Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pravilna vezava adsla?


snickers
03.11.2006, 12:02
zdravo imam vprasanje.
Ali je takšna povezava pravilna, ker imamo 2 telefona doma in sedaj tudi adsl me zanima če je pravilno zvezano, ker imam občutek da telefon šumi.
Prej je bilo zvezano normalno, ker je bil le en telefon, sedaj sta pa dva.

takole, iz stene gre kabel, nato "razdelilec", ki sem ga kupil v merkurju, iz razdelilca gre en kabel v telefon, drugi kabel gre naprej proti "malo večjemu razdelilcu", ki sem ga dobil z adslom, kabel je povezan v vtič :LINE, na isti trani iztopi na izhodu ADSL in nato v modem in PC, na drugi strani, piše PHONE in se nadaljuje do drugega telefona...je pravilno vezano?????:dontknow:



http://shrani.si/files/povezava1056742.jpg

tomazz
03.11.2006, 14:54
Razdelilec ki si ga kupil v Merkurju vklopi v Line, potem pa na razdelilec veži oba telefona.

snickers
03.11.2006, 17:27
a pa je povezava, ki sem jo narisal pravilna???
Ne ovira telefona ali interneta???

tomazz
03.11.2006, 17:56
ne, vse naprave moraš imeti šele za tistim razdelilcem, ki si ga dobil zraven modema, do tja moraš pripeljati direkt tel. linijo.

mckeky
03.11.2006, 19:38
ne, vse naprave moraš imeti šele za tistim razdelilcem, ki si ga dobil zraven modema, do tja moraš pripeljati direkt tel. linijo.

Js mam tako narejeno! Imam vezano 2 telefona, ampak iz razdelilca za ADSL modem pa normalno gor na DSL...
Pa mi v telefonu kr fejst šumi... Poskusil sem odklopiti en telefon in modem, tako da je bil prikloplen le en telefon in je še kljub temu šumelo :mad: .....pred kakšnim mesecem in pol sem klical na 611 (al 116 al kk je že :) ) ...so rekli da bodo pošlihtal pa ne duha ne sluha da bi šlo kaj na bolje

snickers
04.11.2006, 13:42
"ne, vse naprave moraš imeti šele za tistim razdelilcem, ki si ga dobil zraven modema, do tja moraš pripeljati direkt tel. linijo."
kaj ne?Ne ovira?ali ne ni pravilno vezano?
ko sem zamenjal telefon, ki malo šumi z drugim šumenja ni več bilo, ne vem ali je šumel zaradi pokvarjenega telefona?ali zaradi vezave??ker ko pa isti telefon vežem direktno iz stene na telefon pa ne šumi?!

torej moram vezati tako da bo iz stene kabel direkt na tisti razdelilec za ADSL, nato pa na tisti strani, kjer je Phone, dodam razdelilec in nato oba telefona?:dontknow:

HVALA:)

mckeky
04.11.2006, 18:27
http://shrani.si/files/adslveza1061094.jpg

Tk mam js... pa mi hruši not .... pa ni wažno al je en telefon gor al 2 ..... al z modemom al brez......-HRUŠI

snickers
04.11.2006, 19:27
kako si pa telefona zvezal?? si kupil razdelilec se en?..
mene predvsem skrbi, da se mi npr. impulzi ne stejejo, ko sem na natu???
al pa d bi pocasneje delal net,?imam 250kb---sem preverjal in je kazalo 220kb na neki strani....
pa rad bi odpravil sumenje na prvem telefonu..

storz
05.11.2006, 12:29
verjetno bi šlo tudi tako, da si kupiš še dodatni razdelilec, tako da ti bo razdelil frekvence tudi na tem telefonu, na katerem šumi.

Namen tega razdelilca je da razdeli frekvenčni spekter na telefonski del in na xDSL del (višje frekvence).

snickers
05.11.2006, 13:03
v slovenščini prosim!:D
se ne spoznam na te zadeve. In kaj to pomeni verjetno?..torej sedanja povezava ni optimalna??

storz
05.11.2006, 13:30
v slovenščini prosim!:D
se ne spoznam na te zadeve. In kaj to pomeni verjetno?..torej sedanja povezava ni optimalna??

mogoče bo vseeno bolje da pokličeš na 0801000 - 3, pa razloži kako imaš povezano pa ti bojo povedal kako bi bilo bolje.

rda
05.11.2006, 14:10
v slovenščini prosim!:D
se ne spoznam na te zadeve. In kaj to pomeni verjetno?..torej sedanja povezava ni optimalna??
Po kablu iz tel. linije pride "voda" in "olje". Tisti razcepnik ti loci vodo (telefon) od olja (ADSL). Ce imas telefon vezan pred razcepnikom imas olje pomesano z vodo (motnje na telefonu).

PS: Ceprav se olje z vodo ne mesa...dal sem samo primer :)

f@st3344
05.11.2006, 15:11
Sta poskusila telefone med sabo zamenjat ? Oba sicer morata biti obvezno za splitterjem (razcepnik).
Sam sem imel podobne težave z analognim telefonom Samsung. Šumel je pred splitterjem in za njim, na drugem koncu hiše pa je delal normalno, v istem prostoru kjer je Samsung šumel je daljinec (Panasonic) deloval brezhibno.... čez čas sem opazil da šumi samo takrat, ko imam v sobi prižgano luč... :)
V mojem primeru je motnje povzročalo zatemnilno stikalo in to šele po "pridobitvi" adsl, prej ob enaki vezavi ni šumelo.

mckeky
05.11.2006, 22:56
Pri meni gre vrjetno za težavo na telekomu... Ker lahko use skupaj odklopim se pravi le goli telefon na glavno linijo in še zmeraj šumi. Poskusil z dvema telefonoma... pri obeh šumi.

f@st3344
07.11.2006, 10:23
kaj pa če bi si probal sposodit splitter pri kakem kolegu ali pa sosedu pa z njegovim poskusit mogoče..samo ideja,
ker se mi zdi da meni pred vklopom adsl ni šumel telefon, po vklopu pa šumi pred splitterjem, za njim pa ne...

mckeky
07.11.2006, 17:04
Ok.. a te lahk uprasam, kam potem pride ta splitter priklopljen??? Ker sem ze zgoraj napisal, da lahko naprimer js >odklopim razdelilec, odklopim modem ...-skratka vse< in priklopim le goli telefon na glavno linijo pa bo šumelo.

__________Zanima me se kako zgleda ta razcepnik/razdelilec/splitter in kje ga dobim, ....Če bi ga že šel kupit, da nem kaj narobe domo prnes ...

f@st3344
08.11.2006, 19:54
Če te prav zastopim ti splitter imaš samo študiram če ni kaj narobe z njim ,

to je tista mala siva škatlica z ADSL,LINE,Phone izhodi

mckeky
10.11.2006, 13:10
Če te prav zastopim ti splitter imaš samo študiram če ni kaj narobe z njim ,

to je tista mala siva škatlica z ADSL,LINE,Phone izhodi

jep... brez tistega itak ne bi mogel imet telefona in adsla hkrati.
(imam pa telefon od telekoma in ne od siola (solo paket) .

In tudi z tistim ne more bit kaj narobe, ker lahko vse skupaj odklopim (z splitterjem vred) pa priklopim katerikoli telefon direktno na linijo... pa šumi.
Tako da napaka vrjetno ni na siolu ampak na telekomu... Klical sem na 611 al al neki takega.. razložil zadevo, pa mi je najprej 5 minut težil kako imam priklopleno, pa bolj sem mu dopovedoval kako in da imam use pravilno bol je on lajnal, nato pa je le rekel, da bodo preverili in odložil. vrjetno toliko, da bi se me znebil... Men pa matera usak večer teži, da se niti z teto ne more pogovarjat, ko ji tak hruši not... sj študiram, da bi plačal tisti odklop in odšel na amis, ker mi tudi hitrost interneta ni taprawa .. (tam okol 98kb/s downlovda) ..imam pa 1mb/s