Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ADSL se ne poveže več


kriko
04.10.2006, 17:37
Danes zjutraj sem prijavil napako, ker se komunikacijski prehod ni več povezal v internet.
Podrobneje:
Sinhronizacija s centralo je bila uspešna, vendar ni dobil IPja, dns-a...
Ob pribl. 13:10 so me s telekoma obvestili da so bili na centrali in da je vse v redu. Nato sem klical siol, kjer smo poskusili tudi resetirat komunikacijski prehod (z reset tipko), vendar ni delovalo.
Svetovali so mi da nesem komunikacijski prehod v trgovino in vzamem nadomestnega, dobil sem sagema in je zgodba ista. S centralo se sinhronizira, ampak ne dobi IPja (connection timeout). Izvedel sem tudi da se jim komunikacijski prehod sploh ne javi v bazo.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Povezava pa je morala crknit enkrat ponoči (računalnik je delal, kable ni noben tikal sem pa jih za vsak slučaj preveril).

M.T.
05.10.2006, 09:37
Si pa preveru, da nimaš vpisanih DNS al pa IP-jev?

Sej ne vem, če pri tej povezavi to pomaga....lahko pa poskusiš.

start->run->cmd>enter

ipconfig -release
enter

ipconfig -renew
enter

pa poskusiš pol še enkrat. Pa kakšen reset mrežne tud ne bi škodu. Bi pa na pamet reku, da je napaka pri tebi.

EDIT: Pritisnem "odgovori in dobim odgovor: "Strežnik je trenutno preobremenjen. Poskusite ponovno kasneje." :nonono: Kdo se tuki norca dela?

kriko
05.10.2006, 11:06
Uporabljam linux in sem že naredil
#network restart
dhcp na routerju dela, problem je bil nekje navzven, sedaj so popravili, me pa močno zanima kaj je bilo narobe.

kriko
22.10.2006, 23:33
Spet isto! Niti en poln mesec nimam adsl in že 2 prekinitvi :mad: .
Isto je pri sosedih, oni imajo sedaj 3. dan adsl, v glavnem isti simptom, modem se sinhronizira, a ne dobi zunanjega ip-ja. Res me zanima kaj je lahko narobe.

storz
23.10.2006, 06:30
Spet isto! Niti en poln mesec nimam adsl in že 2 prekinitvi :mad: .
Isto je pri sosedih, oni imajo sedaj 3. dan adsl, v glavnem isti simptom, modem se sinhronizira, a ne dobi zunanjega ip-ja. Res me zanima kaj je lahko narobe.

mi javiš up. ime na PM.

Sharac
23.10.2006, 07:14
Nebos izvedel. Najbolje je da klices, prijavis in cakas vsaj pri meni tako deluje Siol service ce se slucajno kaj cudnega zacne dogajat ponavadi se po klicu uredi. Kaj in zakaj je vzrok sem pa ze zdavnaj preko tega in me zadeve sploh vec ne zanimajo.

kriko
23.10.2006, 15:03
Sedaj dela - od zjutraj

@storz - pm poslan

danijel2
23.10.2006, 20:42
Lahko neki prašam, ki je čisto offtopic:

Imam ADSL že eno leto pa pol in nepomnim da mi nebi delal????Niti enkrat ene prekinitve, nič...kako je to možno?

MrBoombastic
23.10.2006, 20:49
Hmm, odvisno, koliko ga uporabljaš. :)

danijel2
23.10.2006, 20:54
vsak dan, vsaj 12h dnevno

storz
24.10.2006, 06:19
Lahko neki prašam, ki je čisto offtopic:

Imam ADSL že eno leto pa pol in nepomnim da mi nebi delal????Niti enkrat ene prekinitve, nič...kako je to možno?

np, javi mi username pa bomo porihtal ;)