Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Policijska akademija v Tacnu II.


Strani : [1] 2

xenya
15.10.2006, 21:56
helow!
men sam to zanima...pač policija ima menda trajno prepoved zaposlovanja. torej, že zaposlene policiste izobražuje naprej in v službo ne sprejema novih. kolk od vsega tega je res?
menda pa tudi da če greš v tečaj v Tacen, te tam naučijo nekega osnovnega znanja, položnice pisat, te oblečejo v uniformo in vržejo na južno mejo? ja kaj pa potem ko se bo shengentska meja pomaknila še naprej proti jugu?
pa še to... če končaš visokošolski ali univerzitetni študij obramboslovja ali varstvoslovja se lahko zaposliš samo pri kateri od varnostnih služb ali pa pri policiji. je to res?
omejitve za fakuleto za varnostne in policijske vede so pa še kr visoke ane?

LP!

ozayrus
16.10.2006, 20:06
Kolikor je meni znano bodo, kadete za tacen sprejemali dokler nebo šengna (mi ga še nimamo). Potem, ko bo šengenska meja pa se bo to izrazito zmanjšalo (že zdej jih je dejansko preveč) bomo nadzoroval samo južno mejo. Potem, ko pa bo še Hrvaška v EU bo pa sploh kriza.
V tacnu te naučijo 'osnove' policijskega dela. Ne si mislt, da je to tko poenostavljeno kot si ti napsiala. Navsedane te usopsobjo in izurjo, da ti lahko zaupajo pištolo in dajo določena pooblastil. O dejasnki zahtevnosti, ti ne morem govort, ker pač nism bil nikol tam. Za vsako nadaljno poklicno usmerjenost (kriminalist recimo,...) pa je potrebno (veliko) nadaljno šolanje.

Ko končaš varstvoslovje ali obramboslovje, se lahko zaposliš skoraj v vseh z tem povezanem podorčju (lahko pa greš tut za računovodjo pol). Moraš pa se zavedat, da je službo na tem področju zelo teško dobit. Policistov je dovolj, kriminaliste vsak raj vzame take z izkušnjmi. V obvešečvalne se zahteva velika vsposobljenost. Razen kakšne zasebne vanostne službe, katerim pa so tut pristrigli peruti in so le redke take, v katerih bi si nekdo z tako stonjo izobrazbe želel delat.

omejitve so pa visoke zarad tega, ker večino folka misli, da je kriminalistično delo podobno CSI, Monk,NYPD nanizankam, in se jih precej vpiše pod takim vplivom.

Nočem te sedaj strašit, samo navajam dejstva ki so meni znana, če se pa motim, naj me pa kdo poprav.

xenya
16.10.2006, 20:30
hai!

no full ti hvala za informacije ane:)
morm rečt da se glede tega full strinjam s tabo, torej o tem kar si reku o CSI, Monk...pa še bi se našle razne Newyorške policije, Columboni, Zakon in red:)
pač mam fotra policaja....oz. zdj ma naziv pravnika notranjih zadev in je ž vse življenje v policiji. sam nikol mi noče odgovarjat na razna vprašanje povezana s tem zarad tega kr ne podpira moje odločitve o nadaljnem študiju- torej varstvoslovje. brano mi sicer nebo študirat, ampak noče da ostanem brez službe itd...
pač zdj sm 3.letnik GIM (mogla bi bit ž 4. sicer, pa je mal spodletelo) in vedno bolj redno spremljam zadeve povezane s policijskimi šolami.
sam kolkr sma pa s fotrom vseen debatirala, pa resno pravi, da se bo tečaj ž drugo leto vrjetno zaprl. tak da...bomo vidli kaj se bo zgodilo glede tega...


LP

ozayrus
16.10.2006, 20:38
Mislim, da je najboljš, da res kar očeta povpršaš po informacijah in načinu delovanja policije,... Pa še lažje (in po mojem realnejše) informacije bo dobil. Pa še nam lahko kaj poveš ;)

xenya
16.10.2006, 20:48
mater da res ala?:D tej ga bom pa še mal povprašala o takih in drugačnih tajnih zadevah pa bomo kr vohuni ratali:) hehe...biznis je biznis;)

ozayrus
16.10.2006, 20:50
No o tem ravno ne, o statusu, položaju policistov v prihodnosti pa ...:D

xenya
16.10.2006, 20:51
vse kar te reši je VIP LESTVICA- veze in poznanstva... jap- pa smo tam:)

ozayrus
16.10.2006, 20:56
vse kar te reši je VIP LESTVICA- veze in poznanstva... jap- pa smo tam:)

To je pa skoraj povsod, ne samo v policiji

xenya
16.10.2006, 21:00
mja itaq...povsod...
no pač še o omejitvi... sj js sm si pripravljena tud plačat študj če nem redno not prišla. no sicer ne vem kk bi si sama plačevala, ampak ata bo ž mogo mal odpret denarnico če ne bo šlo drugač:) konc koncev bo tak al tak šlo iz policijskega proračuna:P

ozayrus
16.10.2006, 21:03
mja itaq...povsod...
no pač še o omejitvi... sj js sm si pripravljena tud plačat študj če nem redno not prišla. no sicer ne vem kk bi si sama plačevala, ampak ata bo ž mogo mal odpret denarnico če ne bo šlo drugač:) konc koncev bo tak al tak šlo iz policijskega proračuna:P

Ja sam so verjetn tut šolnine drage, ko ja tako visoka omejitev. Se bolj splača vlagat v šolanje, ki ti v večji meri ponuja zaposlitev.

Res pa je, da če te nekaj zanima, je to šolanje in poklic vredno svojega znanja. Ti maš itak še mal časa, da se pozanimaš in raziščeš situacije.

bambiba
21.10.2006, 09:08
oj ,

če si zares želiš delati v policiji ti priporočam da spemljaš razpise za štipendije, tako si boš zares zagotovila delovno mesto v policiji. novega zaposlovanja kot vidiš ni, razen za šengen.

ti pa priporočam da ne ne vpisuješ na fakulteto za policijsko varnostne vede, pač pa na pravno, ekonomsko ali pa strojno smer pilot. to so profili za katere so razpisane štipendije.

kader katerega policija izobražuje na policijsko varnostni fakulteti policija že sama pošlje tja, tako da tisi ki se tja vpišejo brez predhodnega "priporočila"policije zelo težko dobijo službo z to fakulteto na policiji.

takšne so moje izkušnje, pa veliko sreče.

xenya
22.10.2006, 22:09
najlepša hvala za odgovor pa full pameten nasvet. stvari bo treba še dobro razmislit in se potem odločit tako, da bo najbolj prav. tk al tk službe danc ne dobiš nikjer, ne samo v policiji. to pa zato, kr je naša država v kurrcu. ja, na žalost...


lp

domine
19.11.2006, 22:51
LP

mene pa sam zanima, kako da zdele majo na akademiji za HR mejo usposabljanje, če bo ubistvu to v roku 5-10 let rešn...pa pravjo da je že tko al tko preveč policistov...

pa če kdo ve če je edini način da se prjavš na un natečaj, da si lahko sprejet not...
kaj pa tujina??
al lahko še na kkšen drug način not prideš(govorim za navadno delo,ne na meji)
npr. da pošiljaš prošnjo na PP...

sej zadeva je res krizna, sam uni k so že policisti so lahko prov veseli da majo to delo pa da ga iz veseljem delajo...k to je res neki najboljšga, res da ni vse lpo kokr je v nadaljevankah..pa pozabil ste Criminal Minds..hehe k je še ni pr ns..zelo poučna morm priznt,tut sam sm se velik nauču...sam maš pa teamsko delo, sej nenazadne če maš rd to delo...

P.S. un kaps k je pomagu ilegalcem, si pa res ni zaslužu tega met dela:mad:

bambiba
20.11.2006, 12:26
no, no noo, bodimo malo bolj resni, in ne mi s takimi da si se iz nadaljevanke veliko naučil. potem pa sploh ne rabimo šole in usposabljan. lahko bi drugič dali samo video kasete z neko nadaljevanko iz katere se bi se veliko naučili, no ja :nonono: . če smam vprašati koliko in kaj pa si se naučil iz te nadaljevanke, bilo bi zelo zanimivo vedeti.

ozayrus
20.11.2006, 19:21
no, no noo, bodimo malo bolj resni, in ne mi s takimi da si se iz nadaljevanke veliko naučil. potem pa sploh ne rabimo šole in usposabljan. lahko bi drugič dali samo video kasete z neko nadaljevanko iz katere se bi se veliko naučili, no ja :nonono: . če smam vprašati koliko in kaj pa si se naučil iz te nadaljevanke, bilo bi zelo zanimivo vedeti.

:2thumbs:

to tut mene zanima

domine
20.11.2006, 21:45
aja, no hvala vseen, sej odgovor sm pa že dons dobil od policije, tko da ni treba...je bil dost podroben

LP vseen:2thumbs:

bambiba
21.11.2006, 09:09
hvala ker si delil svoje novo znanje o policijskem delu z nami. sem zelo razočaran nad tvojim osvojenim zanjem, no in moram te razočarati, podlegel si televizijskemu prikazovanju dela v policiji, ki ni takšno kot si ga predstavljaš. da si boš stvari malo bolj realno predstavljal ti predlagam da si pogledaš kakšno statistiko o kaznivih dejanjih ki jih največ preizkuje slovenska policija. prilagam ti link http://www.policija.si/si/statistika/lp/2005/lp2005.pdf , da si pogledaš statistiko za leto 2005, kot vidiš se policisti največ ukvarjajo s kaznivimi dejanji ki so povezani z tatvinami in vlomi, in pa z kršitvami zoper javni red in mir, ter s kršitvami ki so povezane z cestno prometnimi predpisi.

preimerov iz nadaljevanke ki jo omenjaš je v sloveniji 0,1%, pa še to je prevelika številka. nadaljevanke ki jih vidiš po tv, prikazujejo delo policije na robu zakona, samo predstavljaj si da bi se policisti res tako obnašali kot se v nekaterih teh nadaljevankah.

domine
21.11.2006, 17:02
hehe, ja sej lihk zato je pa nanizanka, hvala za link, sam sm seznanjen s temi stvarmi oz. sm jo že vidu:)
to je primer AME, ker če bi snemali SLO realnost, mislim da bi zaspali pred ekrani...to se prav tatvine, ker to ni nč presenetljivga,glede na našo sociolizacijo...ja sej tatvine opažam skor vsak dan, v trgovinah...ipd sam kaj k pa nima smisla prjavlat te stvari, ker v naši ljubi pravni državi, k si že lihk tko rečemo, postopki trajajo celo večnost, +da pol po 10-20 letih k sploh nima efekta oz. primer zastari, če je pravnomočeno obtožen sedi 3leta max. to je res mal idiotsko...
mogl bi prevzet AME. zakone, pa policisti skor da nebi mel več dela, ker si noben nebi upu kradt...morm rečt da če pogledamo druge države(razvite) ker mi mislmo da smo tut, kakšno zakonodajo majo... se lahko skrijemo...sramotno je res...lahko pobiješ 100 ljudi pa boš dubil max.30 let pa še to bo dougem procesu...
pa glede romov mamo kr dvojno zakonodajo, kjer majo romi privilegije, pravjo da majo tut oni pravice...RES JE DA JIH MAJO, SAM POL MAJO TUT DOLŽNOSTI..IN TEGA SE NE ZAVEDAJO, pregnt bi jih blo treba al pa civilizerat,sam slednje bi rabl min. 2 generaciji.. tko da ja, lahko ste razočarani(glede moje pridobitve znanja),sam jst nism...

domine
21.11.2006, 17:30
+ no in moram te razočarati, podlegel si televizijskemu prikazovanju dela v policiji

mislem da nism podlegu temu, to je pač men ena zanimiva serija...
podlegu sm takrt, mislem 4 mesce nazaj, k sm govoru s policistom na motorju k je bil tm, morm rečt, da je zlo iskreno povedu, blo je pred začetkom nogometine tekme, pač k oo zaščitel oz. bl naselil:D področje,zard viol-k je reku da so največji razgrajači,kar se tut strinjam z njemu:D ) zravn sta bla pa še 2 s psoma...sm takoj premišljevov, da bi postal policist s psom, sam k jih pa spet tuki ne rabmo tok(sam psičke za odkrivanje drog), k iskalnih akcij je povp. 15 na let, to se mi pa zdi bl mejhna številka, k psi so preveč vredni za to...
tko da mogoče..defenitivno pa neki z zvezi s psom, k bi ga znau trenerat...+rd jih mam fula

ozayrus
21.11.2006, 17:36
aja, no hvala vseen, sej odgovor sm pa že dons dobil od policije, tko da ni treba...je bil dost podroben

LP vseen:2thumbs:

in kaj to ti na policiji rekli

bambiba
21.11.2006, 18:42
če želiš biti policist, potem moraš biti nepristranski, glede na to kako gledaš na rome, se mi zdi da si zelo nestrpen do drugačnih ljudi, kar pa ni dobro če si želiš delo v policiji.
realnost je da se boš ukvarjal z raziskovanjem dolgočasnih tatvin in podobnim dolgočasnim preizkovalnim delom, na koncu pa bodo primeri na sodišču padli, zato ker tvoje delo ne bo vredu opravljeno :rac: .

če misliš da v tujini ni kaznivih dejanj kot so tatvine se pa zelooo motiš. poglej si malo spletne strani tujih policij, pa boš videl kakašna je realnost.

zanima me še kako bi ti reagiral če bi se znašel v sredini 20 viol ki bi imelel v roki palice, kamenje,... po tvojih postih sklepam da bi jih premlatil kot terminator in stlačil v marico in v zapor. in potem bi se zbudil,... ::fight:rolling:

to je realnost, ki se je mogoče ne zavedaš, želim ti samo pokazati drugo stran dela v policiji. ni vedno tako da policaji premagajo slabe fante.

in kakšen je bil odgovor iz policije?

domine
21.11.2006, 21:21
lp
hmm, ne sej nism kkšen rasist do romov al pa kj, sam povem mnenje kot prebivalec SLo...če me že lihk primerjate da bi na doužnosti to delu..policaj pa nebi tega pa tega...sicer pa so že prvi korak zasral, jih nebi smel preselit, policija bi jih mogla zaščitet, uni pa ta cajt najdet ustrezno rešitev(če še ne veste je škandal Romov v SLo pršu tut v NY Times, tko da majo zdei slovence za ene nasilneže..si predstavlate, no sej ZGO nas res uvršča med top v EU)
pa nej reče da un k sm napisu da ni res???pravice-dolžnosti..lihk dons smo mel debato o tem, pa sm čist zgrožen bil kakšne privilegije majo, pa se folk tega sploh ne zaveda..sej zato pa čezdali več folka se majo za rome, da dobijo olajšavo...
glede viol-pa pravm, da se nikol nebi znašu sam(ne zapletam se v prepire če ni nujno potrebno-ne podpiram nasilja, ne rabš se tepst če si dobr pogajalec), med njimi(20) k zato pa je masivno št. policistov, kar mi čist ustreza...mimogrede, ti dajejo občutek varnosti(sam občutki včasih varajo), tko čim več jih je tem boljš, pa sej tut uni k vidjo tako masivno število kifelcov, si nebi kj upal...
P.S. mislem da bi policistom mogl zvišat plače,glede nato, da so skos v takem položaju, k nikol ne veš, k te en poč...po mojih podatkih povprečna 200.000/ na mesec + to da so se pozab izrazk al je neto al bruto, k drugač je še večji obup...
aha, glede unga odgovora, k so mi ga poslal, težko povem, k je bil doug..hehe, pa ni bla sam ena tema, jst k pišem, rajš boljš obširno...napisal so kam lahko prošnje pošiljaš in tko... pa kdaj posredujejo(kakšno more bit dejanje)..ipd..sej mislem da sm zdei že dubil 3 odgovore, zdei pa še četrtga čakam:)

domine
21.11.2006, 21:45
[QUOTE=bambiba]
realnost je da se boš ukvarjal z raziskovanjem dolgočasnih tatvin in podobnim dolgočasnim preizkovalnim delom, na koncu pa bodo primeri na sodišču padli, zato ker tvoje delo ne bo vredu opravljeno

kaj nej bi ta izjava pomenila?
po moje je to, da ste policisti naveličani preizkovalnih nalog...ker potem nima nobenega pomena.
poenostavljeno-da delate za brez veze.
no sej ta občutk bi bil čist razumevajoč in pol tut delo trpi, še posebi pa tvoja psiha, k se zavedaš da to ne bo nobene koristi oz. da cilj ne bo dosežen...
vaš cilj je najdti storilca in dokaze za obsodbo...

vem kakšne so naloge in posledice policije in mislem da so čist upravičene.

domine
21.11.2006, 23:04
če bi vas vprašu - kok ste stari?
- pa kaj delate po poklicu?
bi mi odgovoril...:2thumbs:no... a bo kkšen odgovor??? :nonono: ??? pol pa še jst..


:2thumbs:


Nadaljeval bi temo. Koliko znaša povprečna plača policista???
Rabil bi hitr odgovor, da takoj posredujem naprej... pa resničen seveda..

xenya
18.12.2006, 17:50
yow!
da se vtaknem zravn:>
povprečna plača policista z dodatki 18o tisoč. pol naprej pa čist odvisno od izobrazbe oz. od položaja ki ga kot policist opravljaš. dobiš neki zravn tud za delovno dobo in delovne izkušnje itd.(podatke dobila direkt od atana) tk da...mogoč bi res lahk meli večje plače ja, to se strinjam.
kar se pa romov tiče...ko sm brala malo nazaj...mislim da je blo tvoje razmišljanje res dokaj nestrpno, kar si v položaju policista npr. ne bi smel privoščiti. js ne obtožujem romov sploh, ker če bi naša država pravi čas začela stvari sankcionirati, do vsega tega nebi prišlo. da pa kr naenkrat kot strela z jasnega udari taka afera, pa jih kr naenkrat izženejo...lepo prosim no, kak način pa tej je to. če lahko slovenija poskrbi za vsakega pribežnika iz bivše jugoslavije pa mu nudi zatočišče, kjub temu, da sploh ni naš državljan, ne razumem zakaj se ne na pravi način lotijo še zadeve z romi, ki pa so naši državljani. ta naš sistem pač mal "škripa".

domine
19.12.2006, 15:47
ja nimaš kj, glede MOJE NESTRPNOSTI sm pa že povedu...:2thumbs:

xenya
05.01.2007, 18:06
no kje je zdj še kaka pametna debata:>
policajčki, kje se skrivate;)

domine
06.01.2007, 18:28
ja ubistvu se res bl skrivajo, sam jajca majo pa še zmeri..preverjeno:D :D :D
Z veseljem te na dom pokličejo, pol pa kkšeno debato usekaš,hehe:2thumbs: :2thumbs:
Morm rečt, da se izražajo zlo, hmmm.. resno, pa tko kokr na nek način pazte se ns:2thumbs:

VR3
08.01.2007, 11:16
30.12.2006 je bil razpis za več kandidatov za policista. prijavite se lahko do 12.01.2007

http://www.policija.si/si/ - zaposlitev

Marussic
08.01.2007, 13:59
Se en razpis za varovanje Schengenske meje in varovanje objektov!
Pa kdaj je nazadnje biu kaki razpis za kaksna navadna dela v policiji(karkol k ni varovanje meje in objektov)???

ozayrus
08.01.2007, 14:55
Se en razpis za varovanje Schengenske meje in varovanje objektov!
Pa kdaj je nazadnje biu kaki razpis za kaksna navadna dela v policiji(karkol k ni varovanje meje in objektov)???


k jih bodo nucal, trenutno zgleda jih ne:)

domine
08.01.2007, 20:23
ja sj za mejo je pa že kr neki časa, hehe, sm že opazu, sam zdele mi še nč ne korist, še ene 2 let min. pol bom pa vidu...izkušnje si pa itak že naberam vsakdan:angel:

sam za mejo, so pa baje kr uspešni, tut tko se sliš, sam kaj k pa ni zanimanja za to, vsaj zame ni... bl na terenu mi leži, pa mal akcije adrenalina itd...:)

Marussic
09.01.2007, 00:39
Zgleda da se je MNZ lepo nazeru svezih policistov dokler sm biu js se mlad, pol pa ko sm koncou srednjo solo se je pa najedu!
Zej pa fafi drek in pejt u PM, kdaj bodo ze izuml casovni stroj da bom sou lahko nazaj in se prjavu na razpis za POLICISTA ne varovalca...
Zakaj vas more bit tok policistov?? dej pejte ze u ta pokoj!!!! in naj drugi napredujejo pol pa nove sprejemte!!!
Do takrat nameravam opravlat en nicvreden faks!
Ko pa pride pravi razpis pustim use!!:D

ozayrus
09.01.2007, 09:14
Ne vem zakaj, bi bli vsi tako radi polcaji. A preveč NYPD gledate al kaj. V policiji je 99% manj adrenalina, kot si verjetn predstavljate -pa nism policaj pa vseen vem, da mam prav.

Marussic
09.01.2007, 10:57
Vrjem mi da ni niti slucajn zrd ksnih filmov al pa kej podobnega!
Dobr vem kaksno delo je v policiji in ni nc podobnga unmu k vids u filmih!
Mene prvlac usako delo policije RAZEN to delo za katerga je je zej ta razpis, pa se to je samo za 5 let!

xenya
09.01.2007, 15:18
jao js tud tega ne kapiram, da vsak drugi misli, da hoče človek postat policaj zarad NYP in CSI. se pa ja vsak od nas zaveda da sta to le filma...
vsak človek ma svoja veselja in če te poklic policista veseli, ne vidim v tem prav nič napačnega. CSI in NYP pa sta zgolj za popestritev večerov:)

VR3
09.01.2007, 16:06
ja sj za mejo je pa že kr neki časa, hehe, sm že opazu, sam zdele mi še nč ne korist, še ene 2 let min. pol bom pa vidu...izkušnje si pa itak že naberam vsakdan:angel:

sam za mejo, so pa baje kr uspešni, tut tko se sliš, sam kaj k pa ni zanimanja za to, vsaj zame ni... bl na terenu mi leži, pa mal akcije adrenalina itd...:)

to je sele drugi razpis za mejo (prvi je bil sep. 2005 in drugi 30.12.2006). in to je v bistvu terensko delo - ker tle ne sediš na mejnem prehodu in čekiraš pasaporte, ampak hodiš ob meji po šumi in loviš ilegalce. Odvisno od tega na katero policijsko postajo te dodelijo je tudi to, ali boš samo ilegalce lovil ali te bodo naučili tudi položnice pisat za nevzgojene voznike.

domine
09.01.2007, 18:43
vem ja, sem vedu da bo takoj komentar na to...bi mogu prej povedat, da ni to sam pregled potnih listov vem...
mislu sm bl mestno delo, se mal lovit itd... take mestne stvari...

sej tut to vem. 2 je bla zdle 21.12.06 pa še prej ena...

domine
09.01.2007, 18:48
ja no, da bi se pa lihk vsak dan po šumi sprehajal to pa tut ne verjamem, k tok ilegalcev pa mislem da nimamo, da bi vsak dan jih dubil tako količino...no sej bomo vidl kako in kaj, k bomo tok stari da se bom s tem obremenjevov, k zdele je večja skrb, da nardiš vse predmete oz. da jih maš pozitivno..pa še jutr je konferenca...hehe,dobr da mam že vse kokr je treba:)

domine
11.01.2007, 16:50
jao js tud tega ne kapiram, da vsak drugi misli, da hoče človek postat policaj zarad NYP in CSI. se pa ja vsak od nas zaveda da sta to le filma...
vsak človek ma svoja veselja in če te poklic policista veseli, ne vidim v tem prav nič napačnega. CSI in NYP pa sta zgolj za popestritev večerov:)


glede tega se pa čist strinjam, mogoče res ni tok adrenalina k pričakuješ, sam men je proprosto ušeč to delo, une zapiskebi pisu itd... še posebi, pa k sm tak človk, da se ne brigam sam zase, lolo to mi tut policist reku:angel: (da je to dobr).. drugač pa hmmm, pač tak sm, zato sm na tem svetu, res ne vidm druzga dela kot je to za moj karakter. Miislem , da bi mi to ful ustrezal, pač mam tak feeling(občutek) nimaš kj...:)

p.S. Filmi niso nč proti realnosti...so pa sam zato, ker kaj bi pa druzga gledal, akcijskega k ne policistev, mal logike ane??? Mogoče pol tut zard tega nimajo težav z zaposlitvami...

Sam sprašujem se, k majo to une omejitve pr teku...me prov zanima če bi zdele polovica kafelcov lahko pretekla v tistem času,:rolling: , sam limiti so pa dokaj nizki, no vsaj za moje sposobnosti...

no po logiki, bi mogu npr. 20-25 letnik mal hitrej tečt k pa 16 letni mulc, sej kko bi ga pa pol ujel sploh? No ja opozorilni strel mu preostane:veryevil: pa še un pendrek pa vse, pa pištola pa laufat, hmmm mal čudn vse skupi:D

VR3
12.01.2007, 14:52
veš, opozorilnih strelov se ne sme kr tko streljat, zato ker en teče hitrej od tebe. Točno so določeni pogoji kdaj se lahko opozorilno strelja.

domine
12.01.2007, 21:18
vem ja, hehe:) , k drugač bi sam poke poslušal...so točni pogoji kdaj lahko to izvedeš...
ubistvu jim ni treba, sej ga itak pol dubijo, no skor zmeri, sam dobr si ga zapomne pa je že to dost..
kapsi majo itak dostop do vseh informacij, tko da, je to mala malca:D :2thumbs:

domine
16.01.2007, 22:47
Prijetje dveh osumljencev na območju PU Maribor

Dne 11.01.2007 ob 20.20 uri je policist med vožnjo v mesto Ptuj, opazil dve vozili italijanskega registrskega območja, kateri sta peljali iz smeri Ptuja proti državni meji s Hrvaško, oziroma proti Zavrču. Eno izmed vozil je bilo novejše terensko vozilo znamke Volvo. Zaradi suma, da bi lahko bili vozili ukradeni, je po mobilnem telefonu obvestil sodelavce na Policijski postaji Gorišnica, kateri so opravljali naloge na omenjeni relaciji.

Policista v patrulji PP Gorišnica sta opisani vozili, ki sta vozili ena za drugo, opazila ob 20.30 uri v naselju Stojnci. Policista sta obrnila službeno vozilo in zapeljala za njimi. V kraju Dolane je patrulja pričela dohitevati vozili, kateri sta močno pospešili hitrost, zaradi česar sta ju policista poskušala ustaviti z zvočnimi in svetlobnimi opozorilnimi znaki. Voznika znakov nista upoštevala, ampak sta pričela z vozili bežati proti naselju Medribnik. Policista sta ju sledila vse do naselja Meje, kjer sta oba voznika zavila na kolovozno pot skozi gozd, po kateri je mogoče prečkati državno mejo. Po približno kilometru vožnje sta vozili obstali v klancu, kjer cesta ostro zavije v ovinek. Prvo vozilo, znamke BMW je v ovinku obstalo, pri čemer ga je voznik Volva poskušal obvoziti. Policista sta službeno vozilo ustavila neposredno za terenskim vozilom, da bi mu tako preprečila pobeg. Ko sta policista pričela izstopati iz vozila, je voznik terenskega vozila sunkovito zapeljal vzvratno, trčil v službeno vozilo in ga pričel skupaj s policistoma, ki sta bila ravno za vrati, potiskati vzvratno. Zaradi neposrednega napada in ogrožanja je policist izvlekel službeno vozilo in ustrelil v zrak opozorilni strel. Voznik Volva je za trenutek ustavil vozilo, nato pa ponovno sunkovito trčil v službeno vozilo in ga pričel ponovno porivati nazaj, tako, da so vrata pritiskala na oba policista. Ker ni bilo mogoče drugače preprečiti neposrednega ogrožanja življenja policistov, je policist v zadnjo kolo vozila izstrelil dva strela, pri čemer je prišlo do izpraznjenja pnevmatike. Pri tem je voznik osebnega vozila BMW uspel speljati, zaradi česar je naprej odpeljal tudi voznik terenskega vozila. Obe vozili sta zapeljali po vinogradu proti naselju Meje. Policista sta preverila, če je njuno vozilo vozno, saj je bilo poškodovano po celotni prednji levi in desni strani, ter nato nadaljevala vožnjo za pobeglima voznikoma. Zaradi obvestila o zasledovanju vozil se je v pomoč patrulji priključilo več bližnjih policijskih patrulj, prav tako pa so bili o zasledovanju vozila obveščeni hrvaški policisti, ki so postavili patrulje na več cest v obmejnem pasu na Hrvaškem.

Policijska patrulja, ki je bila v bližini dogajanja je čez nekaj minut opazila obe vozili, ki sta vozili v naselju Meje, vendar ob poskusu zaustavitve vozili nista ustavili. Kmalu zatem je OKC PU Maribor prejel obvestilo, da sta se vozili ustavili v vasi Medribnik. Na kraj je kmalu zatem prispela bližnja patrulja, vendar sta voznika pustila vozili in peš pobegnila čez travnike v gozd proti naselju Paradiž.

Zaradi prijetja osumljencev je na širšem območju stekla širša policijska akcija, v kateri je sodelovalo okoli 35 policistov, vodnikov službenih psov in kriminalistov PU Maribor. Policisti s službenim psom so pričeli pobegla osumljenca slediti proti naselju Paradiž, kjer so na asfaltni cesti izgubili sled za pobeglima, zaradi česar je bilo blokirano celotno območje, kjer bi se lahko nahajal osumljenca. Območje je bilo nadzorovano tudi s pomočjo naprav za nočno opazovanje in napravo za optoelektronsko opazovanje. Blokirane so bile vse ceste relacije, prav tako so policisti intenzivno preverjali več zapuščenih objektov in zbirali obvestila od prebivalcev na tem območju.

Nekaj pred polnočjo sta policista z optoelektronsko napravo opazila gibanje dveh oseb, kateri sta se plazili med brazdami zorane njive proti bližnji lokalni cesti. Nekaj minut po polnoči so policisti z ožjo blokado onemogočili beg oseb in na omenjeni njivi izvedli prijetje obeh osumljencev.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 35 moškega z bivališčem na območju Litije in 27 letnega moškega z območja Ljubljane. Oba osumljenca sta bila v preteklosti večkrat obravnavana in kaznovana za istovrstna in podobna kazniva dejanja, predvsem s področja tatvin vozil. Obema je bila odvzeta prostost in sta bila pridržana. Zoper 27 letnega voznika terenskega vozila je bila podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, za oba voznika pa za kaznivo dejanje prikrivanja, saj sta naklepno pridobila vozili, ki sta izvirali iz kaznivega dejanja, medtem, ko jima izvršitve tatvine z dosedanjimi aktivnostmi še ni bilo mogoče dokazati, v zvezi česar še nadaljujemo sodelovanje z italijansko policijo. Osumljenca sta bila dne 13.01.2007 zaradi iz razlogov ponovitvene nevarnosti privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku sta bila oba osumljenca izpuščena na prostost.

V sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi je bilo ugotovljeno, da sta bili vozili ukradeni dne 9.1.2007 v mestih Udine in Conegliano. Skupna vrednost vozil znaša okoli 100.000. EUR.


to je pa akcija na terenu+opozorilni strel+ vsi pripomočki Policije not vpleteni,,,:angel: :angel:
P.S. oni majo vse:veryevil:

domine
16.01.2007, 22:52
am..pa še ZAPOSLITEV
JAVNI NATEČAJI

Na javne natečaje se lahko v skladu z natečajnimi pogoji prijavijo državljani Republike Slovenije. Razpisni pogoji so sestavni del posameznih natečajev (dosedanji vpisni pogoji za izobraževalni program za policiste in dosedanji vpisni pogoji za program za policiste za varovanje zunanje meje EU).


Objava prostih delovnih mest kandidat za policista (m/ž)
Javni natečaj za PRIPRAVNIKA v Policijski upravi Celje, sektorju kriminalistične policije, oddelku za kriminalistično tehniko (m/ž) (objavljeno 12. januarja 2007)

ZAPOSLITVE V TUJINI

Na razpisana delovna mesta v tujini se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije, sicer pa so razpisni pogoji sestavni del posameznih objav prostih delovnih mest.

Razpis za delovno mesto Policijskega pravnega svetovalca (P-4) v misiji UNMIT v Vzhodnem Timoru

Zainteresirani kandidati naj svoje vloge pošljejo najkasneje do 10. 01. 2007 UOK GPU, lahko tudi na fax (01) 428 4776.

Razpis za delovno mesto Vodje Enote za informacijsko integriteto v EUROPOLU
Razpis za delovno mesto Administrator-pomočnik v Enoti za upravljanje življenjskih ciklusov sistemov v EUROPOLU


VEČ NA www.policija.si pod zaposlitve

morm rečt dobra ponudba, če bi bil mal starejši bi takoj zagrabu prložnost:2thumbs:

domine
16.01.2007, 22:57
ooo shit, kwa jst vidm, javni natečaj za celotno območje po RS... :2thumbs:

FANTKI PA PUNČKE TO JE PA PRILOŽNOST ŽIVLJENJA, JST BI JO TUT ZAGRABU, prej sm mislu da je za šengensko mejo, sam k sm pa dobr pogledu se pa vid, da je za vse...

dobr za vs..prvoščem vam:2thumbs: :2thumbs:

upam da bo čez par let tut:)

Marussic
17.01.2007, 14:46
ooo shit, kwa jst vidm, javni natečaj za celotno območje po RS... :2thumbs:

FANTKI PA PUNČKE TO JE PA PRILOŽNOST ŽIVLJENJA, JST BI JO TUT ZAGRABU, prej sm mislu da je za šengensko mejo, sam k sm pa dobr pogledu se pa vid, da je za vse...

dobr za vs..prvoščem vam:2thumbs: :2thumbs:

upam da bo čez par let tut:)

Pa kje ti to vids!
Se zmer je sam za varovanje zunanje meje EU in objektov...
:dontknow:

xenya
17.01.2007, 16:37
jaaa.... upam da bojo čez par let tud še rabli kakega kriminalista ženskega spola:)

domine
17.01.2007, 16:46
ja zdei je škoda k je blo sam do 12.1. 07. prijave...am... pod zaposlitve je, no men še kaže očitno,sam je že 5 dni prepozen kriza, bi mogu prej it pogledat...sam k pa to ni nč zame, ne gledam tok pod zaposlitve, tm:dontknow:

ja čez ene par let...enako hehe:D

xenya
17.01.2007, 17:29
mislim ej...atani pa mame pa res niso razmišljali ko so nas delali:) par let prej bi se spomnali pa nas naredli:)

Marussic
17.01.2007, 17:54
ja zdei je škoda k je blo sam do 12.1. 07. prijave...am... pod zaposlitve je, no men še kaže očitno,sam je že 5 dni prepozen kriza, bi mogu prej it pogledat...sam k pa to ni nč zame, ne gledam tok pod zaposlitve, tm:dontknow:

ja čez ene par let...enako hehe:D
To vem kje razpis pa usa navodila za prijavo in podrobne info...
Mene zanima kje si vidu da pise za obmocje celotne RS in da ni za varovanje zunanje meje in objektov?:shy:

domine
17.01.2007, 18:06
tuki maš..:rolling:

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
P O L I C I J A
Štefanova ulica 2, 1501 LJUBLJANAvabi k sodelovanju večje število

KANDIDATOV ZA POLICISTA (m/ž)
za delo na območju celotne Republike Slovenije.

Marussic
17.01.2007, 18:23
tuki maš..:rolling:

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
P O L I C I J A
Štefanova ulica 2, 1501 LJUBLJANAvabi k sodelovanju večje število

KANDIDATOV ZA POLICISTA (m/ž)
za delo na območju celotne Republike Slovenije.

To je misljeno za za delo na celotni meji RS oz. vseh mejnih prehodih, ne pa na vseh PP na obmocju RS!

domine
17.01.2007, 20:45
nemogoče:O

k pol bi sigurno pisal:dontknow:

ker piše po celotnem območju RS, drugač bi pa pisal, po celotnem obmejnem območju, se ti ne zdi?

VR3
18.01.2007, 08:39
ni nemogoče. saj potem lepo piše:

Policija bo z izbranimi kandidati sklenila delovno razmerje za določen čas in jih napotila na usposabljanje v Policijsko akademijo.

Po zaključku usposabljanja bo Policija z izbranimi kandidati sklenila pogodbo o zaposlitvi za določen čas do 5 let, za opravljanje nalog varovanja zunanje meje Evropske unije in varovanja objektov, ki jih v skladu s predpisi varuje policija

sam prebrat je treba vse.

domine
18.01.2007, 14:17
lolo, no mogoče pa res, res je pa , da ne berem vse, ker nima smisla, ker mi trenutno nič ne koristi.


No a bo kdo kkšn komentar dal al nč..???:nonono:

domine
18.01.2007, 17:19
sam pol un varovanje..je pa kokr je npr. en kaspi pred ZDA ambasado, revček na mrazu itd..jaooo..uzadi za vogalom pa avto kradejo on more pa tm stat, da n bo kdo ambasade napadu oz. oropu:nonono: :censored:

domine
18.01.2007, 17:34
to je prov gadno delo, po domače oz. po tuje, k je tok druzga bl pametnega za delat oz. preprečt, pa pravjo da majo vse v svojih rokah..itak ja, pred nosom jim kradejo pa tega ne znajo preprečt,
primer PP Nova Gorica, lolo:veryevil:

to ni res, to ni mogoče...notranje veze morjo bit sigurn, da so zvedl, da kamera ne dela.
Pa to že en mesec:censored: :censored: , kar je,če imajo 40mio vredno vozilo pod zaščito nesprejemljivo!!

ubistvu sramota za Policijo, ne morem se drugač izrazit...baje ni blo prvič:D

Najhujš pa je blo to, da so policiste ustavlal občani,hehe:angel: .Svaka jim čast.
Pol pa tko pride en policist, pa tko reče: Gospa, ne morte enga pa po enga pregledvat,:rolling: :rolling:
sam skupi jih lahko, jaoooo, to je pa naša policija...nima jajc, da bi rekla: Prosimo umaknite se, sicer bomo posredovali..pa bi se skor da 90% umaknil... vn bi pršli pa se zmenil, ne pa da so not v vozilih skrival, pol pa neki ven govoril(grozil)...ker nimajo te pravice: tko da, čist prov da so se občani postavl zase, ker Policija jih je že zdavnaj razočarala in tako izgubila zaupnaje občanov oz. državljanov.:censored:

Sam pol po 2 mescih pa so kr listke dubil s prekrški, 10.000sit za prekršek za hojo po sredini ceste OMB...:D
Plačaj v roku enega tedna... 5.000sit:D

Marussic
18.01.2007, 19:33
Ce tko razmisljas pol se enkrat premisl ce hoces bit zaposlen v Policiji!

domine
18.01.2007, 19:47
vem ja, sam to sem povedu oz. izpostavu njene hude napake...da dobrih ne omenjam, sam te napake so zlo zlo zelo nedopustljive.

Verjamem, da vsakmu 1 krat stvari padejo iz rok, sam tole so pa kar resne zadeve...
Morm pa rečt, da je Policija samo izvršnik dejanj, tako da ubistvu krivda je na VLADI. oz. na Ministerstvu na notrajne zadeve. Sam pa ni sam njihova krivda. Tudi policisti vedo kakšne so pravice njih oz. kaj jih omejuje, tko da bi lahko mal premišljeno razmišljal, k so pa čist brezglavi. Rabijo neko vodjo k bi jih usmerjalo pa vodilo kot se za državni organ spodobi.:2thumbs:

xenya
19.01.2007, 14:59
ZDA je razred zase:) mislim da ni nikakršnega smisla da delo slovenske policije primerjaš z ameriško. life is not like a movie;)

domine
19.01.2007, 18:33
ZDA je razred zase:) mislim da ni nikakršnega smisla da delo slovenske policije primerjaš z ameriško. life is not like a movie;)


hehe, se mi je zdel, da se boste mal ujel... tuki nism izpostavu ZDA kot varovanje ampak, slovesnkega policista , ki more varovati ambasado ZDA, ki se nahaja na SLO. ozemlju natančneje v LJ.:) :D

Ja če bi pa gledu na celotno policijo, pa itak da ni primerjave:rolling:

loretta
20.01.2007, 16:52
Mene pa neki zanima in bi bila zelo vesela če bi mi odgovorili vsi tisti ki imajo izkušnje s tem.
sem dijakinja tretjega letnika ekonomske šole in me ful zanima policijska akademija v Tacnu.
zdej bi pa rada vedla kako je s tem, če se splača iti tja ali bom imela službo, mi svetujete kaj drugega?
tam naj bi te izurili in dali na južno mejo?pa me zanima kako bo zdaj ko se bo ta šengejska meja
premaknila al karkoli že??:D prosim za nasvet vseh tistih ki o tem kaj vedo!!!:) :)
Hvala vnaprej, lp vsem skupaj :P

domine
20.01.2007, 17:45
prvo je, zakaj si se vpisala na Ekonomsko...?(roška) si se premislila v času, ko si tuki ali si šla na šolo iz drugih razlogov. Glede te južne meje je pa tko. Maš pogoje, da se izobražuješ v Tacnu. Najboljš, da si prebereš na www.policija.si pa pogledaš pod zaposlitev in pol si tam prebereš. Imaš vse obširno, kako in kaj.

domine
20.01.2007, 17:53
Če te samo zanima, potem to ni to. Mora te vleči proti Tacnu. Da si res želiš delo policistke pa sigurno ne pride čez noč oz. ob gledanju nadaljevank. Glede predlaganj, bi morala sama vedeti, kaj si recnično želiš. Delovna doba naj bi se podpisala do 5 let, to se pravi za omejen čas z možnostjo podaljšanja.
Šengovska meja, se kolikor jaz vem, ne bo PREMAKNILA ampak, ko bo čas izbrisala(ko bo HR v EU).
To si pa sama lahko domišljaš, čez koliko let(min.10),če ne še več.:dvojcica:

loretta
21.01.2007, 14:01
Domine =)
Ja hvala ti za odgovore in spletno stran-sem si pogledala!strinjam se s tem, da te mora tja vleči in te ta smer resnično zanimati. vsekakor se bom preusmerila iz ekonomske smeri in zdaj bi želela najti šolo ki bi me še najbolj pritegnila oz. zanimala! mam pa še eno vprašanje-si ti hodil na to šolo??rada bi zvedela še nekakšne izkušnje od nekoga-kako je na tej šoli,ali je težko ipd.??Hvala vnaprej pa upam na čimbolj podrobne odgovore!!=) =) =)

domine
21.01.2007, 16:08
Misliš v Tacen? Nope, ne še:D Mogoče čez par let:) , trenutno pa hodim v 2 letnik strokovne gimnazije v Murglah...skrajšano BIC, ker sta to 2 šoli...:rolling:

Kolikor slišim, je uredu šola(Tacen) pouk od 8.00-14.00 naj bi bil, to je čisto neuradno, testi so dokaj težki, pa mal prakse...itd, kaj več pa ti težko povem. Aja muzej(policijski) so odprli pred kratkim:angel:

20xyz
22.01.2007, 22:15
zdravo!
zanima me, če se je kdo prijavil na razpis (december 2006) in ali je že dobil odgovor.

domine
23.01.2007, 19:10
Išče se oborožen osumljenec več kaznivih dejanj - opozoriloZaradi suma storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja policisti Policijske uprave Ljubljana iščejo Zorana Mezgo, starega 36 let in brez bivališča na območju Republike Slovenije. V zadnjem času se je gibal na območju celotne države, v zadnjih dneh pa je bil opažen v Ljubljani, predvsem na območju Črnuč ob Nemški cesti in na območju Most.

Osumljenec se vozi z neregistriranim osebnim avtomobilom znamke Proton zelene barve. Obstaja možnost, da ima na vozilu nameščene ukradene registrske tablice. Oborožen je s hladnim in strelnim orožjem.

Vse, ki bi osumljenca Zorana Mezgo opazili, prosimo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-12-00 in se izogibajo neposrednemu stiku z njim, ker je nevaren.

OSEBNI OPIS: Visok je okoli 170 cm, srednje postave, zelo na kratko ostrižen, nazadnje je bil oblečen v delovni kombinezon zelene barve (kot na fotografiji).
http://www.policija.si/si/ vidite...pod sporočila za javnost

xenya
23.01.2007, 19:26
amm tebe ki tacen zanima... mal neki js tud vem
in sicer...da sploh not prideš so potrebni psiho-fizični testi. to so razni teki na 600 metrov pol pa neki psihološki testi, ki vsebujejo vprašanja, npr.: bi ubil muho, če bi ti letala okoli glave? mislim, res...
ampak nekaj pa se govori da bojo letos sprejeli zadnjo generacijo v tacen. pol naj bi se pa to "zaprlo" za par let, ker policajev je že preveč. tk da..škoda...
namreč policija ima trajno prepoved zaposlovanja novih ljudi in namest da bi kakega novega mladega policaja zaposlila raje izobražuje naprej stare policijske mačke.
drugače pa tečaj v tacnu ni tak slaba zadeva...ob izobraževanju dobivaš plačo pa še delovna doba ti teče. je velik lažje kot prej, do leta 1995 ko je bila tam še kadetnica. tja si namreč lahko šel direkt po končani OŠ: pa je biu sistem tud dokaj bolj strog kot je danes.
no...upam da sm ti kaj pomagala:>

Marussic
24.01.2007, 10:30
Išče se oborožen osumljenec več kaznivih dejanj - opozoriloZaradi suma storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja policisti Policijske uprave Ljubljana iščejo Zorana Mezgo, starega 36 let in brez bivališča na območju Republike Slovenije. V zadnjem času se je gibal na območju celotne države, v zadnjih dneh pa je bil opažen v Ljubljani, predvsem na območju Črnuč ob Nemški cesti in na območju Most.

Osumljenec se vozi z neregistriranim osebnim avtomobilom znamke Proton zelene barve. Obstaja možnost, da ima na vozilu nameščene ukradene registrske tablice. Oborožen je s hladnim in strelnim orožjem.

Vse, ki bi osumljenca Zorana Mezgo opazili, prosimo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-12-00 in se izogibajo neposrednemu stiku z njim, ker je nevaren.

OSEBNI OPIS: Visok je okoli 170 cm, srednje postave, zelo na kratko ostrižen, nazadnje je bil oblečen v delovni kombinezon zelene barve (kot na fotografiji).
http://www.policija.si/si/ vidite...pod sporočila za javnost

Osumljenec ze prijet v Mostah!Par ur po razpisu tiralice...

Marussic
24.01.2007, 10:33
amm tebe ki tacen zanima... mal neki js tud vem
in sicer...da sploh not prideš so potrebni psiho-fizični testi. to so razni teki na 600 metrov pol pa neki psihološki testi, ki vsebujejo vprašanja, npr.: bi ubil muho, če bi ti letala okoli glave? mislim, res...
ampak nekaj pa se govori da bojo letos sprejeli zadnjo generacijo v tacen. pol naj bi se pa to "zaprlo" za par let, ker policajev je že preveč. tk da..škoda...
namreč policija ima trajno prepoved zaposlovanja novih ljudi in namest da bi kakega novega mladega policaja zaposlila raje izobražuje naprej stare policijske mačke.
drugače pa tečaj v tacnu ni tak slaba zadeva...ob izobraževanju dobivaš plačo pa še delovna doba ti teče. je velik lažje kot prej, do leta 1995 ko je bila tam še kadetnica. tja si namreč lahko šel direkt po končani OŠ: pa je biu sistem tud dokaj bolj strog kot je danes.
no...upam da sm ti kaj pomagala:>

O j...ti!!! Si to od fotra zvedla?Ker to je zlo ZLO slaba novica!

xenya
24.01.2007, 15:45
jop, od fotra sm zvedla. vsak dan mi to ponovno pove in me razočara...
žal...

domine
24.01.2007, 19:05
no fino..sej drugač bi ga pa jst prijel jutr k grem v Moste, mal na ogled:angel:

domine
24.01.2007, 19:12
a ni to čudn...da kr dubijo osumljenca po parih urcah...pa čist tko na easy...brez upiranja, pa nč;)
očitno se je sam predov k je vidu, da je tiralica za njemu..no sej smiselno res ni bežat, k te pa drugje najdejo:) vse se najde, sam če se hoče.:censored:

loretta
25.01.2007, 13:23
xenya=)
hmmm...xenya a je to res da se bo zaprla?kr sem namreč od sošolke-njen stric je
nek direktor v policiji-zvedla da to ni res in da se ta šola ne bo zaprla...zdej pa nevem
ka od tega je res...:dontknow: no če še gdo kaj ve naj piiiše!!!!!!:) :) :)

domine
25.01.2007, 14:32
lolo, a pravzaprav vseeno...sam res ne vem zakaj bi zaprl šolo??:dontknow:
sej bomo še zvedeli ko bo čas za to.:)

xenya
25.01.2007, 14:45
pač govori se, da naj bi letos sprejeli zadnjo generacijo v ta tečaj v tacen... zaradi presežka policistov s SLO. pol pa naj bi nekaj let vse mirovalo...za naprej pa ne vem...

stuF
25.01.2007, 21:19
kokr sm povrh prebral debato, bi lahko rekel, da se nadaljevat študij v smeri kriminalista ne splača. raje vzamejo tiste z izkušnjami (pa še izobraževanje jim plačajo), jungfre pa pošlejo na južno mejo, al pa kofetke kuhat pa mapce zlagat?
a če nadaljuješ študij preko pravne fakultete v smeri kirminologije lažje dobiš zaposlitev kot kriminalist ali imajo "stare sablje" še vedno prednost?

saj drugače, če si pa nadarjen in obvladaš to delo, bi te najbrš nekod nekje zaposlil ali se vsi držijo pravil:dontknow:

Marussic
26.01.2007, 11:34
Najboljsi recept za postat kriminalist je: si najprej zaposlen pri MNZ, potem pa se ob delu solas, se najbolj je da na fakulteti za policijsko-vernostne vede, ubistvu kamor te posljejo... in ko dobis diplomo bos mel lepo delo v policiji al pa kriminalisticni policiji...
Problem se zej pojav ker se nemores zaposlit na MNZ!!!!!!!!!!!! in ti to use pokvar!

domine
26.01.2007, 19:12
ja, prijave so že mem, tko da..zdei pa wait-i ene par let pol pa bo...:)

barbara-m
31.01.2007, 10:31
Čaw!

Mene pa zanima ali je tukaj kdo ki se je prijavil na zadnji razpis in je že dobil obvestilo o opravljanju preizkusa telesnih zmogljivosti?

leon400
31.01.2007, 11:01
še nič nisem dobo
a morda veeš kakšni so minimumi pri fizičnih sposobnostih?jast sem čist aut s kondicijo... me je ful strah... sem ze začel trenirati...

lp

barbara-m
31.01.2007, 11:34
Jaz sem tud včeraj dobila,mam pa 9.2. Glede minimuma pa ne vem točno, če gledaš po zadnjih so imeli 214 cm pri skoku v daljino, 9.6 sekunde pri premagovanju ovir nazaj, vesa v zgibi 39 sekund, tek na 60 metrov 11.2 s ter 2400 metrov 11 minut 29 sekund. To je za moške, ženske mamo mal manj sam vseen......trenirat, trenirat,trenirat,....

leon400
31.01.2007, 11:47
nonstop sem v službi nevem kak bo mojih 11,29...na 2400...
lp

vernika
31.01.2007, 14:17
Hej,
tudi jaz sem že dobila vabilo na razgovor in sicer 12.2.07
Kar se pa tiče kriterijev-so še kar zmernii! Glede na to, da sem bila ne dolgo nazaj na preizkusu gibalnih sposobnosti za Slovensko vojsko in sem morala z mesta skočit v daljino 189cm, moram reči, da so v policiji z 156cm za ženske še kar strpni.
Kako se tisti,ki greste na preiskus, pripravljate kondicijsko-a ima kdo kakšen nasvet?

tea10
31.01.2007, 14:36
cau !

tudi sama sem komaj čakala, da ojavijo razpis.. škoda je le to, da je samo varovanje meje in objektov. sama se pripravljam na sprejemce že kar nekaj časa, pa ne samo zaradi tega- tudi zaradi dobrega počutja, Tko da pridno treniram okol pol leta. Osebno sem obiskala mal intenzivno fitness, ker je prdvesm dobro za fizično vzdržljivost. Poleg tega se mal ukvarjam s tekom, Cooperja grem nekak prelaufat 3-4 na teden.
Ženski pogoji so res nižji Cooper je 1600 m, vesa cca. 30s, skok v daljino 156, ovire nazaj , na 60m tek( hitri tek). to so fizični testi, pol so neki psihološki testi, ob predpogoju da nerediš fizične teste, psihološki intervju in še zdravniški pregled. in potem očitno, če je vse ok.. si sprejet in črta v tacen na usposabljanje, ki traja po skrajšanem programu 6 mesecev.

ima mogoče tudi od vas kakšen nasvet oz. tisti, ki boste prej opravljali teste, da se mogoče mal tle oglasite in poveste kako je šlo in še kaj.

lep pozdrav,
teja

Marussic
31.01.2007, 14:57
jaz bi se ji tud prdruzu! mal nas obvescite kako pa kaj je na testih...
in tisti ki boste sprejeti, pol se kr piste cez kako leto kam so vas dal v sluzbo:D :D :D

VR3
31.01.2007, 15:27
jaz bi se ji tud prdruzu! mal nas obvescite kako pa kaj je na testih...
in tisti ki boste sprejeti, pol se kr piste cez kako leto kam so vas dal v sluzbo:D :D :D

kam jih bodo dal? - ja na juzno mejo kam pa. na testih je tko, kot je že barbara-m napisala - v takem času/razdalji je treba teh 5 testov narest. itak pa je polovica prijavljenih slabših k tetraplegiki, in spušijo.
valda mislijo da bodo sam v avtu sedeli pa plačilce pisali. vse drugo je prenaporno.

vernika
31.01.2007, 15:31
Hojla,
sem pred nekj minutami dobila neuradno informacijo, da so razpisali mesta za 250 kandidatov in da je odziv pod pričakovanji, se pravi, da se jih ni dosti prijavilo--dobro za nas, ki smo se prijavili in slabo za tiste, ki so razpis na žalost spregledali,
lp

tea10
31.01.2007, 15:52
cau
jst zadnje inf., ki sej jih izvedela, da je bilo kao 1000 prijavljenih.
od kje si pa to izvedla, če ni skrivnost?
me zanima, ker sem tut jast prijavila in res ne bi bilo slabo, če res tko. manj konkurence-
lp

domine
31.01.2007, 15:57
1000 prijavlenih??? uuu, madonca to pa je številka..sej koliko jih pa sploh uzamejo???(250?) pol morš pa res izstopat, da te uzamejo..sam morte se zavedat, da ni vsak za vse, tko da se tale 1000 slej ko zmanjša.?

Kero stopnjo izobrazbe pa mate???(ok min.V. to vem) oz. kje trenutno delate oz. študerate če kje.:angel:

vernika
31.01.2007, 16:05
tea10:

to mi je povedal en kolega, ki pozna enga policijskega inšpektorja in se je pogovarjal z njim-

tea10
31.01.2007, 16:23
cau !

upam, da res to drži.

ja, sej tm okol 300 jih je kao že dobilo neg. odločbe, ker ne izpolnjujejo formalnih pogojev.
pol pa kr bo verjetno na teh trestih.. sam, če jih pa je res premalo pa pol verjetno ni bojazni.

jst drugač sem trenutno abs, ja formalno imam pa zaenkrat V. stopnjo.
me pa ta delo res full zanima in veseli, čeprav so mi nekateri odsvetovali. mene osebno kr daje mal panika, kako bodo te testi, sej sem se res full pripravila v teh pol leta. sam vseeno.

ima mogoče kaj vč inf. glede pooblastil, kakšna sploh imas glede na to, da bi se izobraževali po tem skrajšanem programu ?? oz, kar koli več inf. tudi neuardnih

lp

vernika
31.01.2007, 16:44
tea10:

na katerem faksu pa si absolventka? jaz sem absolventka na policijsko-varnostnem faksu, pa me je tega najbolj strah, da izpadem. Ta kolega, ki mi je povedal za št. razpisanih mest, me je opozoril, naj ne razglašam preveč, da delam faks, kajti niso najbolj navdušeni nad "študiranimi" kandidati. Veliko bo odvisno od tega, kaj poveš na individualnem razgovoru in sicer, da faksa sploh kaj veliko ne omenjaš-potem si pa mislijo:"Glej ta ima pa faks,ta bo gotovo hotela se šefico delat in hitro napredovat ter drugim pamet solit"
lp

tea10
31.01.2007, 17:10
sem abs. na fu- ja to sem tut jst slišala, da se ni fajn preveč hvalit s tem, ker tudi ni moj namen.
jst če bom sprejeta vem v kaj sem šla, ni moj namen nekaj pametvat.
pa tebi leži meja oz. to varovanje? si se kej mogoče kaj pogovarjala o tem?
tko fizično si se kaj pripravljala oz. se kej poznimala o teh testih?

pa je to pol res, da jih je full premal prijavljenih, a pol vse povabijo k sodelovanju al kaj?

kje pa ti je najbližja meja?
lp

domine
31.01.2007, 17:21
lolo, ja južna, sam pol so objavl po celotnem ozemlju RS. Pa nej bi se prilagodil tvojemu bivalnemu okolju.(bližina) sam kj več pa ne vem.:rolling:

Pol bi blo lpo da poveste kko je blo, pa druge stvari, če bomo nove policistke dubil:angel:

barbara-m
31.01.2007, 17:23
Ojla!
Jaz sem tud absolventka na FVV.:D
Kdaj pa imata vidve preizkus telesne zmogljivosti? Jaz mam 9.2 in sem bla čist šokirana včeraj ko sem dobila odgovor. Nažalost nimam take kondicije kot eni tukaj na forumu:crycry: Lahko samo upam, da bom uspela kaj nadoknadit v tem tednu ki ga mam še pred sabo, ker trenutno stanje je........ojooooj.....mal me je že strah

tea10
31.01.2007, 17:57
cau !

jst imam to preverjanje 12. feb. Glede kondicije me neki full ne skrbi, ker čakam ta razpis od aprila naprej, tko da sem se ves ta čas vsaj z nečim ukvarjala-- prve mesce vsak dan fitness, zadnje pa bolj tek, ker je itak skos dobro vreme. grem pa jutr in še drug teden v fitness mal pogledat, poleg tega pa še mal zunaj Cooperja vadit. edin tist poligon mi je mal rizičen. kr se tiče psiholoških testov pa nimamo kaj, kar bo pa bo.

milsim, da ti ni treba nekaj full skrbet, ker pogoji niso prav hudi.. pejt jutr mal laufat, vzemi uro in se mal štopi, tko da mal dobiš občutka za tempo in tko vsaj cca.1600 m. tko jst delam.. pol mal se prelaufam tistih 60m v cca. milsim da tm okol 12 s. skok v daljino tut lahko mal zmeris. edin tist poligon je mal težje doma vadit.

lp

barbara-m
31.01.2007, 18:11
Tea hvala za spodbujanje, se bom čimbolj potrudila v tem tednu in upam da bo šlo, če ne ......pa drugič.:blush: Vsekakor se ti oglasim v ponedeljek in ti poročam kako je bilo. Uživaj!

barbara-m
31.01.2007, 18:33
Ups, v petek sem mislila, ne ponedeljek.....;) , uglavnem, zagotovo poročam.Čaw

domine
31.01.2007, 19:14
lolo, same ženske, hihi, a nobenga moškega glasu ni??:nonono: HEHE tut prov:2thumbs:

Srečno vsem:)

vernika
31.01.2007, 20:32
Tea10

Jaz imam tudi 12.2. preizkus in ocitno si bova konkurenca,ha,ha. Sem pa iz Celja, tak da jaz imam mejo v Brezicah ali Rogaski slatin-to je uro voznje stran
Glede faksa bom tudi jaz bolj tiho in tudi na razgovoru bom povedala,da mi ni sola prioriteta-verjamem pa, da se slej ko prej ponudi priloznost in tisti, ki ima solo,pac ima prednost. Na tem izboru bomo na zalost tisit z faksom v slabsem polozaju

Kar se pa tice telesne pripravljenosti pa takole,punce-1 teden je se casa,tako,da bo treba pljunit v roke pa zobe stisnat in iti na vse ali nic-saj bo slo,boste videle

tea10
01.02.2007, 06:59
cau

no, jst sem iz litije, tko da mi je najbližje kočevje.
a morš sploh poudart kakšen je trenutni status? a to sprašujejo?
Upam, da res ne bomo imeli težav zaradi tega, ker jst ne mislim nc pametvat.
jst imam to preverjanje isto 12.02.

lep pozdrav,:2thumbs:

smana
01.02.2007, 13:01
Haj!
Tudi jaz sem dobila vabilo na testiranje in žal še razmišljam ali bi šla ali ne!
Imam jih že v ponedeljek, 5.2.. A mogoče veste, kakšno delo bomo opravljali, če bomo sprejeti? Jaz sem sicer slišala, da je to varovanje meje, izključno terensko delo, hoja po gozdu, ob potoku in da si sam sredi noči? Ali je to res? Naj kdo, če ve, pove kaj več! Bila bi mu zelo hvaležna!!!!

ČAO-ČAO!

LP!

JANJA

lippi80
01.02.2007, 13:04
Ti nimaš najbližje Kočevje, ampak Ribnico!!!

lippi80
01.02.2007, 13:21
Haj!
Tudi jaz sem dobila vabilo na testiranje in žal še razmišljam ali bi šla ali ne!
Imam jih že v ponedeljek, 5.2.. A mogoče veste, kakšno delo bomo opravljali, če bomo sprejeti? Jaz sem sicer slišala, da je to varovanje meje, izključno terensko delo, hoja po gozdu, ob potoku in da si sam sredi noči? Ali je to res? Naj kdo, če ve, pove kaj več! Bila bi mu zelo hvaležna!!!!

ČAO-ČAO!

LP!

JANJA

Tako, da vam malo obrazložim, kako to poteka vse skupaj!
Vsi, ki boste sprejeti boste opravljali naloge varovanja zelene meje. To so hoja po gozdu, prikrite zasede v neposredni bližini meje (v dežju, snegu, vetru,...) tako, da je dobro imeto seboj šotorsko krilo s katerim se ogrneš.
Glede pooblastil, boste delali samo po Zakonu o nadzoru državne meje, Zakonu o tujcih ter SOPSU z RH. Tako, da na pisanje glob nevestnim voznikom kar pozabite, na splošnem področju ne boste SMELI delati.
Če ste poklicani na intervencijo kršitve JRM na obmejnem območju, lahko uporabite vsa prisilna sredstva, katera imate na voljo, postopek pa vodi in tudi oglobi kršitelje izrecno samo starejši policist, kateri je z vami.

Če še koga kaj zanima naj napiše!

LP

vernika
01.02.2007, 13:26
Živjo!

Sem klicala v Ljubljano, ker nisem nikjer našla aktualnih podatkov oz. aktualnih kriterijev in zelo prijazna gospa na drugi strani mi je prijazno povedala naslednje (imam kriterije za ženske):
tek na 1600m 10min 20
tek na 60m 13s 7
skok z mesta v daljino 156cm
poligon nazaj 11s 3
vesa vzgibi 30s

lippi80
01.02.2007, 14:03
Živjo!

Sem klicala v Ljubljano, ker nisem nikjer našla aktualnih podatkov oz. aktualnih kriterijev in zelo prijazna gospa na drugi strani mi je prijazno povedala naslednje (imam kriterije za ženske):
tek na 1600m 10min 20
tek na 60m 13s 7
skok z mesta v daljino 156cm
poligon nazaj 11s 3
vesa vzgibi 30s


A pa veste, kako zgleda tek na 60m????:rolling:

VR3
01.02.2007, 14:10
Tako, da vam malo obrazložim, kako to poteka vse skupaj!
Vsi, ki boste sprejeti boste opravljali naloge varovanja zelene meje. To so hoja po gozdu, prikrite zasede v neposredni bližini meje (v dežju, snegu, vetru,...) tako, da je dobro imeto seboj šotorsko krilo s katerim se ogrneš.
Glede pooblastil, boste delali samo po Zakonu o nadzoru državne meje, Zakonu o tujcih ter SOPSU z RH. Tako, da na pisanje glob nevestnim voznikom kar pozabite, na splošnem področju ne boste SMELI delati.
Če ste poklicani na intervencijo kršitve JRM na obmejnem območju, lahko uporabite vsa prisilna sredstva, katera imate na voljo, postopek pa vodi in tudi oglobi kršitelje izrecno samo starejši policist, kateri je z vami.

Če še koga kaj zanima naj napiše!

LP

tako naj bi bilo. kaj pa dejansko delajo je pa odvisno na kateri policijski postaji so zaposleni - na nekaterih delajo vse, na nekaterih pa samo to.

vernika
01.02.2007, 14:12
lippi80:

Kako po tvojem zgleda tek na 60?

domine
01.02.2007, 15:00
kokr sm jst vem, je to po poligonu... oz. NI NARAVNOST, ampak v atletskem krogu?? imam prav?:D

vernika
01.02.2007, 15:45
Domine:

Nimam pojma, kje nas bodo mučili. Tek bo verjetno zunaj na športnem igrišču akademije, kar je pa tiče vese vzgibi, pa skoka z mesta, poligona- to pa bo verjetno v telovadnici. Kako pa izvajajo tek na 60m pa nimam pojma. Kdaj imaš pa ti preverjanje

Te lahko nekaj vprašam Domine? A nisi bil ti že na nekem forumu glede Slovenske vojske?
lp

barbara-m
01.02.2007, 15:50
O.K, moram priznat da ste me malčk zmedli.....:confused:
Se pravi da pridobimo samo "omejeno" izobrazbo oz. ne moreš potem nadaljevati službovanje na drugih policijskih postajah, ampak samo ob mejah? Mislila sem da si sprva pridobimo osnovno izobrazbo, ki naj bi jo policist imel(osnovna policijska pooblastila), ne pa samo nekaj od tega. Kaj potem sploh lahko delaš kje drugje oz. lahko vsaj kako pridobiš izobrazbo, ki jo majo običajno policisti?
Res ne vem več kaj naj si mislim.......kdo mogoče ve? Malčk me jezi vse skupaj, se sploh splača potem v to it.....:veryangry:

lippi80
01.02.2007, 16:13
tako naj bi bilo. kaj pa dejansko delajo je pa odvisno na kateri policijski postaji so zaposleni - na nekaterih delajo vse, na nekaterih pa samo to.

Kaj pa če pride do prekoračitve pooblastil pri CCP ali JRM prekrških, kdo bo odgovarjal, če so ti "policisti" namenjeni izključno varovanju zelene meje. Tudi zato, ker pridobijo samo osnovna znanja s področja ZM.

Ja tek na 60 m je v telovadnici!!!

domine
01.02.2007, 17:13
jap, na temule forumu glede SV:angel:

domine
01.02.2007, 17:20
No tek v telovadnici,hm, vse se sliši tok umetno, zakaj prav v telovadnici?? Loviš se zunaj na mokrem itd... v dežju bi mogli teči na 60m oz. pod navadnim vremenom.(sam pol to mogoč nebi blo fer, ker bi eni naletel npr. na dež, drugi pa na sonce...to je pa tut res:D )

leon400
01.02.2007, 20:37
Hallo....

Veronika - na katero številko si klicala? kr bi tud mogel nekaj vprašat...
glede fizičnih testov je tak... jast sem enkrat to ze dal skozi... tek na 60m je v telovadnici, pol kroga tečeš v telovadnici tik ob steni, PRIPOROČAM FULL DOBRE ČEVLJE DA NEBO DRSELO....

drgač sem se danes testiral... kriza... tek na 2400 mi majka cela minuta! pa tud vesa v zgibig je na knap.... ful se mi bo letos teško izšlo... prejšnjič sem naredu z štirko...

lippi80
01.02.2007, 20:38
No tek v telovadnici,hm, vse se sliši tok umetno, zakaj prav v telovadnici?? Loviš se zunaj na mokrem itd... v dežju bi mogli teči na 60m oz. pod navadnim vremenom.(sam pol to mogoč nebi blo fer, ker bi eni naletel npr. na dež, drugi pa na sonce...to je pa tut res:D )

Tek na 60m zgleda tako, da tečeš v krogu (v telovadnici) dolžino, širino ter pol dolžine košarkarskga igrišča tako, da imaš dva ovinka za 90 stopinj vmes.:)

Če za stotinko sekunde zgrešiš si izpadu, na ovinku ti lahko spodrsne!!!:dontknow:

vernika
02.02.2007, 10:13
...dodatne informacije o izvedbi javne objave lahko dobite pri Nataši Stušek, policijski inšpektorici (telefon: 01/ 428 40 68) ali Robertu Kosu, policijskem inšpektorju (telefon: 01/ 428 46 10)...gospa na prvi te. številki je zelo prijazna...no,če bo kdo klical za kakšne informacije, pa vpraša, koliko mest so dejansko razpisali in koliko kandidatov je prijavljenih...

lp

VR3
02.02.2007, 11:37
Kaj pa če pride do prekoračitve pooblastil pri CCP ali JRM prekrških, kdo bo odgovarjal, če so ti "policisti" namenjeni izključno varovanju zelene meje. Tudi zato, ker pridobijo samo osnovna znanja s področja ZM.

Ja tek na 60 m je v telovadnici!!!

poglej, v bistvu me sploh ne zanima: "kaj pa če pride do... " - s tem se bodo ukvarjali njihovi nadrejeni, če/ko bo do tega prišlo.
dejansko stanje je pač drugačno od teorije.

barbara-m
02.02.2007, 17:47
O.K,spet jaz!:D
Res me zanima, ali ve kdo od vas, ali imamo potem kakšno šanso da bi v prihodnje lahko opravljali delo na drugih policijskih postajah? Glede na to da ne pridobiš ustrezne izobrazbe......sama sploh ne vem več ali naj grem ali ne...prosim prosim, če kdo ve.....bo še kakšen razpis za delovanje na področju cele Slovenije? :(

leon400
02.02.2007, 20:54
Moj stric dela na policiji pa mi je svetoval da naj bi še vseeno malo počakal ker ta razpis je za šengence...
možnosti so, samo prej je potrebno narediti celo šolo... ne pa samo met skrajšani program....
prvi generaciji šengencem je bilo obljubljeno da bodo kasneje poslani na dodatno izbraževanje... zdaj pa so se vodilni na policijoi premislili in s tega nebo nič... stric je hotel fanta od moje setrične prestaviti iz obmejne v notranjost slovenije pa ni šans!
zgleda da bo prvo treba 5let dobro garati pa se izkazati... in sele takrat navečje grebaže pošljejo na izobraževanje... ker mam voljo delat v policiji in me terensko delo sploh ne moti sem se kljub temu odločil da bi probal prid zadaj not v policijo... bodo spet razpisi vendar baje naslednje leto ziher nebo.... glede razbisov ni 100% samo tak je stricu rekel en s kadrovske v lj...

upam da sem kaj pomagal...

barbara-m
02.02.2007, 22:07
Leon HVAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAA! :2thumbs:
Saj meni ni problem delat, to tudi sama vem da je potrebno začet na dnu, pravzaprav sploh hočem da je tako....res pa ne bi rada da me čez pet let kot višek vržejo in pozabijo da sem obstajala pri policiji. Mal si me potolažil sam vseen.......ah klinca, itak mam še cel teden časa za tuhtat tko da......aja pa kondicijo nabirat-pismu ej, res je švoh vse skupi :D .....in ti? Sta že postala kolega s Cooperjem?:D :D :D
Ah saj bo, saj bo, saj bo, saj bo, saj bo,..........:rolling:

mlaki
03.02.2007, 10:26
Ne razumem tistih, ki študirate in ste že absolventi pa silite v policijo.Ne razumem zakaj.Kaj mislite, da je v policiji dobra plača? mislite , da je delo zabavno.Ne ni.Pomislite, če ste zmožni stati na meji 5 let.5 let!!! pO 5 LETIH PA PITAJ BOGA KAKO BO.dandanes gre vedno več ljudi iz policije ne pa not.Razumem tiste , ki ne študirajo in so brez dela, pa se vpišejo na policijo.Ampak zakaj tisti, ki že študirate?

domine
03.02.2007, 12:45
kako se pa nardi cela šola???' in ne samo skrajšan program...

vernika
03.02.2007, 15:55
mlaki:

glej, tudi, če študiraš moraš nekje začeti-jaz bom diplomirala iz policijsko-varnostnih ved, vendar je bolj oz. nič možnosti za zaposlitev. Če se nekako prerineš v policijske vrste, te bodo pa kasneje že nekako uporabili, kot pa nove ljudi poslali na izobraževanje. Se pa vsi, ki bomo diplomirali ali tisti, ki so že diplomirali dobro zavedamo, da končan faks bo tu bolj slaba prednost. Verjamem pa, da tisi, ki so se prijavili na razpis, si policijsko delo zelo želijo opravljati, če ne bolje, da se v to sploh ne spuščajo. Dojamite že enkrat, da končana VI. ali VII. stopnja danes praktično pomenita zelo malo

barbara-m
03.02.2007, 16:10
Vernika......na žalost maš prav!;)
To je to dragi moji, diplomirani varstvoslovec in služba......aleluja!!!!:rolling:
Ti še velik manjka za diplomirat? Meni je vse obstalo, ta razpis me je malček zbegal, ampak se bomo pobral! :D Uživajte!!!

micho12345
03.02.2007, 16:28
Zdravo! mene pa zanima če ima kdo podatke za fizične preiskuse za moške koliko sekind moraš moreš imeti da opraviš preiskuse? kr nisem nikjer zasledil teh podatkov..:D

vernika
03.02.2007, 16:37
barbara-m:

...trenutno se pripravljam za zadnji izpit in sicer teorija policijskega dela (ta predmet se imenuje še po starem programu-predava ga Lobnikar) in zato kar nekaj vem glede samega policijskega dela. Koliko še pa tebi manjka? No, ti me res razumeš, kako se človek trudi, študira tako širok spekter, da bi lahko bil super, mega oh in sploh policist in na koncu ti pa rečejo:"Čuj, ti si pa malo preveč šolan za policista in ocena 8 pri predmetu policijska pooblastila ni nič" Barbara-m, če veš kdo je Klemenčič (po mojem tak veš), potem veš o čem govorim in kaj hočem povedati.

barbara-m
03.02.2007, 17:20
Micho12345: poglej mal nazaj na tem forumu, lih malček nazaj in boš našel!
Vernika: Jaz mam že vse izpite narejene.:2thumbs: Tudi temo mam za diplomsko, sam sploh ne vem, mi je zmanjkalo energije in kar nekaj mencam in mencam.....zgodnja pomladanska utrujenost!!!!:blush:
Drugače pa poznam Klemenčiča ja, vem kaj misliš....kot sem rekla, meni ni problem začet "na dnu", če hočeš delo dobro opravljat ga moraš tudi dobro poznat in to je edini načina ne.....bojim se le, da nam tega ta razpis ne bo zagotovil...da bomo pristali in obstali na meji...kaj pa vem. Vso srečo pri Lobnikarju.....ma še esejska vprašanja?;) Jaz sem ena tistih srečnic, ki smo bli v prvi skupini ko ga je prijela ta kaprica :) , ampak na koncu se je dobro izšlo.

leon400
03.02.2007, 21:31
celo šolo bodo lahko naredili tisti katere bodo predlagali nadrjeni... torej največji grebači... zaenkar je tako... za ostale povprečneže se še neve kaj bo z njimi ko bo HR v EU... mislim da bodo višek....

domine
03.02.2007, 22:47
ok po stresni debati malce vicov::: oz. humorja:2thumbs: Policajčki brez zamere:2thumbs:

Debel:
Pride en zlo debel policaj pred vrtec, pa se tam ustavi in stoji!
Iz vrtca pride vzgojiteljica in vpraša policaja:
"A otroka čakate?" Policaj: "Ne ne ne, to mam jest od piva!"

Dva policaja:
Dva policaja se pogovarjata. Prvi reče:"Včeraj sem t+zaradi izpada elektrike za eno uro obtičal v dvigalu!" Drugi mu odvrne:"To ni še nič! Jaz sem dve uri stal na tekočih stopnicah!"

Demonstranti:
Kako policaj razžene množico gorenjskih demonstrantov? Začne pobirati prostovoljne prispevke.

Nabiranje gob:
Kako policaji nabirajo gobe? Ko najdejo prvo jo mučijo toliko časa, da pove kje so ostale!(tale je pa kruta)

simy19
04.02.2007, 00:11
Živjo

No jst pa mam preizkus telesnih zmogljivosti u sredo, upam da nardim. Učir sm preteku cooperja v 11.50.
Ful sm na konc s kondicijo pa lih zdj k ni treba tko da bomo vidl kaj bo s tega. Čas za moške na 2400 m je 11.30 če vem prav, tako da je kr hud tempo če hočš prit v tem času. A na 60m pa tečš v telovadnici pravite, to pa ni vredu, pa kaj ne morjo nardit zuni sj zdj ni tko mraz. No usem želim veliko sreče. Pa poročajte kej tisti k boste u pondelk al pa tork na vrst. A ma gdo u sredo zlućajn? čaw

domine
04.02.2007, 09:37
lolo, a imam samo jaz občutek, ali je tlele veliko pripravnikov...:D
bodo celo brigado zaposlil:)

tea10
05.02.2007, 11:48
cau !!!

zanima me ali je mogoče že kdo imel donc to fižično preverjanje in kako je kaj šlo ?

tnx,

lp
tea

Marussic
05.02.2007, 18:53
A lahko nekdo zaposlen pri policiji pove kaksn delavnik sploh ma? 5 al 6 dni v tednu ? kok ur na dan??? nekje sem slisu 12 ur ???? !!!! :O :O :O
hvala!

lippi80
05.02.2007, 19:50
A lahko nekdo zaposlen pri policiji pove kaksn delavnik sploh ma? 5 al 6 dni v tednu ? kok ur na dan??? nekje sem slisu 12 ur ???? !!!! :O :O :O
hvala!Poglej tako ti povem! Dela se tudi po 12 ur, s tem, da si v mesecu tudi več dni prost. Malo logično pomislite in si izračunajte, kako se bolj splača, delati 8 ur ali 12 ur in koliko boš prost.

Drugače imaš mesečno delovno obveznost. To je odvisno od delovnih dni v mesecu, pomnožiš z osem in toliko ur moraš narediti. V enem tednu (7 dni) si prost vsaj tri dni tako, da imaš štiri delovne dni!!!
Službo lahko začneš ob katermkoli času, tudi ob 3h, 4h, 5h,....zjutraj!!!:rolling:

To je odvisno od vsake enote posebej, koliko ur delaš v eni službi (od 8 do 12 ur). Najboljše je ruski turnus (dnevna12, nočna12, 2 dni prost):2thumbs:

Marussic
06.02.2007, 09:24
Poglej tako ti povem! Dela se tudi po 12 ur, s tem, da si v mesecu tudi več dni prost. Malo logično pomislite in si izračunajte, kako se bolj splača, delati 8 ur ali 12 ur in koliko boš prost.

Drugače imaš mesečno delovno obveznost. To je odvisno od delovnih dni v mesecu, pomnožiš z osem in toliko ur moraš narediti. V enem tednu (7 dni) si prost vsaj tri dni tako, da imaš štiri delovne dni!!!
Službo lahko začneš ob katermkoli času, tudi ob 3h, 4h, 5h,....zjutraj!!!:rolling:

To je odvisno od vsake enote posebej, koliko ur delaš v eni službi (od 8 do 12 ur). Najboljše je ruski turnus (dnevna12, nočna12, 2 dni prost):2thumbs:
Najlepsa ti hvala lippi moj!:rolling:

tea10
06.02.2007, 10:02
cau !!!

zanima me ali je že kdo imel to testiranje včeraj, danes in kako je šlo-??

tnx,lp
:) ;)

leon400
06.02.2007, 10:09
ja mene tudi...

dasha
06.02.2007, 11:55
Živjo, mene pa zanima a ima kdo v petek testiranje in kako je kaj fizično pripravljen?

Mitja4
06.02.2007, 13:20
Živji. Mene pa zanima kdaj so kakšni informativci v Tacnu pa spletna stran. Sm jo ful iskov pa jo nism najdu
:)

tea10
06.02.2007, 13:38
cau

sej policijska akademija tacen ni srednja šola, ampak moraš slediti javnemu razpisu, za sprejem v policijo. na spletni strani imaš vse informacije kako prideš do tega poklica. poglej pod zaposlitev in boš videl kaj moraš izpolnjevat, da prideš v izbirni postopek. v tem času potekajo testiranja za bodoče policiste- varovanje zunanje meje EU.
LP

barbara-m
06.02.2007, 14:44
Čaw Dasha!
Jaz mam u petek testiranje ampak moja kondicija je totalno na psu. Kako je pa kaj s tabo? Jaz osebno sploh še nisem sigurna ali bom šla ali ne.......si bom nardila totalno sramoto...:clown:

dasha
06.02.2007, 15:03
BARBARA: JA pol bova pa že dve, ki nimata kondicije, Jaz tudi razmišljam o tem če bi šla ali ne . Na koncu sem se odločila da grem vsaj probat in videt kako to izgleda, mogoče pa bojo kaj pogledali skozi prste ali pa ne. Kaj misli ti?

barbara-m
06.02.2007, 15:28
Dasha ne vem če kaj gledajo skoz prste veš, baje brž odletiš če si kje preslab. Po pravici povedano, jaz bom vedla šele u četrtek če bom sploh šla....zdaj pa še trenirat ne morem, da bi vsaj nekaj kondicije pridobila, ker je tako vreme pa še zdravstvene težave mam......pišuka ja:D . Ma ne vem, mene že to jezi, ker je eden napisal, da pridobiš izobrazbo sam za na mejo, tko da pol sploh ne moreš delat na kakšni pp v notranjosti.....kaj ti hočeš sam na meji delat? Jaz sem drgač severna primorka tko da...

stuF
06.02.2007, 15:30
mene zanima, kje v Lj se nahaja fakulteta za kriminalistiko. A obstaja posebej ali je v sklopu pravne fakultete?


pa še zanima me, ko govorite o policijski akademiji v tacnu. a tja ste šli direkt iz srednje šole? ker mi nihče še nikoli ni te akademije omenil.

dasha
06.02.2007, 17:00
Barbara: Jaz Sem Tudi Primorka, Ma Malo Bolj JuŽno:nova Gorica.meni Tudi Ne DiŠi Glih Meja Ampak Upam, Da Bo Še Kaj Drugega Na Razpolago.ja Vreme Tudi Meni Ne Dovoli Trenirat.a Ni NihČe Napisal Kako Je Zgledalo VČeraj V Tacnu?mene Najbolj Skrbi Cooper, Ker Ne ZdrŽim 1.600 M, Pa Tudi Če Bi Čas Bil 20 Min.

barbara-m
06.02.2007, 18:42
Ja Dasha saj ravno to me moti, ker vsi ki jih vprašam pravijo da je to to-meja in nič drugega, saj baje ne pridobiš dovolj pooblastil in seveda znanja, da bi te potem lahko poslali vsaj na cesto......jaz tudi komaj čakam da kdo javi kako je bilo na preiskusih....plooooosim????:D

leon400
06.02.2007, 19:41
ko sem jaz bil prvič na testih sem sicer vse skupaj dobro naredil saj sem bil v dobri kondiciji.... ampak vse to mi še vedno ni zadostovalo, saj sem kasneje se uspesno naredil psiho in zdravstvene preizkuse, pa so mi napisal negativno preverko, čist na koncu, to napiše policijska postaja kateri pripadaš po območju... tak da so me ti zasrali... verjetno zato ker je namesto mene šel not kdo drug... po mojem saj nočejo pojanjevat razlogov za negativno preverko... ja pa še to niukoli nisem mel nobenih tezav z policijo tak da res nevem kaj so mi napisali za negativno preverko...
ja nazaj na teste.....
kolkor vem, so vsakega ki ni naredil minimuma v katerem preizkusu takoj ospisali... ostali ki smo to naredili smo šli na psihoteste... mislim da ni nobenega gledanja skozi prste....
ja pa še to, vsi ki se boste izšolali za ŠENGENCE ste lahko samo varovalci meje in objektov policije... imate pravico tudi kontrole prometa na tem območju, ni pomislekov za premestitev v druge policjsek postaje okler nimaš končane redne šolo, to pa sem napisal kdo jo bo lahko če se bodo za to odločili na MNZ, sam itak je prometne policije preveč tak da na to ne smemo račuanat da bo to v kratkem... tudi z radarji ne moreš delat ke r tio ta skarajšan program šoilanja ne omogoča tega... večino se uriš za varovanje meje šengena! tak da,,,,,


lp

ENOTA A
06.02.2007, 21:18
LEP POZDRAV.
PODATKI-MOSKI!!!!
SKOK V DALJINO Z MESTA.(za oceno ena 209in majn),(za oceno pet 260 in vec)
VESA V ZGIBI.(za oceno ena 39 in majn),(za oceno pet 100s in vec)
DVIGANJE TRUPA(za oceno ena 34 in majn ponovitev),(za oceno pet 61 in vec ponovitev)
TEK NA 2400(za ena 12:01 in vec),(za pet 10:25 in majn)
PREKLON NA KLOPCI(za ena 39 in majn),(za pez 62 in vec)
TAPING Z ROKO(za ena 42in majn),(za pet 56 in vec)
KORAKI VSTRAN(za ena 96 in vec desetink sekunde),(za pet 75 in majn desetink sekunde)

TESTIRANJE SE IZVAJA Z IZBOROM VSAJ STIRIH TESTOV!!!!

POGOJ ZA USPESNO OPRAVLJEN PREISKUS TELESNIH ZMOGLIVOSTI JE POZITIVNA OCENA NA VSAKEM IZMED NAVEDENIH PREIZKUSOV.KANDIDAT,KI PRI KATEREM OD PREIZKUSOV DOBI NEGATIVNO OCENO,JE TAKOJ IZLOCEN IZ NADALJNJEGA POSTOPKA.STOPNJA ZAHTEVNOSTI SE GLEDE NA STEVILO KANDIDATOV PO ODLOCITVI VODJE ODDELKA ZA PRIDOBIVANJE KADRA LAHKO VISA.:)

leon400
07.02.2007, 08:15
ENOTA A???

Kaj to drži kaj si napisal?? si sam dal skozi test ali kako?
pred testiranjem si sam določih katere štiri vaje boš naredil.. če sem prav razumel... ali?
povej mi še samo v kakšnem času se dela
-- dviganje trupa 40 ali 60sek
-- taping z roko
kako pa zgledajo koraki vstran?

HVALA ZA ODGOVORE!

Lep pozdrav!

lippi80
07.02.2007, 08:31
LEP POZDRAV.
PODATKI-MOSKI!!!!
SKOK V DALJINO Z MESTA.(za oceno ena 209in majn),(za oceno pet 260 in vec)
VESA V ZGIBI.(za oceno ena 39 in majn),(za oceno pet 100s in vec)
DVIGANJE TRUPA(za oceno ena 34 in majn ponovitev),(za oceno pet 61 in vec ponovitev)
TEK NA 2400(za ena 12:01 in vec),(za pet 10:25 in majn)
PREKLON NA KLOPCI(za ena 39 in majn),(za pez 62 in vec)
TAPING Z ROKO(za ena 42in majn),(za pet 56 in vec)
KORAKI VSTRAN(za ena 96 in vec desetink sekunde),(za pet 75 in majn desetink sekunde)

TESTIRANJE SE IZVAJA Z IZBOROM VSAJ STIRIH TESTOV!!!!

POGOJ ZA USPESNO OPRAVLJEN PREISKUS TELESNIH ZMOGLIVOSTI JE POZITIVNA OCENA NA VSAKEM IZMED NAVEDENIH PREIZKUSOV.KANDIDAT,KI PRI KATEREM OD PREIZKUSOV DOBI NEGATIVNO OCENO,JE TAKOJ IZLOCEN IZ NADALJNJEGA POSTOPKA.STOPNJA ZAHTEVNOSTI SE GLEDE NA STEVILO KANDIDATOV PO ODLOCITVI VODJE ODDELKA ZA PRIDOBIVANJE KADRA LAHKO VISA.:)

To ne bo držalo!!!
Sprejemna fizična testiranja so za vsak razpis ENAKA!!!! Tos je cooper, 60m, vesa v zgibi, skok v daljino in premagovanje ovir nazaj. Na www.policija.si imate še stare razpise gor in si tam poglejte (pod iskanje vpišite razpis in kliknite na prvo povezavo, tam je eden od prejšnjih razpisov), kakšen je preizkus telesnih zmogljivosti.

lippi80
07.02.2007, 08:41
ka te pismo na****ujejo folk...
kriza se najdejo pacienti...


Ja se najdejo pacienti. Taka testiranja imaš ti pol pri telesni vzgoji, že v okviru šole, ne pa na sprejemcih. Ta ENOTA A nima pojma in nima kaj drugega za pisat.:mad:

leon400
07.02.2007, 08:45
LIPPI80! Hvala za opozorilo!

lippi80
07.02.2007, 08:53
LIPPI80! Hvala za opozorilo!

Sam sem naredil sprejemce 5 let nazaj, takrat je bila še višinska omejitev. Kot je nekdo napisal, da bodo šli naprej na šolanje samo "grebatorji", to NI res. Bolj malo pozna sistematizacijo v Policiji. Če se bo vlada odločila za to (vlada to financira) bodo vsi opravljali nadaljne šolanje, kakor se sliši od 6-12 mesecev, ne samo grebatorji!!!!! Samo slabo kaže, saj bo sprejeta nova generacija, to pa zato, ker 1.1.2008 prevzamemo Schengensko mejo in po sistematizaciji ni še dovolj mejnih policistov!!!:dontknow:

leon400
07.02.2007, 10:47
to sem jaz napisal da bodo grebatorji šli naprej na šolanje... bilo mi je povedano enko kt si ti napisal samo jaz sem pomotoma to pozabil napisat... >>Če se bo vlada odločila za to (vlada to financira) bodo vsi opravljali nadaljne šolanje<< če se pa nebo bodo pa meli vseeno nekateri to možnost BAJE.... tak sem mislo napisat...

cleopatra
07.02.2007, 10:53
haloooooo enota a, to bi blo res perfektno ja. da ne bi zavajali ljudi, evo tapravi podatki:2thumbs:


PREIZKUS KRITERIJ
ženske / moški
skok v daljino z mesta 151 cm / 214 cm
premagovanje ovir nazaj 12,3 s / 9,6 s
vesa v zgibi 20 s / 39 s
tek na 60 metrov (krožni) 13,7 s / 11,2 s
Cooperjev test (2400 m za moške oz. 1600 m za ženske) 11 min 20 s / 11 min 29 s

lippi80
07.02.2007, 11:19
haloooooo enota a, to bi blo res perfektno ja. da ne bi zavajali ljudi, evo tapravi podatki:2thumbs:


PREIZKUS KRITERIJ
ženske / moški
skok v daljino z mesta 151 cm / 214 cm
premagovanje ovir nazaj 12,3 s / 9,6 s
vesa v zgibi 20 s / 39 s
tek na 60 metrov (krožni) 13,7 s / 11,2 s
Cooperjev test (2400 m za moške oz. 1600 m za ženske) 11 min 20 s / 11 min 29 s

To so pa spet napačni podatki!! Kaj si že bila na testiranju????

lippi80
07.02.2007, 11:24
Tukaj imate prave podatke:
ženske / moški
Cooper (1600m / 2400m) 10min20s / 11min29s
60m (krožni) 13,7s / 11,2s
vesa v zgibi 30s / 39s
premag. ovir nazaj 11,3s / 9,6s
skok v dalj. 156cm / 214cm

Za vsak razpis so ISTI kriteriji!!!!

cleopatra
07.02.2007, 11:53
ej sorry tko piše na www.policija.si

ja bla ja, leta 2003:veryevil:

vernika
07.02.2007, 12:19
lippi80:

tvoji podatki so 100% pravilni, ker se zadnjič klicala v Lj. za iformacije. Tisi, ki pa je pisal, da so zraven trebušni pa taping z roko pa ne vem kaj še vse-mislim, da so tisti podatki za sprejem v vojsko

rookk
07.02.2007, 12:45
Podatki iz prve roke!

Jst sem meu testiranje včeri in vam lahk povem kako stvar poteka.
Prvo pove G. Kos sve informacije kako poteka testiranje usposabljanja,... Usposabllanje traja 6 mesecev, po usposabljanju se podpiše pogodba za 5 let in noben še ne ve če se bo pogodba po 5 letih podalšala.(so pa izjeme ki pridno in vestno delajo in te izjeme gredo na šolanje za prometnika in s tem dobijo tudi pogodbo za nedoločen čas) Na zažetku je osnovna plača 500 EUROV.
Gremo na fizične teste te so Cooper na stadionu, tek na 60 metrov v dvorani, vesa v zgibi, poligon, skok v daljino-->tuki imaš 3 poskuse ostalo je po 1 poskus. Te testi se točkujejo boljši si več točk dobiš, možnoh je 100 pik za minimalno izpolnjene teste dobiš 1 piko za mal bulše več, če pa ne dosežeš norme dobiš 0 pik kar pomeni, da si zaključil testiranje in nimaš več šanš, šenkavanja ni. Psiho testi so pa pač psiho testi sestavljani so iz 3 delov psihološki test, osebnostni test in inteligenčni test-->je edini časovno omejen na 25 minut. To je zdej iz prvega dela izbora. POUDARJAM fizične teste treba naredit če hočš obstati v izboru. Do sedaj jih nekje polovica pade na fizičnih testih.

lp

lippi80
07.02.2007, 12:49
cleopatra če si pa ze bila na tem testiranju leta 2003 bi pa lahko vedla kaksne so omejitve

rookk
07.02.2007, 12:55
Še neki sem pozabu povedat kanditati se razvrščajo po regijah (ljublanska, mariborska,...) in vsaka regija ima svojo zahtevo koliko policajev rabjo primer ljubljanska jih naprimer rabi 100, prijav je 200 vzeli bodo prvih 100 po točkah ki jih dosežeš na teh testih.

lippi80
07.02.2007, 13:01
rookk si ti uspesno prisel skozi

Marussic
07.02.2007, 15:20
Še neki sem pozabu povedat kanditati se razvrščajo po regijah (ljublanska, mariborska,...) in vsaka regija ima svojo zahtevo koliko policajev rabjo primer ljubljanska jih naprimer rabi 100, prijav je 200 vzeli bodo prvih 100 po točkah ki jih dosežeš na teh testih.
In kje pol delas v Lj. regiji? amerska ambasada, vlada...?

lippi80
07.02.2007, 16:58
verjetno da noben ne razume da vsi ki ste se prijavili na ta razpis in če boste izbrani se boste solali sam za varovanje zelene meje(pod ljubljansko upravo spada policijska postaja ribnica in kočevje)očitno sploh nekateri neveste kam ste se prijavli na razpisu vam je jasno pisalo da bodo kandidati solani za mejo in za dobo pet let

tea10
07.02.2007, 18:14
cau !!!

a mogoče kdo ve v kakšnem vrstnem redu opravljaš to preverjanje- fizično milsim, sam tko informativno me zanima.
naj povem, da sem si jst šla ogledat ta okoliš varovanja in moram rečt, da ni čist tko kot sem si predstavljala-- sem kr v veliki dilemi kaj bom, če bom sploh sprejeta.
nekak bi jst šla v to ob predpogoju da nekoč mogoče pridem kam v notranjost. to varovanje na meji so pa samo peš obhodi, vožnja gor in dol ne neki točki itd. kaj pa vem !!!
verjetno večina res ne ve v kaj se spušča.. mogoče imam pri odločitvi jst to prednost, da sem videla konkertno kako vse to zgleda in se pogovorila s parimi, ki delajo v policiji in med drug tut na meji.. moram pa rečt, da nič kaj spodbudnega....

sam če ima človek željo je ful težko sploh slišat kaj ti drugi svetujejo, da naj ne hodim v to, vsaj ne to varianto( varovanje zunanje meje)

lp

lippi80
07.02.2007, 18:57
vsi ki se razmisljate če bi sli sploh v to saj vas noben ne sili če vas to ne veseli boljše da ne greste pač tako delo je sedel neboste tea ti pa nebos nobenih predpogojov postavljala če hočes to delat bos delala noben te ne bo vprašal kaj bi ti delala boljše da ne gres če se sama neves kaj bi rada

tea10
07.02.2007, 19:56
liipi 80:

ja, jst vem da ne bom nobenih pogojev postavljala, če pač naredim te teste moram temeljito razmilsit kaj bom. glede na to da se mi ponuja res dobra služba za visoko izob,. ketero končujem. če bom šla v policijo pa se točno zavedam kaj bom in zakaj sem šla v to. mene pač že od nekkdaj veseli to delo, žal mi je le to, da je takšnen razpis in da ni splošen.. pol sploh ne bi bilo dileme...
nočem nekaj pametvat oz. kaj podobenga- če bom sprejeta in če bom šla v to sem se za to delo zavestno odločla in bom pač morala spoštovati neko hierarhijo.

lippi80
07.02.2007, 20:48
liipi 80:

ja, jst vem da ne bom nobenih pogojev postavljala, če pač naredim te teste moram temeljito razmilsit kaj bom. glede na to da se mi ponuja res dobra služba za visoko izob,. ketero končujem. če bom šla v policijo pa se točno zavedam kaj bom in zakaj sem šla v to. mene pač že od nekkdaj veseli to delo, žal mi je le to, da je takšnen razpis in da ni splošen.. pol sploh ne bi bilo dileme...
nočem nekaj pametvat oz. kaj podobenga- če bom sprejeta in če bom šla v to sem se za to delo zavestno odločla in bom pač morala spoštovati neko hierarhijo.

če se ti pa ponuja dobra sluzba in imas visoko izobrazbo zakaj se ze prej nisi odločila za policijo če te veseli ne da si sla studirat

tea10
07.02.2007, 21:37
lippi80

ne vem, pač nadeljevala sem šolanjem, pa sej izobrazba vedno prov pride kjerkol si.
je pa res, da men policijo ne predstavlja nek izhod.

lp

domine
07.02.2007, 21:57
ja to je pa res...k ti ne prideš na Policijo prek srednje šole. Tako , da tvegaš vse, samo kaj se zgodi, če ti se vpišeš na razpis, potem pa ti rečejo ŽAL te ne rabimo. Potem boš moral plačevati IZREDNI ŠTUDIJ...tu je veliko na kocki. Te razpisi mi niso ušeč:nonono: ker ti lahko celo živjenje zaserjejo po domače, čeprov si ti želiš delati v Policiji:censored:

cleopatra
08.02.2007, 08:31
takrat k sm bla jst, ni blo tko da je blo 100 točk, ampak da je bla vsaka vaja ocenjena od 1 do 5; v kolikor je bla ena vaja 1, si že avtomatsko odletel. Potem si mel npr. 5 ocen: 2,3,2,3,3 - in skupna ti je 3. That's all.

Za tiste podatke k sm jih dala sm pa copy-paste, tko, da lahko, da so zastareli-2001:veryevil: al pa morjo ženske na zeleni meji bolš viset in bol hitr ritansko po štirih hodt:D


http://www.policija.si/si/szj/arhiv/2001/kadri0202.html

cleopatra
08.02.2007, 08:37
Sej sm zdej vidla en mau bol nov razpis, pa je res tko, da so ženske na treh mestih mau prvil. Sej jst sm čist za, da bi za oboje velal isto, ker konc koncev bojo iste naloge opravlal in isto bli plačan. Če pa niso sposobne, pa nej doma sedijo pred tv in gledajo filme o policajih:veryevil: jst po****im k vidim ene nesposobne prestrašene ženske pr nas, še pištole ne zna držat

ursha
08.02.2007, 09:05
Oj

A sam za mejo te izsolajo? To je najbol bedn. Glede tezavnosti te sole pa ne vem no. Men se vsi polcaji (se opravicujm, policisti:) ) zdijo dost zabiti. Vsaj kokr jih poznam v nasem koncu. Marsikdo sploh ne zna položnce napisat. Upam da jih ne bere prov velik tale forum. :)

Kasno je pa razmerje na akademiji med moskimi in zenskami? Zato, k me je zmer veselil to, ampak ce so same zenske gor ne grem, k jih je ze tko prevec v polciji.

lp, upam da nism kerga uzalila ampak tko je:)

lippi80
08.02.2007, 10:17
Sej sm zdej vidla en mau bol nov razpis, pa je res tko, da so ženske na treh mestih mau prvil. Sej jst sm čist za, da bi za oboje velal isto, ker konc koncev bojo iste naloge opravlal in isto bli plačan. Če pa niso sposobne, pa nej doma sedijo pred tv in gledajo filme o policajih:veryevil: jst po****im k vidim ene nesposobne prestrašene ženske pr nas, še pištole ne zna držat

ti si mav preveč pametna kok lahko govoris da so zenske nesposobne da pistole ne znajo drzat mogoče po sebi to sklepas in potem mas se druge za take

lippi80
08.02.2007, 10:22
Oj

A sam za mejo te izsolajo? To je najbol bedn. Glede tezavnosti te sole pa ne vem no. Men se vsi polcaji (se opravicujm, policisti:) ) zdijo dost zabiti. Vsaj kokr jih poznam v nasem koncu. Marsikdo sploh ne zna položnce napisat. Upam da jih ne bere prov velik tale forum. :)

Kasno je pa razmerje na akademiji med moskimi in zenskami? Zato, k me je zmer veselil to, ampak ce so same zenske gor ne grem, k jih je ze tko prevec v polciji.

lp, upam da nism kerga uzalila ampak tko je:)

ja sam za mejo te izsolajo če ti je bedno ti ni treba iti in če mas vse policiste za zabite kako bos ti potem delala v kolektivu z policisti če mas tako mnenje od njih očtino si ti bolj pametna pejt pa studirat če si bolj pametna od policistov

dasha
08.02.2007, 10:27
ti si mav preveč pametna kok lahko govoris da so zenske nesposobne da pistole ne znajo drzat mogoče po sebi to sklepas in potem mas se druge za take

Bravo lippi80, se strinjam s tabo, vse ženske pa ne sodijo v isti koš!

kočevarka
08.02.2007, 10:29
hey!...mene pa zanima če kdo ve kok zgledajo psihični testi!!!

leon400
08.02.2007, 11:40
psiho test misliš ne???
sestavljen je iz treh delov... to je ze en malo zadaj napisal... >>psihološki test, osebnostni test in inteligenčni test-->je edini časovno omejen na 25 minut<<

cleopatra
08.02.2007, 16:04
ti si mav preveč pametna kok lahko govoris da so zenske nesposobne da pistole ne znajo drzat mogoče po sebi to sklepas in potem mas se druge za take

ja pametna sm kr dost, glede na to, da mam dva faksa narjena; glede na to, da hodm na meddržavne tekme v praktičnem streljanju(ker v slo ni konkurence) in sm med najboljšimi pa neb glih o tem, kdo ne zna orožja držat:veryevil: sovražm slovensko favšijo

p.s.če bi bli polcaji res tko dobri strelci bi bli med najbolšimi, pa vam lahk povem iz prve roke, da so zlo švoh(sej niti se ne čudm-enkrat al pa dvakrat na let majo praktične vaje, pa še takrat vsak 10 strelov, plače majo pa premale, da bi si kupval vsak mesec za 30.000 sit nabojev in vadl:veryevil: :veryevil: )

lippi80
08.02.2007, 17:03
Cleopatra:

No, če že streljaš, s kakšnim orožjem pa, če ni skrivnost???

domine
08.02.2007, 17:42
lolo, to je pa tut res, hih sam pol je manjša verjetno da te uzamejo...:dontknow:
Najbolj da delaš neki, pol pa probaš it v policijo,...

cleopatra
08.02.2007, 19:46
Cleopatra:

No, če že streljaš, s kakšnim orožjem pa, če ni skrivnost???

lipi z vodno, uno z baby-centra, če pa že res želiš vedet pa magnum 357 (v kat.revolver) in cz 75b-sfrizirana (v open pištola)

s.p.zdaj pa zaključujem javljanje tlele, ker ........ker mi preprosto debata ne gre v smer, ki bi mi bila všeč.
čao

zan2004
08.02.2007, 21:13
LEP POZDRAV VSEM SOTRPINOM,KI STE ŽE ALI ŠE BOTE OPRAVLJALI PREIZKUS PSIHOFIZIČNIH SPOSOBNOSTI.ZANIMA ME,ČE SO PRI KRITERIJIH RAZLIKE V LETIH,TAKO KOT NA PRIMER COOPERJEV TEST NI ENAK ZA VSE STAROSTI,PIŠE NA SPLETNI STRANI COOPERJEV TEST,PA ČE TO V TACNU KAJ SORTIRAJO? PA PROSIM ČE KDO VE VRSTNI RED OPRAVLJANJA FIZIČNIH TESTOV.THANKS,PA ČIMPREJ PROSIM ZA ODGOVORE,MENE ŽE MALO PANIKA,KER MAM V PONEDELJEK!::nonono:

mlaki
08.02.2007, 21:30
Zakaj te je strah? Saj te ne bo doben tepel.
Jaz mam ju3 pa ne čutim dobene panike.Če si pripravljen potem tak si.Če pa nisi pa ***i ga.Čakaš na novo šanso

lippi80
08.02.2007, 21:45
lipi z vodno, uno z baby-centra, če pa že res želiš vedet pa magnum 357 (v kat.revolver) in cz 75b-sfrizirana (v open pištola)

s.p.zdaj pa zaključujem javljanje tlele, ker ........ker mi preprosto debata ne gre v smer, ki bi mi bila všeč.
čao
Sej si sama začela!!!!:dontknow:

lippi80
08.02.2007, 21:48
LEP POZDRAV VSEM SOTRPINOM,KI STE ŽE ALI ŠE BOTE OPRAVLJALI PREIZKUS PSIHOFIZIČNIH SPOSOBNOSTI.ZANIMA ME,ČE SO PRI KRITERIJIH RAZLIKE V LETIH,TAKO KOT NA PRIMER COOPERJEV TEST NI ENAK ZA VSE STAROSTI,PIŠE NA SPLETNI STRANI COOPERJEV TEST,PA ČE TO V TACNU KAJ SORTIRAJO? PA PROSIM ČE KDO VE VRSTNI RED OPRAVLJANJA FIZIČNIH TESTOV.THANKS,PA ČIMPREJ PROSIM ZA ODGOVORE,MENE ŽE MALO PANIKA,KER MAM V PONEDELJEK!::nonono:

Cooperjev test ni nič omejen glede na starost, za vse je enako!!!:2thumbs:

vragec
08.02.2007, 23:34
Kot vidim je veliko zanimanja za policiste pa me zanima kolko vas bi se prijavlo če bi šolanje trajalo dalj časa.?
Veliko ljudi gre v policijo zato ker drugje ne-dobi službe tukaj pa je sedaj prilika. Na testih najboljše skozi pridejo ženske ker jim vsi gledajo skozi prste, tako je potem tudi v službi. Veioko je ljudi ki pridejo v policijo z visoko šolo in delajo kot navadni policisti (varujejo zeleno mejo). Samo če ma nekdo visoko šolo in si ni sposoben najt sebi primerne službe je zelo žalostno, zato pa gre narod v policijo ker je državna firma in sigurna plača. Malo je ljudi ki hočejo biti policisti z srcem. Poznam veliko oseb ki niso hotele iti za policista ko je še obstajala kadetska šola (4-leta), potem pa so končali srednjo in niso dobili službe pa hitro v policijo.

Zato pa ima narod takšno mnenje o policiji ker je v policiji lahko skoraj vsak.

rookk
09.02.2007, 10:00
Mi smo meli prvo tek na 60 m, pol skok v daljino, poligon, vesa in nazadnje cooperjev test. Ni omejitev za starost meja je 11,29 in ta meja velja za vse moške. Men tud ni jasn zakaj se folk prjavla na razpis če študira in bo zarad tega pustu študij. KK vam je težko da je to sam 5 let in da varuješ mejo in da ni nč zanimivga. Tukej ni radarjev, pihanje pa tega,...

domine
09.02.2007, 12:14
Jaz bi šu na 3 letno šolanje, še rajš pa bi se vpisu v SR. šolo za policiste(sam ker ne obstaja več).
Kamorkoli samo, ne na tale način izobraževanja, pa za NOTRAJNO bi šel in ne za varovanje meje.:(

domine
10.02.2007, 12:41
vragec:

Vem kaj misleš povedat, zato je pa tut tak UGLED policije...se strinjam

jst bi šu v Policijo s srcem pod enostavnim pogojem:

-NOTRANJA POLICIJA

pa bi tut šu brez problema na šolanje k ne traja sam 6 mescov...

fula si to želim, sam k je pa TO NEMOGOČE:sad:

__--j@n--__
10.02.2007, 15:12
Heh, jaz sem bil vceraj 9.2. na testiranjih in lahko povem da sem uspesno oravil fizicne teste. :rolling: ni bilo prevec lahka (cooperjev test), druga pa ni bilo problemov. trenirati sem zacel 14 dni prej, vsak dan sem tekel cooperja, se drzal na drogu(vesa v zgibi), skakal v daljino tako, da sem si zadal mejo 225 in ne 214, tek na 60 metrov mi ni nikoli povzrocal tezav, ker pa ej bilo le to v dvorani, me je reil dober oprijem na copatih:veryevil:
za informacijo, najbolje je, ce na sam cooperjev test vzamete s sabo stoparico in si vsak krog izmerite posebej. krog morate za uspesno oceno preteci najkasneje v 1min50s. sam sem najprej potegnil in krog tekel 1m30s, potem pa se kot povsod tempo zmanjsuje in na koncu sem dosegel najboljsi cas v svojem 14-dnevnem treningu :2thumbs:


p.s.: pred testiranjem se res ZELO DOBRO ogrejte, ker drugace ob skoku v daljino pokajo kolena :nonono:
kaj pa drugi, kako vam je kaj slo???

zan2004
10.02.2007, 15:29
Cestitke J@n,kdaj Si Bil Pa Vse Konec?aja Pa Kdaj Si Zacel,pa Koliko Vas Je Bilo,ste Vsi Naenkrat Laufali?kje Pa Se Naj Segrejem,doma Al MaŠ Tam Cajt,jaz Sem Namrec 100km Vstran Od Tacna!hvala.

__--j@n--__
10.02.2007, 16:14
Zdravo Žan, hvala az cestitke!
Imeu sm uro ob 8, tocni so res kot ura, tak da ce zamudis, si adijo. ob osmi uri je prisu en gospod po nas in nas odpeljau do neke predavalnice, kjer smo podpisali neke papirje za kadrovsko sluzbo, pac osebni podatki, stevilka spricevala,....
Potem gres do telovadnice, kjer ams teste. Testi se delajo tako, da se ena panoga opravi tako, da jo anredi cela skupin( gledas druge, ko delajo, in drugi gledajo tebe). skupaj se tece samo cooperjev test (punce 30 sekund kasneje :) ). Segrej se tam, ti dajo dovolj casa, pazi predvsem na kolena, pa copate ki majo dober oprijem. vse skupaj pa sem koncal okoli pol enajste mogoce se malo kasneje.

pa veliko srece ;)

kočevarka
10.02.2007, 19:01
oprostite če sm preveč zahtevna;) ...lahk mal bl NATANČN razložite kako zgledajo psihotesti!!!(inteligenčni:mogoče domine in kaj podobnega?!?)

leon400
10.02.2007, 19:06
J@N!
Povej mi za kolko si izboljšal tek na 2400 kot doma ko si treniral, kakšen je bil čas... kje pa si treniral? na atletski stezi ali si si sam izmeril progo...
se ti je zdelo da je tam steza krajša ali se mel tam večji tempo...?

leon400
10.02.2007, 19:14
psiho testi? so vprašanja...maš štiri besede... naprimer: Nasilen-grob-nevaren-agresiven potem se pa odločiš katera od besed te najbolje opisuje... če se ne motim, naj me kdo popravi ki je bil na testih... ali pa tisti testi kot so bili na regrutaciji.... to pa 150 vprašanj ki so si podobne in te sprašujejo o osebnosti... sam to je osebnostni test se mi zdi...

domine
11.02.2007, 10:45
hih, sory jst tuki ne bom preveč koristen, ker nisem šel na test(mal premlad:) ) drugač pa splošno pa lahko...:2thumbs:

P.s. hvala za kompliment

mlaki
11.02.2007, 10:59
No jaz sem imel teste v petek in sem pogorel na premagovanu ovir nazaj.Ne žalujem preveč , ker nisem uspel, ampak sem jezn na samega sebe, ker sem treniral 3 mesce za ta test in sem bil na fizične dobro pripravljen, potem pa padeš na enem takem testu, ki ni pokazatelj ne fizične moči in ne kondicije.Pač čudn občutek je, ko delaš 3 mesce potem pa te od***ejo v 15 minutah.

Drugače pa sem bil zelo presenečen ko sem prišel tja, ker so mi eni zgledali takšni kot, da so stari 15 let.

domine
11.02.2007, 11:02
Pri vsakem testu na najbolj pomembno, da si skoncentriran, da se osredotočiš na vprašanje, tako ga lahko hitreje rešiš(saj te čas omejuje)... test je podobno kot služba: pri delu moraš biti osredotočen na tisto kar počneš in delo moraš opraviti v relativno kratkem času>>>>POLICIJA (prej nardiš, prej si prost)

uglavenem, KONCENTRACIJA IN POZORNOST pa boste čez vse teste psiho pršli...
kokr sm vidu je blo napisan OSEBNOSTNI test, da je tut not. Lahko si že zdele mal uležete pa tuhtate, kakšni ste v resnici vi. Kako bi se opisal pa vam bo na testu gladko šlo.

Glede kkšnih unih vprašanj(ki niso osebna) so malo težja, samo morate pomiselt, da če bi vi to delo upravljal, da morate bit PRILAGODLJIVI, NE SMETE sam NASE GLEDAT...to bo sigurn notr(no jst bi dal v test če bi ga sestavlu--da se ocen kok je človk samoušečen,pač en trik je to po drugi strani pa realnost:) ) to je to.

Morš vedeti prave odgovore na pravem mestu...misel z glavo pa optimizno naprej.:2thumbs:

__--j@n--__
11.02.2007, 11:09
KOČEVARKA: najprej dobis eno vlko polo, kjer je 6 strani samih vprasanj. Primer : ali bi ubil muho, ki leta okoli tvoje glave? :). Potem dobis kot je omenil ze LEON 400 neko polo, kjer izbiras besedo, ki te najbolje opisuje, an koncu pa moras ugotavljati nasllednjo domino :)

LEON 400: Tek sem izboljsal za skoraj dve minuti. imel sem cas malo manj kot 10 minut (9.49). Treniral sem tako, da sem si doma z avtom izmeril progo. Ne, tam je proga dolga natanco 2400 metrov, kar je 6 krogov, krog pa je dolg 400 metrov. Cas sem izboljsal pomoje zato, ker ni bila proga doma povsem na ravninskem delu, in pa zato, ker sem si zadal cilj da ne smes prevec zmanjsati tempa. ;)
Najvecja napaka je, da med samim cooperjevim testom se ustavis, pa morda samo za 5 sekund. Ce to naredis, ne bos nikoli pritekel do konca ;););)

leon400
11.02.2007, 16:09
ustavo se tak nebi... tečem brezproblema 2400,
sam mi je problem dihaje in zaradi tega nimam tako velikega tempa ker ne dobivavm dovolj kisika.... (diham samo nad usta ker mi v nosu rase hrustanec, če je mrzlo pol ful tezko diham) tečem lahko brezproblema 2h skupaj, sam je tempo problem... zdaj mam čas 11.50 nekje ... 5sek moram pridobiti na krog,

__--j@n--__
11.02.2007, 16:23
aja, to pa mas problem ja z nosom. sej js sm meu enake probleme, sm biu prehlajen, sm isto sam skozi usta dihu :(. no, 5 sekund bos pa ze mnde pridobiu, stisn zobe, pa bo ;) vlk srece

__--j@n--__
12.02.2007, 17:57
Heh, ko sm sam imeu teste, sem imel enake pogoje :) . Dez sel kot za stavo :D

domine
12.02.2007, 18:45
se vam zdi, da je poraslo število UMOROV pri nas? Men se fula zdi, glavni razlog naj bi bile DROGE..Majo vsaj kriminalisti bolj pester urnik, če že za slišat ni preveč lepo.

Zdei se že kr pobijajo med sabo:censored: ta folk ni več normalen:dontknow:

sipa
13.02.2007, 20:42
Živjo!

Mene pa zanima,zakaj dajo tok na te teste in na njihove stroge kriterije,če te potem vržejo na mejo,kjer ubistvu samo miruješ oz. ne opravljaš takega dela,pri katerem bi mogel biti v vrhunski kondiciji?!
Glede zaposlitve,ki je po končani akademiji varovanje objektov oz. varovanje meje,me zanima,če moraš to delo opravljati 5let za kolikor te zaposlijo na začetu ali pa lahko po npr. 3 letih zaposliš na kaki policijski postaji.Prej sem omenil,da te zaposlijo kot varuha meje ali objektov....tuki me zanima,če gledajo na to kje je tvoje stalno bivališče?(npr.Jaz živim v Ljubljani in bi rajši varoval kako ministerstvo v Lj. ne pa,da bi se mogu vozit do meje)

Na policija.si sem zasledil da je bil razpis konec januarja.....mogoče kdo ve,kdaj bo naslednji?

Hvala vnaprej za odgovore!

Simon

domine
13.02.2007, 22:52
Glede unih izpitov, veljajo za vse vpisnike ENAKO neglede kaj počneš ko te pošljejo v Tacen. Glede unih javnih razpisov, pa mislem , se bo tole zdele mal umiril za kkšna 2-3 leta, več ali manj ne vem oz. še noben ne ve. ponavadi so pa v mesecu decembru in pa januarju:)


LP

leon400
14.02.2007, 07:18
Že 100x je blo napisano da ni šanse da delaš kje drugje kot na meji... varovanje objektov... - ker objekt pa ni varovan.. to je samo larifari... dodano, če bodo kdaj kje rabili malo bolj poostreno varovanje bodo šengenci dovolj izobrazeni da ga bodo lahko pomagali varovati.... drugje se ne moreš zaposliti to so nam še enkrat rekli tam ko smo prišli in izpolnjevali vprašalnik... posebej so povdarili da v naslednjih petih letih premestitve drugam ni...!
ja pa dejali so da razpisa ponovnega v kratkem ne pričakujejo...
PREKVALIFIKACIJA Z ŠENGENSKEGA V PROMETNEGA pa če se bo kdaj zgodila možnost, bo verjetno zgledalo tako da bo razpis samo za sengence, ki se bodo hoteli prekvalificirat, torej bo pogoj da maš že ta del izobrazbe, in samo ti se bodo lahko takrat prijavili na razpis, ne pa običajni ljudje, tak da še pol prej pridejo na vrtsto ti pa potem bo navaden razpis spet za ljudi z 5 stopnjo izobrazbe.... ali kak pač bo...
ja pa sam to bi še dodal da so bili razpisi ponvadi poleti... ne pa kot je en dejal da so vedno pozimi, to so bili samo lani in pa letos pozimi.... tak da... kriteriji so pa vedno isti glede fizicnih!

rookk
14.02.2007, 15:04
Kaj mogoče kdu ve kuk nas je nardilo fizične teste oz. kolk nas je v naslednjem krogu pa kaj bo zdej naprej kdaj so naslednji testi,... JA jst sm naredu teste in sicer sem zbrau 41 pik

Marussic
14.02.2007, 15:56
Kaj mogoče kdu ve kuk nas je nardilo fizične teste oz. kolk nas je v naslednjem krogu pa kaj bo zdej naprej kdaj so naslednji testi,... JA jst sm naredu teste in sicer sem zbrau 41 pik

Rezultati so prsli!!! in sicer...

90 sprejetih, ostali zavrnjeni!
Zej pa uni k ste med temi 90. recno in GOOD LUCK tudi ostalim!

jely
14.02.2007, 16:54
Rezultati so prsli!!! in sicer...

90 sprejetih, ostali zavrnjeni!
Zej pa uni k ste med temi 90. recno in GOOD LUCK tudi ostalim!

Ma kako mislis 90 sprejetih?Pri cem pri fizicnih testih, al vse skupi?Kje pa si najdu te rezultate?

lp

domine
14.02.2007, 17:12
HIH leon: pazi mal na tvoje besede:censored:

Jaz sem napisu da so PONAVADI pozimi, in ne VEDNO...je razlika v besedi in to VELIKA.

Tko da te sam mal opomnem:) da najprej preber dobr besedilo pol pa napiš COMMENT

LP

tea10
15.02.2007, 12:02
cau

težko verjamem, da bo sprejetih le 90, če so rekli da je čist mogoče, da bodo klicali še nazaj.( npr. tiste, ki so padli na kakšni od disciplin), tko da... razpisanih mest pa je 250.

od kje pa teb te informacije? halooo!

rookk
16.02.2007, 09:14
cau

težko verjamem, da bo sprejetih le 90, če so rekli da je čist mogoče, da bodo klicali še nazaj.( npr. tiste, ki so padli na kakšni od disciplin), tko da... razpisanih mest pa je 250.

od kje pa teb te informacije? halooo!

To je mislm kr neki dej informacije ki se lahk preverjajo. MIslm, da ne bodo več nobenga klicali nazaj, ker od dons pa do torka pošiljajo datume za zdaravniške tisti, ki ne dobimo do torka pošte smo out. Po torku pa začnejo pošiljat negativne odgovore. Preverjen odgovor sm včeri klicov gor in je una ženska tako rekla.

tea10
16.02.2007, 09:25
rookk:

ja, ok... sam, da bodo vzeli samo 90 kandidatov, razpisanih pa je 250- zelo težko verjamem. glede na to, da je to financirano iz eu.
glede tistga klicanja nazaj je pa nam rekla v akademiji, kjer so nas seznanili z potekom.
bomo vidli, jst nč kej ne obremenjujem... itak mi ni to izhod v sili, tko da...

lp

rookk
16.02.2007, 09:39
rookk:

ja, ok... sam, da bodo vzeli samo 90 kandidatov, razpisanih pa je 250- zelo težko verjamem. glede na to, da je to financirano iz eu.
glede tistga klicanja nazaj je pa nam rekla v akademiji, kjer so nas seznanili z potekom.
bomo vidli, jst nč kej ne obremenjujem... itak mi ni to izhod v sili, tko da...

lp

Ne narobe sva se razumela,možno je, da bodo klicali nazaj sm kar pa ni pošteno, do nas ko smo teste nardili. Jst sm mislu, da so vzeli 90 ljudi, da je ta informacija kr neki ker jih pač rabjo 250, to in njemu sm napisov naj piše preverjene informacije.

tea10
16.02.2007, 09:49
rookk:

cau,

no, sej eni kr neki govorijo.. tko da.

na testih jih je res v naši skupini full padlo... nardilo nas je bolj mal..
kaj hočmo...
pol do torka, če dobiš je ok... ostalo je neg. aha !!!
lp

lippi80
16.02.2007, 09:49
To je mislm kr neki dej informacije ki se lahk preverjajo. MIslm, da ne bodo več nobenga klicali nazaj, ker od dons pa do torka pošiljajo datume za zdaravniške tisti, ki ne dobimo do torka pošte smo out. Po torku pa začnejo pošiljat negativne odgovore. Preverjen odgovor sm včeri klicov gor in je una ženska tako rekla.

lahko se klicejo nazaj saj kdo zdravniskega tudi nebo naredu in odvisno kolk jih bo na koncu ostalo in če jih nebo dovolj bodo lahko se klicali

rookk
16.02.2007, 09:53
rookk:

cau,

no, sej eni kr neki govorijo.. tko da.

na testih jih je res v naši skupini full padlo... nardilo nas je bolj mal..
kaj hočmo...
pol do torka, če dobiš je ok... ostalo je neg. aha !!!
lp

TAko sm jst razumeu, ker nam je tud na predstavitvi reku, da bodo datume pošiljali od 16.2-19.2 mi je pa tud una po tel. včer rekla, da bodo ta tedn začeli pošiljat ni mi pa hotela nč povedat kuk nas je opravilo fizične teste sm rekla je kao, da še analizirajo, taku da zdej ne vem kaj je res in kaj ne. v moji skupini nas je slaba polovica nardila so pa tud skupine, ko jih je sm ene par nardilo.Je pa zlo prjazna.

Če pa kdo kaj dobi naj pa sporoči.
lp in vso srečo

tea10
16.02.2007, 10:02
rookk:

ja, pri nas je bilo podobno.. naredila nas je manj kot polovica, od tega samo trije fantje...

selekcija je kr bla... pogoji so bilo pa tut bolj tko, full mrzlo za laufat cooperja.
psihološki testi-- tm pa itak ne veš kaj je ok in kaj ne.. najbolj da si kr si.. pol pa če ustrezaš profili kull, v nasprotnem primeru pa greš drugo"pot".

lep pozdrav

rookk
16.02.2007, 10:11
Upam, da nam uspe pa da bomo skupi v Tacnu na usposabljanju jamrali:):):2thumbs: :)

tea10
16.02.2007, 10:29
rookk:

kdaj si pa imel testiranje?

bomo vidli kaj bo... upam, da res hitro pošlejo te odgovore in da vemo pri čem smo.

lp

Marussic
16.02.2007, 11:10
250 je razpisanih delovnih mest!
Samo od tega vas je samo 90 doseglo rezultate nad minimalnim standardom!
Vec srece na prihodnjih razpisih...

lippi80
16.02.2007, 12:04
rookk:

ja, pri nas je bilo podobno.. naredila nas je manj kot polovica, od tega samo trije fantje...

selekcija je kr bla... pogoji so bilo pa tut bolj tko, full mrzlo za laufat cooperja.
psihološki testi-- tm pa itak ne veš kaj je ok in kaj ne.. najbolj da si kr si.. pol pa če ustrezaš profili kull, v nasprotnem primeru pa greš drugo"pot".

lep pozdrav

če je res kot govorite sam 90 jih naredilo fizične teste se pravi neki jih se psiholoskega odpade potem je se zdravniski in se selekcijski intervju se pravi jih bo se od teh 90 odpadlo se kar nekaj se pravi če jih bodo vzeli 250 jih bodo mogli se nazaj klicat

lippi80
16.02.2007, 12:06
vsi ki ste naredili fizične teste se ni rečeno da ste ze notri čaka vas se zdravniski in se selekcijski intervju ko boste vse to opravili boste zvedeli če so vas sprejeli

tea10
16.02.2007, 12:50
kao, da je uspešno opravilo ( fizični in psihološki del) le 90 kandidatov. tko, da ti grejo naprej na zdravniški in potem selekcijski intervju.
neki se o tem govori...

lippi80
16.02.2007, 12:51
kao, da je uspešno naredilo ( fiz. + psih. test) le 90 kandidatov. in ti pač gredo naprej na zdravniški in potem na selekcijski intervju.

lp

kajj kao potem napamet to govorite tea ti govoris da jih gre 90 naprej ja sam če jih mislijo vzet 250 jih bodo nazaj klicali nebo sam tolko jih vzeli kolikor jih bo nardilo 250 jih morejo nabrat tud če bodo mogli nazaj klicat tiste ki niso naredili fizičnih

če neveste točno ni treba tega pisat če nimate informacij ki so točne

če jih je pa res sam 90 računajte da jih veliko nebo naredilo zdravniskega nekateri pa tud selekcijskega ker tam dajo glavno besedo če si sploh za policijo

rookk
16.02.2007, 13:17
rookk:

kdaj si pa imel testiranje?

bomo vidli kaj bo... upam, da res hitro pošlejo te odgovore in da vemo pri čem smo.

lp


Jst sm meu prejš torek testiranje ob 14.30.

Marusic in od kje ti te informacije, če ni skrivnost?

tea10
16.02.2007, 14:25
cau

ne govorim kr neki na pamet... tko mi je reku en znanec iz mnz. ko pa je kolegica klicala gor so ji pa rekli, da jih vzamejo 250. ne vem... bomo vidli...

simy19
16.02.2007, 23:22
Živjo

Mene prou zanima če je res tko kokr ti pravš tea, no sj bomo vidl, pustmo času čas. Ampak useen se mi zdi malo čudno da jih je sam 90 naredlo,vzamejo jih pa 250. Potem jih je na psihičnih fuul padlo, ta kriterij bodo mogl spustit če jih hočjo met 250. Malo se mi zdi neumno zdaj kilcat une k niso nardil telesnih zmogljivosti. No bomo vidl, uglavnm počakat mormo do torka potem pa naj bi blo use jasno kdo je not in gdo je out. Upamo na najboljše!!
Pa sporočite tisti k boste dobil kšn odgovor!

by

lippi80
17.02.2007, 09:16
Živjo

Mene prou zanima če je res tko kokr ti pravš tea, no sj bomo vidl, pustmo času čas. Ampak useen se mi zdi malo čudno da jih je sam 90 naredlo,vzamejo jih pa 250. Potem jih je na psihičnih fuul padlo, ta kriterij bodo mogl spustit če jih hočjo met 250. Malo se mi zdi neumno zdaj kilcat une k niso nardil telesnih zmogljivosti. No bomo vidl, uglavnm počakat mormo do torka potem pa naj bi blo use jasno kdo je not in gdo je out. Upamo na najboljše!!
Pa sporočite tisti k boste dobil kšn odgovor!

by

zakaj ti je čudno da bi nazaj klical tiste ki niso naredil telesnih zmogljivosti tud to se je ze zgodilo če jih je premalo in ni rečeno da tisti ki ni naredil katerega od telesnih da ni za v policijo mogoče se prej kot kaksen drugi ki jih je naredil in nevem zakaj bi ti blo neumno in zakaj se to vsi obremenjujete stem kaj bodo naredili če jih nebo tolko kot jih misljo solat brez vas bodo to ustimali kot je treba


simy19 zakaj govoris stvari ki jih ne poznas da bodo mogli spustit kriteri za psiholoske teste to ni res tukaj se vidi kdo ma kaj v glavi zato pa kličejo nazaj tiste ki niso naredil telesnih kaj misls da bodo te ki niso psiholoskih naredil če enkrat nimas v glav vse postimano tud naslednjič nebos imel telesne pa lahko naredis lahko se mav treniras pa lahko naredis

vsi se sam obremenjujete kaj bo pa zdaj če jih je tolk mal naredilo to ni vasa skrb, brez vas se bo uredilo tok kot je treba itak pa ni tolk zanimanja za to če je sam za 5 let.

rookk
17.02.2007, 11:10
Je še kdu dubu datum za zdravniški jst sm ga dons dubu:2thumbs: :2thumbs: :) :D PA sm to vem, da sm zgleda še v igri:2thumbs:

smeagel
17.02.2007, 12:54
ja js sm dubu dons datum za zdravniški :)

zlatorog1
18.02.2007, 14:35
Na predavanju pred preizkusom fizčnih sposobnosti je na vprašanje, če je možno da bodo v primeru, da bo premalo kandidatov uspešno opravilo fizični preizkus, klicali kandidate nazaj, je bil Kosov odgovor NE!!
V najslabšem primeru, da res ne bi bilo dovolj kandidatov (torej 250) in ne bi našli druge rešitve, pa bi razpis PONOVILI!!
LP

rookk
19.02.2007, 11:46
Kaj sva sm midva dobila, al je še kdu dubu tea ti si dobila? KAj mogoče kdu ve kuk nas je dobilo datum za zdravniški?

tea10
19.02.2007, 12:05
rookk:

cau

ja, sem dobila datum, tko da imam že drug teden

lp

domine
19.02.2007, 14:32
hih očitno ste se dobr izkazal:2thumbs:

čestitam

nekdojaz
19.02.2007, 15:04
A kdo ve zakaj rabjo RTG pljuč in če ga nimaš, a ti jih ta dan tam slikajo. Ker pol je bolš, da si jih grem zdej, k že tko traja baje cel dan?!:dontknow:

rookk
19.02.2007, 17:47
Kuk nas pa je prejelo datume za zdravniške? Kaj je kdu padu na psiho testih?(če je kdu naredu fizične, šou na psihične ni dubu pa datuma za zdravniški.

lp

jely
20.02.2007, 17:39
Kdaj pa imate kej datume za zdravniski?

rookk
20.02.2007, 17:45
Vidm po tvojmu obnašanju, in kot sem omenil NESTRPNOSTI.Moji cilji so, da če pridem notri da bom not ustal do penzije, ker je pač možnost, da če se izkažeš, da te vzamejo oz greš na dodatno šolanje. PA še nekej kar bi kot policist mogel vedet: Varuha državne meje ni, če ne verjameš pejd pogledat na razpis pa boš vidu KANDIDAT ZA POLICISTA in ne za VARUHA MEJE, naloge so pa varovanje objektov, meje,....

rookk
20.02.2007, 17:48
PA še glede gozda Nekje treba začet, pa vedi, da bom meu jaz lažje delo v hosti kot ti v prometu, ti se boš večim zameril kot jaz pa za isti dnar, oz. kaj boš ti več dubu na delovno dobo,... PA še zrak je v šumi bolj čist kot v mestu:):);)

jely
20.02.2007, 17:51
PA še glede gozda Nekje treba začet, pa vedi, da bom meu jaz lažje delo v hosti kot ti v prometu, ti se boš večim zameril kot jaz pa za isti dnar, oz. kaj boš ti več dubu na delovno dobo,... PA še zrak je v šumi bolj čist kot v mestu:):);)


se strinjam s tabo:)

rookk
20.02.2007, 17:52
Kdaj pa imate kej datume za zdravniski?

Čez 13 dni:)

jely
20.02.2007, 17:54
a ves kako kaj zgleda ta zdravniski?

rookk
20.02.2007, 17:54
Nimam pojma kdaj ga maš pa ti?

jely
20.02.2007, 17:56
ma v pondeljek, pa sm neki bolna pa ne vem al naj ga prestavim??