Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : KAko preiti iz fiksnega IPja na dinamicni?


Sawyer
09.11.2006, 11:10
ISto vprasanje kot v topicu.

storz
09.11.2006, 12:06
ISto vprasanje kot v topicu.

z dopisom na siol d.o.o., cigaletova 15 1000 ljubljana

Sawyer
09.11.2006, 14:09
In kaj naj napisem? Dajte mi nazaj dinamiko? :rolling: In kake podatke rabite al je kaka forma ? Vcasih je bla kolko se spomnim zaj pa ne najdem vec.

Aja se predno. Zdaj ni vec tiste 24 urnih prekinitev ne? To je bil edini vzrok zakaj sem staticnega takrat vzel.

AlienRex
09.11.2006, 14:24
Prekinitve so se....

Sawyer
09.11.2006, 14:55
So se? wtf. A ni blo govora da drzis tak dolgo IP dokler nena rocno prekines povezavo?

MrBoombastic
09.11.2006, 15:15
Samo prva sprememba IPja je brezplačna. Drugo ti bodo zaračunali.

Veron
10.11.2006, 10:25
So se? wtf. A ni blo govora da drzis tak dolgo IP dokler nena rocno prekines povezavo?
To je na VDSL tehnologijo.
Na ADSL pa ti na vsakih 24h zamenja ip naslov.
Drugače pa prehod nazaj na dinamični ip stane 2500sit. Vse kar moraš je poslati dopis v katerem navedeš svoj uporabniško ime in da želiš nazaj na dinamični ip.

Sawyer
10.11.2006, 13:19
eh ce prekinja te ne.

Death Paladin
08.01.2007, 10:03
A je mozno dobit en staticni IP (ki bi ga mel na routerju), drugega bi pa mel dinamicnega za mojega brata, ki se povezuje preko windowsev prek PPPoE. Ker meni tudi ni vsec, da mi na 24ur resetne povezavo, ce imam kaj zagnano. Sicer ne vem, lahko bi to le na Siolu uredili, ce bi glede na MAC ob vsakem povezovanju na internet routerju avtomatsko priredilo staticen IP, na vse ostalo bi sel pa dinamicen. Sicer ne vem, katere podatke poslje mrezna kartica/router(Sagem) k ponudniku, ko se vzpostavlja povezava, pomoje MAC adresa bi morala bit.

Malce sale, ampak recimo, kako bi to zgledalo:

if ((MAC_adresa==xx.xx.xx.xx.xx.xx)&&(username=="xxxxxxx"))
{
dodeli_staticni_ip();
} else

{
//standardni postopek
dodeli_dinamicni_ip();
}

LP

Veron
08.01.2007, 16:45
Ni možno 1 statični in dinamični profil na enkrat.

Death Paladin
08.01.2007, 17:56
Teoreticno je mozno, samo bi morali streznike prilagodit. Tudi prakticno ne vidim ovire, kar sem ze v prejsnjem postu skiciral.

Veron
08.01.2007, 19:55
Vrjamm, ampak žal taka storitev trenutno ni na voljo.

Samo 2 možnosti: 1 statični ip ali dinamični ip (do 4 povezave)

Sawyer
12.11.2008, 03:31
No zaj se pa tretjic isto vprasanje ampak tokrat za "Optiko."

Ali je res, da se lahko dva racunalnika povezeta vsak na svoj dinamicni IP in obadva imata loceni 20/20Mbit prenos kot rezultat, da se download/ping med sabo ne motijo ali se speed shera in je to laž?

Nekdo je zgoraj omenil, da je 24 urna prekinitev samo na ADSL in da je na VDSL ni dokler sam ne prekines linije. Kaj pa na optiki?

Se da kak lazje narociti dinamicni IP brez, da bi uporablil posto iz kamene dobe? Preko emajla?

organicMe
12.11.2008, 08:34
res, res. do tvojega prospera pride 100Mbitov... omejitev na 20Mbitov je zgolj administrativne narave; ce vzpostavis 2 seji, to obides. Vcasih se jih je dalo se vec, a na zalost temu ni vec tako:)

AndrejD
12.11.2008, 09:14
To je na VDSL tehnologijo.
Na ADSL pa ti na vsakih 24h zamenja ip naslov.
Drugače pa prehod nazaj na dinamični ip stane 2500sit. Vse kar moraš je poslati dopis v katerem navedeš svoj uporabniško ime in da želiš nazaj na dinamični ip.



Sanjaj, tudi na VDSL-u se na vsakih 24h zamenja ip.

Sawyer
12.11.2008, 11:44
In to je kaksno nezapisano pravilo ali napaka v sistemu? Probal sem tudi vzpostaviti pppoe iz compa ki se povezuje na wireless vmesniku. Nekako mi ne rata, zdaj pa nevem ali ni mozno preko wireless ali kaj.

Pa ko mas dva dinamcina. Kaj se lahko en poveze skoz modem, drugi pa PPPoe vzpostavo na racunalniku ali se morata v tem primeru oba na raucnalniku vzpostavit?

organicMe
12.11.2008, 12:59
nene, komot ena seja tece prek routerja (imam sam tako in deluje odlicno; meni vlece na polno, prav tako ostalim, ki do neta dostopajo prek routerja)

Sawyer
12.11.2008, 13:35
Ne sprasujem za ruter ampak ce lahko eno sejo vzpostavis skoz prosperota 632 samega in eno kot pppoe iz windowsov ali morata obedve biti v windowsu spostavleni? Rutera sploh nimam vmes v kolikor prosperota samega negledas kot ruter pac.
Pa lahko je en comp vkloplen na port 1, drugi na port 2 ali morata obadva bit na isti port z switchem vmes?

Ce reces da teceta obedve polno? Pomeni to da ti vlece vbistvu 2x20Mbit torej 40Mbit ce skup sestejes in se med sabo ne motita z pingi?


sicer se mam vedno problem vzpostaviti win pppoe na laptopu ki je povezan brezicno.

Pa kak je z disconnectom po 24 urah. Na optiki je to tudi aktualno ali drzi dokler ne prekines?

Dunja
12.11.2008, 14:59
lahko imaš modme kot router + ročno povezavo in vsak računalnik priklopljen na svoj port.
Skupaj če sešteješ bi šlo 40Mbit.

na 24ur se prekine povezava strankam, ki imajo dinamični ip ne glede na to ali je adsl vdsl ali ftth.

organicMe
12.11.2008, 15:14
Ma sej ce mas router je zadeva enaka kot ce mas pac prospera nastavljenega tako, da sam vzpostavlja povezavo. Gre za to, da je ena seja omejena s tistimi 20Mbiti. Vzpostavis lahko najvec DVE, ne glede na to, na kaksen nacin to pocnes. Da ti pa prek wirelessa ne uspe skreirat pppoeja je pa druga pesem..:shy:

Sawyer
12.11.2008, 16:00
Aha dobro te. Probat ni greh pravijo. Za wireless in PPPOe ni blema ce lahko sevedno eno sejo z prosperotom drzim. Te pac prospero shera dalje to sejo.
Kolko se se spomnim iz ADSL casov in dinamicnega IPja iz leta 2002/03 se je ob 24 urni prekinitvi, ce se je modem povezal nazaj dovol hitro obdrzal isti IP. Je se to vedno tak?

btw. v cem je sploh poanta prekinitev na dinamicnem IPju? Naceloma nimam problema z prekinitvijo ce je res 24 runa, ker si pac nastavis da se prekine enrkat ponoci. Imam pa probleme ce prekinitev ni fixna torej random nekje.

Sicer se zaenrkat studiram ce je ta dodatni speed sploh vredni prekinitve in dinamike.


Nekaj sem bral tudi o bridge connection. Ko dve liniji zdruzis. Ma kdo kaj izkusenj z tem?

Dunja
12.11.2008, 16:28
Kolko se se spomnim iz ADSL casov in dinamicnega IPja iz leta 2002/03 se je ob 24 urni prekinitvi, ce se je modem povezal nazaj dovol hitro obdrzal isti IP. Je se to vedno tak?


se še zgodi ja, vendar zelo zelo redko.

Sawyer
12.11.2008, 22:03
to ni ravno vzpodbuda zdaj. :P
Na kero fax stevilko se dopis posle? In kak hitro priblizno je urejeno?

Veron
12.11.2008, 22:17
Sanjaj, tudi na VDSL-u se na vsakih 24h zamenja ip.
VDSL T2 sem imel takrat v mislih.

Dunja
12.11.2008, 22:46
to ni ravno vzpodbuda zdaj. :P
Na kero fax stevilko se dopis posle? In kak hitro priblizno je urejeno?


Urejanje naročniških razmerij za SiOL storitve:

TELEKOM SLOVENIJE za ONRIS
Stegne 19
1000 Ljubljana

fax: 01/5006593

kako hitro? par dni po mojih izkušnjah (lahko že naslednji dan lahko da dan kasneje...)