Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Tezava ISDN+Trio ne dela


Death Paladin
16.11.2006, 11:58
Torej sem iz Vitanja. Pred parimi dnevi sem preklopil iz solo paketa za studente na paket Trio. In glej ga zlomka. Kadarkoli se pojavi dohodni klic na ISDN ali ko dvignes slusalko, se povezava na modemu z Wan obesi. Telekomovci so poskusili s testno zamenjavo ISDN linije z analogno in ta problem izgine. Trio paket dela drugace odlicno.

ISDN sem vzel takrat zaradi ADSLja, ker je bilo obvezno. Sedaj pa Telekom hoce, da placam preklop iz ISDN na PSTN, ki znasa okoli 11K SIT. Tega pa ne mislim storiti, ker je to tehnicna tezava, ki jo telekom ni predvideval.

Razvezan dostop pa pri nas ni mozen (ne vem zakaj).

LP

miro74
16.11.2006, 14:47
Naj porihtajo da bo delalo.

kimi
16.11.2006, 15:54
Jaz nebi placeval isdnja dok mi ne porihtajo saj ni tvoja napaka ali pa ti naj za razliko povecajo hitrost
lp vitko

storz
17.11.2006, 10:31
Torej sem iz Vitanja. Pred parimi dnevi sem preklopil iz solo paketa za studente na paket Trio. In glej ga zlomka. Kadarkoli se pojavi dohodni klic na ISDN ali ko dvignes slusalko, se povezava na modemu z Wan obesi. Telekomovci so poskusili s testno zamenjavo ISDN linije z analogno in ta problem izgine. Trio paket dela drugace odlicno.

ISDN sem vzel takrat zaradi ADSLja, ker je bilo obvezno. Sedaj pa Telekom hoce, da placam preklop iz ISDN na PSTN, ki znasa okoli 11K SIT. Tega pa ne mislim storiti, ker je to tehnicna tezava, ki jo telekom ni predvideval.

Razvezan dostop pa pri nas ni mozen (ne vem zakaj).

LP

sem še v navezi s telekomom. se javim ko kaj zvem

Death Paladin
17.11.2006, 12:31
Evo najdu sm problem, ki je ves cas tical v modemu.

Sinope 568+ mi ne dela z ISDN linijo

Danes sem si pa sposodu kolegovga Sagema in zadeva normalno spila. Kaj naj zaj storim. Se da dobit kje firmware update za Sinopeja, da preizkusim, ce bo to zaleglo, preden ga nesem na garancijo ? Skos opazam, da je ta modem preobcutljiv na kakrsno koli elektricno motnjo (vklop luci, ki se vidi na Siol TVju kot popacenje slike v tistem trenutku), kar je verjetno krivo, da mu ISDN prekine povezavo s centralo, ker je ISDN linija priblizno 100V.

ALIEN_3001
01.12.2006, 03:46
Meni tudi slabo deluje Trio v konbinaciji s Sinope modemom, pingi so blazno višji na 2/386 kot na 1/256 s Callisto routerjem. Traja po kakšnih 10s da začne nalagati strani, ping na serverje je višji, max download iz raznih strani (Microsoft.si, siol.net,...) je cca 140KB/s (cca 1100Mbit/s), upload gre tam do 25KB/s max. WLAN imam na off, TV in telefon izklopljena. Slika na TV se včasih malo pretrga.

Parkrat se je zgodilo da se tudi Sinope ni odzival, potreben je bil reset.

Isto se dogaja če uporabljam Sinope kot router (PPPOE omogočen), ali pa dostopam direktno preko PPPOE klienta v WindowsXP ter PPPOE v Sinope na off.

Bravo, Siol, mogoče bom moral res počakati na konkurenco, za 10k se že dobi 10/10 linija, ki tako tudi deluje :censored: :censored:

joze.horvat@telekom.si
05.12.2006, 21:38
Če si kje iz 01 območja me kontaktiraj. Neke stvari je možno optimizirati.

Death Paladin
06.12.2006, 14:38
Mi lahka kdo pove, kak dolgo je ponavadi modem na popravilu ? Finta je, da sem ga jaz ze 7. dan po nakupu nesel v trgovino na garancijo in verjetno bil cepec, da nism zahteval takoj novega. Zdaj pa ze cakam 3 tedne nanj in se nic. Sej tale nadomestni Sagem je ql, ampak bi rad dobil nazaj mojega Sinopeja. Vem da je po zakonu 45 dni, ampak se mi vseeno zdi, da bi ze tole lahka porihtali..

LP

Vsemogočni
10.12.2006, 18:02
Evo najdu sm problem, ki je ves cas tical v modemu.

Sinope 568+ mi ne dela z ISDN linijo

Danes sem si pa sposodu kolegovga Sagema in zadeva normalno spila. Kaj naj zaj storim. Se da dobit kje firmware update za Sinopeja, da preizkusim, ce bo to zaleglo, preden ga nesem na garancijo ? Skos opazam, da je ta modem preobcutljiv na kakrsno koli elektricno motnjo (vklop luci, ki se vidi na Siol TVju kot popacenje slike v tistem trenutku), kar je verjetno krivo, da mu ISDN prekine povezavo s centralo, ker je ISDN linija priblizno 100V.

Vklopi ga v vtičnico, ki ni na isti fazi kot luči. Problem, bi moral izginiti.