Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SIOL TV NA PC-ju-POMOČ


rbajc
11.10.2006, 18:04
NA pc-ju imam instaliran vlc v.8.0.5. Ko ga vklopim in vklopim play listo , se nič ne zgodi.V VLC-ju v messages-u mi javi" cannot prefill buffer".S službenim prenosnim računalnikom-mi z povsem istimi nastavitvami, kot na pc-ju -na istem izhodu iz modema , zadeva deluje brez problema.
Lepo prosim za pomoč.:rolling:

SloCop
13.10.2006, 14:13
poglej is zadevo na www.aditeya.net

rplevel
20.10.2006, 14:51
poglej is zadevo na www.aditeya.net

že, ampak aditeya je samo wrapper, ki spodaj poganja VLC. Celo nekatere nastavitve je potrebno narediti na VLC-ju. Se pa strinjam, da je zadeva coolska. Žal pa zastonjska verzija ne snema programov na disk.

SloCop
20.10.2006, 16:34
ja, na aditeya formu sem ravno o tem pisal.... tak oda se 1x ne bom tukaj.
glede snemanja.... to je edini program ki omogoča nastavitev urnika iptv.... donacija pa ni tako zelo velika da je ne bi zmogel vsakdo.

igorriba
20.10.2006, 21:42
ja, na aditeya formu sem ravno o tem pisal.... tak oda se 1x ne bom tukaj.
glede snemanja.... to je edini program ki omogoča nastavitev urnika iptv.... donacija pa ni tako zelo velika da je ne bi zmogel vsakdo.

in koliko je min donacija da lahko prideš do kode s katero potem registriraš program in si nastavljaš snemanje po želji?

SloCop
21.10.2006, 03:19
piše na strani, avtor pravi da 500sit

igorriba
23.10.2006, 08:48
piše na strani, avtor pravi da 500sit

nisem zasledil,

najlepša hvala za odgovor

theatre
14.01.2007, 18:32
Da ne odpiram nove teme nadaljujem in prosim za pomoč.:?:

Namestil sem mrežno kartico na PC, predhodno sem seveda zaprosil na Siol-u za razširitev 2 TV. Po navodilih iz Monitorja jul-avg/2006 (http://www.monitor.si/clanki.php?id=1449) sem s PacketMon poiskal IP Amina (10.x.y.z). IP mrežne kartice sem zadnjo številko povečal za z+1. Do tu je bilo vse OK. Programi so s pomočjo VLC delovali. :lala:

V nadaljevanju članka piše, da je potrebno v nastavitvah računalnika dodati smer (route) in sicer z ukazom: route -p add 239.255.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.25.1. Menim, da naj bi bila zadnji IP mrežne kartice10.x.y.(z+1) :dontknow:, zato sem vpisal le-tega.
Vendar pri vpisovanju ukaza sem pomotoma vpisal IP Amina. Ponovil sem ukaz in vpisal IP kartice. Vendar slika na PC je kockasta, še več tudi na TV je slika kockasta, ko hkrati delata Amino in VLC. :(

Prosim za pomoč, kako naj iz routa izbrišem napisan ukaz? In zakaj je ta ukaz sploh potreben pri gledanju TV na PC? :dontknow:

SloCop
17.01.2007, 17:38
mi potreben sploh

theatre
18.01.2007, 20:25
Ker nisem vedel kako in kaj, sem uporabil obnovitev sistema na zgodnejši čas. Sedaj zadeva funkcionira.:blush:

Moti me članek, ker ima polno zavajujočih navedb npr. potreben je hub, da dobimo IP Amina. :nonono:.

SloCop
18.01.2007, 20:27
Se strinjam :)
Na forumu aditeye si lahko vse prebereš........

buci3
03.03.2007, 20:12
mene pa zanima a morm si dt dol oba programa vcl in un drg al je dost sam en

buci3
03.03.2007, 20:30
dv sm obadva programa registreru to aditeja tv sam ni nč


kako naj to spravm v pogon

prosimmm pomagite

Sese12
04.03.2007, 06:41
Programa moraš imeti oba VLC in Aditeya, ker je Aditeja samo nadgradnja VLC, ki deluje skupaj z njim.

Potem pa naredi vse po navodilih s strani Aditeya TV.

Pa če maš kak požarni zid vklopljne preveri zadevo, ker ti lahko blokira TV signal.

buci3
04.03.2007, 09:13
še vedno negre

Sese12
04.03.2007, 09:40
še vedno negre

Najboljše je, da imaš v PC-ju dve mrežni kartici in nato TV signal gre na drugo mrežno.
Če maš samo eno mrežno kartico pa ne moreš istočasno imeti ADSL linijo in spremljati TV. Internet moraš odklopiti.

Sese12
04.03.2007, 10:03
več navodil najdeš tudi na

http://www.mojmikro.si/phpBB2/viewforum.php?f=13

ceeeko
04.03.2007, 12:49
Pomoč za Sinope568+ lahko najdeš tukaj (http://www.mojmikro.si/phpBB2/viewtopic.php?t=518&sid=a0baef8986c580d2ebbfcc5fe4eeb68a) in/ali tukaj (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=24299).

buci3
04.03.2007, 15:58
ke jz lahk razširm mrežno kartio na tv-2

rock
04.03.2007, 16:09
Tegale pa ne razumem?!

Pojdi počas še enkrat skozi vse korake. Na aditeyi imaš vse napisano.
Na tem forumu pa je razmetano.

buci3
04.03.2007, 18:25
ke so ta navodila

Sese12
04.03.2007, 19:26
ke jz lahk razširm mrežno kartio na tv-2

Mrežne kartice ne moreš razširiti. Lahko samo še eno dodatno vstaviš v PC.

Nova mrežna stane cca. 6 €.

rock
04.03.2007, 19:33
http://www.aditeya.net/faq.aspx
pa še forum tam preber

moat
11.03.2007, 11:15
Pozdravljeni!

Sicer malo pozno, lahko pa da bo komu pomagalo. Sam sem imel problem, kako napeljati signal IP TV preko mreže s pomočjo VLC MediaPlayerja in programa Aditeya TV (v mreži imam tri računalnike, ki so priključeni na router).
Da pa ne bom še enkrat pisal postopka si preberite na spletni strani, od mojega vprašanja in svetovanja s strani Mateja [URL="http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=94328&mesto=249"]

LP, moat

alfamann
23.03.2007, 12:32
Zdravo!

Jaz mam pa sledeči problem. Tv mi lavfa na kompu samo če imam isti ip kot pa je amino. Če pa ga povečam za +1 pa lahko gledam samo tisti program, ki se gleda na tv. Zanimivo. Ko imam isti ip kot amino mi lavfa vse ok- sam na kompu se mi prikazuje vedno isto opozorilo windows error- da pač še nekdo uporablja ta IP. Kako naj ignoriram tole sporočilo oz. kaj naj naredim? Če hočeš snemat z aditeyo ga morš verjetno imet vključenega al pa v pripravljenosti- se motim? Hvala

SloCop
23.03.2007, 19:01
ja ce hoces z aditejo snemat moras met prizganga al pa recimo u biosu nastimat kdaj se ti naj prizge...
ce ti to podpira

glede tvojega problema,,,, na mrezi imora imeti vsaka naprava svoj ip... ti najbrz nisi IP kadar das drugega kot amino vpisal v VLC...

na aditejinem forumu najdes moj msn kontakt pa se mi javi in bova zadevo uredila


l.p.

jedu
24.03.2007, 15:54
dan, prosim za info, če pri paketu trio lahko gledaš tv programe poleg tv tudi na pc-ju. če da, kako?
hvala
Jedu

madmitch
24.03.2007, 16:14
Ker nisem vedel kako in kaj, sem uporabil obnovitev sistema na zgodnejši čas. Sedaj zadeva funkcionira.:blush:

Moti me članek, ker ima polno zavajujočih navedb npr. potreben je hub, da dobimo IP Amina. :nonono:.

Ni res, samo natančno je treba prebrati, tako kot vsako stvar. Jaz sem po članku vso zadevo brez problema pripeljal do konca.

Sese12
25.03.2007, 12:03
dan, prosim za info, če pri paketu trio lahko gledaš tv programe poleg tv tudi na pc-ju. če da, kako?
hvala
Jedu

Seveda lahko. Samo moraš imeti omogočen TV signal za dva TV-ja, kar storiš na servisnih straneh oz, kjer naročaš spremebo paketa. Zahtevaš signal za dva TV-ja, vendar ne naročiš dodatne opreme oz. TV komunikatorja, ker ga boš drugače moral plačati. :2thumbs:

alfamann
26.03.2007, 14:22
Vse sem naredil še enkrat... po navodilih. Dela pa mi samo tisti program ki je na aminotu. Pa če v VLC nastavim ip al pa ne mi lavfa. IP sem dal +1.Imam omogočeno 2tv. Nimam pojma več kako naj nastavim vlc ali mrežno da mi bo lavfalo. Tudi požarni zid v sagemu in na kompu sem izklopo- nič kaj od tega. Dajte mi še kak nasvet.

alfamann
28.03.2007, 14:07
Sem že porihtal. Namreč imam linijo adsl2+, jaz pa sem pisal ip 10...........Glavno da dela, pa snema :)

markokov
20.04.2007, 20:17
Lepo pozdravljeni!

Imam eno težavo in ne vem kaj bi bilo narobe.:dontknow:

Želim vzpostavit SIOL TV na PCju vendar ne vem ali je kaj narobe ali jaz ne znam! Prebral sem že ves forum tukaj in na Aditeyi!

Imam paket trio, 2TV, eno mrežno kartico. Namestil sem si VLC in Aditeya TV. Nato sem, dal išči IP vendar mi nič ne najde. Stvar ne deluje!:nonono:

Prosim za kakršni koli nasvet!

Hvala že vnaprej!

rock
20.04.2007, 21:00
Ali mrežno priklopiš na izhod komunikatorja, ki je konfiguriran za TV?
Si tolk malo napisov, da mi ni nič jasno kaj si spregledal?!

markokov
21.04.2007, 08:42
Ali mrežno priklopiš na izhod komunikatorja, ki je konfiguriran za TV?
Si tolk malo napisov, da mi ni nič jasno kaj si spregledal?!

Najprej sem naložil VLC player, ob inštalaciji izbral ActiveX Plugin, nato sem še namestil Aditeyo TV.

Imam Sagem in na strani v ETH1 je priključen internet, v ETH2 pa Amino za TV, na zadnji strani pa telefon Siol, na zadnji strani ETH1 in ETH2 je prazno!

Nato sem izbral Tools.exe, ki sem ga našel v isti mapi kot je inštaliran program AditeyaTV, iz padajočega seznama sem izbral mrežno kartico (Local Area Connection) na katero je priklopljen kabel iz ETH2 porta. Nato sem pritisnil gumb "Search for IP" ampak je iskalo vendar našlo nič! :dontknow:

Bo mogoče zdaj lažje razbrati kje sem kiksnil?:)

rock
21.04.2007, 11:04
Če prav razumem imaš računalnik povezan le prek ETH1 na Sagemu, kar sem že včeraj nekako predvidel. Za TV ga moraš povezat prek ETH2 ni važno ali zadaj ali ob strani!! Izhodi so različno konfigurirani in prepuščajo ali interenet (ETH1) ali TV (ETH2) oboje nobedn!

Z eno kartico oboje ne gre. No vsaj normalno ne. Enkrat sem imel en switch vmes pa je blo zelo slabo stabilno. Vsako uro je vsaj enkrat skup padlo. ČE se da izhode sedaj kako prekonfigurirat, da gre vse prek ene mrežne z enim kablom pa ne vem.

markokov
21.04.2007, 11:12
Če prav razumem imaš računalnik povezan le prek ETH1 na Sagemu, kar sem že včeraj nekako predvidel. Za TV ga moraš povezat prek ETH2 ni važno ali zadaj ali ob strani!! Izhodi so različno konfigurirani in prepuščajo ali interenet (ETH1) ali TV (ETH2) oboje nobedn!

Z eno kartico oboje ne gre. No vsaj normalno ne. Enkrat sem imel en switch vmes pa je blo zelo slabo stabilno. Vsako uro je vsaj enkrat skup padlo. ČE se da izhode sedaj kako prekonfigurirat, da gre vse prek ene mrežne z enim kablom pa ne vem.


Rock hvala za odgovor. Mi je uspelo usposobit zadevo in dela:2thumbs:! Edino vsake toliko časa prične kockat se, da to kako odpravit!? Imam v nastavitvah mogoče kaj narobe?

lp

rock
21.04.2007, 11:30
A ti prek AMINA kdaj zakocka?
Kocke načeloma nimajo z obdelavo na PC nobene veze, saj kakšenga 800 mhz celerona ali še kaj švohnejga z grafično na osnovni plošči verjetno nimaš. Izlop AMINO, ko gledaš prek TV. Če je linija mal na meji bodo kocke tudi na PC zginle.
Kontaktirej "storz"-a, da ti na profilu kaj porihta, če se seveda da.

madjazz
09.02.2013, 15:34
Kako je mogoče, da preberem vsa navodila, vse nastavim, kot naj bi bilo treba, pa mi še vedno ne deluje sioltv na računalniku. Dejansko sem imel vse narejeno in je delovalo, dokler nisem naročil siol trio paket in siolbox. Od tega trenutka, ko sem aktiviral siolbox, pa mi tv ni več delala na računalniku, vendar se do sedaj nisem preveč sekiral, ker sem bil prepričan, da zaradi boxa ne bom rabil več pc-ja za snemanje. Od tega je sedaj že skoraj dve leti. Sedaj pa imam spet željo stvar narediti nazaj na pc, pa mi ne rata več.

Imam sinope568+ r3, siolbox in nedavno sem ponovno priključil sagema. Tukaj vse lepo deluje, samo na pcju ne.

Kaj sem naredil:
1. Našel sem ip od sagema in ga povečal za ena, maska 255.255.0.0
2. Nastavil sem vlc, kot piše, prav tako multicasttv
3. Nastavil route ... (tega dela se ne spomnim, da bi nastavljal, ko sem prvič uspešno nastavil sioltv na pcju) tole mi sedaj ni čisto jasno ali obstaja samo ena možnost za sioltv, ali jih je več
4. Preveril firewall oz. Ga izklopil

V navodilih nisem našel, da bi bilo potrebno še kaj storiti, da bi delovalo. Vensar mi ne deluje. Ali je še kakšna zadeva, ki sem jo izpustil? Jaz nimam več ideje kaj bi bilo narobe.

pal
09.02.2013, 17:57
Če si v Win7 ne rabiš nobenih IPjev pisat. V multicastu izbereš pač mre
no katera je vezna na video port na modemu in tapravo playlisto in v fw moraš omogočit multicastu promet na javnem/public omrežju.

madjazz
09.02.2013, 19:39
No trenutno testiram v win xp... playlist a tudi imam že toliko kopij, da ne vem kera je prava.