Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kamerca:)


danijel2
16.11.2006, 14:12
Hehe...
Kako bi vam blo da bi tudi stari naročniki adsl dobili kamerco?:blush:

mckeky
17.11.2006, 00:30
ufff..... moreš wedet da tisti ki smo wezani za 2 leti smo tko al tko wezani za 2 leti, naš že tako rekoč majo u šahu :) ... Gre se za to da bi "privezali" novince" .

danijel2
17.11.2006, 06:26
He he, vem to..:P ..
Samo jaz ko sem adsl dobil nisem nič dobil:shy: :rolling:

mckeky
17.11.2006, 10:21
jah... zgleda da jim začenja "voda u grlo tečt" ... pa se wedno jim ni dowolj da bi osnovni paket spustili usej na 5k ali usej 5.5k Čeprav skoraj nisn mogo vrjet takrat ko so za jurja spustili.

AlienRex
17.11.2006, 20:50
Nimam nic proti... ceprav bi si raje zelel zmanjsanja cene paketov.

mckeky
18.11.2006, 15:11
jah... no sj u bistwo sem mislil da bi spustili use cene.. osnovni paket sem daw samo za primer

Jakec
18.11.2006, 18:26
He he, vem to..:P ..
Samo jaz ko sem adsl dobil nisem nič dobil:shy: :rolling:
ti nisi nič dobil. vprašaj nas stare naročnike kako so nas nategnili da smo najprej mastno plačali da smo sploh adsl dobili....

tomazz
18.11.2006, 18:30
Ko kupiš čisto novi model avta za polno ceno, čez pol leta pa ima 500k popusta, se tudi čutiš nategnjenega?

mtance
18.11.2006, 19:04
Jakec ti se zdej delaš užaljenga, a so zahteval da morš it na adsl? To je bila izključno tvoja odločitev in ne joki kle, pa ne da bi zagovarju SiOL ... sam ste čudni. Noben vam ni "vsiliv" pogodbe ... to je IZKLJUČNO tvoja/vaša odločitev.

janibani
18.11.2006, 19:21
bi vam nekaj povedal pa vam še ne bom
bomo pa bojda tudi stari naročniki ''upravičeni'' do kamerce in sicer po sistemu kdor prej pride prej melje :) :)

danijel2
18.11.2006, 21:14
Od kje ti info?

mark2
18.11.2006, 23:06
ja baje :) , ampak samo prvih tisoč. Več bomo o tem izvedeli v ponedeljek.

Lp

Cavallo
19.11.2006, 04:56
Ja, prvih tisoč ki jih je siol izbral :D

danijel2
19.11.2006, 06:36
Mega to:rolling: :rolling: Hvala za info...:D

tonek
19.11.2006, 11:37
to je IZKLJUČNO tvoja/vaša odločitev.
Ja jasno da je bila naša odločitev,samo sedaj se vidi kako si je SIOL na veliko polnil žepe(ker pač uporabniki nismo imeli druge izbire-da o ISDN-ju sploh ne govorim).
Tako da za SIOL so minila leta"DEBELIH KRAV" in prav je tako.
:veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil:

Veron
19.11.2006, 16:23
bi vam nekaj povedal pa vam še ne bom
bomo pa bojda tudi stari naročniki ''upravičeni'' do kamerce in sicer po sistemu kdor prej pride prej melje :) :)
Temu ni tako.

Boš videl jutri ;)

tonek
19.11.2006, 16:34
Pri tem velja povdariti, da pri Amisu niso pozabili na "OBSTOJEČE UPORABNIKE", saj so tudi njim s 01.oktobrom "ZNIŽALI CENE" za pakete AmisDSL. Istočasno so pri Amisu vsem obstoječim uporabnikom storitev AmisDSL podarili brezplačno in neomejeno uporabo Varovalnega sistema, ki računalnike zanesljivo ščiti pred uničujočimi virusi in vdori.


Tako je treba, ne pa neke j.e.b.e.n.e kamere.(oprostite ampak ne morem se drugače izrazit)
:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

T-a-d-e-j
19.11.2006, 16:58
Seveda bodo tudi stari naročniki upravičeni do kamerce, pod pogojem da bodo sklenili nov aneks seveda :D.

rock
19.11.2006, 17:08
Pri tem velja povdariti, da pri Amisu niso pozabili na "OBSTOJEČE UPORABNIKE", saj so tudi njim s 01.oktobrom "ZNIŽALI CENE" za pakete AmisDSL. Istočasno so pri Amisu vsem obstoječim uporabnikom storitev AmisDSL podarili brezplačno in neomejeno uporabo Varovalnega sistema, ki računalnike zanesljivo ščiti pred uničujočimi virusi in vdori.


Tako je treba, ne pa neke j.e.b.e.n.e kamere.(oprostite ampak ne morem se drugače izrazit)
:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:
Siol je pred cca. letom Bitdefender vključil v pakete. Licenca je za 2 računalnika.

T-a-d-e-j
19.11.2006, 17:24
Točno ja, v istem času je dvignil ceno študentskemu paketu za 700 SIT (iz 5900 na 6600). Mesec po uvedbi solo paketa (6600) pa je dvignil ceno še slednjemu na 7200. Nov študentski paket duo pa je stal 6900. Kdo zdaj nateguje in zvišuje cene? Itak je bilo znano dejstvo da je večina uporabnikov uporabljala študentski paket...

danijel2
19.11.2006, 18:31
Temu ni tako.

Boš videl jutri ;)


Vsi čakamo na jutri..:D:angel: :angel:



(Pa obožujem tvojo Jordano)mmm....

Cavallo
19.11.2006, 18:32
Jest pa čakam na 00:00 da vidm EPG :D :D :D Pa seveda kako pridt do kamrce :D

tonek
19.11.2006, 18:48
Siol je pred cca. letom Bitdefender vključil v pakete. Licenca je za 2 računalnika.
Ne vem ali si namerno spregledal.
Poudarek je bi na "OBSTOJEČE UPORABNIKE" in "ZNIŽALI CENE"

mckeky
19.11.2006, 18:59
Jakec ti se zdej delaš užaljenga, a so zahteval da morš it na adsl? To je bila izključno tvoja odločitev in ne joki kle, pa ne da bi zagovarju SiOL ... sam ste čudni. Noben vam ni "vsiliv" pogodbe ... to je IZKLJUČNO tvoja/vaša odločitev.

Res je da sem naprimer sam se odločil in podpisal pogodbo... Amapk pri siolu izključno zato, ker nisem imel nobene druge variante za širokopasovno povezavo

danijel2
19.11.2006, 19:26
Jest pa čakam na 00:00 da vidm EPG :D :D :D Pa seveda kako pridt do kamrce :D


Kaj to epg?..:D:)

bobi
19.11.2006, 19:54
Koliko veselja imate za ta mali košček plastike, ki je v štacuni 2 jurja :D
Raje se veselite, da bo EPG in da bo deloval dobro in brez zamika :2thumbs:

rock
19.11.2006, 19:57
[Ne vem ali si namerno spregledal.
Poudarek je bi na "OBSTOJEČE UPORABNIKE" in "ZNIŽALI CENE"
Ne nič nisem spregledal. Če bi bil na forumu mal več bi vidu, da sem bil kar precej glasen glede teh in podobnih zadev. Sploh prehod na novo shemo z vezavo mi ni prav nič dišal. Pač prevagalo je ADSL2+ proti VDSL glede na oddaljenost od centrale in celovitost ponudbe.
Cenovna politika je stvar ponudnika in se od firme do firme razlikuje.
Pri Siolu smo končno pred meseci dobili nekaj rabata na čas, ko smo na ADSL. Leta dial-upa, ki so pri marsikomu (tudi pri meni) krepko daljša, ker ADSL pač ni bil na centrali so šla v prazno...
Sam sem BD naročil preden so ga dali v ponudbo. Stari AV je bil pač ob letno licenco. In kot naročniku ADSL so mi ga takrat prenehali dodatno zaračunavat.
Kaj tle ni jasno?
menda ne bodo firme kopirale ponudbe druga od druge!?

skratka zaenkrat je Siol v določenem momentu večinoma (razen čas Dialup-a prek Volje) ponudu tolko, da za ponujeno ceno uporabljam Siol storitve

T-a-d-e-j
19.11.2006, 20:25
1. Antivirusov ekvivalentnih Bitdefenderju je tudi zastonjskih kar nekaj (avast recimo).
2. Popust za zveste uporabnike je hvale vreden, žal pa je bila podražitev za študentski paket lani (700 SIT) precej večja kot je ta popust letos, govorim za obstoječe uporabnike.
3. Cene so v primerjavi s konkurenco še vedno precej višje, v povprečju od dveh jurjev naprej. Pingi v tujino pa so ena srednja žalost.

Schime
19.11.2006, 20:40
Mene cene konkurence popolnoma nič ne zanimajo. če te konkurence ne morem izkoristiti. Zaradi mene so lahko tudi zaston.

danijel2
19.11.2006, 20:46
kj je epg?

Schime
19.11.2006, 20:49
http://storitve.siol.net/televizija/elektronski-programski-vodic

danijel2
19.11.2006, 21:05
Aha ok, in kaj ma to veze?;D

T-a-d-e-j
19.11.2006, 21:54
Elektronski programski paket? :) Tisto kar ma T-2 že par mescev, SiLol pa lovi zamujeno.

janibani
20.11.2006, 07:31
Pa jo imam;)

kamerco namreč

Cavallo
20.11.2006, 07:34
In kje s jo dobu ? :D

danijel2
20.11.2006, 13:41
Evo ponedeljek, nikjer sledu...:evil:

markoajda
20.11.2006, 16:50
Jp jaz sem jo tudi uspel dobiti!

danijel2
20.11.2006, 16:51
Čestitam

T-a-d-e-j
20.11.2006, 17:42
Koliko stane ta "kamerca" v prosti prodaji?

M.T.
20.11.2006, 17:56
http://www.aleksey.com/xmlsec/images/bart.gif

Sicer pa sm našu ceno 18 funtov....znači cca. 6.500 SITnih

AlienRex
20.11.2006, 18:15
Elektronski programski paket? :) Tisto kar ma T-2 že par mescev, SiLol pa lovi zamujeno.
A Amis to ima :angel:

wishmaster
20.11.2006, 18:32
A Amis to ima :angel:

Amis ima vse. :veryevil: :veryevil:

Tomaž_22
20.11.2006, 19:02
Yay dobu bom kamero. :D :P

TEDYBEAR
21.11.2006, 20:31
fak kere glupe fore da se pridobivajo novi uporabniki....LOL

sploh ne veste v kaj se spuščate...24 mesečna vezava....kamera itak 5000 sit....fak dejte malo mislit s trezno glavo......

Metek
22.11.2006, 07:15
koja bre vezava - jaz nisem nič se rabil vezat, pa dobim kamero... ?
Saj je pisalo, da se moraš naročit na komunikator, ki je pa tko 3 mesece zastonj... če mi ne bo všeč plačevat, se bom pa odjavil.

Cavallo
23.11.2006, 05:34
Ti ne. Novi uporabniki pa :D

modelko
23.11.2006, 07:58
kje pa lhk naroičmoobstoječi uporabniki kamerco ter komunitator (saj to je tista stvarca s katero bomo lhk pol uporabljal msn pa te zadeve v tej zadevi=

blaz_u
23.11.2006, 09:07
kje pa lhk naroičmoobstoječi uporabniki kamerco ter komunitator (saj to je tista stvarca s katero bomo lhk pol uporabljal msn pa te zadeve v tej zadevi=

Komunikator -> http://storitve.siol.net/spletne-storitve/siol-komunikator/

1.000 brezplačnih kamer pa je pošlo že v prvem dnevu, tako da ti priporočam da jo kupiš v najbljižji računalniški trgovini.

zigi69
23.11.2006, 09:08
če je kdo zvisu pri teh kamerah mu jo jaz lahko odstopim.Je sigurno boljša, kot je bila v ponudbi siola.
s temi kamerami je tak.To je bolj za mlajše uporabnike intereta in čveka prek teh komunikatorjev.
če se že hočem pogovarjati rajši zvrcenm in se osebno pogovorim.
LP

modelko
23.11.2006, 09:55
A prve tri mesce je zastonj, kolk pa pol pride recimo da lhk uporablas ta komunikator za msn pa gmail?

tomba11
23.11.2006, 11:43
Jest sem jo že dobil!:) :)

jan050
23.11.2006, 12:00
Jest sem jo tut dones dobil!!!

btomaz
23.11.2006, 12:23
Tudi jaz

algorex
23.11.2006, 13:32
:D Tudi meni je prisla

mckeky
23.11.2006, 15:08
Kakor koli je... po nawadi pišem taj ko se mam kaj za bunit :D ....tk da hvala siolovcem za kamero ...sem jo dobil danes dopoldne

danijel2
23.11.2006, 16:03
A je v redu?:approve:

Cavallo
23.11.2006, 16:14
Jest tut :D

manc
23.11.2006, 19:45
Kam pa priloženi mikrofon z slušalko vštekaš(2 činča), če mam v plati že priklopljene zvočnike?

danijel2
23.11.2006, 21:10
Izklopiš ''činč'' od zvočnika?


(offtopic: Kaka pa je kamera, a je v redu, sprašujem ker jo komaj jutri dobim...dostavljalec neki za***al;) )

manc
23.11.2006, 21:17
Slušalka dela, če jo vklopim tam kot zvočnike, mikrofon pa nikakor??Ga dam violčni činč -violčni jack.

danijel2
24.11.2006, 06:34
Hmm, a si pogledal malo po nastavtvah za zvok?:D

bostov
24.11.2006, 08:44
Ponavadi so na zvočni kartici tri puše: zelena, modra in vijolična(rdeča). Na rdečo priklopiš mikrofon, na zeleno slušalke, na modri pa imaš zvočnike. Pazti moraš, da imaš pod nastavitvami kartice izbran mikrofon za Voice.

manc
24.11.2006, 08:47
Sem nekaj, če je to to.
Adjust audio propertis-Audio-potem pa pri sound recording:Volume in select microphone (klukica)
Advanced opcija pri sound recording pa ni možna.
http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/reviews/939Dual-SATA2/Picture%203937%20copy.jpg
Priklopil pa sem violčni od slošalk na violčni od plate (na sliki pod zelenim, kamor imam priklopljene zvočnike)

bostov
24.11.2006, 09:00
Preveri, če je mikrofon aktiven. Imaš opcijo "Test hardware" v kontrolni plošči pod "Zvoki" -> Govor (voice).

MCblue
24.11.2006, 13:59
WTF? Nisem še dobil kamere? :O

aci
24.11.2006, 17:07
Jaz tudi še ne :nonono:

mckeky
25.11.2006, 14:36
Slušalka dela, če jo vklopim tam kot zvočnike, mikrofon pa nikakor??Ga dam violčni činč -violčni jack.

poskusi takole nastavit

http://shrani.si/files/slika1nwxe.jpg

mic boost pa da je malo "jači" zvok

manc
25.11.2006, 19:34
Hvala za pomoč mckeky, sumim pa, da je priložen mikrofon v okvari.Sem ga sprobal preko radija, pa samo nekaj hrešči (govora bore malo).
Itak imam namen kupiti Slušalke Sennheiser PC-150, ki bodo služile tudi v druge namene.Upam da ni vhod mic od plate crkot.

MCblue
25.11.2006, 22:26
Jst tud ne vem kaj naj s temi slušalkami od kamere - zadaj imam priključeno bananco od stolpa, spredaj mi pa slušalke ne delajo ... Lahko samo preklapljam skos ...

manc
26.11.2006, 05:49
Uff.Še dobro da sem probal mikrofon na drugem računalniku.Deluje normalno.Izgleda, da je vhod za moj mikrofon na plati pokvarjen.
Edino še, če je treba v biosu kej nastavit?

bostov
27.11.2006, 10:46
V resoluciji VGA 640x480 in pri slabi osvetlitvi ambienta kaj več tudi ne moreš pričakovati od te kamere, ker ni namenjena visokokvalitetni fotografiji.

mikimaus
27.11.2006, 12:44
Ko kupiš čisto novi model avta za polno ceno, čez pol leta pa ima 500k popusta, se tudi čutiš nategnjenega?

Ne, če kupiš avto prav gotovo ne. Če ti pa zdraven ponujajo še prikolico in ti govorijo da brez ne gre pa je odgovor definitivno DA.:evil:

Mislim pa da vsi vemo da je štos "prikolice" Telekomovo maslo, ki se pač drži tudi Siola in tega imiža se ne boste tako hitro rešili.

bostov
27.11.2006, 18:31
Pojem "slabši" je zelo raztegljiv. Tudi z analognim fotoaparatom (slabšim) lahko delaš lepše fotke kot z digitalnim "supertruper" tehnologije. Stvar je tudi v poznavanju, ne samo tehniki. Sicer pa na sliko vpliva mnogo faktorjev, ne samo tehnika:
- svetloba, kjer se ISO vrednost(občutljivost tipala) pri slabši osvetlitvi poveča, s tem pa poslabša kvaliteta slike (zrnavost=šum)
- resolucija slike
- goriščnica
- interpolacija itd., da ne bi razglabljal v neskončnost,
in kot zadnje, podarjenemu konju ne gledaš na zobe, pa naj ima gnile ali pa ne.
Moram reči, da od kamere tudi nisem pričakoval hightech-a, ker je namenjena preprosti videotelefoniji, ne pa fotografiranju, za to obstaja fotoaparat. Če bi imel visokokakovostno sliko, bi pa imel problem z velikostjo prenosa video informacije, zmogljivostjo opreme itd.
Tako je pač moje osebno mnenje.

jasa
02.12.2006, 11:42
No ja resda je zastonj, vendar se mi zdi da bi lahka kar dodali kaksen reflektor zraven...Ce ni sred belega dneva prakticno nic ne vidis, hehe. Oz verjetno so rekli: mi damo kamerco, reflektor pa naj sami kupjo, ker je drazji...

LP Saso

gloris
02.12.2006, 16:27
Se pravi, da lahko v bljižni prihodnosti pričakujemo, da bo SiOL začel prodajati tudi reflektorje za kamerce. Ob ponovni vezavi za 24 mesecev bo reflektor na voljo brezplačno.

bostov
02.12.2006, 19:09
Malo preberi navodila za uporabo in nato ustrezno nastavi parametre kamere. Čeprav je nekaterim lažje kupit reflektor :rolling:

Veron
03.12.2006, 16:05
No ja resda je zastonj, vendar se mi zdi da bi lahka kar dodali kaksen reflektor zraven...Ce ni sred belega dneva prakticno nic ne vidis, hehe. Oz verjetno so rekli: mi damo kamerco, reflektor pa naj sami kupjo, ker je drazji...

LP Saso
Če vam sama kamerca ni dovolj zaston potem neki ne štima...

Pregovor pravi: kdor z malim ni zadovoljen, velkega vreden ni ;)

DaDo13
03.12.2006, 19:44
Če vam sama kamerca ni dovolj zaston potem neki ne štima...

Pregovor pravi: kdor z malim ni zadovoljen, velkega vreden ni ;)
Ali, podarjenemu konju nikoli ne gledaj v zobe.

sojus
05.12.2006, 17:19
Pismu ste čudni vi Siolovci, dejte pol še drugim poslt.


Eni plačujemo trio, pa ne dobimo nč, drugi pa majo sm net pa dobi kamerco???



Matr kje vam je logika, vsem al pa nč:nonono: :nonono: :(

danijel2
05.12.2006, 17:24
Ja ****a nisem ti jz kriv če si zamudil nagradno igro?

sojus
05.12.2006, 17:27
Nagradna igra, kaka; prvič slišm???

:nonono:

AlienRex
05.12.2006, 17:43
Nagradna igra, kaka; prvič slišm???

:nonono:

Je potrebno brat e-novice in Siolov blog. Ni odvec preveriti tudi forum.

AlienRex
05.12.2006, 17:48
Pismu ste čudni vi Siolovci, dejte pol še drugim poslt.


Eni plačujemo trio, pa ne dobimo nč, drugi pa majo sm net pa dobi kamerco???



Matr kje vam je logika, vsem al pa nč:nonono: :nonono: :(

Kriterij kdo je/bo dobi kamero so (bili) jasni:
- novi narocniki (oglasov kar mrgoli)
- nagrada prvim 1000 narocnikom na siol-komunikator (kdor prvi pride, prvi melje)

Obe opciji se med sabo izkljucujeta, tako da ni bilo moc dobiti dveh kamer.
Kako smo vedeli za nagrado, sem ti pa povedal v prejsnjem postu.

Mimogrede:
sosed ima dva avta, jaz pa nobenega. Naj da enega meni, da bova oba imela enako (en avto) Got a point?

sojus
05.12.2006, 19:43
hehe, še se najdejo dobri ljudje, lep PRIMER JE J_O, ki mi bo kamerco zastonj poslal.

Še enkrat bi se ti rad zahvalil, HVALA:2thumbs:

:rolling:

J_O
05.12.2006, 19:57
:) ......

mckeky
11.12.2006, 01:03
Uff.Še dobro da sem probal mikrofon na drugem računalniku.Deluje normalno.Izgleda, da je vhod za moj mikrofon na plati pokvarjen.
Edino še, če je treba v biosu kej nastavit?

Pa se useen prej za hec preveri, ker imas vrjetno swojo zvocno kartico nastavljeno na 5.1 ...nastawi na nawaden stereo zvok in nato poskusi

CVZ
13.12.2006, 19:02
in kako boš ti vedel če si prvo od 1000 naronikov siol komunikatorja to bi mogu bit nek spises da usak ve k mogoče sm pa jest med prvimi 1000 pa o temu nimam pojma tko da kamero obdrzijo zasee

storz
14.12.2006, 07:11
in kako boš ti vedel če si prvo od 1000 naronikov siol komunikatorja to bi mogu bit nek spises da usak ve k mogoče sm pa jest med prvimi 1000 pa o temu nimam pojma tko da kamero obdrzijo zasee

tisti, ki je bil med prvimi 1000 mu je to ob registraciji komunikatorja napisalo. Je pa že skoraj prvi dan vse pošlo.