Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : laž


kimi
15.11.2006, 17:11
Pozdravljeni ponujate trio jaz ga pa ne morem imet sem iz Vitanja (ok)

plačujemo pa isto ko vsi ostali ki jim to omogoča tako da nevem kam se bomo preusmirli

lp vaš dolgotrajni uporabnik stane

tomazz
15.11.2006, 19:49
Kaj pa je bil odgovor zakaj Trio ni možen? Ker v Vitanjah je centrala, ki omogoča Trio, je problem oddaljenost od centrale?

SloCop
15.11.2006, 22:48
In kje je tukaj laž?

SLOVENSKE železnice imajo tudi tračnice do tvoje garaže?

storz
16.11.2006, 07:22
Pozdravljeni ponujate trio jaz ga pa ne morem imet sem iz Vitanja (ok)

plačujemo pa isto ko vsi ostali ki jim to omogoča tako da nevem kam se bomo preusmirli

lp vaš dolgotrajni uporabnik stane

a si dobil kakšno razlago zakaj tam ni možen trio? lahko mi pošlješ kakšen podatek na PM pa preverim.

Death Paladin
16.11.2006, 11:14
Zdravo

Ne vem v cem bi bil problem. Koliko je pa dovoljena MAX oddaljenost od centrale za trio ? Kdaj bodo kaj zamenjali centrale z novimi ?

PS. Vitanje se sklanja kot samostalnik sonce, torej v Vitanju :)

LP

WhiteWolf
16.11.2006, 11:36
Ker je odprta tema o Vitanju, me zanima, če se "že" kaj ve, kdaj bo omogočen razvezan dostop?

storz
16.11.2006, 13:52
Ker je odprta tema o Vitanju, me zanima, če se "že" kaj ve, kdaj bo omogočen razvezan dostop?

vitanje zaenkrat ne podpira in do konca leta ni v planu da bi podpirala.

Podpira pa ADSL2+, tako da je tam mogoče imeti TRIO. Kolikšna je pa oddaljenost na kateri pa dela pa ne moremo zagotavljat. Nekje dela na 3,5km, ker imajo nove kable, včasih se pa ustavi že pri 2-2,5 km, sploh če so kabli po zraku oz da gredo od soseda do soseda. Pri sami prijavi na TRIO se pa gleda samo zračna razdalja, saj je to edini podatek, ki nam je na voljo.

kimi
16.11.2006, 16:08
a si dobil kakšno razlago zakaj tam ni možen trio? lahko mi pošlješ kakšen podatek na PM pa preverim.
Pozdravljeni ja so mi rekli zaradi STARE centrale ki ni razširjena, ka pa delajo pol take reklame pa narod fojtrajo pa nas žejne

čez vodo furajo centrala je pa baje ful nabita tak da ce bi gdo hotu vzet paket ne more mislim na novo
L.P Stane

mtance
16.11.2006, 16:28
A ***i ga, sej tut rac. trgovine majo reklamo da je neki ful pocen, dokler robe ne zmanjka. In tkrt bos tut reku da narod "fojtrajo"?? Dej mal razmisl kaj govoris, prestopi v 3. tisocletje :)

WhiteWolf
16.11.2006, 20:57
vitanje zaenkrat ne podpira in do konca leta ni v planu da bi podpirala.

Podpira pa ADSL2+, tako da je tam mogoče imeti TRIO. Kolikšna je pa oddaljenost na kateri pa dela pa ne moremo zagotavljat. Nekje dela na 3,5km, ker imajo nove kable, včasih se pa ustavi že pri 2-2,5 km, sploh če so kabli po zraku oz da gredo od soseda do soseda. Pri sami prijavi na TRIO se pa gleda samo zračna razdalja, saj je to edini podatek, ki nam je na voljo.

Do konca leta je samo še mesec in pol. Se morda kaj planira, da bo možen razvezan dostop v začetku leta 2007?
Vem da lahko imam TRIO paket (tudi adsl2+), ampak se hočem znebiti ISDN-ja, ker bi mi IP telefonija čisto zadostovala. Iz študentskega paketa pa ne grem prej na trio (oz. ne podpisem nove pogodbe za 2 leti), dokler se ne znebim vsaj klasične telefonije oz naročnine.

storz
17.11.2006, 06:59
Pozdravljeni ja so mi rekli zaradi STARE centrale ki ni razširjena, ka pa delajo pol take reklame pa narod fojtrajo pa nas žejne

čez vodo furajo centrala je pa baje ful nabita tak da ce bi gdo hotu vzet paket ne more mislim na novo
L.P Stane

če mi javiš kakšen podatek lahko preverim kaj je bilo točno

storz
27.11.2006, 16:13
Pozdravljeni ja so mi rekli zaradi STARE centrale ki ni razširjena, ka pa delajo pol take reklame pa narod fojtrajo pa nas žejne

čez vodo furajo centrala je pa baje ful nabita tak da ce bi gdo hotu vzet paket ne more mislim na novo
L.P Stane

sem preveril in zasedenost centrale ni problem. Problem je sama oddaljenost, ki je samo po zračni liniji 3130 metrov

bojang2x
30.11.2006, 18:06
prestopi na t2

fazan
30.11.2006, 20:42
prestopi na t2

Kaj toliko nas fojtrate s t2,ki vleče dobrih 2000m od centrale pa fertik pa desetkrat več problemov majo.Tist ko ga mate hočete živce spit tudi tistim ki ga nimamo sej je siol zelo dober pa še boljši bo nehite že enkrat s tem t2 na tem forumu pa reklamirite na njihovem forumu.

kimi
03.12.2006, 19:59
Sem se pozanimal pri ponudniku Volja in pravijo, da je možna povezava adsl + TV. Zdaj je le še vprašanje časa. Zgleda, da pri njih razdalja 3100m ni ovira, kot je tukaj. Kako je zdaj z modemom, ga moram vrniti k siolu ali mi ostane za voljo ?

Zbogom, s težkim srcem

Stane

T-a-d-e-j
03.12.2006, 21:10
Še televizor boš dobil za 1 euro, ne jamraj:).

Veron
03.12.2006, 21:11
prestopi na t2
VDSL tehnologija ima domet 1.5km za 1Mbit paket, kako misliš da bo potem šou TV na 3k?

Sem se pozanimal pri ponudniku Volja in pravijo, da je možna povezava adsl + TV. Zdaj je le še vprašanje časa. Zgleda, da pri njih razdalja 3100m ni ovira, kot je tukaj. Kako je zdaj z modemom, ga moram vrniti k siolu ali mi ostane za voljo ?

Zbogom, s težkim srcem

Stane
In ko bojo priklopili, bojo opazili da do modema pride max 4-5mbit, v kar vam bojo potem zavrnili televizijo. :)

enaka zgodba pri Amisu. Sem čisto iz firbca dal poizvedbo za 10mbit adsl2+ in dobil pozitiven odgovor, da je možno. Zračne razdalje imam preko 4.5km.
Zdej pa treba dobro razmisliti :)

kar se tiče modema, pa če imaš še staro shemo, bojo ob prehodu na Voljo prišli telekomovci in tisti modem pobrali.

rock
03.12.2006, 21:19
Le kdaj bo folku jasno da gre trenutno le za odločitev med ADSL, ADSL2+ in VDSL glede na lokacijo? Kako se kliče firma, ki račun izstavi je zadnjega pomena. Prvo je treba tehnologijo prenosa glede na svojo lokacijo izbrat šele pol pa ponudnika!

fazan
04.12.2006, 07:42
Sem se pozanimal pri ponudniku Volja in pravijo, da je možna povezava adsl + TV. Zdaj je le še vprašanje časa. Zgleda, da pri njih razdalja 3100m ni ovira, kot je tukaj. Kako je zdaj z modemom, ga moram vrniti k siolu ali mi ostane za voljo ?

Zbogom, s težkim srcem

Stane

Mal nergaj in pros pati bo telekom tud porihtal da boš imelel siol ne jemlji si pamet pri volji malo poglej po forumih pa boš videl da so tam še večje težave kot pri siolu ne nasedaj praznim obljubam kajti trenutno in najbrž bo tako da ima siol in telekom zmogljivo tehnično opremo drugje so kar precej zadaj z najsodobnejšo in zmogljivo opremo za take podvige.Kar ponuja t2 in volja je bolj za mestne ljudi edino siol je prišel na vas in širi v oddaljene kraje s pomočjo telekomove tehnologije.Pa rečte če ni res.

Death Paladin
04.12.2006, 08:12
Ze prav, saj je ok do tistih, ki jim to dela. Jaz pa vseeno pravim, naj mu nekak zmerjo linijo, da se vidi, ce je res razdalja problem. Finta je v tem, da sva s Stanetom po zracni liniji oddaljena dobrih 500m en do drugega. In jaz imam 14 Mbitov signal (2Mbit internet + 2TV - zahvala gre Storzu :2thumbs: ). Zdaj kak so pa telefonski kabli spelani, je pa druga stvar. Niti ne vem, kako siol to testira. Ali kr pogledajo zracno razdaljo ali dejansko zmerijo max mozn data flow. Ce ga merijo, je treba testirat z enim boljsim modemom, saj ima Calysto 821 brez + oznake. Kar se mi zdi, da to ni ADSL2+ modem, in je max mozna hitrost 4Mbit.

LP

T-a-d-e-j
04.12.2006, 17:39
Naj ti storz pove kdaj je bil nazadnje "uveden" razvezan dostop na kateri centrali pa boš hitro opustil upanje na razvezan dostop. Pri Siolu se še lep cajt ne bo širil na druge centrale.