Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pinkpong


joze
07.10.2006, 17:57
Tašča je v začetku septembra naročila trio paket in v razmeroma kratkem času dobila kode in opremo. Prva težava je nastala ob poizkusu priklopa. Lučka na modemu ni nehala utripati in modem se nikakor ni mogel sinhronizirati s centralo. Po prijavi napake, je prišel telekomov monter, opravil telefonski klic in v trenutku je lučka zagorela, modem se je sinhroniziral na 6700 in stvar je delovala. Vsakih nekaj dni je povezava padla na 3000 ali 1000, ampak po resetiranju modema, se je ta spet pobral na 6700. Ker so se izpadi ponavljali sem na Storža naslovil PM v katerem sem ga prosil, če lahko preveri, ali je stvar mogoče odpraviti. Odgovoril mi je, da je dal prijavo napake na Telekom. Tukaj pa se je začela kalvarija. Že naslednje jutro je povezava padla na tisoč in še nekaj in se ni hotela več dvigniti. TV je seveda postal negledljiv. Prijavili so napako na SIOL, ki je prijavil napako na telekom. Odpravljalec napak je klical, da TV ni možen. Potem je spet sledil klic na SIOL, ki je zagotavljal, da ni ovir za TV, pa spet na telekom, potem je vse skupaj crnilo za nekaj dni, pa spet siol, pa 116, pa SIOL, pa spet nazaj Telekom, pa je prišla nazaj povezava na tisoč in potem nekakšen neprijazen tehnik, ki je nekaj meril in zabrusil da je povezava nastavljena na 1 mega, ker 8 mega ne morejo zagotovit. NA prigovarjanje, da je Tv prav lepo deloval na 6700 je odgovoril, da je zdaj že vse nastavljeno na 1 mega. Spet klic na 0801000, pa spet zagotovilo, da ni ovir za TV, pa nova prijava na telekom, pa spet slabovoljni odpravljelec napak........ Nikoli konca podajanja poštenega uporabnika med dvema ustanovama.

Moja diagnoza: Tašča je predaleč od centrale, da bi se modem sinhroniziral na 8 mega. Sinhronizira se na 6700 in to se je izkazalo za dovolj, da TV in net delujeta neovirano. Ob dvigu hitrosti nad 6700 začne lučka na modemu utripati in modem se ne sinhronizira.

Rešitev: Nekdo, ki bo imel 15 minut časa in bo ob komunikaciji z uporabnikom počasi dvigoval hitrost, na raven zadovoljivega in stabilnega.

Upam da bo po mesecu brezplodnega prelaganja težav nekdo uspel stvar urediti vsaj tako kot je bila urejena pred prvo prijavo napake.

kitl
07.10.2006, 18:33
Ja to ma Telekom neke svoje zakone da če se modem ne sinhromnizera n 8 Mbit ni možna televizija. Jaz sem imel Sagem modem in se je povezal na 6100 in mi je TV deloval prfektno brez uporabe interneta in obratno. Vglavnem zaradi slabe telekomove infrastrukture ni šlo več kot toliko no da je tako obstalo mi je pa pomagal Storz, ki se je s telekomovci zmenil da so mi pustili "odprt" profil katerega baje ne radi dajejo. Tko, da variante obstaja da obdrži tašča TV samo brez pomoči nekoga, ki ima veze bo težko.

miro74
08.10.2006, 10:18
Telekomovci radi dajo tud kak neuraden profil sam da dela. Komplicira pač siol. Tak mi je rekel tehnik.

bejba020
08.10.2006, 16:43
nene telekom komplicira njihovi mojsti so prov bedni....pri nas so rekli da kao ni možna siol tv po posredovanju Storža ..pa sedaj vse lepo deluje ....torej...

storz
09.10.2006, 08:50
Telekomovci radi dajo tud kak neuraden profil sam da dela. Komplicira pač siol. Tak mi je rekel tehnik.
:D itak

simnovv
16.10.2006, 01:09
ja pri meni je za vse probleme še vedno bil kriv telekom pomagal je pa zmeraj strorz

joze
16.10.2006, 15:14
Moja tašča je žal obupala in bo paket spremenila v duo. Tudi Storž ni pomagal oziroma je prenehal odgovarjati na PM-je. Sam sem še vedno prepričan, da bi stvar lahko delovala pa žal zaradi nerazumljivih razlogov ne bo.

storz
16.10.2006, 16:30
Moja tašča je žal obupala in bo paket spremenila v duo. Tudi Storž ni pomagal oziroma je prenehal odgovarjati na PM-je. Sam sem še vedno prepričan, da bi stvar lahko delovala pa žal zaradi nerazumljivih razlogov ne bo.

žal ne morem nič. Nekako je treba uredit samo linijo in če jo telekom ne more žal ne morem pomagat. Ali so že naredili kake meritve na sami omarici itd...

joze
16.10.2006, 17:03
Ja prišel je nekdo izmeril, da 8 mega ne morejo imet, spustil hitrost na 1 mega in bil povsem gluh za prepričevanje, da je lepo delalo na 6 mega. V bistvu je kar se tiče telekoma stvar zaključena. Če bodo še enkrat prijavili da ne dela bo prišel bradati odpravljalec napak s kalašnikom, ker mu gre vsa stvar že hudo na živce. Pravijo, da je kabel večkrat "štukan" in da ga je nekje ujela vlaga. Največja žalost pa je, da so izgubili TV zaradi napake, ki sploh ni bila tako moteča. JAz sem pač menil, da se da občasne izpade odpraviti, povzročil pa to, da so ostali povsem brez TV-ja. ZAto se mi zdi argument, da TV ni mogoč smešen.

clutch
16.10.2006, 19:56
Verjetno gre za tiste omejitve na vse ali nic, ne pa nekaj na pol... Si ze prov predstavlam ksnga uohrnega gorenca, k bi ****il, ce bi imel kocke zaradi take hitrosti =)

joze
17.10.2006, 14:11
Glede na to, da preko antene slabo lovijo 4 kanale, bi bili pripravljeni tudi s kakšno kocko potrpet. Sploh pa je vse delalo brez kock.

RS71
18.10.2006, 20:16
profile na dslamih je izbral siol in ne telekom. Amis ima drugačne, volja tudi.
naprimer profil za 1M + 1IPTV mora biti sconectan na 9.2Mbs, kateri dosežejo hitrost od 6 do 8Mbs bi TV delal, ampak ni vmesnega profila, naslednji nižji profil je 4/512, 2/384 in 1/256.