Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : IP TV na PC-ju


Celje
23.10.2006, 22:00
Na strani Aditeja sem našel en program, s katerim lahko gledaš IPTV na compu, seveda , če sem prav razumel. Sem naročnik na SiOL TV ! Zanima me, kako povežem PC, da bo dobil TV signal. Zdaj imam comp povezan preko routerja na Sagemov modem, na njem pa imam že en tv preko aminota. A moram dat še eno mrežno noter in posebej kabel za TV signal ?

Naj mi eden mal to opiše prosim, ker nič o tem ne vem !

Hvala za trud in LP !

doofus1979
24.10.2006, 05:36
najlažje je, da vsaj dokler ti stvar ne zalaufa potegneš svoj kabel iz drugega ETH2 porta iz sagema do mrežne. praviloma bi program potem že moral delovati. pri nekaterih uporabnikih je potrebno nastavljati še ip, ne pa pri vseh. zato probaj za začetek samo to.

nikakor ne poskušaj iz ruterja dobiti tv signal, ker ga boš težko, če sploh. :)

Celje
24.10.2006, 08:07
Potem moram vstaviti še eno mrežno v PC ?

japke
24.10.2006, 08:17
1. ja in jo povezati z obvezno z ETH2, na www.aditeya.net si naloži program in vse POTREBNE dodatke
2. potem imaš v direktoriju aditeye tools.exe, zaženi ga.
3. obvezno se odklopi (daš disconnect dialup connect.) iz interneta in v tools.exe izbereš na 1.zavihku mrežno kartico od tvja ter spodaj napišeš v 1.kvadrat za IP: 10 v drugega pa recimo 0 (ta št je lahko tudi večja) in ti bo program začel iskati (dolgotrajno) vse IP od 10.0.x.x do 10.99.x.x. nekje vmes se bo pokazala slika in tvoj IP,
4. zapomni si IP in ga vpiši v TCP/IP nastavitve mrežne kartice za TV, shrani in to je to.


lp

doofus1979
24.10.2006, 11:01
1. ja in jo povezati z obvezno z ETH2, na www.aditeya.net si naloži program in vse POTREBNE dodatke
2. potem imaš v direktoriju aditeye tools.exe, zaženi ga.
3. obvezno se odklopi (daš disconnect dialup connect.) iz interneta in v tools.exe izbereš na 1.zavihku mrežno kartico od tvja ter spodaj napišeš v 1.kvadrat za IP: 10 v drugega pa recimo 0 (ta št je lahko tudi večja) in ti bo program začel iskati (dolgotrajno) vse IP od 10.0.x.x do 10.99.x.x. nekje vmes se bo pokazala slika in tvoj IP,
4. zapomni si IP in ga vpiši v TCP/IP nastavitve mrežne kartice za TV, shrani in to je to.

lp

načeloma ta ip ostane nastavljen po celotni proceduri tako da ga potem ni treba se enkrat nastavljat. ga je pa fajn si zapomnit, če si kasneje še kaj spreminjaš ip na tej mrežni.

Celje
24.10.2006, 11:39
Hja, mi je uspelo, ampak imam še en mali problemček. Na Sagemu sta samo dva ETH2 , kaj pa naj naredim, ker imam že na obeh TV komunikator, ker imam ža dva TV ja gor priklopljena ? A se dobi kakšen razdelilnik, da bi lahko 2 priklopil na en izhod ?

Scorpy
24.10.2006, 13:29
Hja, mi je uspelo, ampak imam še en mali problemček. Na Sagemu sta samo dva ETH2 , kaj pa naj naredim, ker imam že na obeh TV komunikator, ker imam ža dva TV ja gor priklopljena ? A se dobi kakšen razdelilnik, da bi lahko 2 priklopil na en izhod ?

Seveda, switch oz. po slovensko mrežni razdelilnik.

storz
24.10.2006, 17:16
Hja, mi je uspelo, ampak imam še en mali problemček. Na Sagemu sta samo dva ETH2 , kaj pa naj naredim, ker imam že na obeh TV komunikator, ker imam ža dva TV ja gor priklopljena ? A se dobi kakšen razdelilnik, da bi lahko 2 priklopil na en izhod ?

na sagemu se lahko tudi katerikoli port nastavi na data/voice/video, tako da se lahko nastavi tudi vse 4 porte na video

japke
24.10.2006, 20:14
pa če bi recimo na tri ETHje priklopil TV, ali bi sploh linija podpirala to? a ni potem že mal preobremenjeno? mislim tri različne programe hkrati
al pač?

SloCop
24.10.2006, 20:20
na sagemu se lahko tudi katerikoli port nastavi na data/voice/video, tako da se lahko nastavi tudi vse 4 porte na video

Ja vse 4, potem pa ne mores vec do nastavitev sagema :)
Moraš zadevo ponastavit

poba2001
24.10.2006, 21:08
Kaj pa USB

Celje
25.10.2006, 10:46
Kako pa se sploh pride do Sagema , na lahko spremeniš nastavitve ?

storz
25.10.2006, 13:43
Kako pa se sploh pride do Sagema , na lahko spremeniš nastavitve ?

priklopiš se na eth1 in odpreš http://192.168.2.1/

Celje
25.10.2006, 15:10
priklopiš se na eth1 in odpreš http://192.168.2.1/

Hvala !!