Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Se gradijo kake nove centrale v MB?


Sawyer
11.10.2006, 09:32
Da bi teh 8Mbit konco lahko na 10 vsalto?

storz
11.10.2006, 09:57
Da bi teh pateticnih in zapinganih 8Mbit konco lahko na 10 vsalto?

oziroma mi vrnite 30% cene. 10% zaradi pinga in 20% zaradi hitrosti.

širijo se vsak teden, za kje te pa zanima?

Sawyer
11.10.2006, 12:00
ne sirijo kot nadgrajujejo ce to mislis, sirijo kot nove postavlajo reje. Maribor me zanima samo.
Zdaj sem na Taborski centrali ki je prevec dalec za normalno obratovanje 10Mbit tudi za normalno obratovanje 8Mbit zato mi socialno deluje vse vkup.
Vceraj je bilo nekaj po radiju da gradijo neko novo telefonsko centralo nevem tocno kje, Betnavska je bila omenjena in neki razpon ulic da bo moten telefonski promet bla bla ampak nisem tocno slisal kire, A je to tudi ADSL centrala in ce ja je znana tocna ulica da vidim ce bo kaj od tega.

rda
11.10.2006, 13:49
Kaj ce bi poklical na Telekom ?

wishmaster
11.10.2006, 19:59
Kaj ce bi poklical na Telekom ?

Tam bo pa glih kaj zvedel. Sploh če si navadni smrtnik.

storz
12.10.2006, 06:49
ne sirijo kot nadgrajujejo ce to mislis, sirijo kot nove postavlajo reje. Maribor me zanima samo.
Zdaj sem na Taborski centrali ki je prevec dalec za normalno obratovanje 10Mbit tudi za normalno obratovanje 8Mbit zato mi socialno deluje vse vkup.
Vceraj je bilo nekaj po radiju da gradijo neko novo telefonsko centralo nevem tocno kje, Betnavska je bila omenjena in neki razpon ulic da bo moten telefonski promet bla bla ampak nisem tocno slisal kire, A je to tudi ADSL centrala in ce ja je znana tocna ulica da vidim ce bo kaj od tega.

edina možnost bi bila kontaktirati lokalno enoto Telekoma - službo za investicija pa da se tak opreveri. Mi takih informacij ne dobimo.

lp,
storz

depi
12.10.2006, 16:11
ja mam genau isti problem. se lokacija priblizno ista. Problem je ker mislim, da v radvanju ni nobene centrale. Te pa smo povezani s centralo bog ve kje. Mam pa tudi jas hitrost omejeno na 8 MB, pa ping cist v ****u (40ms do siola)

Voti
13.10.2006, 09:20
@Sawyer

Storz je hotel samo pomagat, ce pa deluje kot bi moralo pa sigurno ni on kriv, bodi vesel, da je vsaj nekdo, ki je pripravljen pomagat:2thumbs: .
Ce prebiras poste lahko opazis, da je nekaterih primerih tudi Storz nemocen, ker je problem Telekom oz. centrala:censored: .

Ipod
13.10.2006, 13:21
Sawyer: da ne uporablas ti dial-upa k dol padas, ce dvignes slusalko :)
Ne resno, mas sigurno prav zvezano v hiši, ker ponavadi je tu kriv razcepnik.

storz
14.10.2006, 18:18
V radvanju bi pa menda mogla biti ena centrala. Kaj te vem nazadne sem bil prikljucen na Taborsko pol so pa nekaj ***ali bla bla mozno da so me zdaj na radvansko ***nili.

Te pa Storz stela profile ker mi je ADSL dol pado ko je kdo ISDN telefon dvigno ali kdo klico mene no sotrz stela neki drugi profil pa ga vprasam kaj bo vplivalo to kaj na ping pa rece tip "NE"
Potem pa naekrat 3-4 vecji ping. Laznivci sami z Storzom na samem vrhu. Pa se danes tu pa tam dol padnem ko telefon dvignem. Ta socialni ADSL.!


ti profili s katerimi smo testirali ti niso spreminjali pinga. zdej pa če vejameš okay če pa ne ti pa ne morem pomagat.

clutch
14.10.2006, 20:23
Sawyer, slovenscina ti je pa tuja, ane?

miro74
15.10.2006, 09:20
Daj storz meni si tud nekaj stelal pa mam 3x večji ping. Daj nazaj kot je blo.prej 16ms ping sedaj 33.in to dela tocno od takrat ko si nekaj stelal. Zaj se mam slabsi ping ko prej na dslamu.

mchregec
15.10.2006, 11:49
V radvanju bi pa menda mogla biti ena centrala. Kaj te vem nazadne sem bil prikljucen na Taborsko pol so pa nekaj ***ali bla bla mozno da so me zdaj na radvansko ***nili.

Te pa Storz stela profile ker mi je ADSL dol pado ko je kdo ISDN telefon dvigno ali kdo klico mene no sotrz stela neki drugi profil pa ga vprasam kaj bo vplivalo to kaj na ping pa rece tip "NE"
Potem pa naekrat 3-4 vecji ping. Laznivci sami z Storzom na samem vrhu. Pa se danes tu pa tam dol padnem ko telefon dvignem. Ta socialni ADSL.!

Prijavi napako na 116. Ne vem kaj ima Siol s tem, da tebi linija dol pade ko dvigneš slušalko.

RS71
18.10.2006, 20:13
Kje si doma sawyer, ulica

Sawyer
21.10.2006, 22:02
ah dugo me ni blo ker se mi ze bol ***e za vse ampak storz mi je spet nekaj stelal in zdaj je ping spet normal.
hehe thx :rolling:

storz
23.10.2006, 06:24
ah dugo me ni blo ker se mi ze bol ***e za vse ampak storz mi je spet nekaj stelal in zdaj je ping spet normal.
hehe thx :rolling:

imel si drug profil na centrali kot sem se menil s telekomom. Mogoče so se še kaj ukvarjali s tvojim problemom pa so nastavili ta profil, ki sicer nekoliko poviša ping ampak je linija nekoliko stabilnejša.

miro74
23.10.2006, 07:13
imel si drug profil na centrali kot sem se menil s telekomom. Mogoče so se še kaj ukvarjali s tvojim problemom pa so nastavili ta profil, ki sicer nekoliko poviša ping ampak je linija nekoliko stabilnejša.

Samo ne vem zakaj pri meni vedno štelate linijo pa pošiljate tehnike da jo čekirajo, če ona dva kanala kockata tud drugim na centrali.

Sawyer
23.10.2006, 17:30
vglavnem zdaj ne padam dol tudi ce dvignem slusalko. Je pa res da ni vec tak vroce kot je blo poleti ko se po 9ti uri ni dalo vec sinhronizirat na orginalnem profilu.

Sawyer
19.11.2006, 20:12
In jovo na novo spet se je zacelo. Dvignem slusalko upload download padne na 0. Zasrkta 1x v slusalki in sinhronizacije ze ni vec. Potem se pa poveze ce mam sreco ali pa tudi ne.

storz
20.11.2006, 07:45
In jovo na novo spet se je zacelo. Dvignem slusalko upload download padne na 0. Zasrkta 1x v slusalki in sinhronizacije ze ni vec. Potem se pa poveze ce mam sreco ali pa tudi ne.

hmm, to se mi zdi kot da bi bil delilnik

Rusmira
21.11.2006, 16:46
Kje pa je centrala na Taboru v MB, ker se bom verjetno tja preselil, pa me zanima, če bom lahko prenesel paket Trio z dvema TV.

Sawyer
24.11.2006, 10:05
zelo zelo blizu telekoma :2thumbs: