Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Problem z dolžino kabla


Brusli
04.11.2006, 18:49
Imam TV in 1MB ADSL. Problem se je pojavil ker imam računalnik na enem koncu hiše tv pa na drugem. Sprejemnik je ob računalniku do TV ja pa imam po hiši speljan 20m kabel, tako delujeta tv in internet. Ko pa sem kabel speljal po cevi sem moral uporabiti 25m kabla in problem je v tem da tv ne dela. Ko prižgem tv napiše error "colud not fetch data for this url". Za odpravo problema sem hotel prestaviti sprejemnik k tv-ju in do računalnika potegniti kabel vendar tudi to ne dela (pri 20m kablu dela). Zanima pa ma zakaj to ne dela. Je problem v tem ker se povezujem iz računalnika in je modem predaleč? Bi moral nastaviti router?:(
Ker pa je občasno na internet povezan še en prenosnik me zanima kako v sprejemniku nastaviti router?
Hvala za pomoč

japke
04.11.2006, 22:59
tudi jaz imam 25m kabla od routerja do aminota, pa dela BP..
pomoje kabel ni dober. si vtikače na kabel sam namestil?

SloCop
05.11.2006, 07:36
Dolžina kabla ni ovira... če ne sega vse tja do 100metrov.... bi moral videti moje omrejze :)))

doli
05.11.2006, 09:23
Dolžina kabla ni ovira... če ne sega vse tja do 100metrov.... bi moral videti moje omrejze :)))
Dolžina kabla je lahko pri 25 m problem, če je uporabljen nekvaliteten kabel. Od kvalitete kabla je odvisna možna maximalna dolžina, preden signali postanejo neuporabni (presluh, slabljenje). Ali pa če je položen blizu kakšnega močnejšega elektromagnetnega polja.

SloCop
05.11.2006, 09:29
pač uporabiš primeren kabel, najbolje FTP in konektorje kvalitetno pritrdiš. big dil, dolžina nima veze

doli
05.11.2006, 09:45
pač uporabiš primeren kabel, najbolje FTP in konektorje kvalitetno pritrdiš. big dil, dolžina nima veze
FTP? (file transfer protocol)
si mislil TP? (twisted pair)
Tudi tu imaš več možnosti STP (shielded twisted pair) in UTP (unshielded twisted pair), potem imaš pa še SSTP in SUTP pa še ti se po kvaliteti med seboj delijo. Največ se uporablja UTP kategorije 5, in s takšnim kablom vsekakor ni problem teh 25 metrov. Če so RJ45 konektorji tudi kvalitetni in pritrjeni s primernim orodjem, ponavadi res nimaš problemov s štrikanjem omrežja. UTP cat5 lahko uporabljaš do 100 metrov pri 100Mb ethernetu, za večje razdalje pa recimo UTP cat5e (350m pri 100Mb) ali pa optika.

SloCop
05.11.2006, 10:10
noben File Transfer Protocol..... ni to hehe

FTP pomeni Fully shielded (or Foiled) Twisted Pair (FTP)

Če ne poznas zadev ne piši badarij :)

Uglavnem tega daš lahko kamorkoli pa ne bo motenj.... je pa malo dražji in ima tudi extra žičko namenjeno ozemljitvi. Krasna zadeva za dolge VGA povezave

doli
05.11.2006, 10:21
noben File Transfer Protocol..... ni to hehe

FTP pomeni Fully shielded (or Foiled) Twisted Pair (FTP)

Če ne poznas zadev ne piši badarij :)

Uglavnem tega daš lahko kamorkoli pa ne bo motenj.... je pa malo dražji in ima tudi extra žičko namenjeno ozemljitvi. Krasna zadeva za dolge VGA povezave
OK, sem pogledal, ta kabel pač poznam pod njegovim uradnim imenom S/UTP (Screened Unshielded Twisted Pair). Ker nisem vedel kaj misliš, sem pa dal pa vprašaj. O bedarijah pa ne bova razpravljala.

Brusli
05.11.2006, 10:22
Probal sem s 3 kabli. Prvega je naredil siolov serviser ostala pa sem naredil sam in to večkrat. Žal neuspešno.

dal
05.11.2006, 10:26
Kaj če na ta kabel priklopiš računalnik? Ali ima povezavo? Si uporabil prave konektorje? Sposodi si kabel-tester in preveri, če je vse OK.

Brusli
05.11.2006, 11:01
Testerano je že bilo in signal je vredu. Če pa kabel priklopim na računalnik prav tako nimam povezave. Še to vsi kabli so cat 5e:dontknow:

doli
05.11.2006, 13:09
Pri UTP cat5e je 25m zihr čist v redu, torej imaš še tele možnosti:
- konektorja nista zvezana tko kot bi morala bit (preveri kako je zvezan tisti kabel (20m), ki ti dela)
- napaka v kablu (uporabi tester)
- preveč EM motenj (čeprav pri cat5e to ne verjamem), ali si uporabil isto cev, kjer je položena tudi elektrika? (položi 25m kabel tam kjer si imel 20m, ki ti dela)
- mali zeleni so se odločili, da ti bodo požrli živce (počakaj 14 dni, potem pa probaj še enkrat pa bo delalo)

dal
05.11.2006, 17:04
Kam pa priklopiš kabel na drugi strani?

Kot so ti že predlagali - preveri, če imaš vrstni red barv na konektorjih enak kot na 20m kablu (preveri obe strani kabla).

Brusli
05.11.2006, 19:41
Pri UTP cat5e je 25m zihr čist v redu, torej imaš še tele možnosti:
- konektorja nista zvezana tko kot bi morala bit (preveri kako je zvezan tisti kabel (20m), ki ti dela)
- napaka v kablu (uporabi tester)
- preveč EM motenj (čeprav pri cat5e to ne verjamem), ali si uporabil isto cev, kjer je položena tudi elektrika? (položi 25m kabel tam kjer si imel 20m, ki ti dela)
- mali zeleni so se odločili, da ti bodo požrli živce (počakaj 14 dni, potem pa probaj še enkrat pa bo delalo)

-Kabel je sigurno pravilno zvezan.
-kabla sta bila testirana
-20m kabel imam položen čez celo hišo po hodniku:dontknow: in dela 25m pa ne
-s tem se ukvarjam že en mesec in ni nič bolje

Ta teden bom kupil ftp kabel in bom videl če bo kaj bolje:nonono:

kitl
05.11.2006, 19:46
Brusli sicer ne vem jaz imam VDSL in imam skoraj 50m kabla in mi ne dela nikakršnih težav.

SloCop
05.11.2006, 19:54
kaj ce 25 metrski kabel priključiš na port na modemu na katerega imas trenutno priključen 20 metrski kabel?

a potem deluje?

ena izmed moznosti je da je kaksen port fuc.. ceprav maloverjetno

vladster
06.11.2006, 08:30
Preveri kako si uredil konektorje, sem imel sam probelm tak kot ti.

tule je en zanimiv link

http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/tech_lan.htm

doli
06.11.2006, 14:18
-Kabel je sigurno pravilno zvezan.
-kabla sta bila testirana
-20m kabel imam položen čez celo hišo po hodniku:dontknow: in dela 25m pa ne
-s tem se ukvarjam že en mesec in ni nič bolje

Ta teden bom kupil ftp kabel in bom videl če bo kaj bolje:nonono:
Ma ziher kabel ni dober, narobe zvezan al pa fuč konektor.

Veron
07.11.2006, 19:01
Najboljša kombinacija postavitve TRIO paketa.

Tv komunikator Amino in modem naj se postavi takoj zraven televizorja (original kabel 1m od modema do amino), nato pa od modema ki je čisto blizu televizorja vleče lahko kabel (crossover) tudi do 100m do računalnika in tudi dolg kabel do telefona.

kitl
07.11.2006, 20:13
Isto lahko vlečeš od modema do aminota do 100m kabla ni nobenih izgub. Sam imam 30m pa je delalo na Siol Tv kot zdaj na T2 čist OK.

gifted
04.12.2010, 17:28
Živjo,

imam en problem... Siol Tv priklapljam v sosednje stanovanje - cca 45 - 50 m kabla. Kakšno vezavo naj uporabim, da bo delovalo? Problem je v tem, da zadeva ne deluje z takšno vezavo kot sem jo do zdaj uporabljal. Naredil sem kabel dolžine en meter ( enake vezave) komunikator dela, ta tej razdalji pa nikakor ne.

Ima kdo kakšno takšno iskušnj - shemo ( straigt, cross ?) kabel je raven, nič zapognjen.

Internet imam potegnjen do pisarne 110m kabla, deluje brez problema?

rambo013
04.12.2010, 19:09
Na dolžini daljši od 20 metrov naj bi bil crossover, nisem pa nikdar preverjal. Poizkusi s tem izgubit tako ali tako nimaš kaj.

gifted
04.12.2010, 21:01
Na dolžini daljši od 20 metrov naj bi bil crossover, nisem pa nikdar preverjal. Poizkusi s tem izgubit tako ali tako nimaš kaj.

Saj razmišljam o tej možnosti, samo mi je mojster kateri mi je delal elektriko,pustil iz ene stene zidu samo še 5 centi kabla ( še dva konektorja poizkusim, pa mi zmanjka kabla :) )

A ima kdo kakšno preverjeno vezavo - shemo za crossover?? :dontknow:

krepki
04.12.2010, 21:14
1)oranžno bela
2)oranžna
3)zeleno bela
4)modra
5)modro bela
6)zelena
7)rjavo bela
8)rjava

1 belo zelena
2 zelena
3 belo oranžna
4 modra
5 modro bela
6 oranžna
7 rjavo bela
8 rjava

http://www.shrani.si/f/2y/48/4mEdYhqd/1/crossover.png

Rusy
05.12.2010, 10:07
Živjo,

imam en problem... Siol Tv priklapljam v sosednje stanovanje - cca 45 - 50 m kabla. Kakšno vezavo naj uporabim, da bo delovalo? Problem je v tem, da zadeva ne deluje z takšno vezavo kot sem jo do zdaj uporabljal. Naredil sem kabel dolžine en meter ( enake vezave) komunikator dela, ta tej razdalji pa nikakor ne.

Ima kdo kakšno takšno iskušnj - shemo ( straigt, cross ?) kabel je raven, nič zapognjen.

Internet imam potegnjen do pisarne 110m kabla, deluje brez problema?

Jst vem kolega ma kabel dolg okoli 30 metrov pa mu siol tv deluje ok...jst pa mam dolg kabel 15metrov...tko da do 30 metrov dolgega kabla lahko trdim da dela za naprej pa nevem probaj kaj dost nimaš kaj zgubit..;)

gifted
05.12.2010, 18:08
Živjo,

hvala za pomoč... sem napravil crossover. Pa zidno vtičnico sem ven vrgel, pa konektor direktno na kabel vtisnil.

Si nisem mislil, da en spoj predstavlja takšne izgube.