Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Trio, Siemens Gigaset A140 in PIK


bell
09.11.2006, 10:27
Torej, priklopil sem Trio paket, uporabil sem Sagemov modem in Siemensov brezvrvični telefon Gigaset A140, kateri naj bi omogočal PIK (prikaz identifikacije klica).

V telefonskem imeniku imam shranjenih nekaj številk, toda številke, ali naziva klicočega mi telefon ne prikaže.

Prikaže mi le ponavljajoči simbol (( )), v navodilih, ki so zraven telefona, pa piše, da to pomeni - citiram: niste sklenili pogodbe za prikaz klicne številke.

Kaj zdaj to pomeni? Da moram pri SiOLu naročiti storitev PIK, ki je po vsej verjetnosti mesečno plačljiva?

V SiOLovem opisu Paketa Trio namreč piše, da le-ta podpira PIK, ni pa pojasnjeno, ali je storitev PIK že 'vključena' v Trio Paket, ali pa jo je treba naknadno naročiti in seveda mesečno plačevati.

Skratka, kako je zdaj s tem?

andraz.sajn
09.11.2006, 11:48
pokliči na siol podporo !!!

MrBoombastic
09.11.2006, 15:20
Torej, priklopil sem Trio paket, uporabil sem Sagemov modem in Siemensov brezvrvični telefon Gigaset A140, kateri naj bi omogočal PIK (prikaz identifikacije klica).

V telefonskem imeniku imam shranjenih nekaj številk, toda številke, ali naziva klicočega mi telefon ne prikaže.

Prikaže mi le ponavljajoči simbol (( )), v navodilih, ki so zraven telefona, pa piše, da to pomeni - citiram: niste sklenili pogodbe za prikaz klicne številke.

Kaj zdaj to pomeni? Da moram pri SiOLu naročiti storitev PIK, ki je po vsej verjetnosti mesečno plačljiva?

V SiOLovem opisu Paketa Trio namreč piše, da le-ta podpira PIK, ni pa pojasnjeno, ali je storitev PIK že 'vključena' v Trio Paket, ali pa jo je treba naknadno naročiti in seveda mesečno plačevati.

Skratka, kako je zdaj s tem?
Poglej na servisne strani, ali imaš morebiti izključeno. Storitev je brezplačna.

bell
10.11.2006, 08:34
Tole pišem v upanju, da ne bo treba še komu skozi isto kalvarijo, kakršno preživljava midva z ženo.

Marsikdo bo najverjetneje pomislil, češ 'še en cepec, ki pljuva podolgem in počez čez SiOL in njihove storitve zaradi lastnega neznanja, nepoznavanja tehnike in verjetno rahlih živcev'.

Pa temu ni tako, saj... - beri v nadaljevanju.

Stvar je zakomplicirana in je ne bom pojasnjeval cele, zato le na kratko: začelo se je z najino željo, da ločene storitve (ki sva jih že uporabljala) za telefon, internet in TV združiva v en - Trio Paket.

O modemu in težavah z njim tule ne bom pojasnjeval, ker bi se rad držal teme - torej telefona. Morda kaj več napišem o težavah z modemom enkrat kasneje, ko bom imel čas in voljo za natančno pojasnjevanje zaporednih dogodkov, ki so vodili do zelo stresnega enotedenskega reševanja problemov, ki ta trenutek še niso rešeni.

Torej, Siemens, Trio in PIK...

@MrBoombastic, na Servisnih straneh so na voljo sledeče opcije Dodatnih storitev:
- Omejitev identifikacije klicočega
- Ne moti
- Preusmeritev ob zasedeni liniji
- Brezpogojna preusmeritev
- Preusmeritev ob neodgovorjenem klicu
- Zapora klicev

PIK-a ni med temi storitvami, je že vključen v Trio Paket in bi moral delovati.

Zakaj torej ne deluje?

Iz preprostega razloga: Siemensovi telefoni sicer podpirajo PIK, vendar le-ta deluje le na navadni telefonski liniji, na IP telefoniji pa ne. Zakaj prihaja do tega fenomena, Telekomovci ne vedo, saj PIK na IP telefoniji s Panasonicovimi telefonskimi aparati deluje, s Siemensovimi pa ne.

Poklicala sva na Siemens Slovenija in tam so nama zadevo zelo prijazno pojasnili takole:
"Nas boli k...c, če vam PIK na Trio Paketu ne deluje, niti nimamo namena te pomanjkljivosti zapisati v kakršenkoli prospekt, ker bi nam to bilo v škodo, saj bi zaradi tega prodali manj telefonskih aparatov. Pokličite na SiOL in zatežite, da naj naredijo test kompatibilnosti telefonov s Trio Paketom, kajti nadgradnja Siemensovih telefonskih aparatov ni možna."

Tega zadnjega niti ne bova delala, saj je stvar SiOLu najbrž jasna in znana.

Ker sva telefon kupila v Telekomovi trgovini tisti dan, ko sva izpolnila in poslala pogodbo za Trio Paket na SiOL, nama ga ne morejo zamenjati, ker je minil že mesec dni. Fakture in davčne obveznosti so namreč že zaprte in telefona ne morejo vzeti nazaj.

No, ko že ravno pišem, bom izkoristil priložnost:

Imava naprodaj čisto novi, skoraj popolnoma nerabljeni brezvrvični telefonski aparat Siemens Gigaset A140, ker bova kupila Panasonica, saj nama PIK storitev še iz časov uporabe ISDN-a kar veliko pomeni.

Za zaključek pa želim Telekomu, da bi prodali čimmanj Siemensovih telefonskih aparatov ljudem, ki se odločajo za prehod na IP telefonijo.

alex1
10.11.2006, 08:52
Čudno, da ne prikazuje št. klicočega. Sam uporabljam na DUO paketu telefona SIEMENS GIGASET SL 440 in še slušalko Gigaset SL 1, ki je sicer ISDN, vendar je povezana z analogno centralo zgoraj omenjenega telefona. Oba delujeta brezhibno in pokažeta tel. št. klicočega. Naj bi pa vsak telefon, ki podpira DECT/GAP standard pokazal številko. L.P.

alex1
10.11.2006, 08:58
http://www.telekom.si/teletrgovina/klasicna_telefonija/brezvrvicni_aparati/360/siemens_gigaset_sl440.html?manufacturer=-1&string=Siemens+Gigaset+SL440&search=do

Če tale telefon prikazuje št. klicočega, bi moral po moje tudi Gigaset 140. Mogoče je treba samo pogledat nastavitve telegona in aktivirat DECT.

bell
10.11.2006, 09:47
Prav za Gigaset A140 so nama v Teletrgovini povedali, da ne deluje PIK na IP telefoniji, medtem ko nekateri Siemensovi modeli s tem menda nimajo težav. Kateri modeli nimajo težav, pa nimam pojma.

Lahko kar začnemo delati seznam aparatov, ki jim deluje PIK na IP telefoniji:
- Siemens Gigaset SL440

Bom pa vseeno še enkrat prebral navodila in bom potem, ko pridem domov, pogledal kako je z DECT.

@alex1, hvala!

schnapsi
10.11.2006, 13:49
Obstajajo razlicni nacini PIK, ki se razlikujejo med drzavami. Sam uporabljam, oziroma bom uporabljal, se nisem priklopil Grandstream ATA HT488, kjer je mogoce izbrati med naslednjimi sistemi:

Bellcore (North America)
CID-Canada
DTMF-Brazil
DTMF-Denmark
ETSI-DTMF (Finland, Sweden)
ETSI-FSK (France, Germany, Norway, Taiwan, UK-CCA)

Mogoce je nacin za PIK mogoce izbrati tudi pri adapterju, ki je vgrajen v Sagem F@st.

Druga tezava pa seveda je, kako izbrati pravega. Tu pa tudi jaz odpovem. Sam imam Gigaset 3070 isdn, in nekoc sem nekje prebral, da naj bi na anlognih portih podpiral DTMF nacin. Skratka, Grandstream bom priklopil v zacetku naslednjega tedna, potem pa lahko povem, katera, ce sploh, od nastavitev je prava.

Simon

jegrcek
10.11.2006, 13:58
Še dobro da ste odprli tole temo. Sam sem tudi nameraval kupiti tale A140 vendar sedaj vidim da tega ne bom storil in bom vzel rajši SL440. Hvala za koristne informacije.
LP

schnapsi
10.11.2006, 14:13
Kar sem hotel napisati reci je, da je cisto mogoce, da ima A140 popolnoma delujec PIK, samo nastavitev na ATA vmesniku morda niso pravilne.

Pri Siemensu bi pa lahko povedali, kateri tip PIKa njihovi aparati podpirajo in zadeva bi bila urejena.

Mowgli
10.11.2006, 14:24
Ker sva telefon kupila v Telekomovi trgovini tisti dan, ko sva izpolnila in poslala pogodbo za Trio Paket na SiOL, nama ga ne morejo zamenjati, ker je minil že mesec dni. Fakture in davčne obveznosti so namreč že zaprte in telefona ne morejo vzeti nazaj.

Če nič od gornjih nasvetov ne bo obrodilo sadov in če so bile obljube drugačne, kot je realnost, reklamiraj Siolu aparat z nedelujočo PIK funkcijo kot robo s "skrito napako" in zahtevaj odpravo napake, zamenjavo telefona ali vrnitev kupnine; v tem primeru ni še nič zamujenega, ker zakonski rok še ni potekel... ;)

Dodatne informacije na: http://www.zps-zveza.si/

SloCop
10.11.2006, 17:44
Jst mam tut SL440 in Sx100 pa povsod dela PIK, drugo VoIP cifro pa uporabljam z SL440 bazno enoto gor sta pa priključena dva Eurit Telefona... isto vse dela brez težav

tepeh
19.01.2009, 07:37
Jaz imam paket trio, modem sagem, siemens gigaset a140 pa mi PIK deluje čisto normalno. Nanjega imam priključeno tudi slušalko S1 (od ISDN) in tudi tam deluje normalno.