Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Povezava LAN - Amino


Lipa
10.11.2006, 22:51
Iz kleti, kjer se nahaja ADSL modem in usmerjevalnik, poteka v I. nadstropje samo en UTP kabel, po katerem bi rad vodil podatkovni signal IP omrežja in IPTV. Ali bi v tem primeru kot je narisan, nastopile motnje med posameznimi signali.
http://www.ljubecna.net/LAN.JPG

SloCop
11.11.2006, 08:39
Poizkusi, pri meni teh težav recimo ni, imam pa še bolj zakomplicirano :)


Iz ADSL Modema en kabel na router wan port, router je tudi wifi, potem iz routerja gre na en switch, tja pripeljem še en kabel za iptv iz modema, na switch je priklopljen še kiss dvd player, nato pa gre vseskupaj po enem kablu naprej do druge lokacije, kjer je spet switch, en kabel gre spet naprej do naslednjega switcha drugi pa ravno tako. povsod dela tv in internet, dostop imam tako do sagema kot routerja, skratka deluje b.p.

Načeloma imaš celo en switch preveč.... modem in router povezes z eneim UTP kablom na modemu ETH1 na routerju WAN, ETH2 za iptv pa povezes kar na prosti port na routerju saj ti porti delujejo kot switch, nato zraven priklopis se kabel ki pelje na drugi konec hise.

Sam imam ADSL in deluje brez tezav, menda pa se pri ADSL2+ pri taki vezavi pojavijo problemi....
to naj pove kdo ki ADSL2+ ima :)

storz
11.11.2006, 09:53
Iz kleti, kjer se nahaja ADSL modem in usmerjevalnik, poteka v I. nadstropje samo en UTP kabel, po katerem bi rad vodil podatkovni signal IP omrežja in IPTV. Ali bi v tem primeru kot je narisan, nastopile motnje med posameznimi signali.
http://www.ljubecna.net/LAN.JPG

vprašanje od koga bi amino dobil IP? ali od DHCPja od usmerjevalnika ali pa od našega DHCPja. Bom malo povprašal.

SloCop
11.11.2006, 09:59
ja to sem pa pozabil :)

ko amino resetiram... se vcasih ne postavi ker je dhcp tudi na routerju.... pač takrat gre kabel iz outerja ven :)

Lipa
12.11.2006, 22:50
Sem povezal kot sem narisal in je delovalo. Po določenem času je PPPoE povezava padla, IPTV in VoIP pa sta delovala. Nisem je mogel več dvigniti ne z routerjem, ne direkno povezan na modem. Klical sem tudi 080 1000, kjer je operater tudi poskušal vzpostaviti PPPoE povezavo pa ni šlo. No potem sem iztaknil IPTV kabel iz switcha in se mi je povezava takoj vzpostavila. Vrnil sem IPTV kabel nazaj, pa se je PPPoE povezava kmalu prekinila. Seveda IPTV in VoIP delujeta dalje. Zanimivo, da Amino ni imel nikoli probleme z pridobitvijo IP naslova, pa imam DHCP v routerju vključen. Zelo dobro bi bilo, da bi mi to delovalo, ker imam v instalaciji samo en Ethernet kabel. Sem pa priključen na ADSL2+.