Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Izmišljen izvid?!


abcabc
05.11.2006, 09:39
2 tedna nazaj je imel moj 6-letni sin po enem tednu nošenja mavca kontrolo na polikliniki. Najprej so ga ponovno poslali na slikanje, nato je bil poklican k zdravniku. Zdravnik se je v ordinaciji posvetil le slikam, sinove zlomljene roke oz.njegovega mavca pa niti od daleč ni pogledal. Že v ordinaciji sem se temu čudil - da ga zdravnik niti malo ni povprašal, če ga boli, če ga kaj moti... Ampak v redu, sem si rekel - gužva v čakalnici in treba je delati hitro.
Bil pa sem zelo presenečen, ko sem na poti do avta bral izvid, ki so mi ga porinili v roke. Na izvidu je pisalo, da je mavec nepoškodovan (kdo ga je pogledal???), da sin nima bolečin (kdo ga je to vprašal???), da so prsti na roki topli (kdo jih je potipal???) in primerno razmigani (kdo je to preizkusil???).
Naj ponovno poudarim, da zdravnik z razdalje nekaj metrov vsega tega ni mogel videti, sploh ob dejstvu, da sinu ni namenil niti enega samega pogleda, kaj šele prijazne besede.

In kdo bi bil kriv, če bi sin naslednje 14 dni nosil poškodovan mavec in bi to morda škodilo celjenju njegove roke? Kdo bi bil kriv, če bi imel morda zatečene prste na poškodovani roki, morda celo pomodrele, pa starši morda ne bi vedeli, da je to lahko narobe?

Ne trdim, da so vsi zdravniki na travmatologiji taki, a tale me je resnično pošteno razočaral!

Pa če pustimo sam odnos zdravnikov do pacientov, ki je v tem primeru nikakršen - kako ti lahko v roke porinejo izmišljen izvid?

jurka
05.11.2006, 13:27
abcabc, zgleda, da majo na travmi kar v računalniku, kaj piše na vsakemu izvidu, ker se je meni zgodilo isto.
Je pa to totalno mim, se strinjam.
Tud jst sem na pregledu dobila tak izvid, kot pišeš ti, pa mi noben ni pogledal gipsa, noge, prstov... Kaj šele, da bi me kdo kaj vprašal... Za zdravnika - vsaj tistega, pri katerem sem bila jst - pacient sploh ne obstaja oz.pacient ni vreden niti pozdrava, niti pogleda, kaj šele kake besede...
Zdravniku se na več kot 5 metrov razdalje niti približati ne smeš. Se počutiš, kot bi bil garjav...

Najbolje je to, ker mi na izvidu piše, da so prsti lepo razmigani, imam pa tak gips, da s prsti sploh gibati ne morem... :nonono:
Včasih človeka ima, da bi res naredil kažin iz vsega skupaj... :nonono: :nonono: :nonono:

lady_lucifer
05.11.2006, 21:54
ne morm verjet....vidis, da ni vse okej, pa si tih in isces neke izgovore v stilu "bo ze, majo ocitno prevec dela"??! sej je tvoj otrok, porkafix, naslednjic ukrepaj! ker kasnejse premlevanje ne koristi :nonono:

Jelengar
05.11.2006, 22:45
Kaj bi pa, po tvoje, lahko storil?

lady_lucifer
06.11.2006, 07:35
ja vsaj kej vprasal, ane, ce se ze sprasuje....

mertseger
06.11.2006, 08:01
veš zakaj so zdravniki tam .......zato da mastno služijo poznam precej medicinskih sester iz kliničnega in poliklinike in ko slišim kaj govorijo .....zdravnikom ( zelo veliki večini) se prav je....... za paciente.

buba
06.11.2006, 10:45
Kaj bi pa, po tvoje, lahko storil?--se takemu zdravniku en gibsek, nastimat, pa je -- naj se pac malo nauci se "prakticnih" obcutkov...:veryevil:

ponga
06.11.2006, 13:32
ja vsaj kej vprasal, ane, ce se ze sprasuje....

Luciferka, tudi jst sem žal ena izmed tistih, ki je bila pred kratkim na travmi na polikliniki, tudi z otrokom, ki ima gips... in tudi jaz sem se čudila izvidom in otroka spraševala, če so ga mogoče na rentgenu kaj vprašali, pa gips pogledali, pa nogavico, ki jo ima čez gips, sezuli...
Povsod je bil odgovor ne.
In tudi na njenem izvidu piše, kako so prsti topli, kako gips dobro prenaša, je ne moti, nima bolečin... in - pazi to! - da so prsti dobro razgibani - ima jih pa v gipsu!!!

V ambulanti sem bila z njo in sem se drznila gospoda doktorja celo nekaj vprašati, pa sem, čeprav sem po naravi zelo vztrajna, hitro obupala, saj sem videla, da mu je pod častjo odgovoriti na vsako vprašanje.

In ima človek res občutek, da smo za zdravnike tam zgolj nujno zlo in da se do nas obnašajo - kot je nekdo že omenil - kot bi bili pacienti garjavi. Ne stopiti preblizu pacientom, ne pustiti nas v njihovo bližino, ne pustiti se nič vprašati... ne motiti njihovega miru!
Žalostno!

P.S. Ne posplošujem! Vse zgoraj navedeno velja za travmo in konkretnega zdravnika!

abcabc
06.11.2006, 17:17
Glede na to, da imate podobne izkušnje, pa bodimo konkretni:
moj komentar se nanaša na dr.Zbačnika.

abcabc
06.11.2006, 17:22
ne morm verjet....vidis, da ni vse okej, pa si tih in isces neke izgovore v stilu "bo ze, majo ocitno prevec dela"??! sej je tvoj otrok, porkafix, naslednjic ukrepaj! ker kasnejse premlevanje ne koristi :nonono:

Najbrž nimaš izkušenj s travmatološkim oddelkom na LJ polikliniki. Pacienti prihajajo v ordinacijo skozi leva in desna vrata, zdravnik sedi na sredini in jih komaj opazi... Če kaj vprašaš, ostaneš brez pravega odgovora, zdravnik pa ti da vedeti, da tam ni za to, da bi odgovarjal na tvoja vprašanja.
"Vse piše na izvidu", sem zvedel, ko sem vprašal kako in kaj naprej.
Kaj piše na izvidu, sem pa že napisal. Neka predvidevanja, ki jih noben ne preveri...

ponga
06.11.2006, 17:30
Glede na to, da imate podobne izkušnje, pa bodimo konkretni:
moj komentar se nanaša na dr.Zbačnika.

:nonono:
ja, prav ta je tudi "naš idol". :nonono:

Mimogrede - tole sem prebrala na nekem forumu:
Iskreno upam da te ne zdravi DR. ALOJZIJ ZBAČNIK , ki je zahebal že pol Slovenije,pa mu noben nič ne more,ker je pač njegova žena VIDA ZBAČNIK poslanka, primarij travme DR. MARTIN TONIN pa je slučajno pri isti stranki in DR. ZBAČNIKU krije rit.Res upam da imaš drugega zdravnika,drugače ga pa čimprej zamenjaj dokler si še živ,dobesedno.

In še nekaj - a dohtarji pri nas delajo do smrti? Tale bi si že zaslužil penzijo...

lady_lucifer
06.11.2006, 19:19
Najbrž nimaš izkušenj s travmatološkim oddelkom na LJ polikliniki. Pacienti prihajajo v ordinacijo skozi leva in desna vrata, zdravnik sedi na sredini in jih komaj opazi... Če kaj vprašaš, ostaneš brez pravega odgovora, zdravnik pa ti da vedeti, da tam ni za to, da bi odgovarjal na tvoja vprašanja.
"Vse piše na izvidu", sem zvedel, ko sem vprašal kako in kaj naprej.
Kaj piše na izvidu, sem pa že napisal. Neka predvidevanja, ki jih noben ne preveri...

ne, tocno takih izkusenj nimam, mam pa podobne. vem pa tud to, da ti je zdravnik dolzan odgovorit na vprasanja, ce cesa ne stekas. kako do odgovorov pridet, pa vsak sam najbolje ve...

Nincha II.
06.11.2006, 21:26
Se moja izkusnja z urgenco in travmatologijo...

Pred cca. 2 letoma sem padla na sankanju in udarila z glavo ob led. Zvecer se mi je pojavila mocna bolecina v vratu in malo sibkajsa v glavi, da nisem mogla vec zdrzat, zato so me peljali domaci na urgenco.

Po ze standardnem nekajurnem cakanju, sem koncno prisla na vrsto, kjer mi je praktikant (doktorja od blizu nisem niti videla) zavrtel glavo, da sem skoraj zakricala (tip se je zacudil nad mojo reakcijo, ceprav sem mu povedala, da ne morem obracati glave zaradi bolecin v vratu?!? :mad: ), mi s pestjo potrkal po glavi in mi pogledal v oci na hitro. To je vse trajalo 1 minuto, potem mi je nekdo zadaj napisal napotnico za RTG glave in nadalnje cakanje... Ko sem opravila RTG sem morala spet cakat, da sem prisla k doktorju, da mi je pogledal slike glave... No, tega trenutka spet nisem docakala - ker mi je kar sestra pri napol odprtih vratih povedala, da "naj grem domov in si zavezem brisaco okoli vratu (:censored: )" in "tukaj imas listek, ce bo kaj narobe pa k svojemu zdravniku pejd" (izvid v kuvertici). Da sem se potem sama doma se vsaj en teden mucila z bolecim vratom, ki ga nisem mogla obrnit, da pozrtih aspirinov niti ne stejemo ... :dontknow:

A ti res mora manjkat pol roke, noge ali pa glave, da te dobro pregledajo?

Manj jih vidim, rajs jih imam!!!! :nonono:

ponga
06.11.2006, 21:43
ja, tud o urgenci bi se dalo razpravljat... :nonono:

hči si je zlomila nogo, zdravnica (če je to sploh že bila?) si je poškodovano nogo z razdalje 3-4 metrov v dveh sekundah "ogledala", spregovorila ni niti besedeice, razen medicinski sestri je naročila, da hči pošlje na rentgen. No, tukaj sledi pozitivno presenečenje - sestra je hčerko sama na vozičku odpeljala do rentgena!
Po rentgenu spet do zdravnice, kao... saj je tokrat tudi za sekundo ni bilo zaznati... le medicinska sestra naju je napotila v mavčarno. Tam sta bila dva sicer čisto prijazna možakarja, ki pa nista mogla kaj dosti popraviti slabega občutka...
Ko se človek poškoduje, ima najbrž kup vprašanj, bojazni... in mislim, da bi mu kdo moral odgovoriti vsaj na tako enostavno vprašanje kot je npr. koliko časa naj bi predvidoma nosil gips. Ampak v roko dobiš samo belo kuverto z izvidom in datum prvega pregleda na polikliniki. Tam pa se začne že opisana zgodba... :nonono:

Njuška Trap
19.12.2006, 14:36
Pritožba na zdravniško zbornico? Pa maile razposlat - tako kot je bil pred časom tisti o stanju v KC? Medijski pritisk ustvarit?

ponga
19.12.2006, 15:20
ja, če bi to kaj pomagalo...
alternative ni. kaj češ drugega kot na urgenco it.

sicer pa sem imela na polikliniki na travmi še eno "zabavno" izkušnjo - tokrat z drugim zdravnikom, tudi ta je bil že pošteno zrel za penzijo (travmatologov menda primanjkuje, pa v ambulanto kličejo nazaj upokojene zdravnike).

Hči je šla po treh tednih snet gips, najprej so jo poslali na slikanje, potem do zdravnika. In zdravnik je najprej izjavil, da je slika zanič, da se nič ne vidi (to je napisal tudi na izvid!) - kljub temu je hči poslal v mavčarno, da ji gips snamejo. Naivno sem pričakovala, da bo šla potem še enkrat na rentgen, da se bo videlo, ali je kost zaceljena, ali ne... Ampak ne. Gospod upokojeni doktor je z vpitjem hči postavil na noge (sestra je šla zapret vrata ordinacje, da ga ni slišala cela čakalnica), na moja vprašanja je sikajoče "odgovarjal" v stilu, kaj sploh sprašujem neumnosti - zanimale pa so me konkretne stvari - če hči lahko že obteži poškodovano nogo, če naj še počiva, kdaj se lahko začne s športom ukvarjati...
Zvedeli nisva nič. Ne preostane ti drugega, kot da se ravnaš po lastnem občutku...

KRUNCHY
19.12.2006, 16:31
se prav rešitev je..ne it h dohtarju pa je.

Jest k sm si letos januarja razbil gleženju, sm lepo 2 tedna doma ležu z 2x večjim kot ponavadi, potem se mi pa ni dal več bit doma, sm odšantal v kafano, se nagonu, nazaj sm normalno hodu, ker ko si pjen itak nč ne boli, in zjutri, k sm se zbudu je bil gleženj neverjetno, skoraj v povsem normalni velikosti.

potem sm že en teden mal šantou, potem je blo pa dobr.

pa vsi so mi govoril pejt h dohtarju. the hell, damn, dohtar je za pusije.

ponga
19.12.2006, 17:34
se prav rešitev je..ne it h dohtarju pa je.

Jest k sm si letos januarja razbil gleženju, sm lepo 2 tedna doma ležu z 2x večjim kot ponavadi, potem se mi pa ni dal več bit doma, sm odšantal v kafano, se nagonu, nazaj sm normalno hodu, ker ko si pjen itak nč ne boli, in zjutri, k sm se zbudu je bil gleženj neverjetno, skoraj v povsem normalni velikosti.

potem sm že en teden mal šantou, potem je blo pa dobr.

pa vsi so mi govoril pejt h dohtarju. the hell, damn, dohtar je za pusije.


ko boš z zlomljeno nogo naokol hodu pa sporoči! :evil:

mrjerry
20.12.2006, 08:35
Osebno rajsi placam privat pregled in nimam tovrstnih problemov. Ever.

Mowgli
20.12.2006, 08:50
Jerry, blagor tebi, da si lahko privoščiš, oz., da ne rabiš pogostih pregledov. Ko padeš v sistem specialistov in obletaš pol kolegov tistega, ki te je najprej sprejel, se prekleto pozna na denarnici. Sicer npr. mene v vsej "zreli" :clown: dobi ni videl noben "državni" zobar, pa se mi vseeno zdijo privat storitve svinjsko drage in moja odločitev celo malo neumna, ker tako dvakrat plačujem zdravstvo. Naj se država odloči, kaj hoče in naredi že enkrat red. Tak ali drugačen.

Z ljubljansko travmatologijo imam pa tudi sam katastrofalne izkušnje. Ob verbalnem konfliktu z enim od dohtarjev sem celo resno nameraval narediti javno peezdarijo, pa sem se potem, ko sem dosegel svoje, (žal) ohladil. (Pravzaprav ni šlo za kako mojo kaprico, ampak za osnovno profesionalnost... )
Čudne diagnoze, spregledane poškodbe, zdravi eden, podpisuje drug zdravnik... ko/če pa ugotovijo, da poškodba ni v njihovi "pristojnosti" (šlo je za lažjo možgansko kap), pa hočejo pacienta enostavno vreči na cesto.

mrjerry
20.12.2006, 13:20
Ja, blagor meni, ker takrat, ko sem zdrav, dajem dolocen del prihodka na stran za taksne primere....

Strinjam se, privat storitve SO svinjsko drage. Ampak ocitno je to cena profesionalnosti in dobre organizacije pri delu. Toliko pac to stane. Ce si tega zelis (jaz recimo, si), potem moras to placati. Ce si tega ne zelis, pa pac potem ne jamraj. Najbolj svinjsko se meni zdi to, da MORAMO vsi placevati v ta skupni kos denarja, ki se potem tako nemarno in brezglavo trosi. Kar se mene tice, bi rajsi videl, da mi izplacajo bruto placo minus davek na dohodek, s preostalim zasluzkom bom pa pocel, kar me je volja. Ne pa, da gredo tudi iz mojega zepa sredstva za podporo taksnim mesarjem. Se opravicujem za izraz, vem, da so razmere v zdravstvu katastorfalne, vendar pa jaz osebno za to nisem niti najmanj kriv.

lila5
20.12.2006, 14:48
Po drugi strani pa je tako, da privat zobozdravstvene storitve, privat pregledi zlomljene roke še nekako gredo finančno skozi......malo drugače pa je s "privat" plačili kakšnih operacij, zahtevnejšega zdravljenja, hospitalizacije.....v takih primerih, pa si zelo malo slovenskih bolnikov lahko privošči takšne storitve......in verjetno za take primere med drugim tudi plačujemo zdravstveno zavarovanje, da ko nekoč resno zbolimo in potrebujemo nekaj operacij, kak mesec hospitalizacije.......si verjetno redkokdo privošči kakšen miljonček za tako enomesečno zdravljenje "privat".......

Moram pa povedati, da pa jaz v naših "javnih" bolnišnicah še nisem imela kakšnih ne vem kako slabih izkušenj.....da mi ne bi prepoznali bolezni, da bi pisali izmišljene izvide, da mi ne bi nudili zdravniške in vse druge pomoči, ki sem jo potrebovala, se ne spomnim......da na urgenci ali v kaki drugi ambulanti nekaj časa čakam, se mi zdi normalno, ker nisem edina, ki potrebujem pomoč.....tiste, ki potrebujejo pomoč, ker je življenskega pomena za njih, sem videla, da so vedno prioritetno sprejeli, čeprav sem bila jaz pred njimi.......

Mowgli
20.12.2006, 14:54
Visoke cene storitev v privat praksi so le posledica norih čakalnih vrst. Privat ordinacija ne pomeni kvalitativnega preskoka nikjer drugje, kot pri čakalnici s fikusom in pri poizkusu spremembe osebnega odnosa do pacienta. Tisti, ki ima pogum in sredstva za zasebno prakso, še ni avtomatično tudi dober zdravnik. In seveda tudi po zdravstvenih domovih niso sami levaki, čeprav so določene klinike na "slabem glasu". Sam recimo utopično želim pravico do izbire zdravnika, ki faksa ni končal s šestico! :approve:

Ko se bo enkrat pojavila resna konkurenca in se bomo sami lahko odločili, komu bomo namenili svoj "zdravstveni prispevek", se bodo pa tudi cene najbrž malo pomirile. Zdaj so še vsi dohtarji pod vplivom ameriških nadaljevank iz Beverly Hillsa ipd... :veryevil:

ponga
20.12.2006, 16:59
Ja, blagor meni, ker takrat, ko sem zdrav, dajem dolocen del prihodka na stran za taksne primere....

Strinjam se, privat storitve SO svinjsko drage. Ampak ocitno je to cena profesionalnosti in dobre organizacije pri delu. Toliko pac to stane. Ce si tega zelis (jaz recimo, si), potem moras to placati. Ce si tega ne zelis, pa pac potem ne jamraj. Najbolj svinjsko se meni zdi to, da MORAMO vsi placevati v ta skupni kos denarja, ki se potem tako nemarno in brezglavo trosi. Kar se mene tice, bi rajsi videl, da mi izplacajo bruto placo minus davek na dohodek, s preostalim zasluzkom bom pa pocel, kar me je volja. Ne pa, da gredo tudi iz mojega zepa sredstva za podporo taksnim mesarjem. Se opravicujem za izraz, vem, da so razmere v zdravstvu katastorfalne, vendar pa jaz osebno za to nisem niti najmanj kriv.

đeri, h kateremu privatniku boš šel, če si recimo zlomiš nogo? :dontknow:

ponga
20.12.2006, 17:06
da na urgenci ali v kaki drugi ambulanti nekaj časa čakam, se mi zdi normalno, ker nisem edina, ki potrebujem pomoč.....tiste, ki potrebujejo pomoč, ker je življenskega pomena za njih, sem videla, da so vedno prioritetno sprejeli, čeprav sem bila jaz pred njimi.......

lila, ne gre za čakanje, jasno mi je, da na urgenci pač čakaš. pripravljena sem bila tudi na čakanje na travmi ob pregledih... Pravzaprav je bilo čakanja vedno manj kot sem pričakovala.

Moti me način obravnave. Dejstvo, da ti v roke potisnejo izvid, na katerem piše, da ima otrok prste tople in lepo razgibane, prsti so pa v mavčnem povoju. Namesto izvidov imajo šablone, kamor potem dopišejo le kak stavek.
In meni se zdi katastrofa, da na izvid napišejo, da je celjenje nemogoče oceniti, ker je RTG slika slaba, hkrati pa te pošljejo v mavčarno odstranit gips.
In nenormalno mi je, če zdravnik vpije na otroka, ki so mu minuto pred tem sneli gips z noge, naj hodi NORMALNO; naj ne šepa (po treh tednih gipsa!), citiram gospoda zdravnika: NE HODI KOT ENA ŠTORKLJA! In to v zelo kričečem, že malo zariplem stanju!
Nenormalno mi je, da mora sestra zapirati vrata ordinacije, da ljudje v čakalnici ne slišijo, kako zdravnik vpije na otroka!

Gre za odnos, ne za čakanje...
In gre za strokovnost!

mrjerry
21.12.2006, 08:38
đeri, h kateremu privatniku boš šel, če si recimo zlomiš nogo? :dontknow:

Dobro vprasanje. Ne vem :D

mrjerry
21.12.2006, 08:41
Visoke cene storitev v privat praksi so le posledica norih čakalnih vrst. Privat ordinacija ne pomeni kvalitativnega preskoka nikjer drugje, kot pri čakalnici s fikusom in pri poizkusu spremembe osebnega odnosa do pacienta. Tisti, ki ima pogum in sredstva za zasebno prakso, še ni avtomatično tudi dober zdravnik. In seveda tudi po zdravstvenih domovih niso sami levaki, čeprav so določene klinike na "slabem glasu". Sam recimo utopično želim pravico do izbire zdravnika, ki faksa ni končal s šestico! :approve:

Ko se bo enkrat pojavila resna konkurenca in se bomo sami lahko odločili, komu bomo namenili svoj "zdravstveni prispevek", se bodo pa tudi cene najbrž malo pomirile. Zdaj so še vsi dohtarji pod vplivom ameriških nadaljevank iz Beverly Hillsa ipd... :veryevil:

Zelo odvisno od privatnika. Se zdalec nisem zelel implicirati, da so vsi dobri. Ker niso. Ampak, since it is your money, lahko sam izbiras. In s tem, ko sam izberes, tudi sam sprejmes odgovornost za svojo izbiro. Pri drzavnih zdravnikih pa odgovornosti ni. Pac POSTAVLJEN si pred dejstvo, da te bo zdravil ta in ta zdravnik, pa ceprav te ni nihce vprasal, ali ti je to kul, niti ni nihce vprasal zdravnika, ali je njemu kul, da zdravi teve. Ti MORAS k njemu in on MORA k tebi. Cisto normalno se mi zdi, da se zaradi tega ne more vzpostaviti oseben profesionalen odnos zdravnika do custveno prizadetega cloveka (kar vsak bolan ali poskodovan clovek definitivno je).

In ce so edini problem zares cakalne vrste, potem je v resnici drzava kriva za visoke cene privat zdravnikov, saj je drzava tista, ki s svojo organizacijo zdravstva taksne vrste sploh povzroca.

Mowgli
21.12.2006, 10:17
Zelo odvisno od privatnika. Se zdalec nisem zelel implicirati, da so vsi dobri. Ker niso. Ampak, since it is your money, lahko sam izbiras. In s tem, ko sam izberes, tudi sam sprejmes odgovornost za svojo izbiro. Pri drzavnih zdravnikih pa odgovornosti ni. Pac POSTAVLJEN si pred dejstvo, da te bo zdravil ta in ta zdravnik, pa ceprav te ni nihce vprasal, ali ti je to kul, niti ni nihce vprasal zdravnika, ali je njemu kul, da zdravi teve. Ti MORAS k njemu in on MORA k tebi. Cisto normalno se mi zdi, da se zaradi tega ne more vzpostaviti oseben profesionalen odnos zdravnika do custveno prizadetega cloveka (kar vsak bolan ali poskodovan clovek definitivno je).

In ce so edini problem zares cakalne vrste, potem je v resnici drzava kriva za visoke cene privat zdravnikov, saj je drzava tista, ki s svojo organizacijo zdravstva taksne vrste sploh povzroca.

"Država" ima konkretne ljudi na konkretnih položajih, ki v konkretnih obdobjih opravljajo konkretno delo in sprejemajo konkretne zakone. Le odgovornost pri nas še ni prav nič konkretna, ampak se razprši hitreje, kot jutranja megla. Dokler se špilamo nekako socialistično zdravstvo v kapitalističnem gospodarstvu, pa: "Nope, it's not my money, they just show it to me and quick take it away." :approve:

mrjerry
21.12.2006, 10:32
Vidis, my thoughts exactly. Ce pogledas z drugega zornega kota - tako zelo veliko nam v absolutnem denarju vseeno ne vzamejo. Zato je morda smotrn razmislek, ali se potruditi in dodatno zasluziti to razliko, s cimer imas pac krit hrbet takrat, ko kritje resnicno rabis, ce pa ne ves kam bi sel, so te pa tudi na urgenci KC dovolj veseli in ti njih, da se da preziveti. Napram razmisleku o spremembi drzavljanstva je morda to vseeno rahlo ugodnejsa resitev, zal pa ne pretirano konstruktivna.

Mowgli
21.12.2006, 11:00
Zakaj spreminjati državljanstvo, če lahko državnike? Ja, vem... naivna...

Sicer pa v UKC obstaja služba pritožb, ki se je pred časom izkazala v primeru prijateljice in naredila malo redu. Pojavili so se izgubljeni izvidi, pošlihtale diagnoze, našel pravi sogovornik... Morda ni odveč, če se začnemo zavedati svojih pravic, ko gre za tako šlamparijo, kot je razlog te teme. Naj vsak svoje delo strokovno opravi, pa ne bo tečnih strank...

mrjerry
21.12.2006, 11:24
Tudi to drzi. Ce ti uspe upraviciti in povrniti dodatne stroske zdravljenja, nastale zaradi slamparije in nezainteresiranosti, se toliko bolje.

Zdi se mi tudi prav, da se imena zdravnikov, ki povzrocajo taksne tezave, tudi objavijo (ce ne drugje, pa na forumih, kjer ljudje pisejo svoje izkusnje).

Mowgli
21.12.2006, 13:32
V podobnih primerih so najboljši recept mediji, kadar se ne ukvarjajo sami s seboj. Sicer pa dvomim, da bi šla taka "črna lista" skozi, ker se v tovrstnih primerih spretno izrabljajo zakonska določila v zvezi z varovanjem osebnih podatkov... Ponavadi se "žrtev", zaradi
kredibilnosti obtožb, izpostavi z vsemi podatki, vlkjučno s številko čevljev, krivec za zmešnjavo je pa tudi do konca nekončanega in predvsem vprašljivega sodnega procesa N.N., zaposlen tamintam.