Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ganymede problemi


potapljac
16.10.2006, 21:25
Živjo !


Imam problem z Ganymedom priključenim na Siemens XPressLink centralo. Zadeva mi dol pada (a.k.a.: modem rukne dol iz linije in se nato ponovno sinhronizira) na cca. 1/2 ure. Konstantno - neprebavljivo.

Glede na to, da imam modem "poflešan" na zadnji možnji firmware, je zadeva precej zanimiva. Zanima me, če ima kdo podoben problem - zadevo bomo jutri poflešali na firmware za Ganymeda - ki dela na XL centralah. V primeru o.k. delovanja vam sporočim rezulat flešanja.

lp, mate

GregorS
17.10.2006, 14:27
Živjo !


Imam problem z Ganymedom priključenim na Siemens XPressLink centralo. Zadeva mi dol pada (a.k.a.: modem rukne dol iz linije in se nato ponovno sinhronizira) na cca. 1/2 ure. Konstantno - neprebavljivo.

Glede na to, da imam modem "poflešan" na zadnji možnji firmware, je zadeva precej zanimiva. Zanima me, če ima kdo podoben problem - zadevo bomo jutri poflešali na firmware za Ganymeda - ki dela na XL centralah. V primeru o.k. delovanja vam sporočim rezulat flešanja.

lp, mate

Ja res je ta firmware bo rešil problem.

lp

potapljac
18.10.2006, 07:56
Hoj !


Zadeva rešena.

Problem: Ganymede je že imel pravi firmware, keč pa je bil v tem, da stari firmware ni bil izbrisan iz eproma. Pomagal je erase backup-a + reset to factory defaults.

Pomaga tudi to, da preverite, če slučajno vaš Ganymede sam vzpostavlja PPPoE sejo z uporabniškim imenom in geslom siol/internet (velja samo za registracijo). Zadevo je potrebno onemogočiti, oziroma vpisati vaše uporabniško ime in priimek v Ganymede (za PPPoE), če boste uporabljali Ganymede kot router (jaz ga ne). V primeru, ko imate vpisano kombinacijo siol/internet in vključen PPPoE, SiOL-ov radius strežnik samodejno prekine sejo po 1/2 ure in potem se Ganymedu malo zblede in užge dol z linije.


lp, mate

oleo
19.10.2006, 09:01
Jaz pa uporabljam Ganymede kot router in mi ssh sejo, ki jo imam "forwardano" na drug računalniki preprosto prekine, če je nedejavna. To me strašno moti, ker moram stalno paziti, da imam ssh linijo aktivno, ker mi jo drugače po kakih 15 minutah preprosto prekine in moram terminal ponovno odpreti in se ssh-jati še enkrat. Če ne pozabim, pa moram pognati kak program npr "top" na linuxu, ki mi drži linijo aktivno in mi tako ne prekine.

V glavnem mislim, da bi lahko tale ganymede imel kak boljši firmware na katerem bi se dalo še kaj nastaviti kot je npr TCP_TIMEOUT ampak kaj ko ne morem dobiti admin gesla, da bi vsaj videl kaj je možno. Sem že dvakrat poslal zahtevo po faksu, pisal po forumu, klical na SiOL (maks) in ugotovil, da pridobitev admin gesla ni možna.

Teoretično lahko admin geslo enostavno dobiš, v praksi pa je to zelo težko. :(

sasek
16.12.2006, 09:36
Lep pozdrav

Imam isti problem, mene zanima kako hudiča izklopiti da se modem ne bo povezoval sam zamenjal sem username pa geslo, sedaj bomo videli kako bo ali se bo seja še prekinjala sama, videti je bilo kot da se je modem po cca 1/2 ure sam resetiral in povezava je padla dol, ali je potrebno imeti kako drugo geslo za nastavljati oz. da lahko izbiraš za tip dostopa ali kaj, jaz imam samo Internet Access is provided by DLS(PPPoE bridge).

Hvala lepa
Sasek

Death Paladin
16.12.2006, 10:03
V glavnem mislim, da bi lahko tale ganymede imel kak boljši firmware na katerem bi se dalo še kaj nastaviti kot je npr TCP_TIMEOUT ampak kaj ko ne morem dobiti admin gesla, da bi vsaj videl kaj je možno. Sem že dvakrat poslal zahtevo po faksu, pisal po forumu, klical na SiOL (maks) in ugotovil, da pridobitev admin gesla ni možna.

Teoretično lahko admin geslo enostavno dobiš, v praksi pa je to zelo težko. :(

Ce sem jaz lastnik naprave (v tem primeru Gateway-ja), imam pravico, da imam poln dostop do naprave. :mad: Kaj je pa potem v primeru, ce si sam kupim npr. kak US Robotics, kjer se casovno ne vezem, pa mi bo ADSL2+ prav tako deloval preko vmesnika, ki je moja last in do katerega imam poln dostop. To nekaj ne stima. Saj navsezadnje, tudi, ce si uporabnik s kaksno nastavitvijo Gateway za****, se vedno obstaja hardwarski reset EEPROMA. Torej, kako je z admin geslom ??

sasek
16.12.2006, 10:51
Meni se tudi ne zdi pravično da v bistvu nismo lastniki modemov sam sem dal 16800 sit za modem ker mi je prejšnji crknu in ni bil več v garanciji in to tudi pričakujem da imam full accsess do modema saj ga mi SIOL ni subvencioniral NIČ, torej kaj sedaj ? Ali imam pravico ali ne ?

A je kdo potuhtal kako izklopiti da se ne bo modem povezoval na internet ampak router ?