Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Skupno gospodinjstvo?


Mesečnica
11.11.2006, 07:27
Mi lahko nekdo, ki se bolj spozna na pravne zadeve, razloži, kdaj z nekom živiš v skupnem gospodinjstvu? Moraš imeti isto stalno bivališče ali isto začasno bivališče ali je to kako drugače urejeno :dontknow:

Midva z možem imava od poroke pred 3 meseci prijavljeno isto začasno bivališče, stalno bivališče pa imava različno, še vedno vsak pri svojih starših, ker trenutno živiva v najetem stanovanju. S kom torej potemtakem uradno živim v skupnem gospodinjstvu, s starši ali z možem?

madmitch
11.11.2006, 08:10
Midva nisva poročena, živiva že mnogo let skupaj in sva prijavljena vsak na svojem naslovu (ne istem, na katerem živiva) in nama je DURS priznal skupno gospodinjstvo na osnovi dopisa sveta stanovalcev bloka kjer živiva (stanovanje uradno ni najino).

Arabella
11.11.2006, 17:59
Za skupno gospodinjstvo v vajinem pimeru šteje začasno prebivališče. Midva nisva poročena, on ima stalno prebivališče pri starših, začasnega pri meni, pa velja, da imava skupno gospodinjstvo.

Vsemogočni
11.11.2006, 18:52
Uradno sta precej lena, da bi si to uredila.

Če ne veš, da živiš v skupnem gospodinjstvu skupaj z možem, ga pa vprašej, kdo spi pri tebi :2thumbs:

Upam, da kdo od vaju ni poslanec, ker tak način imajo urejeno nekateri politiki, za vsak slučaj in boljše olajšave.

Mesečnica
14.11.2006, 09:04
Za skupno gospodinjstvo v vajinem pimeru šteje začasno prebivališče. Midva nisva poročena, on ima stalno prebivališče pri starših, začasnega pri meni, pa velja, da imava skupno gospodinjstvo.

Če te prav razumem, nama ni treba nič posebej uradno urejati? :dontknow:

Imam pa še nekaj vprašanj. Konec maja pričakujeva prvega otroka. Kako bova njemu prijavila stalno bivališče? Pri enem od naju? Je vseeno, pri komu? Recimo, da otroka prijaviva na mojem stalnem bivališču - potrebujeva za to dovoljenje mojih staršev kot lastnikov hiše? Kaj pa začasno bivališče otroka? Potrebujem dovoljenje lastnika stanovanja ali zadošča najemna pogodba? :dontknow:

Arabella
16.11.2006, 11:45
Načeloma bi bilo pravilno prijaviti njegovo stalno bivališče pri enem od vaju, začasno pa tam, kot ga imata vidva, tako se mi zdi logično, čisto zagotovo pa tega ne vem. Sicer pa, ko bosta šla dvignit otrokov rojstni list na matični urad in fant bo tam podpisal očetovstvo, bosta itak tam dala vse podatke in matičar-ka vama bo povedal-a kako in kaj, zato si ni treba belit glave s tem. Btw.: čestitam za veselo novico :))