Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Napeljava telefona?


snickers
07.11.2006, 23:39
zdravo!
Imam problem in upam da mi bo nekdo znal pomagati.
V stanovanju imam en telefonski priključek v steni (ob vhodu v stanovanje) in tam imam telefon. Želel bi pa imeti še enega v svoji sobi, toda v moji sobi ni priključka (v steni), kamor bi lahko vtaknil kabel!..Ne želim pa iz hodnika napeljati kabla, v mojo sobo pod vrati, saj kabel moti ostale.

Ali je možno zvrtati luknjo v steno in dodati priključek v steno???Prosim za pomoč!:dontknow:

freya
08.11.2006, 06:45
če imate napeljano inštalacijo po ceveh po celem stanovanju, je možno. Sicer pa lahko napelješ pod stropom in na vrati, je mnogo manj moteče.
Upam, da se razumeva....če napelješ kabel od telefona po podometnih ceveh do tvoje sobe, potem uvrtaš vtičnico....prevrtavat stene ti jaz kot mama ne bi dovolila.
;)

tofssy
08.11.2006, 09:34
drugač pa kupiš brezvrvični telefon:2thumbs:

dzuko
08.11.2006, 09:52
zdravo!
Imam problem in upam da mi bo nekdo znal pomagati.
V stanovanju imam en telefonski priključek v steni (ob vhodu v stanovanje) in tam imam telefon. Želel bi pa imeti še enega v svoji sobi, toda v moji sobi ni priključka (v steni), kamor bi lahko vtaknil kabel!..Ne želim pa iz hodnika napeljati kabla, v mojo sobo pod vrati, saj kabel moti ostale.

Ali je možno zvrtati luknjo v steno in dodati priključek v steno???Prosim za pomoč!:dontknow:

(Če si mislil luknjo skozi steno, ker vrtanje luknje v steno nima nobenega smisla, razen da potem pač dobiš luknjo) potem seveda, da je možno zvrtati luknjo v steno, pazi edino na morebitno električno instalacijo (ampak verjetno boš če že boš itaq vlekel kabel pod stropom, tam pa ni nobenih kablov).

eisenhower
08.11.2006, 10:09
razen za kako luč mogoče:D

madmitch
08.11.2006, 11:56
Upam, da je soba na drugi strani stene, kjer je tel. priključek, sicer tudi jaz ne vidim smisla luknjanja. Če pa je temu tako in stena ni predebela, vzemi (kupi) daljši sveder za beton, odpri tel. vtičnico, oglej si, kje gredo kabli, jih umakni in zvrtaj luknjo. Na drugi strani namontiraj nadometno tel. vtičnco čez luknjo, stvar opravljena. Če pa želiš kabel peljati še dlje po sobi, takrat, ko boš kupoval sveder, kupi še samolepilne nadometne kanale za kable in jih čim bolj estetsko napelji do kamo pač želiš. Če pa si res estet, se potrudi, nekje si sposodi (ali kupi) nastavek za vrtalje kanalov (zadeva ima nekakšno strugalo pod kotom cca 30 stopinj) in naredi kanal po sobi, vanj daj kabel in ga kasneje zapolni s polnilno maso ter ponovno prebarvaj.

Jao, tole pa so navodila, da te kap.

Vsemogočni
08.11.2006, 23:41
zdravo!
Imam problem in upam da mi bo nekdo znal pomagati.
V stanovanju imam en telefonski priključek v steni (ob vhodu v stanovanje) in tam imam telefon. Želel bi pa imeti še enega v svoji sobi, toda v moji sobi ni priključka (v steni), kamor bi lahko vtaknil kabel!..Ne želim pa iz hodnika napeljati kabla, v mojo sobo pod vrati, saj kabel moti ostale.

Ali je možno zvrtati luknjo v steno in dodati priključek v steno???Prosim za pomoč!:dontknow:

Luknjo v steno je možno izvrtati vedno (če je stena iz betona, opeke, lesena, gips plošče itd...). Vprašanje je samo, kolk veliko kdo želi imeti :2thumbs: Tak velik sveder moraš pač za vrtanje imeti. Če pa želiš še večjo luknjo, pa majzel in kladu, samo to pa ni več vrtanje :2thumbs:

Teo
08.11.2006, 23:44
d00d, a tanavadni telefoni se še rabijo sploh?

snickers
09.11.2006, 09:14
hvala za nasvete, navodila...:)
Ja problem je ker soba na ravno v bližini tistega telefonskega priključka...a v steni pa ni že napeljan pač omenjeni kabel, oz. je le na tistem delu, kjer je že (v hodniku)?....Shit...to bo bolj težko kot sem pričakoval...:(

ps: telefon ke prenosen, ampak mora "baza" biti še vedno povezana s kablom.:O

Jakec
11.11.2006, 15:06
ja sej, "bazo priklopiš tam kjer je sedaj telefon, ti pa potem z slušalko šetaš okoli...

sam res, kdo sploh še uporablja navadni telefon?

phil350
14.11.2006, 19:05
brezvrvični telefon! za 10.000 sit

snickers
15.11.2006, 14:33
joj pa tudi za brezvrvičnega moraš imeti "bazo" nekje priklopljeno (v moji sobi)+ da potrebujem še en kabel v sobo za internet!....hvala