Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem in WiFi


japke
21.10.2006, 09:49
ali moram za wifi pri sagemu kupiti siolov (sagemov) wifi vmesnik ali lahko kateregakoli?
gre za PCMCIA, ali?

storz
21.10.2006, 09:59
ali moram za wifi pri sagemu kupiti siolov (sagemov) wifi vmesnik ali lahko kateregakoli?
gre za PCMCIA, ali?

ja kupiti je potrebno sagemovo kartico. Kupite jo lahko v Teletrgovinah.

japke
21.10.2006, 10:02
ja kupiti je potrebno sagemovo kartico. Kupite jo lahko v Teletrgovinah.

kater izdelek pa je to.. iskanje "sagem in pcmcia" ni vrnilo zadetkov

storz
21.10.2006, 10:14
kater izdelek pa je to.. iskanje "sagem in pcmcia" ni vrnilo zadetkov

s teletrgovino sem mislil telekomove poslovalnice

http://www.telekom.si/podjetje/prodajna_mesta/teletrgovine/

atomc
21.10.2006, 11:33
Priporočam ti da kupiš raje router kot pa Sagem kartico.

japke
21.10.2006, 20:25
Priporočam ti da kupiš raje router kot pa Sagem kartico.

zakaj?


sicer wifi ne mislim uporabljat nevem kako pogosto.. samo za priklop nortebooka od časa do časa..

nov router? torej namesto sagema nekaj drugega? kaj (za trio?)

lp

Veron
21.10.2006, 20:48
Če nisi zahteven uporabnik, se ti vsekakor bolje splača sagemova wifi kartica, če pa rabiš velik doseg potem pa raje posezi poruterju, katerih cene se gibljejo od 20.000sit naprej (seveda mislm kvaliteten ruter)

Sharac
22.10.2006, 18:49
Od sagema pa wifi samo stran plain & simple.

Veron
22.10.2006, 21:30
Navedi razlog za tvojo izjavo, me zlo zanima, zakaj tako govoriš:)

drnovurb
22.10.2006, 21:33
Ko sem jst testiral zadevo je popolnoma zadovoljivo delala.... Ni da bi lih torrente in mulo čez fural, ampak browsing, maili in messaging je pa delal BP.

LP

Sharac
23.10.2006, 07:12
Navedi razlog za tvojo izjavo, me zlo zanima, zakaj tako govoriš:)


Sem ze nekajkrat pa ne mislim vec (klikni na isci ce te zanima), se najmanj pa vsak mesec znova utemeljevat zakaj.

Schtr4jh
26.10.2006, 05:22
ok....kubu sm sagem WiFi kartico, zdej me pa zanima, kaj use morm nastavit v nastavitvah touterja pod temo "Nastavitev WiFi". slika je pa takahttp://partis.si/./bucket/23328/c0c5a8ae2.JPG

atomc
26.10.2006, 06:16
Nič, oziroma odvisno kakšno zaščito hočeš, poročaj, če ti deluje zaščita z MAC filtrom.

Metek
26.10.2006, 07:04
Si prebral navodila od SAGEMa? Imaš notri celo poglavje o WiFiju...

http://storitve.siol.net/fileadmin/useruploads/oprema/Komunikacijski_prehod/ADSL%20Sagem%20PRESS%20knjizica.pdf

Schtr4jh
26.10.2006, 17:34
hvala lepa za odgovore, so mi fajn pomagali :D

bLenX
30.06.2007, 08:16
Se opravičujem, če zopet načenjam temo...
Rabim en iskren odgovor, če je le mogoče. In sicer, prijateljica ima ta novi s@gem fast modem. Ker pa wifi kartico že ima, in sicer asus-ovo je res nerodno, da jo silim, da kupi še eno, ki bo delovala. Zato prosim, če mi lahko nekdo razloži na kak način prisilim s@gemov modem, da bo sprejel to kartico. Prooooosimmm, lahko tud na zs, če je tema preveč občutljiva zaradi konkurenčnosti..

drnovurb
04.07.2007, 17:55
Preprosto....

NE MOREŠ :veryevil:

schnapsi
05.07.2007, 13:02
Ha, pri Sagemu mi je uspelo usposobiti samo WEP, WPA pa sploh ne, pa še to samo s privzetimi ključi za šifriranje. Tudi po dolgotrajnem posredovanju in upgradanju tehnikov Siola, nam WPA ni uspelo usposobiti. Očitno je programska oprema popolnoma zanič: na primer, sistem se je spotaknil ob parsanju WPA ključa! Po mojem je nakup Sagemove PCMCIA kartice metanje denarja stran. Priporočam Linksys WRT54G (ki ga imam tudi) ali pa kak Netgear! Linksys je mnogo mnogo mnogo boljši.

schnapsi
05.07.2007, 13:06
Ja, bi šlo, sem nekje že bral, da je nekaterim uspelo. Odvisno je, katero čipovje brezžični vmesnik uporablja. Če Sagem in pa Asus uporabljata isti čip, potem bi delovalo (npr. Atheros, Broadcom, itd.). Enostavno poskusiš, pa vidiš, če dela. Izklopi modem iz elektrike, vstavi kartico, priključi modem, in če bo delovalo, se bo v nastavitvah pojavil nov razdelek za WLAN.

Ali kdo ve, katero čipovje uporablja Sagem kartica?


Se opravičujem, če zopet načenjam temo...
Rabim en iskren odgovor, če je le mogoče. In sicer, prijateljica ima ta novi s@gem fast modem. Ker pa wifi kartico že ima, in sicer asus-ovo je res nerodno, da jo silim, da kupi še eno, ki bo delovala. Zato prosim, če mi lahko nekdo razloži na kak način prisilim s@gemov modem, da bo sprejel to kartico. Prooooosimmm, lahko tud na zs, če je tema preveč občutljiva zaradi konkurenčnosti..

dkivi
05.07.2007, 13:29
zanimivo,men je pa čist brez problema WPA na sagemu ''prijel''

bLenX
13.07.2007, 13:03
Ravno v tem je težava, ker me večin aposkuša prepričat, da ne gre. Neki jih pravi, da se da sam ne vedo na pamet. Edn je pa pametn ko sam hudič in ne vem kaj še, ampak povedat mi pa noče!! Itak tip po moje pojma nima!
Skratka...js sm mnenja, da se da. Sam kje se lotit zadeve...

schnapsi
13.07.2007, 13:08
Probaj, pa boš videl, če Sagem kartico prepozna. Drugače ne gre.

Druga možnost je da shekaš napravo, skompajliraš gonilnik za tvojo specifično kartico in spremeniš firmware. To pa ni enostavno, in še sposobni hekerji tega ne morejo kar tako narediti.

BTW: ste vedeli, da je Sagem F@st 3344 po mojem ista naprava, ki jo prodaja francoski Orange pod imenom LiveBox. Orange se je imenoval prej Wanadoo. Malo pobrskajte po netu, pa boste mogoče kaj našli.

bLenX
13.07.2007, 13:23
No evo vidiš - o tem govorim! Kako naj "porinem" asusove gonilnike v sagem.
BTW . na sagemovi strani sploh ni fast 3344...

dkivi
13.07.2007, 15:50
Ravno v tem je težava, ker me večin aposkuša prepričat, da ne gre. Neki jih pravi, da se da sam ne vedo na pamet. Edn je pa pametn ko sam hudič in ne vem kaj še, ampak povedat mi pa noče!! Itak tip po moje pojma nima!
Skratka...js sm mnenja, da se da. Sam kje se lotit zadeve...jaz v bistvu nisem čist nč naredu,kartico sem porinil noter in tam poklikal kar pač želim in stvar dela:dontknow:

schnapsi
13.07.2007, 15:50
Ne gonilnike, kartico vstavi noter!

1. Izklopi Sagem iz električnega omrežja.
2. Vstavi PCMCIA kartico.
3. Vključi Sagem v električno omrežje.

Če bo kartica delovala, oziroma ima isto čipovje kot pa Sagemova kartica in torej deluje z istim gonilnikom, ki je že nameščen na Sagemu, potem bo delovalo, če ne pa ne. Gonilnikov na sam Sagem ni mogoče namestiti.

schnapsi
13.07.2007, 15:53
E super... sedaj pa nam še naj dkivi pove, KATERO kartico je imel, da mu je delovalo. Pa povej še točno vse številke, ki so napisane na njej, ker včasih je tako, da na oko isti izdelek ima drugi čip in posledično druge gonilnike.

dkivi
14.07.2007, 08:19
sagemovo,sej druge itak ne delajo na sagemu,očitno je prišlo do nesporazuma,samo me pa čudi da ti wpa ne prime:dontknow:

schnapsi
14.07.2007, 12:54
Mislim, da sem preko spletne strani generiral kompleksen ključ, ki vsebuje tudi druge znake in ne samo [1...0], [a...z] in pa [A...Z], temveč tudi ostale ASCII znake (ki so kompativilni z WPA). In potem se je Sagemov software spotaknil pri parsanju teh znakov... Na Linksysu pa takih problemov ni.

Mislim, da je diskusija na tem forumu šla v smeri, da se pravzparav ne splača kupiti Sagemove kartice, ker za malo večjo ceno dobiš nov router, ki pa po vrhu vsega še bolje deluje.

Malo sem včeraj brskal po Googlu, in po mojem ima Sagemova kartica Broadcom čipovje. To pa pomeni, da je velika verjetnost, da bi kartica, ki vsebuje isti čip, pa od drugega proizvajalca na Sagemu delala. Kot so opozorili nekateri, je tu še dodatna zahteva, da zna kartica delati v načinu "ACCESS POINT", torej dostopovne točke.