Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : internet s sosedom


WarlordAlexander
05.10.2006, 15:51
Dober dan!
Men je sošolc povedu da bi rad povezov internet s sosedom, pa ima problem sosed je oddaljen 3 km, pa me zanima, če je sploh možno imeti internet povezavo preko kakšnega routerja? Pa kaj bi vse potreboval, če bi lahko to naredil?

SloCop
05.10.2006, 16:01
Dober dan!
Men je sošolc povedu da bi rad povezov internet s sosedom, pa ima problem sosed je oddaljen 3 km, pa me zanima, če je sploh možno imeti internet povezavo preko kakšnega routerja? Pa kaj bi vse potreboval, če bi lahko to naredil?

3km kabla potegni po lokalni cesti vmes daj na vsakih 90 metrov en switch in ni vrag da zadeva ne bo delala

zigi69
05.10.2006, 16:09
:rolling:
v teoriji bi delovala samo praksa bi malo nagajala.
Sošolcu povej, da bo cenej, ce si sam omisli adsl,

WarlordAlexander
05.10.2006, 16:30
ja najbolj
Hvala obema

SloCop
05.10.2006, 18:04
:)

Malo resnoti sedaj....
zadevo bi lahko izpeljal brezžično samo ob ceni današnjih internetnih povezav in tega da bi ti moral zadevo nekdo izvest.... je vprašanje če se ti izplača.

A se lokaciji vidita brez preprek? Sicer prepreke niso huda ovira je pa na takšni razdalje bolje da jih ni

WarlordAlexander
05.10.2006, 18:51
sem ga vprašu za svoj internet je pa reku da ne more zato k nimajo telefona. Za lokacijo pa ne vem nč.

SloCop
05.10.2006, 19:16
sej ne rabi met telefona za Xdsl... razen če na centrali ni podprt razvezan dostop

T-a-d-e-j
05.10.2006, 22:21
Kaj misliš?:)

bejli
05.10.2006, 23:21
Sharing internet is bad, m'key :rolling:

Maj
06.10.2006, 00:58
Dober dan!
Men je sošolc povedu da bi rad povezov internet s sosedom, pa ima problem sosed je oddaljen 3 km, pa me zanima, če je sploh možno imeti internet povezavo preko kakšnega routerja? Pa kaj bi vse potreboval, če bi lahko to naredil?

Kje pa živi ta tvoj sošolec, da ima najbližjega soseda kar 3km stran?

Po moje bi se mu trenutno še najbolj splačal kak mobilni internet preko Mobitela ali Simobila. V roku enega leta bo pa itak dobil ene pet ponudnikov.

Lp

WarlordAlexander
06.10.2006, 15:01
Moj sošolc živi na Pečah pri Moravčah, morm priznat d še jest ne vem kje je to, sam vem kje so Moravče :)
Kje lahko pogledaš, če sploh je centrala pri sošolcu?

T-a-d-e-j
06.10.2006, 16:26
http://www.telekom.si/zasebni_uporabniki/adsl/razpolozljivost/

Snif
06.10.2006, 17:46
pomoje je centrala 20 km stran, če je prvi sosed oddaljen 3 km :)

Maj
07.10.2006, 09:22
Ja tisti konec je zelo slabo pokrit.

Sam sem bil malo nazaj v Tuhinjski dolini in nisem mogel verjeti, da sploh nimajo možnosti niti za priklop tega predragega Siola in so zato še vedno na klicni povezavi in plačujejo po 20 jurjev za pooooočasno povezavo.
Tudi mobitelov signal je obupen, Simobilovega pa sploh nimajo.

V glavnem sramota, da 40 km iz Lj. ne moreš imeti niti ADSLja še večja pa je ta, da jih Telekom z zaračunavanjem izjemno dragih impulzov tako zelo odira.
Če nič drugega bi jim dal vsaj paket z ubogo klicno povezavo za ceno ADSLja, ne pa da dajo pol plače za telefon in internet, ki je danes praktično nujen še posebno, ker imajo pri tisti hiši več otrok, ki internet rabijo že zaradi šole.

Lp

tomazz
07.10.2006, 17:13
ADSL je v Lazah v Tuhinju in Snoviku, mogoče še kje, za to vem da je v tistem koncu.

In kaj se bo zgodilo, ko bojo še višje v Tuhinjski dolini dobili ADSL?

Na tem forumu se bojo pritoževali nad oderuškimi cenami, noben pa se ne vpraša zakaj ni tam in po ostalih vaseh konkurence z nizko ceno.

SloCop
07.10.2006, 17:42
ADSL je v Lazah v Tuhinju in Snoviku, mogoče še kje, za to vem da je v tistem koncu.

In kaj se bo zgodilo, ko bojo še višje v Tuhinjski dolini dobili ADSL?

Na tem forumu se bojo pritoževali nad oderuškimi cenami, noben pa se ne vpraša zakaj ni tam in po ostalih vaseh konkurence z nizko ceno.



No ja, reveži lih niste v svojo škodo pa tut ne delate....
in ja cene so oderuške :) Edino trio z 1Mbps ima fer ceno, glede na to koliko časa so drugi na trgu in koliko časa je telekom čigar last ste .... mislim da je škoda izgubljati besede ob takšnih izjavah

Maj
07.10.2006, 19:13
ADSL je v Lazah v Tuhinju in Snoviku, mogoče še kje, za to vem da je v tistem koncu.

In kaj se bo zgodilo, ko bojo še višje v Tuhinjski dolini dobili ADSL?

Na tem forumu se bojo pritoževali nad oderuškimi cenami, noben pa se ne vpraša zakaj ni tam in po ostalih vaseh konkurence z nizko ceno.

Take izjave veliko povedo o Siolu.
Temeljito boste morali spremeniti odnos do strank, če boste želeli preživeti.
Eno leto, morda dve bo nekako še šlo potem vam bo pa trda pela.

Sicer vas pa naj ne skrbi, da boste dobili kakšnega naročnika iz tistih koncev, ker bodo prej imeli brezžični internet kot pa Siolovega pa še celo cenejši bo.

tomazz
07.10.2006, 19:24
Seveda ti je jasno da so to samo moja osebna mnenja in nimajo nobene veze s politiko Siola. Nisi pa nic odgovoril na razmisljanje zakaj tam ni konkurence. Torej zakaj amis/voja/t-2 itd. ne ponuja dostopa v Tuhinjski dolini? Pa ne spet kr neki bluzit, probaj se drzati teme.

Maj
07.10.2006, 19:38
Saj je preprosto.

Preveč razgiban teren je in premalo prebivalcev pa se nikomur ne splača vlagati.
Za povsem privatna podjetja, ki so komaj prišla na trg se mi zdi tak način dela še nekako sprejemljiv za neko državno podjetje kot je Telekom, pa je žalostno, da dobiček ne usmerja v razvoj temveč si ga na tak ali drugačen način lepo razdelijo.

Tako, da je res skrajni čas, da se že končno privatizira.

Na srečo bo kmalu stvari rešil brezžični internet.

mtance
07.10.2006, 20:23
Na srečo bo kmalu stvari rešil brezžični internet.
In potem mislš da bodo mel vsi dostopen brezžičen internet haha :rolling: . Mislm da uni k dele dajejo 22k za dialup bi radi dal tut 10k za paket picikato ... usaj jest bi bil.

LP

Maj
08.10.2006, 01:14
Mislim, da bodo prej imeli brezžični internet kot pa možnost za Pizzicato.

Če pa bodo dobili možnost imeti kar oba pa bodi prepričan, da bodo za 10 k sit raje imeli nek brezžični trio s par mega linijo kot pa za enak denar nek Pizzicato, ki je le malce boljši dial-up.

SloCop
10.10.2006, 17:55
Seveda ti je jasno da so to samo moja osebna mnenja in nimajo nobene veze s politiko Siola. Nisi pa nic odgovoril na razmisljanje zakaj tam ni konkurence. Torej zakaj amis/voja/t-2 itd. ne ponuja dostopa v Tuhinjski dolini? Pa ne spet kr neki bluzit, probaj se drzati teme.


Osebno mnenje zaposlenega v neki ustanovi je dostikrat enako mnenju ustanove, sploh na njenih forumih :)
Razlika med Siolom in ostalimi je preprosto ta da siol na svojih centralah in telekomovih uporabnikom računa enak znesek, konkurenca pa na svojih manjšega.

Amis Volja in ostali ne ponujajo zaradi prevelike požrešnosti telekoma, še kakšno vprašanje ? :)

Tomazz... se eno vprašanja zate.. ko si ze tako siolov :)

No nek uporaabnik (jaz, pa to sedaj ni pomembno) je na telekomu izvedel da centrala na katero je priključen omogoča ADSL 2+ (na cifri 0808000). Pa sem šel v začetku letošnjega leta iz starega paketa na Trio. Po prvih 3 ali 4 izgubljenih prijavah... se odpeljem na Cigaletovo kjer me Siolov delavec pospremi na Telekom. Tam skupaj izpolnimo prijavo... ko želim 2 TVja, mi pove da aplikacija tega trenutno ne omogoča. Da moram uzet paket z enim in nato ko mi bo vse delovalo preko interneta zaposrosim se za drugi TV. Ok, uredu... Počakam kakšen dan in pride monter, zamenja modem, uzame kar je cesarjevega in TV že dela, internet tudi, VOIP pa ne... Pa ga pokaram kaj je z drugim TVjem, pa pravi da mora samo na centrali nekaj premaknit in stvar bo delala. No obljubi da bo in odide. Čakam lep čas, nihče ne pokliče, 2 TVja pa tudi ne delata. Klicarim okoli in na koncu izvem da centrala sploh ne podpira ADSL 2+... jaz sem se pa vezal za 24 mesecev..... No pa vsej uredimo nekako VOIP, odjavim ISDN in čakam na nadgradnjo ADSL v ADSL 2+, pa pride tisti dan, na centrali je končno ADSL2+, hitro kličem 0801000 da mi dvignejo hitrost... začuda prijazna operaterka vse obljubi a me že čez nekaj minut kliče nazaj. Gospod vi imate razvezan dostop in na razvezanem dostopu ADSL2+ ni mogoč. WTF? In jaz vezan za 24 mesecev....

Hvala lepa za takšno ponudbo, 1Km od centrale me zaradi razvezanega dostopa ne morejo priklopit na ADSL2+. Kličem na Siol, Klemen pravi nič ne moremo, zadeva ni Siolovoa, dokler ne bo uzel u zakup ne bo nič.

Torej... Na centrali je ADSL 2+, 1km stran bi mi delala 2 TVja brez težav. Zakaj torej skoraj v centru novega mesta ne morem imet 2x TV?

V praksi mi je vse jasno tudi v teoriji, ne bluzi pa s takšnimi posti o Siolu kot dobrodelni ustanovi.

miro74
10.10.2006, 18:02
Mislim, da bo mogoče razvezan povsod, ko bo evropska unija zopet malo pritisnila. Tako kot je zdaj na nemški telekom.

clutch
10.10.2006, 18:14
Dolocene centrale pac ne ponujajo razvezanega dostopa... Zato dejansko siol ne more povsod nuditi te opcije... Mogoce si naletel na adsl2+ centrali ki tega pac ne omogoca...

SloCop
10.10.2006, 19:25
centrala tega na papirju ne omogoča. Tehničnih razlogov ni, problem je v birokraciji.

clutch
10.10.2006, 21:10
No ja... Verjetno gre vseeno za problem lastnistva...

Cvetlični deček
11.10.2006, 22:16
lahk si speljeta utp kabla 3 km je to ene 30000 sit dnarja