Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 2-tv?


bejba020
10.10.2006, 10:52
naš problem:: ko grem na moj siol in dam poizvedbo o 2- tvijih...imam možnost samo enega...imamo trio paket z hitrostjo 2048 / 384 Kb....če pa tukaj označim nadgradnje ne želim in dam hitrost 1.024 / 256 kbit/s....mi da možnost 2-tvjev a kdo ve zakaj ? oz. če je sploh možno imeti 2-tvja?

Brootalen
10.10.2006, 12:56
naš problem:: ko grem na moj siol in dam poizvedbo o 2- tvijih...imam možnost samo enega...imamo trio paket z hitrostjo 2048 / 384 Kb....če pa tukaj označim nadgradnje ne želim in dam hitrost 1.024 / 256 kbit/s....mi da možnost 2-tvjev a kdo ve zakaj ? oz. če je sploh možno imeti 2-tvja?

al maš 1 mbit al 2... to nima vpliva če maš lahko eno ali dve TV siol.

storz
10.10.2006, 15:07
naš problem:: ko grem na moj siol in dam poizvedbo o 2- tvijih...imam možnost samo enega...imamo trio paket z hitrostjo 2048 / 384 Kb....če pa tukaj označim nadgradnje ne želim in dam hitrost 1.024 / 256 kbit/s....mi da možnost 2-tvjev a kdo ve zakaj ? oz. če je sploh možno imeti 2-tvja?

sem pogledal za tvojo linijo in žal ne bo šlo za 2tvja? Drugače ta aplikacija gleda glede na razdaljo.

lp,
storz

bejba020
10.10.2006, 16:56
a ni možno...pa je upanje da kdaj bo?

storz
10.10.2006, 17:52
a ni možno...pa je upanje da kdaj bo?

mogoče z drugo tehnologijo. samo oddaljenost bo skoraj vedno problem. piši mi na PM, da jutri še nekaj preverim

bartmatej
11.10.2006, 10:35
Tale aplikacija je za en k***.
Jst lohk izberem 20M pa centrala sploh ni nadgrajena na ADSL2+(vsaj na seznamu je ni - Ljubljana Podgorica).
User:filcmala

LP Matej

storz
11.10.2006, 10:40
Tale aplikacija je za en k***.
Jst lohk izberem 20M pa centrala sploh ni nadgrajena na ADSL2+(vsaj na seznamu je ni - Ljubljana Podgorica).
User:filcmala

LP Matej
mislim da so podgorico predkratkim dodal. javi mi username na PM da preverim

lp,
storz

Dunan
09.11.2006, 12:31
Ker imam isti problem,se obračam kar tukaj.Od Siola dobil odgovor(dva TV-ja pri vas ni mogoče)a tu pa vidim
da je marsikaj mogoče.Oddaljen sem 2km od centrale,linija stabilna pa ne vem kje je vzrok,ni idealno a mislim da bi to vseeno šlo.Po prebiranju foruma vidim da se z pomočjo (storza) marsikaj uredi,kar pa ne morem
reči za siol servis,te odpravijo po hitrem postopku. LP-Franci

Death Paladin
20.11.2006, 07:35
Storz jaz tudi imam isti problem. Imam 2 Mbit internet in v tem primeru gre izbrati samo 1 TV, na 1 Mbit pa 2 TV. Sprasujem pa zato, ker so zadnjic merli linijo do mene in je sibalo minimalno 16Mbit/s. Problem je le v tem, da ne morem preizkusit, ker ne morem oddati poizvedbe za 2 TV z mojim 2 Mbit paketom. Kako bi se dalo to uredit, da lahka oddam prijavo ?

storz
20.11.2006, 07:47
Storz jaz tudi imam isti problem. Imam 2 Mbit internet in v tem primeru gre izbrati samo 1 TV, na 1 Mbit pa 2 TV. Sprasujem pa zato, ker so zadnjic merli linijo do mene in je sibalo minimalno 16Mbit/s. Problem je le v tem, da ne morem preizkusit, ker ne morem oddati poizvedbe za 2 TV z mojim 2 Mbit paketom. Kako bi se dalo to uredit, da lahka oddam prijavo ?

dej jo meni pa bom preveril.

storz
20.11.2006, 07:50
Ker imam isti problem,se obračam kar tukaj.Od Siola dobil odgovor(dva TV-ja pri vas ni mogoče)a tu pa vidim
da je marsikaj mogoče.Oddaljen sem 2km od centrale,linija stabilna pa ne vem kje je vzrok,ni idealno a mislim da bi to vseeno šlo.Po prebiranju foruma vidim da se z pomočjo (storza) marsikaj uredi,kar pa ne morem
reči za siol servis,te odpravijo po hitrem postopku. LP-Franci

pošlji mi username na PM

Death Paladin
21.11.2006, 16:47
Storz hvala na hitrem posredovanju :D . Morm preizkusit z dvema aminotoma..

Sagemov downstream rate je sedaj 13800 kb. Je to dovolj za 2 TV ? Fantje na tehnicni podpori pravijo, da mora spilat.

Hvala,

LP

storz
22.11.2006, 07:50
Storz hvala na hitrem posredovanju :D . Morm preizkusit z dvema aminotoma..

Sagemov downstream rate je sedaj 13800 kb. Je to dovolj za 2 TV ? Fantje na tehnicni podpori pravijo, da mora spilat.

Hvala,

LP

ja mora delati

Dunan
22.11.2006, 19:54
Malo sem bil odsoten,sedaj sem tudi jaz poslal moj username,pa upam na najbolje.
LP-franci

mulc
07.12.2006, 21:43
Pozdravljeni,

sem lastnik Siol tria in me zanima ali je dodatna TV zastonj?
Ce je zastonj, me zanima, kaj morem narediti, da bi jo lahko uporabljal, poleg tega da morem imeti se en Amino ?

lp, Robert

TotenKopf
08.12.2006, 00:12
Hmmm.... mene pa zanima (imamo tudi Trio)... kolko stane dodatni Amino za drugo TV in pa a se cena pozna tudi na mesečni položnici - če pač maš 2 Siol TVja ???

ma kdo to varjanto, pa lahko iz prve roke pove?

rock
08.12.2006, 06:09
Naročnina je enaka!
Sagem naj bi bil po ceniku 45000 SIT, jih pa glede na debate še ni za dobit razen za nove naročnike.
Je smiselno upat na kakšno akcijo ob splavitvi mpeg4??
Amina pomoje skorej nima več smisla kupovat ker ne podpira mpeg4 oz se splača kakšenga rablenga poiskat.

storz
08.12.2006, 06:58
Naročnina je enaka!
Sagem naj bi bil po ceniku 45000 SIT, jih pa glede na debate še ni za dobit razen za nove naročnike.
Je smiselno upat na kakšno akcijo ob splavitvi mpeg4??
Amina pomoje skorej nima več smisla kupovat ker ne podpira mpeg4 oz se splača kakšenga rablenga poiskat.
meni so zdaj rekli, da bi že morali biti v teletrgovinah. Priporočam pa da se vseeo prej pokliče.

http://www.telekom.si/podjetje/prodajna_mesta/teletrgovine/

je pa potrebno prej preverit če je možno na tvoji liniji 2 tvja, da se ne bo po nepotrebnem kupilo STB

mulc
08.12.2006, 08:11
Ok za STB bom ze poskrbel. Komu in kaj moram sporociti, glede tega dodatnega tvja, kaksen obrazec za izpolniti ?

lp, Robert

storz
08.12.2006, 10:13
Ok za STB bom ze poskrbel. Komu in kaj moram sporociti, glede tega dodatnega tvja, kaksen obrazec za izpolniti ?

lp, Robert

mi pošleš username na Pm da preverim koliko imaš nastavljeno

Schatzi
10.12.2006, 09:52
Tudi sam bi želel imeti 2 TVja, zdej pa glede na debato ne vem, kje naj preverim, ali sploh lahko imam 2 TVja.
Torej, kako moram to preveriti?

lp

fami
10.12.2006, 15:34
Mene pa zanima če Kamniška centrala omogoča gledanje dveh TV in če, kakšen je postopek za priklop drugega TV-ja - imam trio paket s komunikacijskim prehodom sinope :dontknow:

lp

janezpesec1
10.12.2006, 16:01
Mene pa zanima če Kamniška centrala omogoča gledanje dveh TV in če, kakšen je postopek za priklop drugega TV-ja - imam trio paket s komunikacijskim prehodom sinope :dontknow:


Na spisku za ADSL2 sta 2 centrali v Kamniku, torej verjetno omogoca. Za drugi TV oddas zahtevek preko servisnih strani ali preko telefona. Ti pa svetujem da najprej naroci povisanje hitrosti in nato preveri ce vse deluje ok (drugi TV lahko gledas na racunalniku) preden kupis drugi STB.

janezpesec1
10.12.2006, 16:02
Tudi sam bi želel imeti 2 TVja, zdej pa glede na debato ne vem, kje naj preverim, ali sploh lahko imam 2 TVja.
Torej, kako moram to preveriti?


Najbolje da kar oddas zahtevek pa ti bodo povedali ali je mozno ali ne. Lahko pa se ze delno vnaprej prepricas ce pogledas spisek central ki omogocajo ADSL2:
http://storitve.siol.net/internet/adsl-dostop/dostopnost/

fami
10.12.2006, 16:26
Na spisku za ADSL2 sta 2 centrali v Kamniku, torej verjetno omogoca. Za drugi TV oddas zahtevek preko servisnih strani ali preko telefona. Ti pa svetujem da najprej naroci povisanje hitrosti in nato preveri ce vse deluje ok (drugi TV lahko gledas na racunalniku) preden kupis drugi STB.

Hvala za pomoč, pozanimal sem se na 0801000 kjer so mi vljudno povedal da na moji lokaciji trenutno ni možno spremljanje dveh tv jev. Sem pač obsojen da bom še en čas moral gledati isti program na TV in PC:( :( :(

lp

bejba020
10.12.2006, 16:26
ja in če mojega kraja ni na seznamu adsl2, to pomeni kaj?

rock
10.12.2006, 16:29
da seznam ni ažuren?
če seznam je ažuren ne moreš sprejemat dost podatkov za 2 TV, ker imaš možnost priklopa le na "navaden" ADSL

storz
11.12.2006, 07:35
Hvala za pomoč, pozanimal sem se na 0801000 kjer so mi vljudno povedal da na moji lokaciji trenutno ni možno spremljanje dveh tv jev. Sem pač obsojen da bom še en čas moral gledati isti program na TV in PC:( :( :(

lp

žal tam ne gre. Mogoče potem ko bo MPEG4 ali pa če se bodo odločili, da bo tam možen razvezan dostop na modulu, ki podpira ADSL2+.

storz
11.12.2006, 07:36
da seznam ni ažuren?
če seznam je ažuren ne moreš sprejemat dost podatkov za 2 TV, ker imaš možnost priklopa le na "navaden" ADSL

seznam je bil pred kakim tednom update-an in je bilo dodanih kakih 200 novih lokacij

juliasl
20.12.2006, 10:37
Pred 14-dnevi sem naročil priklop drugega siol tv. Pa me zanima kaj se dogaja?

Schatzi
20.12.2006, 20:14
Mene zanima isto kot juliasl-ja, sem tudi že naročil, pa še vedno lahko gledam samo na enem hkrati.

Pa še vprašanje glede aditeye, se pravi moraš vedno naprej pognati vlc player in šele nato aditeyo, ker drugače mi ne deluje. Včasih ko gledam nek program, mi aditeya zmrzne in ne prenaša več, zato moram prestaviti na drug program in nazaj na tega, ki sem ga gledal, da je spet normalno, kako bi to odpravil?

lp

janezpesec1
21.12.2006, 17:27
Meni ni bilo potrebno pognati VLC pred Aditeyo. Edino prvic sem moral pognati tisti Tools.exe ki pride z Aditeyo da mi je nasel IP naslov. Tega z zmrzovanjem pri sebi nisem opazil. Ce si ze na ADSL2 bi moral biti dvig hitrosti opravljen v nekaj dneh, ce te pa morajo prestaviti na drugi port pa traja dalj casa (pri sodelavcu nekje 14 dni).

Dunan
15.01.2007, 18:07
Kaj je tu res?Imam trio razvezan dostop,pred kratkim sem dobil odgovor od-Storža-2XTV ni možno,bilo bi pa možno če ne bi imel razvezan dostop,in sicer na ADSL2+.Soseda ima ISDN-ADSL dostop,torej ni razvezan
dostop,a dobila je isti odgovor od Siola 2xTV ni MOŽNO.Kaj sedaj?Kljub temu ,da je bila prvotna reklama
SIOLA-Trio razvezan dostop možnost 2xTV.

cdti
30.09.2009, 18:06
Starejša tema pa si jo bom sposodil, da ne odpiram nove.

Do zdaj sem imel 1 TV in en komunikator, sedaj pa sem nabavil še en komunikator pa sem na servisnih straneh izpolnil oz. dodal še 2 tv sedaj pa me zanima koliko časa je potrebno, da dobim odgovor, da so kaj naredili.

hvala, lp

rambo013
30.09.2009, 18:42
Če ne gre drugače, spremljaj kdaj se ti dvigne sinhronizacija modema.

rock
30.09.2009, 19:01
Starejša tema pa si jo bom sposodil, da ne odpiram nove.

Do zdaj sem imel 1 TV in en komunikator, sedaj pa sem nabavil še en komunikator pa sem na servisnih straneh izpolnil oz. dodal še 2 tv sedaj pa me zanima koliko časa je potrebno, da dobim odgovor, da so kaj naredili.

hvala, lp
Se nič ne obvešča!
Mene je zadnjič pričakalo le neprijetno utripanje na modemu. Nastavili so previsoko sinhronizacijo in noben očitno ni preveril, če se je modem postavil. Smo pa hitro zrihtali s pomočjo 080 agentov prek ZS...

Če gre le za vklop dodatnega TV je narejeno v par dneh od odaje naročila.

cdti
01.10.2009, 15:25
Hvala bom spremljal malo kdaj se bo kaj zgodilo, zaenkrat še ni sem dal pa v ponedeljek naročilo. Upam, da bo.

DINAMIK
08.10.2009, 20:09
Se nič ne obvešča!
Mene je zadnjič pričakalo le neprijetno utripanje na modemu. Nastavili so previsoko sinhronizacijo in noben očitno ni preveril, če se je modem postavil. Smo pa hitro zrihtali s pomočjo 080 agentov prek ZS...

Če gre le za vklop dodatnega TV je narejeno v par dneh od odaje naročila.
Jst sem tudi oddal naročilo za 2 tvja prejšni teden....,torej,če se nič ne obvešča naj mi prosim eden od agentov pogleda ali je že vključeno.....???Hvala.

080 Jan
08.10.2009, 20:10
Jst sem tudi oddal naročilo za 2 tvja prejšni teden....,torej,če se nič ne obvešča naj mi prosim eden od agentov pogleda ali je že vključeno.....???Hvala.

up. ime na ZS pa bom preveril.

krepki
08.10.2009, 20:11
Saj lahko sam pogledaš koliko tv kanalov imaš vklopljeno.
https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx

DINAMIK
08.10.2009, 20:17
Saj lahko sam pogledaš koliko tv kanalov imaš vklopljeno.
https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx
Saj vem za to...,samo me notri ne pusti....,napiše,da vloga že obstaja...

krepki
08.10.2009, 20:20
Potem zadeva še ni rešena isto je blo pri meni,ko so vklopilli drug kanal sem lahko spet dostopal do podatkov.

DINAMIK
08.10.2009, 20:33
Hvala @krepki......,a slučajno veš,če bi lahko uporabil sosedov komunikator ?Ker ne vem,če bo sploh delovalo!!!

Dunja
08.10.2009, 20:36
lahko, ko ga priklopite pred vklopom komunikator resetirajte(držite tipko za vklop), zato da se boste prijavili s svojimi podatki)

DINAMIK
08.10.2009, 20:40
Najlepša hvala za informacijo @Dunja....lp!

rambo013
10.10.2009, 08:49
Še bolje, če ima sosed naročeno več programov kar pusti, pa jih boš več videl. :veryevil: :d

DINAMIK
10.10.2009, 19:10
Še bolje, če ima sosed naročeno več programov kar pusti, pa jih boš več videl. :veryevil: :dKako jih bom videl več???Saj moram vpisati svoje geslo....,tako,da to ne bo držalo....,sicer jih lahko vidiš vse tudi,če imaš osnovni paket.:rolling:

rambo013
11.10.2009, 11:53
Jaz si mislim, če ne resetiraš, ostane prejšnje uporabniško ime na sagemu, shema je pa vezana na up.ime.

Frenky
07.11.2009, 11:53
Če si na optiki ne rabiš nič na helpdesk klicat, če hočeš dodatni stb priklopit, ne?
Ni potrebno dodatnih "kanalov" odpirat za dodatne tv-je? Se to prav spomnim?

madmitch
07.11.2009, 13:15
Če si na optiki ne rabiš nič na helpdesk klicat, če hočeš dodatni stb priklopit, ne?
Ni potrebno dodatnih "kanalov" odpirat za dodatne tv-je? Se to prav spomnim?

Mislim, da moraš vseeno poklicati, nisem pa siguren.

Stanč
07.11.2009, 15:11
Če si na optiki ne rabiš nič na helpdesk klicat, če hočeš dodatni stb priklopit, ne?
Ni potrebno dodatnih "kanalov" odpirat za dodatne tv-je? Se to prav spomnim?

Ne za dodatne TV vmesnike ni potrebno nič klicati na helpdesk tako,da lahko uporabljaš neomejeno število vmestnikov.:)

kkranjc
07.11.2009, 16:43
Jaz imam norečena 2 TV, vendar imam priklopljen samo 1 STB. Ker imam slabo sliko, me zanima, ali bi bila kaj boljša, če enega odjavim in obdržim samo 1 priključek?

Stanč
07.11.2009, 23:00
Jaz imam norečena 2 TV, vendar imam priklopljen samo 1 STB. Ker imam slabo sliko, me zanima, ali bi bila kaj boljša, če enega odjavim in obdržim samo 1 priključek?

Mi lahko malo več poveš o tem imaš doma optiko ali VDSL tehnologijo, če imaš optiko nebi smel biti problem pri sliki, če pa imaš VDSL je pa lahko problem ta,da ali nimaš odprte linije dovolj da je glih za glih.
Lahko pa je še,da imaš na enem stb MPEG2, ki je boljša slika na drugem pa MPEG4, ki je pa kakovost malo manjša in je problem glih to vse se lahko zgodi malo preveri še na 0801000 pa št. tri.


LP

kkranjc
08.11.2009, 07:00
Mi lahko malo več poveš o tem imaš doma optiko ali VDSL tehnologijo, če imaš optiko nebi smel biti problem pri sliki, če pa imaš VDSL je pa lahko problem ta,da ali nimaš odprte linije dovolj da je glih za glih.
Lahko pa je še,da imaš na enem stb MPEG2, ki je boljša slika na drugem pa MPEG4, ki je pa kakovost malo manjša in je problem glih to vse se lahko zgodi malo preveri še na 0801000 pa št. tri.


Prej sem imel ADSL in je bila slika v redu. Po prehodu na VDSL pa je slika občutno slabša. Na teh. pomoči so mi rekli, da zaradi drugega kodiranja. Imam pa Sagem STB.
LP

rock
08.11.2009, 07:58
Razlika med mpeg2 in mpeg4, ki ga sedaj vklopijo ob vsaki spremembi. Mpeg4 je morda nekolko bolj "grob" in povzroči občutek bolj zrnate slike. Na nekaterih TV-jih, ki to malo slabše zgladijo je zadeva res dokaj vidna.
Če ima TV nastavitev "obdelave mpeg" oz. kaj podobnega se splača mal poigrat. Trenutne nastavitve verjetno niso optimalne. Čudežev se seveda ne doseže. Sam izkušnje s tem sicer nimam a smo se pred par dnevi mal špilal pri kolegu. Slika je vsaj za moje oči postala precej sprejemljivejša na nekem 46" LG LCD starem dobro leto.
Žal je trenutno edina rešitev obvoz z PC vkolikor je mpeg4 res tako moteč (dokler se TK ne odloči tega onemogočit).

Yoni
11.02.2010, 17:44
Trenutno imam 2m net in eno tv. Rad bi prešaltal na 2tv in 1 mega net. Kako zaboga nej izpolnem tisti obrazec za spremembo paketa? A moram vse izpolnit? Kaj naj dam tam pol telefonijo?
Se da zrihtat, da ne dobim še enega komunikatorja? TV mislim gledat preko računalnika...
Je drugi kanal za tv še vedno zastonj?
Je potrebno potem podpisat kak aneks k pogodbi? Kdaj potem začnem plačevat po novi ceni?

V mislih imam tole stran:

http://www.shrani.si/f/2I/BL/22tOdzZR/untitled.jpg

Yoni
11.02.2010, 18:54
Siolovo osebje dejte pomagat prosim no....

slimy
11.02.2010, 19:30
V bistvu lahko kar sam pomagam, ker sem ravno danes naročil 3. kanal. Naročiš torej 2 tvja, tam pa označiš, da ne rabiš opreme, ker jo že imaš (kljub temu da ti bo izpisalo nekaj z rdečo pisavo, da telekom zagotavlja le brezhibno delovanje z njihovo opremo). Ostale podatke pustiš enake, kot si jih imel, torej pri tebi spremeniš le hitrost, tam pa pustiš samodejni priklop. Izpolniš vse označeno z *, ker te drugače ne bo spustilo naprej. Če ne rabiš telefonije ustrezno označiš, da nočeš telefonije.
To bi moralo biti to. upam da sem pomagal :d

Yoni
11.02.2010, 19:46
Telefonijo že imam.... A potem dobim kej domov za podpisat, al pač samo začne delovat?

slimy
11.02.2010, 20:20
Nisem siguren, da dobiš kaj za podpisat, jaz sem po tem ko sem sprožil zahtevo po nadgradnji dobil obrazec iz katerega je razvidno za kaj sem zaprosil in datum kdaj sem zaprosil. Torej če imaš že telefonijo tam ustrezno označi, da ne rabiš nove opreme za telefonijo. Začne pa delovati po par dnevih, oz. odvisno kako si navedel datum in uro.

Yoni
11.02.2010, 20:38
Kaj pa je mišljeno s tistim tipom dostopa? Kaj moram tam dat?


Ogorčen sem nad ignoranco siolovih agentov!!!

rambo013
11.02.2010, 20:41
Mislim da lahko pokličeš na 080 8000 pa se tam dogovoriš kaj in kako, če se bojiš da bi kaj za***al. ;)

Dunja
11.02.2010, 21:58
Yoni, se opravičujemo, ker ne moremo biti na forumu prisotni 24/7. če imate kakšna vprašanja
glede naročila lahko tudi pošljete email ali pokličete na 080 8000. lahko pa pošljete ZS tudi kateremu od agentov tukaj na forumu (kdo vam lahko pri določeni stvari pomaga pa na TEj (http://forumi.siol.net/announcement.php?f=231) povezavi).

Yoni
11.02.2010, 22:03
No pohvalno, vsaj en odziv. Stvari gredo v pravo smer...

slimy
11.02.2010, 22:32
Kaj pa je mišljeno s tistim tipom dostopa? Kaj moram tam dat?

da ti pomagam..
Samostojni oziroma digitalni dostop pomeni vzpostavitev širokopasovnih storitev SiOL brez klasične telefonije Telekoma Slovenije. Torej če nimaš klasične telefonije daš digitalni dostop, če jo pa imaš ne označi digitalni dostop.