno, vedno okrog 500 kb/s. Probal smo že vse, pomoč SIOL, TELEKOM. Skupna ugotovitev, download tako, tako. Edino iz siolove strani blizu normalnega. Sam pa vidim, da ob testu in spremjnaju hitrosti na DU METRU, hitrost zelo niha. Se pravi download skače od 60 - 110. Rezultat pa 500.

storz
23.10.2006, 08:29
Ja tale download iz SIOL- ove strani, vse lepo in prav, samo večinanoma pa vsi opravljamo download od kje drugje. Verjamem da tale http://speedtest.si:8080/ ni točen, vendar mene moti predvsem to, da pri večina znancev, ki imajo SIOL internet pokaže download med 900 in 1000 kb/s, meni pa vedno, vedno okrog 500 kb/s. Probal smo že vse, pomoč SIOL, TELEKOM. Skupna ugotovitev, download tako, tako. Edino iz siolove strani blizu normalnega. Sam pa vidim, da ob testu in spremjnaju hitrosti na DU METRU, hitrost zelo niha. Se pravi download skače od 60 - 110. Rezultat pa 500.

a je kakšen router vmes? ali lahko narediš screenshot na katerem bo DU meter?

beyond
23.10.2006, 09:49
storz hvala ti :2thumbs:
Zdej dela tak kot more.
Hvala

Voti
23.10.2006, 12:05
http://www.speedmeter.nl/speedmeter.de/
:D
dokaj realna izmera hitrosti:2thumbs:

shockwave
31.10.2006, 19:51
Mam nek problem. Tukaj sem naredil test:

http://img.photobucket.com/albums/v366/Ajax17/untitled-1.jpg

Povprašal sem tudi kolega ki mi je predlagal naj naredim tole:

http://img.photobucket.com/albums/v366/Ajax17/blah.jpg

Problem je de se mi zdi da upload/download rate cel čas zelo/preveč niha. Pri igranju iger ze pozna visok ping in tudi "lag" je neznosen.

In zakaj se v slikci 2 pojavlja neka telia.net (Švedsko podjetje)

:dontknow:

jannyy
31.10.2006, 20:29
mene zanima kolk naj bi mel download z paketom trio???
če pobiram kej z neta več kot 25/kbps ne gre =s
emule in ostalo isto...////
mam pa 1Mbit ?
mam pa router in so usi potrebni porti odprti.


meritve:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 212.21Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.00Mb/s

zkj ko pobiram je net počasen????

mckeky
31.10.2006, 20:32
Še najboljš je,če komp neseš direkt na siol,pa tam konektaš....:rolling:

lepa :rolling:

shockwave
02.11.2006, 08:29
/\
|
|
bump :nonono:

T-a-d-e-j
02.11.2006, 08:36
Storz lahko pomaga:).

mckeky
03.11.2006, 19:48
mene zanima kolk naj bi mel download z paketom trio???
če pobiram kej z neta več kot 25/kbps ne gre =s
emule in ostalo isto...////
mam pa 1Mbit ?
mam pa router in so usi potrebni porti odprti.


meritve:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 212.21Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.00Mb/s

zkj ko pobiram je net počasen????

Download mas cist ql.... uplowd bi lahk bil mal wisji.

Drugace pa emule je itak pocasna... Ostala P2P varianta je odvisna od seederjev.

poskusi ce ti tudi tukaj pocasi downlowda http://file.siol.net/Igre/dodatki/

dal
03.11.2006, 20:37
In zakaj se v slikci 2 pojavlja neka telia.net (Švedsko podjetje)

SiOL ima del mednarodnega prometa usmerjen čez omrežje Telia (odvisno od tega, kakšen IP imaš).

shockwave
03.11.2006, 22:27
Ja to sem nekako pogruntal ampak zakaj se mi upload/download rate drastično spreminja cel čas. Posledice so počasnejši inet, visok ping itd.

Tony29
04.11.2006, 18:16
Zdravo jaz imam en problem mene ži celi teden zajbava ta siol
imam paket trio 10mega in mi ta teden internet laufa samo
s polovično hitrostijo javljam na siol vsaki dan oni javijo naprej
potem pa telekom pokliče in provijo do bodo uredili
in to se ponavlja iz dneva u dan.Težave so se pa začele delati ko so
telekomovci menjali kable pri centrali.
Ali mi lahko nekdo odgovori kaj naj naredim.
Danes sem spet prijavim pomajnjšano hitrost pa je rekel oparater od siola
da bodo naredili meritve .
priloga:

http://shrani.si/thumbs/neimenov1061025.jpg (http://shrani.si/o.php?neimenov1061025.jpg)

storz
05.11.2006, 12:23
Zdravo jaz imam en problem mene ži celi teden zajbava ta siol
imam paket trio 10mega in mi ta teden internet laufa samo
s polovično hitrostijo javljam na siol vsaki dan oni javijo naprej
potem pa telekom pokliče in provijo do bodo uredili
in to se ponavlja iz dneva u dan.Težave so se pa začele delati ko so
telekomovci menjali kable pri centrali.
Ali mi lahko nekdo odgovori kaj naj naredim.
Danes sem spet prijavim pomajnjšano hitrost pa je rekel oparater od siola
da bodo naredili meritve .
priloga:

http://shrani.si/thumbs/neimenov1061025.jpg (http://shrani.si/o.php?neimenov1061025.jpg)

javi mi up. ime na pm pa bom preveril.

povej mi še ali uporabljaš router, ali je to edini računlanik in če lahko pogledaš koliko je modem sinhroniziran.

lp,
storz

serpent
05.11.2006, 15:24
Jaz imam podoben problem! Že več kot teden dni, od kar smo naredili spremembo paketa in s tem posledično tudi modema, internetna povezava skoraj ne dela, oziroma je na ravni hitrosti modema izpred desetih let!

seveda klici na številko 080 1000 ne pomagajo in ne režijo ničesar! Računalnik je bil v tem času sformatiran, kar ni pomagalo prav tako je bil isti rezultat na dveh prenosnih računalnikih! Preprosto ne vem več kaj naj storim!

Sprašujem pa se tudi ali sem dolžan plačevati dostop do interneta za vse te dni, ko mi internet NE dela, oz. mi dela zelo počasi!?

Prilagam screen downloada potrjenega z DUmetrom in pokazateljem vseh aplikacij ki so dejavne! Antivirusni program je izklopljen prav tako windowsow požarni zid! Da ne bo pomote imam povezavo 4M downloada in 512k uploada

serpent
05.11.2006, 15:32
Ker je slika popolnoma neuporabna... prilagam link!

http://freeweb.siol.net/serpentx/hitrost.JPG

Glejte in se smejte!

krneki66
18.11.2006, 16:06
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 273.68Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.29Mb/s

Povezava 1MB!!! Bravo SiOL!!!

serpent
18.11.2006, 18:08
Sedaj je minilo že več kot dvajset dni odkar SIOL povezava NE deluje kot bi morala! Po številnih klicih 080 1000 in POZOR dvakratnemu naročanju Siolovih strokovnjakov, naj se njihovi oglasijo in preverijo zadevo... se NI zgodilo popolnoma nič.

storz
20.11.2006, 07:08
Sedaj je minilo že več kot dvajset dni odkar SIOL povezava NE deluje kot bi morala! Po številnih klicih 080 1000 in POZOR dvakratnemu naročanju Siolovih strokovnjakov, naj se njihovi oglasijo in preverijo zadevo... se NI zgodilo popolnoma nič.

počakaj še malo prosim. Smo nekaj javili na telekom, pa čakam zdej odgovor.

serpent
20.11.2006, 16:26
No danes so me klicali iz Siola in so mi rekli, da dela Siol povezava odlično, kar je seveda držalo za 2 uri. 2 uri sem bil dejansko priča pojavu, da sem lahko iz Siolovega FTP strežnika downloadal s hitrostjo 463 Kb/s. Žal mi je da tega nisem ovekovečil s kakim screenom...

No sedaj spet prilagam link do slike s fantastično hitrostjo siola...

Jaz za tako povezavo NE mislim več plačevat 12000 SIT! Bom pa verjetno tudi prekinil pogodbo, ker se mi to zdi že norčevanje!

http://freeweb.siol.net/serpentx/download20.11.JPG

shockwave
20.11.2006, 16:50
uhm ... jaz pa sem postal moj problem tukaj (prejšnja stran) in ker ni bilo odgovora sem tudi poslal PM storzu. A tudi to ni odobrilo kakega sadova :nonono: :mad:

narvik
21.11.2006, 01:09
Podobne težave tukaj. Pred kratkim mi je strela udarila v modem, tako da sem ga moral zamenjati (vkljucno z racunalnikom) in od takrat imam same težave. Hitrost je večinoma časa zelo počasna z občasnimi prebliski. Izgleda, da imam tudi neki težave z IP naslovom... Se mi pojavlja sporocilo "Limited or no connectivity", ces da nisem dobil notranjega ipja, ceprav sem imel nastimano na samodejno iskanje. Poizkusam resetirat modem, pa ne pomaga nic. Kliknem na repair connection, pa tudi ne pomaga. Mi napise, da je "renewing IP failed", contact your network provider". Sedaj imam IP na rocno oz. non-automatically, pa stvar deluje malo bolje.

Dostikrat se mi med brskanjem po Mozilli pojavi sporočilo "Server Not Found" ali "Connection has Timeout". Običajno je potreben samo pritisk na "Try Again" ali "Refresh", da pridem do tiste strani, vendar se zgodba nato kasneje zopet ponovi. Se kdo podobne tezave?

Storz, ti lahko posljem pm o tem svojem "delikatnem" problemu? :D

SuPerGiR|
21.11.2006, 01:35
speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 36.30Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 92.27Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Kak pa meni tu v LJ šiba.. :D

storz
21.11.2006, 06:34
No danes so me klicali iz Siola in so mi rekli, da dela Siol povezava odlično, kar je seveda držalo za 2 uri. 2 uri sem bil dejansko priča pojavu, da sem lahko iz Siolovega FTP strežnika downloadal s hitrostjo 463 Kb/s. Žal mi je da tega nisem ovekovečil s kakim screenom...

No sedaj spet prilagam link do slike s fantastično hitrostjo siola...

Jaz za tako povezavo NE mislim več plačevat 12000 SIT! Bom pa verjetno tudi prekinil pogodbo, ker se mi to zdi že norčevanje!

http://freeweb.siol.net/serpentx/download20.11.JPG

hmm, kdo te je pa klical s siola? Jaz še nisem dobil potrditve da je v redu.

storz
21.11.2006, 06:35
uhm ... jaz pa sem postal moj problem tukaj (prejšnja stran) in ker ni bilo odgovora sem tudi poslal PM storzu. A tudi to ni odobrilo kakega sadova :nonono: :mad:

pošlji še enkrat, pa opiši problem, ker včasih dobim samo username pa ne vem kaj nej preverim

storz
21.11.2006, 06:38
Podobne težave tukaj. Pred kratkim mi je strela udarila v modem, tako da sem ga moral zamenjati (vkljucno z racunalnikom) in od takrat imam same težave. Hitrost je večinoma časa zelo počasna z občasnimi prebliski. Izgleda, da imam tudi neki težave z IP naslovom... Se mi pojavlja sporocilo "Limited or no connectivity", ces da nisem dobil notranjega ipja, ceprav sem imel nastimano na samodejno iskanje. Poizkusam resetirat modem, pa ne pomaga nic. Kliknem na repair connection, pa tudi ne pomaga. Mi napise, da je "renewing IP failed", contact your network provider". Sedaj imam IP na rocno oz. non-automatically, pa stvar deluje malo bolje.

Dostikrat se mi med brskanjem po Mozilli pojavi sporočilo "Server Not Found" ali "Connection has Timeout". Običajno je potreben samo pritisk na "Try Again" ali "Refresh", da pridem do tiste strani, vendar se zgodba nato kasneje zopet ponovi. Se kdo podobne tezave?

Storz, ti lahko posljem pm o tem svojem "delikatnem" problemu? :D

a modem si dal na servis, da probaš z nadomestnim. Ali imaš tudi možnost probat z drugim računalnikom (prenosnik recimo). Ali je vmeš kakšen switch/hub?

Ja lahko pa mi pošleš na PM pa bom preveril kar lahko, samo tukaj se mi zdi da bo treba tudi pri vas pogledat

d28
04.12.2006, 21:17
Jaz imam skoraj identičen problem kot serpent.
Pred 24.11. mi je Paket DUO delal recimo solidno (kljub odmevom v telefonskih pogovorih), od takrat naprej pa katastrofa.
Od več poskusov preko e-pošte do 080 1000 sem na koncu pristal na servisu pri Ram2, kjer naj bi poštimali moj modem Sagem, ker naj bi šlo za neko programsko napako.
No pa mislite, da zdaj zadeva deluje? Ne. :mad:

Pred tem mi je bilo s strani Siola rečeno, da ima moja linija 22% izgubo podatkov, klical me je tudi nekdo iz Telekoma, ki je kot rekel, da težava ni pri njih ampak v mojem routerju. Kar smo jasno s prijateljem, ki je računalniški strokovnjak stestirali in ugotovili, da vzrok ni router kot tudi nobena druga moja oprema.

Kaj narediti?!

Trenutno razmišljam samo o odpovedi, ker je tole že preseglo vse meje. Danes je pač internet nuja preko katere se opravlja službene, študijske, bančne, hišne in še ne vem kakšne obveznosti in si pač ponudnik NE MORE privoščiti, da toliko časa ne zrihta zadeve.

Nenazadnje smo mi zvesti plačniki, zakaj Siol ni zvest ponudnik?! :nonono:

storz
05.12.2006, 06:47
Jaz imam skoraj identičen problem kot serpent.
Pred 24.11. mi je Paket DUO delal recimo solidno (kljub odmevom v telefonskih pogovorih), od takrat naprej pa katastrofa.
Od več poskusov preko e-pošte do 080 1000 sem na koncu pristal na servisu pri Ram2, kjer naj bi poštimali moj modem Sagem, ker naj bi šlo za neko programsko napako.
No pa mislite, da zdaj zadeva deluje? Ne. :mad:

Pred tem mi je bilo s strani Siola rečeno, da ima moja linija 22% izgubo podatkov, klical me je tudi nekdo iz Telekoma, ki je kot rekel, da težava ni pri njih ampak v mojem routerju. Kar smo jasno s prijateljem, ki je računalniški strokovnjak stestirali in ugotovili, da vzrok ni router kot tudi nobena druga moja oprema.

Kaj narediti?!

Trenutno razmišljam samo o odpovedi, ker je tole že preseglo vse meje. Danes je pač internet nuja preko katere se opravlja službene, študijske, bančne, hišne in še ne vem kakšne obveznosti in si pač ponudnik NE MORE privoščiti, da toliko časa ne zrihta zadeve.

Nenazadnje smo mi zvesti plačniki, zakaj Siol ni zvest ponudnik?! :nonono:

ali imaš možnost testirat kakšen dan brez routerja, ali pa če si za ta čas nastaviš modem kot router?

DelDoc
05.12.2006, 07:23
Imam paket Duo. Zadnje čase opažam izredo počasno delovanje interneta. Najprej sem mislil da zaradi routerja. Izklopil sem drugi računalnik in še enkrat testiral. Dejanska naročnina je 2024/256 kb/s. Resničnst pa takšna

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 161.32Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 863.70kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 114.91Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 832.58kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 155.34Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 814.85kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Vem, da je ta test samo oreintacijski. Kljub temu je preveliko izstopanje. Kaj narediti?

storz
05.12.2006, 09:09
Imam paket Duo. Zadnje čase opažam izredo počasno delovanje interneta. Najprej sem mislil da zaradi routerja. Izklopil sem drugi računalnik in še enkrat testiral. Dejanska naročnina je 2024/256 kb/s. Resničnst pa takšna

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 161.32Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 863.70kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 114.91Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 832.58kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 155.34Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 814.85kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Vem, da je ta test samo oreintacijski. Kljub temu je preveliko izstopanje. Kaj narediti?

mi javiš uporabniško ime, ker po ipju s katerega pišeš zgleda da imaš naročeno samo 1mb.

d28
05.12.2006, 13:48
Storz, sem zelo na tesnem s časom in večinoma nisem doma zato bi zdaj bolj težko kaj rihtal okoli tega.
Sem si že od 24.11. vzel (pre) več časa, da se ukvarjam s to problematiko.
Lahko ti pa na pm pošljem moj username in preveriš zadevo.

Sem pa siguren, da z routerjem ni nič narobe, ker ga imam že 2 leti in mi je do pred 24.11. deloval brezhibno. Prav tako mi ga je stestiral računalniški strokovnjak, ki se res dobro spozna na te zadeve in je ovrgel router kot krivca.

Imam pa ČISTO ISTO ZADEVO KOT DELDOC: isto naročeno hitrost, isto Siol duo in iste težave. S tem dodatkom, da mene zeza še telefon zaradi očitno slabe linije.
Vidim tudi, da je veliko ljudi z enakimi težavami. Ne moremo imeti vsi zanič routerje, računalnike itd.! :O

KAJ SE DOGAJA S SIOLOM?! :dontknow:

storz
05.12.2006, 14:57
Storz, sem zelo na tesnem s časom in večinoma nisem doma zato bi zdaj bolj težko kaj rihtal okoli tega.
Sem si že od 24.11. vzel (pre) več časa, da se ukvarjam s to problematiko.
Lahko ti pa na pm pošljem moj username in preveriš zadevo.

Sem pa siguren, da z routerjem ni nič narobe, ker ga imam že 2 leti in mi je do pred 24.11. deloval brezhibno. Prav tako mi ga je stestiral računalniški strokovnjak, ki se res dobro spozna na te zadeve in je ovrgel router kot krivca.

Imam pa ČISTO ISTO ZADEVO KOT DELDOC: isto naročeno hitrost, isto Siol duo in iste težave. S tem dodatkom, da mene zeza še telefon zaradi očitno slabe linije.
Vidim tudi, da je veliko ljudi z enakimi težavami. Ne moremo imeti vsi zanič routerje, računalnike itd.! :O

KAJ SE DOGAJA S SIOLOM?! :dontknow:

glede na to, da tudi modem ta trenutek ni dosegljiv z naše strani, lahko da je kaj z njim narobe. Svetujem, da pokličeš v Teletrgovine če imajo kakšnega nadomestnega in ga neseš k njim na servis.

lp,
storz

d28
05.12.2006, 15:58
glede na to, da tudi modem ta trenutek ni dosegljiv z naše strani, lahko da je kaj z njim narobe. Svetujem, da pokličeš v Teletrgovine če imajo kakšnega nadomestnega in ga neseš k njim na servis.

lp,
storz

Storž, je že bil na servisu v Ram2! In tam so ga kot popravili, ker naj bi šlo za neko programsko zadevo.

Ampak sta potem internet in telefon delovala le kratek čas v redu. Berem, da ima dosti ljudi čisto iste dogodke kot jaz in to ne more biti slučaj.

Nekaj je narobe pri Siolu, ker jaz nisem čisto nič spreminjal, ko so se začele težave. :nonono:

storz
05.12.2006, 16:02
Storž, je že bil na servisu v Ram2! In tam so ga kot popravili, ker naj bi šlo za neko programsko zadevo.

Ampak sta potem internet in telefon delovala le kratek čas v redu. Berem, da ima dosti ljudi čisto iste dogodke kot jaz in to ne more biti slučaj.

Nekaj je narobe pri Siolu, ker jaz nisem čisto nič spreminjal, ko so se začele težave. :nonono:

veliko sem preveril, še sosedne porte na centrali in njim deluje normalno.

d28
05.12.2006, 18:12
Da ni slučajno uvedba komunikatorja povzročila te težave toliko uporabnikom?

storz
06.12.2006, 07:23
Da ni slučajno uvedba komunikatorja povzročila te težave toliko uporabnikom?

še nekaj me zanima, ko si dal modem na servis ali si dobil nadomestnega? in če si ga ali je z njim v redu delalo?

d28
06.12.2006, 22:52
QUOTE=storz]še nekaj me zanima, ko si dal modem na servis ali si dobil nadomestnega? in če si ga ali je z njim v redu delalo?[/QUOTE]

Modem sem dobil nazaj naslednji dan tako, da nisem v bistvu niti rabil nadomestnega.

Sem pa že skoraj obupal, ker sem probal že čisto vse in se stalno vrtim v krogu. Tudi tole sporočilo bom komaj poslal in, če me ni na forum, veste, da ne morem priti gor na internet.

d28
07.12.2006, 10:08
Danes, ko mi bolje dela se mi zdi, da sem na loteriji zadel, hehe. Ne, resno opazil sem, da če recimo pošiljam mail da mi traja celo večnost, medtem
ko sprejemanje mailov dela veliko hitreje. Vem, da imam naročen dosti večji download od uploada pri Siolu ampak razlika je po občutku vseeno prevelika.

So mogoče s tem povezani moji problemi?

storz
07.12.2006, 10:55
Danes, ko mi bolje dela se mi zdi, da sem na loteriji zadel, hehe. Ne, resno opazil sem, da če recimo pošiljam mail da mi traja celo večnost, medtem
ko sprejemanje mailov dela veliko hitreje. Vem, da imam naročen dosti večji download od uploada pri Siolu ampak razlika je po občutku vseeno prevelika.

So mogoče s tem povezani moji problemi?

kaj če bi si posnel www.dumeter.com, da vidimo kako prenos poteka.

d28
07.12.2006, 11:57
kaj če bi si posnel www.dumeter.com, da vidimo kako prenos poteka.

Sem ga že naložil na računalnik samo, ker tega programa še nisem uporabljal bo trajalo nekaj časa, da ga preštudiram.

janzun
18.11.2008, 17:24
pozdrav.
inmam podoben problem. pred tednom smo prikopili siol trio in od takeratnaprej dela internet zelo počasi.(odpiranje strani ,utorent...)
ko pokličem0801000 mi ne pomagajo.
virusov nimam. preveri velikokrat.
testna datoteka dela narmal.
hitrost imam naročeno:1 Mbit/s / 256 kbit/s
Sosed ima isti problem. ali je možno da je problem v central.
storz če lahko prosim prever ali če imate kakdrugi predlog.
prosim pomagajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SebastijanP
18.11.2008, 20:25
Zadnje čase se spotikam ob težavi ki mi ne da miru in je ne gre rešiti.
Pošiljam pošto, ker klicanje predolgo traja....

Namreč imam adsl 2Mbit (30€). Večkrat naredim test s testne strani in ne dosegam omenjene hitrosti. Večino časa mi dela komaj 40KB, na trenutke,za par sekund pa skoči celo na 170KB (in kar ne morem verjeti) Med testom ne poganjam noben drug program, ki bi lahko vplival na rezultat.


http://shrani.si/f/1B/Me/18TfFVHZ/test.jpg

wishmaster
19.11.2008, 06:23
A danes od tam okoli 6.00 ure ni delala tujina ?????

rock
19.11.2008, 06:34
Precej je šteklo na nekatere serverje. Popoln mrk ni bil.

wishmaster
19.11.2008, 06:58
Sem že mislo, da je samo za mene osebno crknila zadeva :veryevil:. Nekatere strani so delale nekatere pa ne. Iz triere se nisem mogo povezat na svoj računalnik. Sedaj zaenkrat vse deluje OK:2thumbs:

Sawyer
19.11.2008, 09:44
wishmaster, kaj ti lahko postavis ftp server na siolu? predvidevam da ga mas in potem dostopas iz triere na tvoj ftp server iz sluzbe? Jaz namrec nemorem. Lahko pa T2 uporabnik dostopa do ftpja na mojhem siol kompu.

wishmaster
19.11.2008, 09:58
Nimam FTPja postavljenega. Načeloma bi moglo delat. Sam sem imel 1x pri stranki podoben problem, da se ni mogla na FTP povezat. Ponudnika se ne spomnim. Jaz ponavad poskusim telnetat na FTP. Tukaj vidiš, da server ponavadi laufa. Če je temu tako, potem je ponavadi kakšna fora pri active ali pasive mode.

Sawyer
19.11.2008, 10:02
Hm nevem. Nekaj cajta nazaj sem mel ze ftp pa se je lahko kolega z triere brez problema povezal. Zdaj pa triera kompletno negre, T2 pa je sel normalno. Tak da zdaj moram file transferat prkeo TeamViewera ali pa skypeya.