Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Router na Sagemu


josek
13.10.2006, 19:57
Imam ADSL modem Sagem.......
Modem je nastavljen kot router (Internet access setup je vklopljen)
Na ETH1 je priklopljen Linux server v www vmesnikom (port 80)
Vsi uporabni porti so ud zunaj forwardirani na server.
Imam še aktivirano fiksno ip številko ter registrirano domeno.
Problem je v tem, da ne morem iz lokalnega omrežja dostopat do www strani na serverju.
Vedno se pojavi login od Sagema.
Od zunaj iz internetne strani zadeva laufa noramlno.
Skratka kako naj nastavim router, da se bo rutal do serverja na lokalnem ip, če vpišem zunanji fiksni ip ali domeno?

storz
14.10.2006, 18:22
Imam ADSL modem Sagem.......
Modem je nastavljen kot router (Internet access setup je vklopljen)
Na ETH1 je priklopljen Linux server v www vmesnikom (port 80)
Vsi uporabni porti so ud zunaj forwardirani na server.
Imam še aktivirano fiksno ip številko ter registrirano domeno.
Problem je v tem, da ne morem iz lokalnega omrežja dostopat do www strani na serverju.
Vedno se pojavi login od Sagema.
Od zunaj iz internetne strani zadeva laufa noramlno.
Skratka kako naj nastavim router, da se bo rutal do serverja na lokalnem ip, če vpišem zunanji fiksni ip ali domeno?

preusmeritve delujejo samo na wan portu.
rešitev bi recimo bila, da si v C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts dodaš vrstico
192.168.2.XXX www.domena.si

pa bi morala zadeva delati. seveda pa je to potem potrebno na vsakem računalniku.

josek
03.11.2006, 20:58
Hvala!
Zadeva deluje.

Flukturr
08.11.2006, 11:35
Vljudno prosim za kratek opis nastavitve ruterja Sagema ker v iskalniku ni nič pametnega.

Sagem imam naštiman na ruter.
V obeh računalnikih imam različna IPja na LANih.
Ruter se mi lepo poveže, Skajp tudi, vendar ne morem na internet ali preveriti pošte, ne na enem ne na drugem računalniku.

Deluje le, če na Sagemu izklopim ruter in ročno zaganjam PPoE, vendar lahko v tem primeru internet uporabljam le na enem računalniku hkrati (Statični IP).

Prosim za pomoč,

LPF

josek
08.11.2006, 19:03
Kaj imaš vpisano za DNS server?

tomazz
08.11.2006, 21:22
V obeh računalnikih imam različna IPja na LANih.


To se sliši kot da si ročno nastavil IPje, lahko poveš kakšne imaš tcp/ip nastavitve na mrežnih karticah? Sagem je po defaultu na 192.168.2.1

Flukturr
09.11.2006, 09:39
Sem zrihtal. Zgleda je blo krivo ko nisem resetiral sagema potem ko sem naštimal da je ruter?

Skratka zdaj vse špila zelo lepo.

Tako da moram kar pohvalit tale pcmcia. Škoda le ko ne gre mac filter.

LpF