Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Katere ribe so najbolj preproste za pripravo?


Mesečnica
02.11.2006, 12:37
Zadnje čase mi zelo dišijo ribe (nosečnice imamo svoj poseben apetit), samo nimam energije, da bi se ukvarjala s kakšnimi zelo zapletenimi recepti, moža pa tudi ni domov do večera, da bi se on s tem ubadal. Zato me zanima, katere ribe so najbolj preproste za pripravo (poleg postrvi, seveda ;))? S tem mislim predvsem dve možnosti:
a) da jih brez posebnih priprav spečeš v pečici
b) da jih samo posoliš, pomokaš in spečeš na vroči maščobi (v ponvi)?

S paniranjem se mi ne da ubadati, pa tudi diši mi ne.

Cvetlični deček
02.11.2006, 14:40
jst osliča ponavad sam vržem na olje, pa ga mal pomažem s česnom pa začimbami.. unga ke ga dobiš kilo razkoščičenega v M-u

Katrin
02.11.2006, 15:33
Tiste v palčkah :)

lady_lucifer
02.11.2006, 15:51
Zadnje čase mi zelo dišijo ribe (nosečnice imamo svoj poseben apetit), samo nimam energije, da bi se ukvarjala s kakšnimi zelo zapletenimi recepti, moža pa tudi ni domov do večera, da bi se on s tem ubadal. Zato me zanima, katere ribe so najbolj preproste za pripravo (poleg postrvi, seveda ;))? S tem mislim predvsem dve možnosti:
a) da jih brez posebnih priprav spečeš v pečici
b) da jih samo posoliš, pomokaš in spečeš na vroči maščobi (v ponvi)?

S paniranjem se mi ne da ubadati, pa tudi diši mi ne.
jst mam tko rada brancina:P:P eventuelno kako skuso, sam te so tko bl mastne ze same po seb. pa to se tako hitr nardit, recimo 8min na eni strani, pa mas;)

aja, pa isto s fileji oslicev....jih ne rabis splo panirat, samo po zgornjem postopku v ponev in so odlicni;)

zverina
02.11.2006, 15:55
pečena postrv po tržaško. :P

Luana
26.11.2006, 16:59
Jaz vse ribe zavijem v folijo (postrvi, morskega psa, lososove kotlete), ki jo prej pokapljam z olivnim oljem, ribo pa posolim in povegetam, pokapljam z limoninim sokom, potresem s kaprami, zavijem folijo in specem v pecici 30 min 200 stopinj.
Rezultat: riba dusena v lastnem soku, nikjer ne smrdi, nic ni pospricano od olja, se posoda ni umazana riba pa je pripravljena na naraven nacin. Postrvi recimo polnim; s cesnjevim paradiznikom, baziliko, mlado cebulo.

lady_lucifer
26.11.2006, 19:04
Jaz vse ribe zavijem v folijo (postrvi, morskega psa, lososove kotlete), ki jo prej pokapljam z olivnim oljem, ribo pa posolim in povegetam, pokapljam z limoninim sokom, potresem s kaprami, zavijem folijo in specem v pecici 30 min 200 stopinj.
Rezultat: riba dusena v lastnem soku, nikjer ne smrdi, nic ni pospricano od olja, se posoda ni umazana riba pa je pripravljena na naraven nacin. Postrvi recimo polnim; s cesnjevim paradiznikom, baziliko, mlado cebulo.

ce das vegeto gor potem ne, ni pripravljena na naraven nacin.

ervin34
26.11.2006, 20:19
Tunina Rio Mare :approve:

mrjerry
27.11.2006, 06:43
Ribe (sveze) se doma najbolje specejo v pecici, ce seveda izvzamem zar.
Pekac namastis z olivnim oljem, ribo nasolis, ce je vecja, nekajkrat zarezes na kozi, eventuelno zraven navrzes kak strok cesna (celega). Zraven lahko speces se kaj krompircka.

To je to in je dobr as it is.

Ista fora je z lososovim filejem, samo losos meni ni tok zlo vsec... Pri lososu so boljsi lososovi kotleti, ki jih samo malo nasolis in zavijes v alu folijo. Brez cesarkoli drugega, tudi mastiti z oljem ni potrebno.

Arabella
27.11.2006, 07:45
Mmmm, me je spomnil na fileje pečene v pečici in čez daš seveda začimbe in malo sira, njami.