Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : moja omrežna mesta


kobal
07.11.2006, 04:22
Ko grem v windowsih na '' moja omrežna mesta'' in nato ''oglejte si računalnike delovne skupine'' mi javi sporočilo: Workgroup ni na voljo, morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Obrnite se na skrbnika tega strežnika, če želite izvedeti, ali imate dovoljenje za dostop. Omrežne poti ni bilo mogoče najti''


Kje je problem, da mi ne prikaže domače mreže in datotek mcv skupni uporabi?

mambli
07.11.2006, 08:31
Če veš ime drugega računalnika v omrežju :
start->run : //ime_racunalnika

Kar boš rabil je uporabniško ime in geslo, ki je nastavljeno na oddaljenem računalniku.

Paganini
07.11.2006, 09:13
Ko grem v windowsih na '' moja omrežna mesta'' in nato ''oglejte si računalnike delovne skupine'' mi javi sporočilo: Workgroup ni na voljo, morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Obrnite se na skrbnika tega strežnika, če želite izvedeti, ali imate dovoljenje za dostop. Omrežne poti ni bilo mogoče najti''


Kje je problem, da mi ne prikaže domače mreže in datotek mcv skupni uporabi?ugibam: ali je tvoj pc edini v workgroup ?

kobal
07.11.2006, 14:26
poleg svojega sta v mreži še dva

tosho
07.11.2006, 15:42
Vsi trije, ali pa tisti, ki ga hočeš imet v omrežju, naj imajo isto delovno skupino. Omogočit moraš klienta za microsoft networks v nastavitvah mrežne kartice (pri željenih računalnikih), potem pa rabiš še ime in geslo od računalnika, do katerega rabiš dostop. Če računalnik, do katerega bi rad prišel nima omogočenega gesla, ne boš prišel noter...Navsezadnje pa mora imet ciljni računalnik še neko mapo (nastaviš po želji) v skupni rabi, da to lahko storiš, pa moraš omogočit še file and printer sharing, prav tako v nastavitvah mrežne kartice (to lahko storiš spotoma, ko omogočiš že prej omenjenega klienta za networks). Pa še to...Za bolj podrobno nastavljanje dostopa do map v skupni rabi pa moraš odstraniti kljukico pred "Uporabi preprosto skupno rabo datotek" . To storiš v: Moj računalnik->Orodja->Možnosti mape->Pogled.

_tinchek_
07.04.2008, 15:16
hei! imam en problem...pač imam dva računalnika povezana z medomrežnim kablom pa hočem narediti delovne skupine pa pač ko greš v čarovnik za namestitev omrežja pri enem pomoje moreš kliknit da je ta pač direkt povezan z netom drugi pa prek stanovanjskega prehoda... sam kaj pri tistem ko je direkt povezan potem ko daš da je povezava adsl ti napiše da na ta rač. pač nemorejo biti povezani drugi računalniki prek njega ok zdaj sem pa pač šla sam tako da sem narihtala za oba računalnika isto ime delovne skupine pa drugačno ime pač za računalnik... toda problem je v tem da se mi tam ko klikneš sedaj...oglej si računalnikove delovne skupine se ti prikaže sam ikonica od tvojega računalnika ne pa od obeh zakaj to?? pa nujno rabim da bi pač povezala da bi imela tiskalnik v skupni rabi zai pa ta problem ... pa velikokrat sem že menjala ime skupine pa vse to pa nekaj ni vredi prosin help me pa nwm mogoče še treba kaj drugega narihtat pa jez neven to za ta klient al kaj je že to če kdo ve kaj naj naredim naj helpa!:):rolling: