Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ganymede vprašanje


Araghorn
16.11.2006, 21:33
Ali je možno Ganymede router nastaviti tako, da bo tudi interno dovolil dostop do strežnika? Če namreč znotraj lokalnega omrežja vpišem svoj statični ip na katerem je postavljen www strežnik, me vrže na administracijo Ganymede-ja. Če pa vpišem svoj ip zunaj lokalnega omrežja se pa normalno odpre www stran.

Bi pa rad Ganymedeja še vedno uporabljal kot router... Ali se to da uredit?

storz
17.11.2006, 07:06
Ali je možno Ganymede router nastaviti tako, da bo tudi interno dovolil dostop do strežnika? Če namreč znotraj lokalnega omrežja vpišem svoj statični ip na katerem je postavljen www strežnik, me vrže na administracijo Ganymede-ja. Če pa vpišem svoj ip zunaj lokalnega omrežja se pa normalno odpre www stran.

Bi pa rad Ganymedeja še vedno uporabljal kot router... Ali se to da uredit?

mislim da je to pri večini routerjih, ker se port forwarding izvaja samo na WAN portu. Tako je vsaj pri ganymedu, sinopeju in sagemu.

Rešitev je recimo da se v datoteko "hosts" v C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\ doda vrstico

192.168.1.XXX www.mojastran.com

samo potem je to potrebno na vsakem računalniku

Araghorn
17.11.2006, 12:01
A to ip računalnika s katerim želim dostopat do strežnika ali ip samega strežnika?

krneki66
19.11.2006, 08:11
mislim da je to pri večini routerjih, ker se port forwarding izvaja samo na WAN portu. Tako je vsaj pri ganymedu, sinopeju in sagemu.

Rešitev je recimo da se v datoteko "hosts" v C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\ doda vrstico

192.168.1.XXX www.mojastran.com

samo potem je to potrebno na vsakem računalniku

Naceloma ti na svojem racunalniku ni potrebno nic pisati saj je M$ to naredil. V brskalnik v pisi samo 'localhost'. Odprla se ti bo tvoja spletna stran.

storz
20.11.2006, 07:09
Naceloma ti na svojem racunalniku ni potrebno nic pisati saj je M$ to naredil. V brskalnik v pisi samo 'localhost'. Odprla se ti bo tvoja spletna stran.

razen če imaš še kakšen računalnik v lokalnem omrežju