Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zakaj se ne morem povezat na modem?


Stajerc
05.11.2006, 15:33
Mam Ganymede822+ in če v brskljalnik vpišem 192.168.1.1 mi napiše
Časovna omejitev za vzpostavitev povezave s stranjo 192.168.1.1 je potekla.

Izklopil sem oba požarna,pa ne pomaga..Rešitev? :dontknow:

f@st3344
05.11.2006, 15:41
zaženi run, cmd, vpiši ipconfig /all pa pripiši podatke.

je GW na192.168. 1.1. ali 2.1 ?

ti internet dela ?

Stajerc
05.11.2006, 15:47
Kje se pogleda al je 1.1 al 2.1? (Prej sem nekaj zamešal..):angel:

Stajerc
05.11.2006, 15:48
Net dela.

f@st3344
05.11.2006, 15:49
potem probaj vpisat v brskalnik 192.168.0.1

f@st3344
05.11.2006, 15:51
ja vidim da si že odgovoru.... da ti ne dela

Stajerc
05.11.2006, 15:54
Če v eno povem.. Internet dela.
Kje se pogleda,če je 2.1 al 1.1?
Obe itq ne delata.. :)

Stajerc
05.11.2006, 15:57
sem probal pingat,pa noben ne dela...

f@st3344
05.11.2006, 15:57
klikni start, potem klikni run, v vrstici vpiši cmd, odprlo se ti bo dos okno in notri vpiši: ipconfig /all pred poševnico je presledek, pa napiši kaj ti je izpisalo

Stajerc
05.11.2006, 16:02
- IP konfiguracija za Windows
- Ethernet kartica Local Area Connection
- PPP kartica ADSL

+ podatki pri vsem

f@st3344
05.11.2006, 16:04
kaj ti napiše za ethernet kartico

npr:Physical Address. . . . . . . . . : 00-09-6B-64-6B-5B
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 193.189.160.13
193.189.160.23
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 05. november 2006 16:34:25
Lease Expires . . . . . . . . . . : 08. november 2006 16:34:25

Stajerc
05.11.2006, 16:07
Fizični naslov. . . . . . . . . . . : 00-17-41-CF-2C-S0
DHCP omogočen . . . . . . . . . . . : Ne
IP naslov . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Maska podomrežja. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Privzeti prehod . . . . . . . . . . :

f@st3344
05.11.2006, 16:09
ne bo taprava,

ta je za PPOE

poizkusi LAN

Stajerc
05.11.2006, 16:11
Kje smo ostali? :D

f@st3344
05.11.2006, 16:17
Mogoče imaš vpisan IP na mrežni kartici ali pa ti dhcp ne dela

poskusi vklopit DHCP na LAN kartici

gor bi moral priti na 192.168.2.1

ali pa si vpiši podatke

IP: 192.168.2.2
maska:255.255.255.0
Prehod: 192.168.2.1


ali

IP: 192.168.1.2
maska:255.255.255.0
Prehod: 192.168.1.1

ali
IP: 192.168.0.2
maska:255.255.255.0
Prehod: 192.168.0.1

ko zamenjaš podatke poskusi v brskalniku vpisati trenutni prehod

Voti
05.11.2006, 16:21
pojdi v nastvitve od mrezne kartice in vpisi podatke kot so na sliki
http://img63.imageshack.us/img63/1248/nastavitvedd2.jpg

Stajerc
05.11.2006, 16:23
IP mam vpisan,sem probal,kak si rekel.Ne dela..
Ok..Probam še zadnji post..

Stajerc
05.11.2006, 16:27
Končno dela!

Stajerc
05.11.2006, 16:27
Zadnji post mi je pomagal! Tnx za pomoč :)

f@st3344
05.11.2006, 16:29
mogoče imaš pa kako tretjo IP klaso ?

Če ne bo delalo poizkusi vseeno vklopiti DHCP

pa spet ipconfig tako boš najlažje videl ip od routerja/modema

Če pa boš vpisoval ročno, pa ne pozabi vpisati DNS strežnikov, tako kot je v postu od votija

f@st3344
05.11.2006, 16:29
In kakšen je IP od modema ?

Stajerc
05.11.2006, 16:32
Problem je zaj,da mi ne zazna up imena pa gesla... ://

f@st3344
05.11.2006, 16:34
adsl povezava ali modem ?

Stajerc
05.11.2006, 16:35
To bi moral za kako geslo zaprosit,al lahk od neta vpišem?

Stajerc
05.11.2006, 16:35
modem...

f@st3344
05.11.2006, 16:37
ne vem kako je za ganymede ampak verjetno enako user/user

moralo bi biti v navodilih od modema....

Stajerc
05.11.2006, 16:39
Če bi mi vsaj kaka navodila priložil.. Pa sem kar škatlo brez vsega dobil..

Stajerc
05.11.2006, 16:42
al se mogoče more serijska vpisat..hm..kapa vem,zakaj mi ne zazna up imena pa gesla..

f@st3344
05.11.2006, 16:43
si probal z

upor.ime:user
geslo:user

Stajerc
05.11.2006, 16:47
3x pa nič..

Stajerc
05.11.2006, 17:10
Kaj ste me to nategnil??? Zaj mi nit net več ne dela..****a.. :mad:

Stajerc
05.11.2006, 17:21
Dobr...sem nastavil na prvotne nastavitve,pa dela net zaj...Če kdo ugotovi,kaj treba vpisat za up ime pa geslo mi naj pove..Al pa če je kdo vsemogočni,pa ve mojo geslo ki mi bo prijelo..

f@st3344
05.11.2006, 17:21
poskusi resetirat modem, več idej pa žal nimam....

mchregec
05.11.2006, 17:31
Uporabniško ime in geslo, da prideš do nastavitev modema sta user/user.

Stajerc
05.11.2006, 18:18
Probal,ne gre.

mchregec
05.11.2006, 19:11
Kliči na 080 1000 / 3 naj ti modem nadgradijo.

Tom000
23.02.2013, 08:47
vem da je že dolgo od tega nazaj, ampak me zanima če ti je uspelo povezat v router ganymede..ker imam sam enak problem

SandAgony
23.02.2013, 23:28
vem da je že dolgo od tega nazaj, ampak me zanima če ti je uspelo povezat v router ganymede..ker imam sam enak problem

He he prvi post po 7 letih na tej temi. :2thumbs:

Kakšno težavo pa imaš točno?
Ne prideš na modem ali si pršu na modem pa ti ga samo nastavit ne gre?

Lp

SandAgony

cveto
25.02.2013, 19:06
Hehehe...

Imam občutek da bo spet ene pet let trajalo da se bo tisti ki sprašuje zopet javil...

lp

Pingo199
01.03.2013, 13:42
hehe... mam tud jz podobne težave z innbox v50-u modemom. Itak me ***e skoz... Ni mi pa še ratal odkrit problema, kdaj dela kdaj pa nikakokr. Kada mi noče, se lahko edino z mobitelom povežem nanj da ga zbudim... pol dela. Zakaj pa z telefonom dela, iz compa pa ne pa nebi vedu. :)

cveto
01.03.2013, 16:42
hehe... mam tud jz podobne težave z innbox v50-u modemom. Itak me ***e skoz... Ni mi pa še ratal odkrit problema, kdaj dela kdaj pa nikakokr. Kada mi noče, se lahko edino z mobitelom povežem nanj da ga zbudim... pol dela. Zakaj pa z telefonom dela, iz compa pa ne pa nebi vedu. :)

Če se ne moreš povezati na modem preko 192.168.1.1 imaš verjetno kakšne spore z IP naslovi.
Imaš mogoče še dodaten ruter,pa nimaš pravilno nastavljenih Ip-jev??

lp Cveto

080 Tehnična pomoč
02.03.2013, 13:09
hehe... mam tud jz podobne težave z innbox v50-u modemom. Itak me ***e skoz... Ni mi pa še ratal odkrit problema, kdaj dela kdaj pa nikakokr. Kada mi noče, se lahko edino z mobitelom povežem nanj da ga zbudim... pol dela. Zakaj pa z telefonom dela, iz compa pa ne pa nebi vedu. :)
Prosim, posredujte naročniške podatke na ZS, da preverimo to zadevo.

lp Mitja