Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SIOL komunikator


Pavulon
20.11.2006, 09:51
Danes smo dvajsetega (20), kje je zdaj komunikator? Stran ni updejtana, vsi pa željno čakamo. Je prinašalec zaspal na šiht?

madmitch
20.11.2006, 09:54
Danes smo dvajsetega (20), kje je zdaj komunikator? Stran ni updejtana, vsi pa željno čakamo. Je prinašalec zaspal na šiht?
Oja, prva stran je up to date, so umaknili reklamo za komunikator. :2thumbs:

Cavallo
20.11.2006, 09:55
Stran je že bila gor :) Ampak zdaj so jo spet dali dol. Nevem zakaj :/ Zadeva je pač en program ki si ga daš dol in to je to. Nič kaj posebnega

Pavulon
20.11.2006, 10:03
Vem kaj bi zadeva naj bila, mene bolj zanima mal "seciranje" te zadeve.

ajax
20.11.2006, 12:32
Vem kaj bi zadeva naj bila, mene bolj zanima mal "seciranje" te zadeve.

Ene par slikic komunikatorja...

http://shrani.si/thumbs/siolkomuni1102462.jpg (http://shrani.si/o.php?siolkomuni1102462.jpg)

http://shrani.si/thumbs/siolkomuni1102463.jpg (http://shrani.si/o.php?siolkomuni1102463.jpg)

http://shrani.si/thumbs/siolkomuni1102465.jpg (http://shrani.si/o.php?siolkomuni1102465.jpg)

Registriral se še nisem, lahko pa povem, da minimiziran poje :D približno 1M rama, drugače okrog 5M, takoj ob zagonu približno 20M rama. Ko se registriram sporočim kaj več, trenutno pa, kot je že nekdo pred mano omenil, so umaknili spletne strani z neta.

LP

mafi_ja
20.11.2006, 12:52
Jaz sem se pa registriral, poskusil vzpostaviti prvi klic (iz tel. omrezja v Siol) in je delalo cudovito...
Res pa je, da zdaj ne dela vec. Izgleda, da imajo resne tehnicne probleme, zato so umaknili
s prve strani vse linke do komunikatorja (direkten http://komunikator.siol.net).
Glavno, da sem pobasal kamero ;-)

ajax
20.11.2006, 13:07
Jaz sem se pa registriral, poskusil vzpostaviti prvi klic (iz tel. omrezja v Siol) in je delalo cudovito...
Res pa je, da zdaj ne dela vec. Izgleda, da imajo resne tehnicne probleme, zato so umaknili
s prve strani vse linke do komunikatorja (direkten http://komunikator.siol.net).
Glavno, da sem pobasal kamero ;-)

Nimam duo niti trio, koliko že pride naročnina na eno številko na mesec? 360SIT? A dobiš kamero tudi če ne registriraš številke?

Lp,
A

danijel2
20.11.2006, 13:44
Jaz sem se pa registriral, poskusil vzpostaviti prvi klic (iz tel. omrezja v Siol) in je delalo cudovito...
Res pa je, da zdaj ne dela vec. Izgleda, da imajo resne tehnicne probleme, zato so umaknili
s prve strani vse linke do komunikatorja (direkten http://komunikator.siol.net).
Glavno, da sem pobasal kamero ;-)


Kako pa si prišel do kameree*

danijel2
20.11.2006, 14:19
Čestitamo, ste med prvimi 1.000 registriranimi uporabniki storitve SiOL komunikator. Za nagrado boste v naslednjih dneh brezplačno po pošti prejeli spletno kamero Logitech QuickCam Express Plus z mikrofonom in slušalkami. Vabimo vas, da opravite še postopek namestitve programske opreme

ajax
20.11.2006, 14:19
Kako pa si prišel do kameree*

Registrirati se moraš na http://storitve.siol.net/spletne-storitve/siol-komunikator/

Zdaj so strani spet online :2thumbs:

Lp,
A

Edit: Vidim da ti je že uspelo :D

danijel2
20.11.2006, 14:20
Jap, pa useeno hvala za odgovor, ker nekdo nebi povedal:)

ajax
20.11.2006, 14:26
Jap, pa useeno hvala za odgovor, ker nekdo nebi povedal:)

Je pa tudi že uradno http://storitve.siol.net/spletne-storitve/siol-komunikator/1000-kamer/

:2thumbs:

Lp,
A

danijel2
20.11.2006, 14:27
Samo tista kamera, ki je na sliki ni enaka tej (Logitech QuickCam Express Plus)

M.T.
20.11.2006, 14:31
Očitno res.

Čes se ne motim je kamera tale: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,CRID=2204,CONTENTID=12013

Upam da so tud slušalke&mikrofon zraven...:dontknow:

rda
20.11.2006, 14:39
Hvala Siolu za kamero ;)

danijel2
20.11.2006, 14:41
Samo eno vprašanje:

Kaj se bo upošteval uni ime in priimek in naslov, ki si ga dal ob registraciji ali tisi, od naročniških podatkov, namreč tam nisem nič napisal.

LP.


EDIT: Rešeno, kamerco dobiš na naročniške podatke.


Lp in hvala Siolu:)

joze
20.11.2006, 15:04
meni pa noče zagnat programa. Pravi, da ne more naložit xmppcomm.dll in da naj še enkrat insatliram. Ko to storim se stvar ponovi.

Metek
20.11.2006, 15:04
jaz se ne bi sekiral - če ti znajo račun domov poslat, bojo pa tud kamero !

Jaz jo tudi dobim :approve:

danijel2
20.11.2006, 15:05
To je tudi meni na začetku naredilo. Piši tukaj: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21559



Samo zdej lahko oglas kr odstranijo, ker jih je že čez 1000 verjetno..:)

joze
20.11.2006, 15:07
In kako si rešil zadevo?

danijel2
20.11.2006, 15:08
Amm sem program še enkrat zagal in pol je blo ok.!

joze
20.11.2006, 15:09
jaz sem že trikrat instaliral, pa winse na novo zagnal. Nič ne pomaga.

danijel2
20.11.2006, 15:12
Amm pol pa nevem. Piši na info@siol.net ....

japke
20.11.2006, 15:13
men pa vedno zmrzne ko želim spremenit nastavitve za zvok (imam 2 zvočni).

hmm...

pa tudi mic ne dela...

fix
20.11.2006, 15:30
Verjetnost da ne dela je večja na strani uporabnikov.

luky
20.11.2006, 15:38
HAHA spet vas je Siol nat-........

danijel2
20.11.2006, 15:39
ha..:/

mark2
20.11.2006, 16:12
Ja super Siol:) . Ta komunikator je super zadeva:2thumbs: . Zelo pohvalno! Dobro ste naredili!

Marsikomu bo to prišlo zelo prav, tudi tistim, ki imajo zdaj samo solo. Klici v siol so pa itak brzplačni...

Meni zadeva dela brez problemov, upam da bo tudi vam.

Lp

Neuromancer
20.11.2006, 16:15
hehe, SiOL kumunikator

http://img490.imageshack.us/img490/5939/kumunikatorwy5.gif

Teo
20.11.2006, 16:32
jes pa študiram kumuiniklugijo

rock
20.11.2006, 16:35
Fajna zadevca.
Je kdo že probov kako je z konferenčnimi klici. Kolk članov je lahko istočasno gor.

kvaka
20.11.2006, 16:43
A se motim ali je res tako:
Brezplačno kamero dobijo uporabniki video telefonije, kar pa je za Solo naročnike plačljivo mesečno E1.5? Torej je kamera res free samo za Trio naročnike (kar jaz sicer sem, kolega, ki sem ga poklical pa ne)?

BlackLink
20.11.2006, 17:36
Bravo siol, Asterisk PBX se lepo zapne na sip strežnik,
kje je pa tu varnost ?

SloCop
20.11.2006, 17:48
kako se naredi telefonski imenik v tem komunikatorju?

Pa moti me to da, sicer delam z njim preko logmein trenutno... ne morem ga po širini raztegnit in potem ne vidim celih imen stikov iz mesengerja kar me moti :)

Torej kje se naredi imenik za telefonske številke

mckeky
20.11.2006, 17:54
A se motim ali je res tako:
Brezplačno kamero dobijo uporabniki video telefonije, kar pa je za Solo naročnike plačljivo mesečno E1.5? Torej je kamera res free samo za Trio naročnike (kar jaz sicer sem, kolega, ki sem ga poklical pa ne)?
jah sej..350+350+350sit+............ in kamerca je itak izplacana

Poleg tega me zanima kje bo prisel ta racun???a isto zraven racuna za solo paket al posebej itd.....
Kje preklicem stevilko, ce si premislim... tam sicer pise da na strani tam ko se prijavis in preglejujes porabo... ampak NI nikjer!

AlienRex
20.11.2006, 18:02
A se motim ali je res tako:
Brezplačno kamero dobijo uporabniki video telefonije, kar pa je za Solo naročnike plačljivo mesečno E1.5? Torej je kamera res free samo za Trio naročnike (kar jaz sicer sem, kolega, ki sem ga poklical pa ne)?

Lepo pise:
Naročniki Duo in Trio si lahko naložite verzijo SiOL komunikatorja, ki podpira tekstovno sporočanje ter glasovne in video klice. Ob registraciji storitve si aktivirajte 1 brezplačno telefonsko številko, ki je namenjena zgolj uporabi SiOL komunikatorja. V ta namen si lahko naknadno aktivirate še dodatne 4 telefonske številke, za vsako od njih znaša mesečna naročnina 1,5€.*

Naročniki Solo, Pizzicato in ostalih ADSL paketov prav tako lahko uporabljate SiOL komunikator z vsemi funkcionalnostmi (tekstovno sporočanje, glasovni in video klici). Ob registraciji si lahko aktivirate največ 5 telefonskih številk, namenjenih uporabi SiOL komunikatorja, za vsako od njih znaša mesečna naročnina 1,5€.*

Uporabniki, ki niso naročniki SiOL ADSL oziroma SiOL-a, lahko uporabljate verzijo SiOL komunikatorja, ki podpira samo tekstovno sporočanje.


Duo ali Trio = 1 stevilka prosta
Ostali narocniki Siol = 1.5€ na mesec

Brezplacna kamera za tiste, ki izberejo avdio/video pogovore in so v kvoti prvih 1000.

AlienRex
20.11.2006, 18:04
jah sej..350+350+350sit+............ in kamerca je itak izplacana

Poleg tega me zanima kje bo prisel ta racun???a isto zraven racuna za solo paket al posebej itd.....
Kje preklicem stevilko, ce si premislim... tam sicer pise da na strani tam ko se prijavis in preglejujes porabo... ampak NI nikjer!

Placilo vse Siolovih storitev gre preko enega racuna, tako bo tudi za Komunikator (narocnina in klici).

Kar se tice preklica, to pa tudi mene zanima. Je pa 3 mesece free, tko da je dovolj casa za preizkus kako zadeva dela.

mckeky
20.11.2006, 18:10
aha... ce je 3 mesece free za preizkus pol se pa cist brezveze jezim.... HVALA no... sam na strani bi lahko to omenili.... ker tam pa tut ko imam odprt račun za zadnji mesec ni dodalo tudi te storitve, zato me je pa zmedlo kako,....

Povzetek :D ....: se pravi Klici se računajo od danes naprej, aktivirana številka pa je 3 mesece brezplačna. ?

mckeky
20.11.2006, 18:33
Aha... so ze stran dopolnili in dodali informacije

madmitch
20.11.2006, 20:53
Bravo siol, Asterisk PBX se lepo zapne na sip strežnik,
kje je pa tu varnost ?
Jap, fritz! je tut zadovoljen z nastavitvami.

Cavallo
21.11.2006, 05:01
In zakaj jest nemorm zinstalirat tega ? :P

"SiOL komunikator can not be installed on systems with windows installer version smaller than 3.01"

in kaj nej zdej ? :D

rock
21.11.2006, 05:14
Upgrade!

Cavallo
21.11.2006, 06:27
Koga ? Vem da windows installer ampak kje dobim to itd. Pojma nimam. Nisem nevem kasn advance user za winse :P Linux mi bolje lezi....

ajax
21.11.2006, 07:01
Koga ? Vem da windows installer ampak kje dobim to itd. Pojma nimam. Nisem nevem kasn advance user za winse :P Linux mi bolje lezi....

Poskusi na uradni strani: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&DisplayLang=en

ali pa tukaj http://www.softwarepatch.com/windows/wininstallnt.html

Lp

Cavallo
21.11.2006, 08:54
Poskusi na uradni strani: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&DisplayLang=en

ali pa tukaj http://www.softwarepatch.com/windows/wininstallnt.html

Lp

Hvala ;)

Sprobam takoj ko pridem domov ;)

lp

ToniT
21.11.2006, 09:02
Ko pomanjšaš program v taskbar, piše tam SIOL kumunikator!

Cavallo
21.11.2006, 09:12
In ?

ToniT
21.11.2006, 09:13
Ni Kumunikator, ampak Komunikator.
Šlamparija!

Cavallo
21.11.2006, 11:55
Ajaaaaa :D Jest sem mislu da si se ti zatipku :D In sem mislu da te pač moti napis "SiOL komunikator" v taskbaru :D

Cavallo
21.11.2006, 16:35
Ma toj krneki. Nemors razsirit okna kjer so stiki notr, kjer so prikazani stiki se neprikaze slika od uporabnika (mors kliknt gor, pa tut ce klikns se tega nevidi)....

Edino kar je kul je za klicanje in nic drugega

Death Paladin
29.11.2006, 18:59
Pogruntavscina je dobra, to ni kaj. Vendar je res nekako prevec nepreglednosti nad MSN kontakti. Ker ne morem imeti razvezanega dostopa, mi ta 3. stevilka pri hisi ne koristi. IP telefon ze tak imam prek Trio. Sem pa ves cas mislil, da bodo vsaj klici iz komunikatorja brezplacni v Telekomovo omrezje :mad: , ki se vedno pokriva vecino stacionarne ponudbe pri nas. Namrec obstajajo konkurencni programi na internetu, ki to podpirajo in so klici ZASTONJ v stacionarno omrezje. Res uporabno :clown:

zubor
30.11.2006, 06:55
In zakaj jest nemorm zinstalirat tega ? :P

"SiOL komunikator can not be installed on systems with windows installer version smaller than 3.01"

in kaj nej zdej ? :D


Mas mogoce Win 98? Tudi meni je to napisalo, vendar pri win 98 ni mogoče nadgraditi Win installerja na verzijo 3.01 !!
Torej, kot kaže, kdor ima Win 98 ne more uporabljati Siol komunikatorja...no..vsaj jaz nisem našel rešitve...če jo kdo ima, na dan z besedo!
LP Borut

T-a-d-e-j
30.11.2006, 08:51
Za zastonj klice v telekomovo omrežje uporabljajte raje www.freecall.com, tale komunikator pa pustite pri miru:).

Metek
30.11.2006, 11:54
kdo pa je tebi na rep stopil, da tako šimfaš siol ?
in to na njihovem lastnem forumu hehe...

meni so takile voip izdelki, ki so si med seboj vsi enaki, bolj tako-tako. Če rabiš telefonijo za oreng, z neko zajamčeno kakovostjo pogovora in predvsem zanesljivostjo, da bo vse delal, potem si lahko s temile free programčki samo rit obrišeš. Predno pa bom nekemu korejcu zaupal svojo kreditno, pa bo tud še mal vode preteklo pod savskim mostom... meni je čisto ok, ker plačam samo pogovore, in to dela !

manc
30.11.2006, 12:04
Z dons so ublubl novo verzijo.
(odprava napake z okoli dll datoteke)
Zgleda d bo bl zvčer.

madmitch
30.11.2006, 13:08
kdo pa je tebi na rep stopil, da tako šimfaš siol ?
in to na njihovem lastnem forumu hehe...

meni so takile voip izdelki, ki so si med seboj vsi enaki, bolj tako-tako. Če rabiš telefonijo za oreng, z neko zajamčeno kakovostjo pogovora in predvsem zanesljivostjo, da bo vse delal, potem si lahko s temile free programčki samo rit obrišeš. Predno pa bom nekemu korejcu zaupal svojo kreditno, pa bo tud še mal vode preteklo pod savskim mostom... meni je čisto ok, ker plačam samo pogovore, in to dela !

Matek, te moram razočarati, tile korejčki so namreč nemško švicarska naveza, signal je odličen in cene so tudi dobre. Poleg tega je signal dostikrat celo boljši kot pri SiOLu, na žalost.

Death Paladin
30.11.2006, 15:25
kdo pa je tebi na rep stopil, da tako šimfaš siol ?
in to na njihovem lastnem forumu hehe...

meni so takile voip izdelki, ki so si med seboj vsi enaki, bolj tako-tako. Če rabiš telefonijo za oreng, z neko zajamčeno kakovostjo pogovora in predvsem zanesljivostjo, da bo vse delal, potem si lahko s temile free programčki samo rit obrišeš. Predno pa bom nekemu korejcu zaupal svojo kreditno, pa bo tud še mal vode preteklo pod savskim mostom... meni je čisto ok, ker plačam samo pogovore, in to dela !

Ja glej, ce smo ze ravno pri zanesljivosti.. prvo moram rect, da se fantje na siolu trudijo (vsaj eni - pohvala Storzu :2thumbs: ). No po drugi strani glede zanesljivosti, ce ostanes brez elektrike, si lahka tudi z VOIP telefonom "rit obrises". Ali pa ce iz kakrsnega koli razloga modem zgubi sinhronizacijo s centralo. Zato glede zanesljivosti se vedno prisegam na stacionarni telefon, ki mora delat brezpogojno (pa se tam sem imel 2 leti tezave z ISDN, preden so to porihtali). Placam pa tak al tak iz obeh variant, ce klicem izven Siol omrezja. Lahka bi pa uvedli res to, da bi Siol IP telefon imel zastonj klice v telekomovo omrezje, pol mislim, da bi se vec folka odlocilo na Duo/Trio. Kar bi v koncni fazi pomenilo prevlado VOIP telefonije, ki je pa v lastnem omrezju itak zastonj. Imam pa slutnjo, da tega telekom ne zeli :evil:

T-a-d-e-j
30.11.2006, 21:51
Ne vem če veste, Siol komunikator je poslovenjen Eyebal messenger: http://www.eyeball.com/products/messenger.html . Freecall je do sedaj prvi program, ki omogoča ZASTONJ klice v Telekomovo omrežje, edini pogoj je registracija. V osnovi je kot program bolj švoh, ampak to me ne zanima, glavno je da lahko zastonj kličeš. Za pogovore preko računalnika sicer sam uporabljam detelfone in skype, ki mata najboljšo kvaliteto zvoka.

madmitch
01.12.2006, 07:04
Ne vem če veste, Siol komunikator je poslovenjen Eyebal messenger: http://www.eyeball.com/products/messenger.html . Freecall je do sedaj prvi program, ki omogoča ZASTONJ klice v Telekomovo omrežje, edini pogoj je registracija. V osnovi je kot program bolj švoh, ampak to me ne zanima, glavno je da lahko zastonj kličeš. Za pogovore preko računalnika sicer sam uporabljam detelfone in skype, ki mata najboljšo kvaliteto zvoka.
Tukaj si ga pa malo pihnil, Freecall niti slučajno ni prvi, sploh pa ne edini ponudnik, ki omogoča brezplačne klice v slovenijo (razen mobilnih številk tudi v druga omrežja, ne samo telekomovo). Betamaxovih (http://www.betamax.com/) takih ponudnikov je kar nekaj (http://backsla.sh/betamax). Sicer pa, tisto o povsem brezplačnem vendarle ne velja, kajne. Naložiti moraš 10€, da lahko kličeš in po preteku določenega roka free preide v 1ct, kar tudi ni slabo, vsekakor.

T-a-d-e-j
01.12.2006, 10:44
Kličem povsem zastonj, samo registriral sem se, brez kakršnegakoli plačila. Kako dolgo bo trajalo ne vem a zaenkrat deluje in veselo uporabljam.

modelko
01.12.2006, 11:26
torej ta freecall.com

brezplačno? je pa zanimivo tam k maš test call, ko vtipkasš svojo cifro pa od tistga k rabis klicat, pol ti pa v bsitvu rpvo javi na tvojem telefonu kao da te klice tist, ampak potem dvignes in sele poklice klicočega! zanimivo!

lp

p.s. je zastonj samo iz siol v telekom? oz. al tud na t-2 ?

modelko
01.12.2006, 11:39
s katere cifre pa kličeš če kličeš direkt iz freecalla na telefon (a je 031033 cifra al kaj druzga) pa je povsem brezplačno da ne bo prišlo potem do kakšnih dodatnih stroškov)

T-a-d-e-j
01.12.2006, 12:20
Ni cifre, neznana številka napiše oz. nekaj takega. Deluje pa samo v stacionarno omrežje. Ravno v Nemčijo klical:D.

manc
01.12.2006, 13:04
Ker se nekako ne znajdem iz teh cenikov me zanima:
Koliko stane (paket solo z siol komunikatorjem) minuta za klic na GSM (mobitel) na Češko in obratno.Minuta iz GSM na komunikator.

admin
01.12.2006, 15:01
komunikator ali ne, cena je ista kot vsi ostali klici v siolovem telefonskem omrežju - http://storitve.siol.net/telefonija/cenik/

Spodaj lahko vpišeš tel. in napisalo ti bo koliko stane.

lp