Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : odpiranje portov v Ganymede822+ Router


mckeky
03.11.2006, 11:51
Imam eno težavo. Prej sem uporabljal canyon router, kjer sem lahko brez težav v funkciji virtual server odpirl porte kot so npr. za utorrent, emulo,...

Sedaj pa sem Ganymede822+ nastavil kot router in ne najdem kako bi odpro port za utorrent,...
Oziroma šel sem pod funkcijo Advanced Security in šel na to varianto Create and configure custom applications here... ter nastavil port.....
ampak ko testiram nato v utorrentu, če je port odprt napiše da ni......npr:

http://www.utorrent.com/testport.php?port=XXXXX

Welcome to the ľTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port XXXXX on 86.61.35.XX...

Error! Port XXXXX does not appear to be open.

mckeky
03.11.2006, 13:04
Predvidevam, da sem porte in use pravilno odpro.. ko pa jih stestiram pa napise da so zaprti :S

http://shrani.si/files/slika11056985.jpg

http://shrani.si/files/slika21056993.jpg

http://shrani.si/files/slika31056995.jpg

tomazz
03.11.2006, 14:49
Si potem ko si definiral novo aplikacijo to tudi vključil? Pod Advanced Security imaš še Configure internet applications kjer moraš dati Enable in potem povedati na kateri PC naj ti to aplikacijo, ki si jo prej definiral, preusmerja.
(http://10.37.119.182.cpe.prov.internal/webconfig/firewalladv/appstart.html)

mckeky
03.11.2006, 15:06
Si potem ko si definiral novo aplikacijo to tudi vključil? Pod Advanced Security imaš še Configure internet applications kjer moraš dati Enable in potem povedati na kateri PC naj ti to aplikacijo, ki si jo prej definiral, preusmerja.
(http://10.37.119.182.cpe.prov.internal/webconfig/firewalladv/appstart.html)

hvala....bom preveril zadevo...

mckeky
03.11.2006, 15:16
Si potem ko si definiral novo aplikacijo to tudi vključil? Pod Advanced Security imaš še Configure internet applications kjer moraš dati Enable in potem povedati na kateri PC naj ti to aplikacijo, ki si jo prej definiral, preusmerja.
(http://10.37.119.182.cpe.prov.internal/webconfig/firewalladv/appstart.html)

Joj.....hvala ti res... nisem wedel da kao custom apllication doda pol se na tisti seznam, kjer so ostale v defaultu ....tnx :2thumbs: (va navodilih pa kolikor se spomnem teka ni pisalo ;) al pa sn spregledal ) ...... p.s. sumil sem pa na neki takega, saj sem moral tudi pri prejsnem routerju bilo treba nastavit za kateri ip nej velja kateri port ..

roki87
09.12.2006, 16:13
kaj še obstaja keri link ki preveri če je port odprt, ker ta ki je tukaj naveden mi javi erorr, tak da če je naj ga prosim nekdo objavi!

tomazz
09.12.2006, 20:29
error ti javi ker ne navedeš port ,ki te zanima namesto tistih xxxxx, recimo za http klikni to
http://www.utorrent.com/testport.php?port=80

drugače pa probaj ta spodaj kjer ročno vneseš port, ki te zanima

http://www.canyouseeme.org/
http://www.whatsmyip.org/ports/

roki87
16.12.2006, 12:15
Nikakor ne morem odpret portov, ne vem zakaj!!!!
Na routerju sem dodal port in ga aktiviral (port 788)1, potem ga grem preverit na vse te tri linke, ki si jih navedel:

http://www.utorrent.com/testport.php?port=7881 ta mi javi naslednje:

Checking port 7881 on 86.61.23.63...
Error! Port 7881 does not appear to be open.

Potem http://www.whatsmyip.org mi javi

Port Status
Port 7881 Timeout

in še http://www.canyouseeme.org/

Error: I could not see your service on 86.61.23.63 on port (7881)
Reason: Connection timed out

Čist sem že obupal z odpiranjem portov. Je še kaka možnost!! Aja v firewallu sem ga tudi odprl tak da...

roki87
16.12.2006, 12:50
Aja, zanima še me pri routerju ko te vpraša, oz ko daš funkcijo Enable, te vpraša po Applicatin name, to vem da izbereš tisto ki si jo ustvaro, kaj pa Destination PC, tu imam samo eno možnost za izbrat ampak mislim, da ta ne more bit prava ker je IP isti kot za router (192.168.1.1)??? Vido sem tudi možnost <<Add a new PC name here<< in me zanima kateri IP Adress moram vpisat, če ga mogoče kdo ve?? Sem absolutni začetnik na tem področju tak da ne vem...:dontknow: :dontknow:

storz
16.12.2006, 13:19
Aja, zanima še me pri routerju ko te vpraša, oz ko daš funkcijo Enable, te vpraša po Applicatin name, to vem da izbereš tisto ki si jo ustvaro, kaj pa Destination PC, tu imam samo eno možnost za izbrat ampak mislim, da ta ne more bit prava ker je IP isti kot za router (192.168.1.1)??? Vido sem tudi možnost <<Add a new PC name here<< in me zanima kateri IP Adress moram vpisat, če ga mogoče kdo ve?? Sem absolutni začetnik na tem področju tak da ne vem...:dontknow: :dontknow:
vpisat moraš svoj ip, da bo router sploh vedu kam preusmerit port.

oz tako kot je tomazzz povedal.

Si potem ko si definiral novo aplikacijo to tudi vključil? Pod Advanced Security imaš še Configure internet applications kjer moraš dati Enable in potem povedati na kateri PC naj ti to aplikacijo, ki si jo prej definiral, preusmerja.
(http://10.37.119.182.cpe.prov.internal/webconfig/firewalladv/appstart.html)

roki87
16.12.2006, 13:29
In kje lahko vidim svoj IP???:nonono:

sasek
17.12.2006, 08:29
-> Start -> zaženi -> napiši CMD
-> napiši ipconfig /all
pa vidiš ip in macadreso
Tam so vsi ipji od vseh mrežhnih kartic, če jih imaš več

mckeky
17.12.2006, 11:10
al pa se bolj na izi... http://www.whatismyip.com/

bartmatej
17.12.2006, 13:32
al pa se bolj na izi... http://www.whatismyip.com/
Tuki bo vidu svoj zunanji IP in ne IP kamor mora fowardirat port.
Glej kaj je napisal "sasek".

LP Matej

mckeky
17.12.2006, 14:43
Tuki bo vidu svoj zunanji IP in ne IP kamor mora fowardirat port.
Glej kaj je napisal "sasek".

LP Matej

Ups... js sploh nisn "za nazaj" prebrav... sem prebrav le vprašanje da bi rad widel svoj ip.....

Apokalipsa_
06.07.2007, 10:30
Nikakor ne morem odpret portov, ne vem zakaj!!!!
Na routerju sem dodal port in ga aktiviral (port 788)1, potem ga grem preverit na vse te tri linke, ki si jih navedel:

http://www.utorrent.com/testport.php?port=7881 ta mi javi naslednje:

Checking port 7881 on 86.61.23.63...
Error! Port 7881 does not appear to be open.

Potem http://www.whatsmyip.org mi javi

Port Status
Port 7881 Timeout

in še http://www.canyouseeme.org/

Error: I could not see your service on 86.61.23.63 on port (7881)
Reason: Connection timed out

Čist sem že obupal z odpiranjem portov. Je še kaka možnost!! Aja v firewallu sem ga tudi odprl tak da...


Tudi jaz imam iste probleme! Pa mi je celo uspelo en port odpreti da dela normalno, pri ostalih kljub istemu postopku ni bilo uspeha. Bi bila tudi jaz hvaležna, če bi kdo tole prebral pa skušal pomagati.

ravny
09.07.2007, 08:36
A je mozno narediti tako da vse porte fwd na neko drugo napreavo oz. iP kjer imaps pac FW ?

gold.t
25.03.2008, 14:39
Za torrent uporabi od 5000 do 6000 in ne pod ali čez.

IcePh03n1X
25.03.2008, 19:05
A mi lahko kdo PROSIM pove kako lahko odprem vec kot 50 portov na tem routerju, ali pa kako naj isklopim firewall ki je v routerju, ali pa kako se DMZ uklopi?
Rabil bi met odprte porte od 1500-4999 UDP, pa ta NEUMEM firmware od telekoma ne pusti forwardadt vec kot par portov. Mislim kje logika? Zakaj take omejitve? Kupovat se en router se mi pa zdi res neumno ... ce mam ze tega, 100€ je za ene pac dosti denarja. :verymad:

clutch
25.03.2008, 19:50
Neumen firmware od Telekoma, ki ga iskrtel pise?

Mislim, da za lastno nesposobnost ne mores glih modema krivit. Glihkar sem probal fowardirat 1000 portov in glej ga, zlomka, uspelo je ;)

IcePh03n1X
25.03.2008, 20:09
Ganymede822p has encountered an error. The error log can be see below. The most recent errors are last in the list, and the times are seconds since the last reboot of Ganymede822p.

39537 webserver:File exists:Port clashes with an existing one.

Hotel sem odpreti od 1 do 65000 TCP in UDP. In ne, nimam nic "costume" forwardano. Ma kdo ksno idejo kako naprej?

bejli
26.03.2008, 16:31
ganymede uporablja enega od portov med 1 do 65000 za web dostop. Predvidevam da gre za port 39537, poskusi brez tega forwardirat.

080 Rok
26.03.2008, 19:08
Ganymede (in ostali iskratelovi modemi) imajo prednastavljene porte glede na namembnost. Tako recimo 3389 porta za RDC ni potrebno posebej kreirati, ampak je treba samo izbrati "Windows Terminal services".

V tem primeru bo malo vec dela, slo pa bo. Na roko odpres posamezne porte, ostalo pa izberes ze vnaprej pripravljene. DMZ pa ni podprt.