Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kakšen internetni ponudnik je Siol ?


Mulx
14.11.2006, 18:37
Pozdravljeni!

Naj povem da sem Siolov uporabnik že veliko let. Naj samo povem, da sem imel sem postavljen svoj lastni strežnik na internetu leta 1994. Najprej sem imel zakupljeno linijo do LJ, ker takrat je bila še samo kljicna linija, ki sem jo imel up 24 ur na dan. Imel sem 3 linije in plačeval toliko denarja, da bi si lahko danes omislil skoraj 2x 100Mbit. Imela pa je manjši upload kot pa dan danes en ADSL. Dan danes imam 2x T2 (10Mbit). 1x Siol (1Mbit/256 ) 1x (2Mbit/512Kbit) 1x Siol trio. Seveda mam to na različnih mestih. 1 ADSL od siola se mi zdi, da sem si ga umislil leta 2002 ali 2003. Naj pa povem, da imam vedno težave z tehnično podporo uporabnikov. Vedno ko mi internet ne dela, ali mi počasi dela, ali še kaki X problem pokličem na vašo "modro" telefonsko številko morem čakat od 10-30 minut, da se mi en javi pa reče, da je telekom kriv. Pravzaprav si Siol pa Telekom skos kažeta s prstom drug na drugega. Ne vem kakšne operaterje imate ampak skoraj z vsakim vašim operaterjem se "skregam". Tukaj sta dve možni vrjanti A = Siolovi operaterji, lažejo oz govorijo ne resnice ali B = Z mano kaj narobe. Zanimivo je pa to, da siolov operater me nekaj časa vleče za nos, ko pa ugotovi, da nisem jaz ravno od včeraj pa hitro zamenja mnenje. Da ne bo pomote niso vsi operaterji takšni so tudi izjeme, s katerimi se, da človeško zmenit.

Torej 1 vprašanje za vas: Zakaj vaši operaterji govorijo ne resnice ?

Ali naredite kdaj kakšno "štih probo" pa pokličete kot uporabnik na vašo "modro" številko, da vidite kakšen operater je ? Predlaga, da to naredite in jih pol vržete na cesto in dobite mlade, sposobne ter poštene fante. Ne pa, da me vedno na WC prtisne ko jih slišim kake mi govorijo....

Drugo kar me zanima: Ali drži, da ste vsporedno z ADSL-jom naredili (tesno) tudni VDSL oz kako leto kasneje. Vendar ste morali prvo prodati ADSL škatle ?

Torej 2 vprašanje za vas: Ali je res, da imate VDSL že več vendar ga zaradi političnih razlogov ne daste na prodajo ?

Imam še veliko vprašanj, ki se mi zdijo moralno sporne. Prosim, da mi poveste na mail na kateraga jih lahko postavim. Ker jih ne bi rad izpostavlal javnosti.

Lep pozdrav by Mulx.

dal
15.11.2006, 21:43
Z vodstvom podjetja lahko komuniciraš na:
http://siolov.blog.siol.net/

ELEKTROLJUB
16.11.2006, 12:08
Kaj forum ni dovolj dober za komunikacijo?? :dontknow:

bobi
16.11.2006, 12:20
Kaj forum ni dovolj dober za komunikacijo?? :dontknow:

Tukaj mu noben od vodilnih ne bo odgovoril ;)

Mulx
16.11.2006, 19:24
Že to govori o malomarnosti do nas uporabnikov. To je le vendarle uraden forum siola ... Povejte kakšne izskušnje mate vi z siolom

kitl
16.11.2006, 19:32
Jaz osebno sem bil 3 leta uporabnik Siol-a in moram reči, da sem bil zelo zadovoljen uporabnik. Več ali manj je vse delovalo. Za prehod k drugemu ISP-jju je bil pri meni odločujoč dejavnik upload. Siol, kar ni in ni hotel uslišati, da navadni uporabniki tudi potrebujemo upload. Njihov direkto je celo enkrat na eni kontaktni oddaji trdil, da je najbolj važen download in da navadni uporabniki ne potrebujejo visokega uploada. Vglavnem kot sem rekel cena me niti ni tako motila bolj me je omejenost paketov na sam upstream.

Schime
16.11.2006, 20:01
Če pogledaš na telekomovo stran in v iskalnik vpišeš VDSL dobiš tole:

http://www.telekom.si/podjetje/sredisce_za_novinarje/novice/98/telekom_slovenije_pospeseno_vlaga_v_razvoj_omrezja _do_konca_leta_bo_zgrajeno_jedrno_ip_omrezje_siri_ se_zmogljivost_in_pokritos.html?year=all&month=all&x=33&y=14

To je bilo leta 2004 in v tem članku piše :

V tem trenutku ima nekaj več kot 86% vseh naročnikov Telekoma Slovenije možnost dostopa do ADSL širokopasovnega omrežja in seveda storitev, ki jih le-to omogoča. Od maja do danes je Telekom Slovenije postavil preko 50 novih lokacij in preko 75 naprav, ki omogočajo ADSL. Skupno gre že za 330 lokacij in okrog 60.000 naročnikov. Hkrati Telekom Slovenije intenzivno testira nove tehnologije. Za uporabnike sta pomembni predvsem dve, ki sta sedaj v zaključni fazi testiranja. Prepričani smo, da jih bomo lahko v najkrajšem možnem času ponudili trgu; gre za ADSL 2+ in VDSL.

To pomeni, da ima telekom sigurno na razpolago tudi VDSL sam ne vem zakaj ga ne ponudijo.

Sam za vprašanje glede tega bi se moral obrniti verjetno na telekom in ne na Siol

kitl
16.11.2006, 20:13
Schime no vidiš to je bil moj razlog za prestop. Ker Telekom & Co raje vstraja na ADSL-u in meče pesek v oči uporabniko rekoč, saj povprečen uporabnik ne potrebuje veliko uplaoda. Me zanima sedaj kako bodo izgledale video konference pri tako piškavem uploadu. Bog obvaruj, da bo uporabnik kak % uplaoda preusmeril drugam kot v video telefonijo če ga bo se bo vse zatikalo.

bobi
16.11.2006, 20:34
Meni in še marsikomu je jasno zakaj še ni prestopa na vdsl pri siolu!
Z slabo infrastrukturo je veliko več problemov pri povezovanju vdsl-a, kakor pa pri adsl-u.

Najboljša rešitev je optika, pa naj si sebi in ostalim Telekom zatiska oči kolikor hoče.

T-a-d-e-j
16.11.2006, 20:53
Siol je predvsem zelo drag ponudnik:rolling: . Ni ne najboljši, ne najhitrejši, niti ne najzaneslivejši, je pa z veliko prednostjo najdražji:2thumbs: .

Mulx
16.11.2006, 22:50
Res je da je optika najboljša rešitev mislim, da je tudi to prihodnost. Koker sem jaz seznanjen je na območju Kranja že mogoče dobiti za jura 1mbit downloada in uploada. Sepravi da te pride 50 mbit 50 jurjev. 100 jurjev pa 100 ... Cena bo seveda z leti padala. Prav tako jo bodo položili tudi drugod po sloveniji. Tak, da vsi vemo da ni prihodnost v ADSL oz VDSL

kitl
17.11.2006, 07:46
Najbolj smešno je pa to ko Telekom dela zdaj kako novo omrežje še vedno notri vleče baker iz izgovorom, da še najman 10 let nebo v Sloveniji potrebe po optiki.

Jakec
17.11.2006, 10:14
telekom je en predpotopni dinozaver

Ipod
17.11.2006, 11:24
Kitl nevem od kje teb ta informacija.
Bakra se od novega leta ne vleče več. Optika je dejansko cenejša kot baker :)

kitl
17.11.2006, 11:48
Ipod pridi k meni v Domžale pogledati bova odprla kanal v katerega so pred 3 meseci GVO-jevci porivali navaden baker. Potem lahko prideš v LJ pogledat na Čufarjevo in Resljevo pa odpreva TK kanal pa boš videl, da so pred 1 tednom prav tako notri zarinili navaden baker. Tako, da tvoja informacija 100% ne drži.

bobi
17.11.2006, 12:19
Kitl nevem od kje teb ta informacija.
Bakra se od novega leta ne vleče več. Optika je dejansko cenejša kot baker :)

A se hecaš al resno misliš kaj je ceneje :rolling:

Ipod
17.11.2006, 19:34
Sej pravim od novega leta ne bojo vlekli več :)
Odgovor je bil na tvoje da še 10let ne bo.
Ja dejansko je optika cenejša od bakra.

mtance
17.11.2006, 19:48
Optičn kabl kot kabl seveda ni drag, vendar so končne naprave, spoji, konektorji dragi. Drgač pa kokr vem Telekom vleče baker, optiko bolj malo, bojo pa začel počas na optiko (upam) :)

bobi
17.11.2006, 21:31
Telekom v tej lastniški strukturi, ki je sedaj (država) ne bo vlekel optike do uporabnika, ko se bo pa lastnik zamenjal je pa vse odprto.
Do takrat pa velcome baker, saj telekom itak zagovarja da optike ne potrebujemo in da je baker čisto dovolj dober :clown:

bobi
17.11.2006, 21:33
Optičn kabl kot kabl seveda ni drag, vendar so končne naprave, spoji, konektorji dragi. Drgač pa kokr vem Telekom vleče baker, optiko bolj malo, bojo pa začel počas na optiko (upam) :)

Pozabil si še na vso kopanje, jaški, cevi, asfaltiranje in nazadnje pridobitev soglasij.

kitl
17.11.2006, 21:46
bobi to se pa ti motiš. Telekom ima vse pripravljeno iz jaški vred, tam kjer je zemeljska napeljava rabi samo baker potegniti veni in vpihniti optična vlakna. Samo jaz sem 100% da tega še dolgo ne bo naredil.

bobi
17.11.2006, 21:53
bobi to se pa ti motiš. Telekom ima vse pripravljeno iz jaški vred, tam kjer je zemeljska napeljava rabi samo baker potegniti veni in vpihniti optična vlakna. Samo jaz sem 100% da tega še dolgo ne bo naredil.
Kitl, naša ulica, sosednje isto, gre vse po luftu, nobenih jaškov, na bajtah so tudi po 3 omarice za isto stvar, stare ko zemlja.(Ljubljana)
Kako pa je izven mest, ti je pa verjetno poznano, vse gre po zraku!
Telekom se prodaja in vsekakor ne bo vlagal miljardne investicije, ker jih ne bo iztržil nazaj. Veliko več profitirajo z nakupi Albanskih telekomov, kjer bodo spet prodajali isdn po 120 jurjev in ostalo zastarelo šaro za zlato.
Pa kaj bi tebi govoril ko imaš lep primer ravno doma, namesto optike, spet baker :clown:
Upam da ni pretanek, kakor je bil lansko leto v črnučah ;)

Ps: Dopuščam pa možnost da bodo vlekli po kanalizaciji :veryevil:

kitl
17.11.2006, 22:00
bobi saj sem napisal tam kjer je napeljava v zemlji. Pri nas ko so pred 2 leti kopali so v zemljo polagali cev in čez njo trak POZOR OPTIČNO OMREŽJE, kar me je zavedlo in sem upal na optiko. Vendar so me pred dvemi meseci razočarali ko so v te cevi vlekli baker. Po pogovoru z mojstri iz GVO zakaj ne optika so povedali, da so TK inžinerji izračunali, da se optika naslovenskem ne bo izplačala vsaj še 10 let. Tako, da v te novice po novem letu jaz ne verjame nič.

bobi
17.11.2006, 22:05
bobi saj sem napisal tam kjer je napeljava v zemlji. Pri nas ko so pred 2 leti kopali so v zemljo polagali cev in čez njo trak POZOR OPTIČNO OMREŽJE, kar me je zavedlo in sem upal na optiko. Vendar so me pred dvemi meseci razočarali ko so v te cevi vlekli baker. Po pogovoru z mojstri iz GVO zakaj ne optika so povedali, da so TK inžinerji izračunali, da se optika naslovenskem ne bo izplačala vsaj še 10 let. Tako, da v te novice po novem letu jaz ne verjame nič.

No vidiš, tam kjer na novo postavljajo omrežje kopljejo, kjer je pa še staro je pa še vse po luftu in kar je tudi res je to da se baker menja za baker, razen v primeru povezav med centralami, tam je optika in to tista, ki se ne splača še :veryevil:
Tebi in ostalim krajanom bo pa itak kdo drug napeljal optiko ;)

FLASH
22.11.2006, 16:17
Keri koJn od inzinera je te to izracunal??? :nonono:
Pa to more bi budala na kvadrat!! Lahko bi mu pamet kazala, da ce si od centrale oddaljen vec kot 1 km, ne gre po bakru vec kot pa okol 10 Mbit, kaj sele, ce si 2 km ali vec... :dontknow:
Jaz, ce bi imel moznost, bi si ze zdaj nabavo optiko vsaj 10/10, ne pa komaj cez 10 let...! :(

gold.t
22.11.2006, 19:40
pozdrav
Najbolj bosa je pa tale.siol ponuja paket DUO in sicer internet in telefon.To je vse lepo in pošteno.Vzamem paket DUO,torej osnovni paket 7.429.- nadgradim na 10 mega,še 4.314.- skupaj 11.734.- in imam internet in telefon.(razvezan dostop) To je tudi še vse lepo in pošteno.Pazi sedaj.Ker pa veliki brat siola telekom hoče imeti zraven svojo rit,ne pusti razvezanega dostopa na moji lokaciji moram še naprej njemu plačevat 3.700.- .
Zakaj vraga pa potem siol ponuja paket DUO (internet in telefon)če pa moram telefon še naprej plačevat tudi telekomu ????

miro74
22.11.2006, 19:55
pozdrav
Najbolj bosa je pa tale.siol ponuja paket DUO in sicer internet in telefon.To je vse lepo in pošteno.Vzamem paket DUO,torej osnovni paket 7.429.- nadgradim na 10 mega,še 4.314.- skupaj 11.734.- in imam internet in telefon.(razvezan dostop) To je tudi še vse lepo in pošteno.Pazi sedaj.Ker pa veliki brat siola telekom hoče imeti zraven svojo rit,ne pusti razvezanega dostopa na moji lokaciji moram še naprej njemu plačevat 3.700.- .
Zakaj vraga pa potem siol ponuja paket DUO (internet in telefon)če pa moram telefon še naprej plačevat tudi telekomu ????


Hja upajmo, da bo Evropska komisija še malo pritisnila na naš telekom kot je na nemškega.

pesimist
02.12.2006, 22:48
Bom kratek : zelo slab,želje naročnikov so jim tuje !

rock
02.12.2006, 22:57
To ni res. Niso ne gluhi ne slepi!
Dejstvo pa je, da želja predvsem zaradi svoje pozicije na trgu ne upošteajo s tako dinamiko kot bi si želeli.

Veron
03.12.2006, 16:03
Ob branju svega tega se le lahko smejem in sprašujem: Zakaj ne ustanovite svoje podjetje in ponudite optiko s pokritostjo 100%? :)

Potem pa še upoštevajte vse želje in se prilagajajte kupcem, tako bojo vsi veseli... :rolling:

wishmaster
03.12.2006, 17:50
Meni je smesna naslednja stvar: V ceniku sem videl, da je na voljo poslovni paket ze za kar lepo spremenljivo ceno (paket 2048/512 in 2048/768). Telekom pa ponuja samo pakete 1024/256,2048/384,4096/512. Odkod pri poslovnem paketu tak upload. Ce bi ze lahko vzel ta paket kot fizicna oseba, bi ga sigurno narocil. Pa mi za ceno cist dol visi. Ker se bom pac moral sprijazniti z Siolom.

mihies
04.12.2006, 08:56
Jaz sem tudi slišal, iz zelo zanesljivih virov, da imajo VDSL zmontiran v NG centrali.

matej77p
04.12.2006, 11:43
Ja jaz se tudi moram sprijaznit z Siolom - Pa ne za dolgo - T-2 razširja svojo ponudbo in bojo po novem letu imeli dosti večjo pokritost in večje razdalje od centrale. Siol to itak ve zato pa dela ankete preko ip telefonov naročnikov t2 kako so zadovoljni z t2! Njihovi piflarji bedasti ki jih imajo zaposlene in verjamejo v njihovo zaostalo znanje iz naših zaostalih faksov. Pa jim računajo kako bojo največ zaslužili in ne verjamejo da bojo vsi odšli od siola ob prvi pravi priložnosti, kot se je že zgodilo sedaj.

Vem da se siol prodaja in vas zato boli k**** za uporabnike, samo če so stvari zafrknili vaši dipl. specialci naj oni odkupujejo staro tehnologijo ne pa mi.

Pametni pa so tako ali tako odšli od Siola in je hvala bogu nastal T-2

wishmaster
04.12.2006, 14:09
Ja jaz se tudi moram sprijaznit z Siolom - Pa ne za dolgo - T-2 razširja svojo ponudbo in bojo po novem letu imeli dosti večjo pokritost in večje razdalje od centrale. Siol to itak ve zato pa dela ankete preko ip telefonov naročnikov t2 kako so zadovoljni z t2! Njihovi piflarji bedasti ki jih imajo zaposlene in verjamejo v njihovo zaostalo znanje iz naših zaostalih faksov. Pa jim računajo kako bojo največ zaslužili in ne verjamejo da bojo vsi odšli od siola ob prvi pravi priložnosti, kot se je že zgodilo sedaj.

Vem da se siol prodaja in vas zato boli k**** za uporabnike, samo če so stvari zafrknili vaši dipl. specialci naj oni odkupujejo staro tehnologijo ne pa mi.

Pametni pa so tako ali tako odšli od Siola in je hvala bogu nastal T-2

Sam ne mi z T-2jem. Ni se prvi april. Tud pri VDSL2 bos nad 2 km lepo brez vsega, ce seveda ne bodo spremenil kretenske politike.

Jakec
05.12.2006, 09:50
jaz tudi poskušam iz siola na t-2 pa tisti kekci tam niso resni 5%...k ko kaj na siol kličem se takoj poštima na t-2 jih pa že lep čas prosim. ko jih j.ebe potem že skoraj raje dam kakšnega jurja več pa bom vsaj živce obdržal.

matej77p
05.12.2006, 10:42
Kaj pa tiso poštimali? Jaz sem dal vlogo pa so me še isti dan poklicali in mi razložili situacijo, naslednji dan sem pa dobil še pošto - to se mi zdi kar hitro. Drgač je men tudi vseeno, samo ne strinjam se z mojim pingom 61ms v tujino, a se ne sekiram, kolko sem se pogovarjal z odvetnikom ne bo problema z prekinitvijo razmerja, seveda brez kazni!

mihies
06.12.2006, 10:33
Kaj pa tiso poštimali? Jaz sem dal vlogo pa so me še isti dan poklicali in mi razložili situacijo, naslednji dan sem pa dobil še pošto - to se mi zdi kar hitro. Drgač je men tudi vseeno, samo ne strinjam se z mojim pingom 61ms v tujino, a se ne sekiram, kolko sem se pogovarjal z odvetnikom ne bo problema z prekinitvijo razmerja, seveda brez kazni!

Kateri ping gledaš in kako se izogneš kazni?

T-a-d-e-j
06.12.2006, 15:54
Poglej njegov post v "tehniki". Pinge ima previsoke oz. zelo odstopajo od povprečja.