Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Priklop SIOL TV preko switcha


samomas
18.10.2006, 08:18
Situacija je sledeča: po sobah bi imel vtičnice za priklop interneta in TV (ločeni kabli). Rabim 4 vtičnice za PC in 3 za TV. Za internet mi je vse jasno, da stvar priklopiš preko switcha (en kabel iz Sagema+4 za posamezno vtičnico). Za TV mislim, da bi moralo delovati enako. Vprašanje pa je, če lahko uporabim samo en switch za vse (priklopim iz sagema oba izhoda od data in video na isti switch+ vse kable od vtičnic) ali moram imeti dva switcha (enega za data-internet in drugega za video-TV)?

Hvala in LP, Samo

SloCop
18.10.2006, 12:56
na ADSL deluje preko enega switcha, kako je na ADSL 2+ nevem, pomoje je pa isto.

Jaz imam ETH1 in ETH2 speljana na switch, od tam pa naprej po mreži, vsi pcji imajo tako internet kot IPTV.

samomas
18.10.2006, 13:52
Hvala za potrditev!

LP, Samo :)

poba2001
23.10.2006, 13:20
Je mogoče kdo sprobal če lahko ETH1 in ETH2 priklopimo pri ADSL2+ na en switch in imamo potem na vseh compih tudi TV

Scorpy
24.10.2006, 13:33
Je mogoče kdo sprobal če lahko ETH1 in ETH2 priklopimo pri ADSL2+ na en switch in imamo potem na vseh compih tudi TV

Baje ne deluje, ker prihaja do motenj. Razen če imaš kakšen pameten switch, ki za razporejat promet po portih.