Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Napake in vprašanja.


danijel2
20.11.2006, 14:08
Predlagam da se ta forum uporabi za vprašanja in kakšne napake, ki jih upo. ima.

joze
20.11.2006, 15:08
Meni noče zagnat programa. Pravi, da ne more naložit xmppcomm.dll in da naj še enkrat insatliram. Ko to storim se stvar ponovi.

storz
20.11.2006, 15:17
Meni noče zagnat programa. Pravi, da ne more naložit xmppcomm.dll in da naj še enkrat insatliram. Ko to storim se stvar ponovi.

ali si kot administrator v računalniku?

joze
20.11.2006, 15:21
Seveda

danijel2
20.11.2006, 15:22
Hmm storz tudi meni je zdej to začelo delat, pa imam popolno oblast nad rač. Učasih dela, učasih pa ne.:blush:

bejba020
20.11.2006, 16:28
jaz pa kao nimam geslo pravilno? za vpis

danijel2
20.11.2006, 16:50
Poglej na e-mail, ki si ga vpisala, tam ti piše upo. ime in geslo!:2thumbs:

markoajda
20.11.2006, 16:52
Meni dela! Za začetek. :2thumbs: Kje nastavim svoje ime oziroma nadimek?

danijel2
20.11.2006, 16:57
Zdi se mi da nemoreš.:)

japke
20.11.2006, 21:30
meni pa zamrzne cel program, če zaženem čarovnika za nastavitev zvoka. (imam dve zvočni kartici) .
mikrofon ne dela.

kaj lahko storim?

romancek
20.11.2006, 21:38
Meni noče zagnat programa. Pravi, da ne more naložit xmppcomm.dll in da naj še enkrat insatliram. Ko to storim se stvar ponovi.
A je že kdo ugotovil v čem je fora, da se program zaradi tega noče zagnati. A je kriv mogoče Messenger :dontknow: ?

ajax
21.11.2006, 06:54
Evo napake še z moje strani...

Ob izhodu iz Komunikatorja le ta zamrzne, ko kliknem na x za izhod.
Če je minimiziran in ga imam v statusni vrstici, če kliknem na ikono z desno miškino tipko in izberem izhod, prav tako zamrzne. Zanimivo pa je še to, da je ikona še vedno prisotna v statusni vrstici in proces še vedno aktiven v Upravitelju opravil. Če hočem na novo pognati Komunikator se ne zgodi nič, ker je proces še vedno prisoten.
Šele ko proces SiOLKomunikator.exe ročno "ubijem", se da program ponovno zagnati.

OS je win XP+SP2.

Ima kdo kako idejo? Bo naslednja verzija to odpravla (ker je moteče)? Bo kdaj v prihodnosti možna verzija za Linux OS?

Lp

DaDo13
21.11.2006, 07:15
Mene pa zanima kako komunikator vpišem v Windows Live Messenger. Sedaj ko se vpiše mi javi, da se je vpisal v drug računalnik

storz
21.11.2006, 07:15
Evo napake še z moje strani...

Ob izhodu iz Komunikatorja le ta zamrzne, ko kliknem na x za izhod.
Če je minimiziran in ga imam v statusni vrstici, če kliknem na ikono z desno miškino tipko in izberem izhod, prav tako zamrzne. Zanimivo pa je še to, da je ikona še vedno prisotna v statusni vrstici in proces še vedno aktiven v Upravitelju opravil. Če hočem na novo pognati Komunikator se ne zgodi nič, ker je proces še vedno prisoten.
Šele ko proces SiOLKomunikator.exe ročno "ubijem", se da program ponovno zagnati.

OS je win XP+SP2.

Ima kdo kako idejo? Bo naslednja verzija to odpravla (ker je moteče)? Bo kdaj v prihodnosti možna verzija za Linux OS?

Lp

katero vrzijo pa imaš?

Dante
21.11.2006, 07:27
Ocitno ne tazadnje :).

ajax
21.11.2006, 08:51
katero vrzijo pa imaš?

Ugotovil da obstajajo dve verziji, prvo zbrisal, naložil drugo in zdaj dela OK.

Kdaj bo komunikator možen za Linux?

Lp

Cavallo
21.11.2006, 08:53
Pomojem da za Linux (seveda brez emulatorjev ipd.) komunikator nebo ogledal sveta :D

joze
21.11.2006, 10:58
Kje pa se dobi drugo verzijo?

admin
21.11.2006, 11:51
Ugotovil da obstajajo dve verziji, prvo zbrisal, naložil drugo in zdaj dela OK.

Kdaj bo komunikator možen za Linux?

Lp

Predvidoma v prvi polovici 2007, drugače pa na linuxu lahko uporabljaš kakega drugega klienta ki podpira SIP in XMPP.

admin
21.11.2006, 11:51
Kje pa se dobi drugo verzijo?

Druga verzija v smislu včeraj po 15.00 uri. Dopoldan je bila na voljo še stara.

joze
21.11.2006, 12:08
Kaj mi je torej storiti, če mi javlja napako, ki sem jo omenil?
Je možno kako dobiti verzijo ki je bila na voljo pred 15.00?
Mogoče pa bo ta delovala.

admin
21.11.2006, 12:20
Kaj mi je torej storiti, če mi javlja napako, ki sem jo omenil?
Je možno kako dobiti verzijo ki je bila na voljo pred 15.00?
Mogoče pa bo ta delovala.

http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator/_eyeball/downloads/SiOLKomunikator_1_0.msi

Prvo odstrani obstoječo verzijo in nato namesti to.

Mimogrede, kakšen dostop uporabljaš? Direktni ADSL, lokalna mreža preko NAT, itd?

Na c:\ se nahaja Firewall.log, pripni jo k objavi ali pa prekopiraj vsebino v objavo.

lp

joze
21.11.2006, 12:36
Vse enako kot prej. Datoteke firewall.log pa ne najdem na c:

admin
21.11.2006, 12:37
C:\Firewall.log

Zagotovo se mora nahajati tam :)

joze
21.11.2006, 13:08
Ne zagotovo ne. Tudi če iščem z funkcijo search ne najdem te datoteke. Vidim pa da nimam edini te težave.
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21597

admin
21.11.2006, 13:22
Ok, seveda ne, ker se sploh še ni zagnal! (moja napaka)

Napiši:

- Verzija windows (desni klik na Moj računalnik - Lastnosti, zgoraj desno)
- Verzija Direct X (Start, Zaženi ... dxdiag, vrstica DirectX version)

joze
21.11.2006, 13:42
Win xp pro version 2002 service pack 2
directx 9c (4.09.0000.0904)

admin
21.11.2006, 14:07
Ok. To je podprto.

Pa Antivirusni program, požarni zid itd?

joze
21.11.2006, 14:18
Antivirusnik kaspersky, ki ga je ravnokar zamenjala najnovejša verzija nod 32(situacija enaka), požarni zid tisti ki je integriran v winxp.

danijel2
21.11.2006, 15:15
Kaj pa če greš:

start-zaženi-msconfig-pa daj tam diacnostic ali spodnjega.;)

joze
21.11.2006, 15:49
Ne pomaga. Win naloži samo osnovne funkcije, komunikator pa javlja isto napako.

romancek
21.11.2006, 17:43
Tudi jaz imam prav enak problem - žal!

danijel2
21.11.2006, 17:58
Kaj pa če izklopiš firewall od windovsa?

manc
21.11.2006, 18:05
Kaj pa tole nagaja:
http://shrani.si/o.php?novawindow1105309.png

DaDo13
21.11.2006, 19:21
Kaj je narobe, da ne morem vzpostaviti video in govornega klica.

admin
21.11.2006, 19:28
Ne pomaga. Win naloži samo osnovne funkcije, komunikator pa javlja isto napako.

Daj prosim v Internet Explorerju zaženi naslednjo stran in napiši katero verzijo imaš nameščeno na računalniku:

http://www.ivertech.com/sharedPages/checkDotNetFrameworkVersion.aspx

(zazna verzijo .NET Frameworka na Windowsih)

hvala

joze
21.11.2006, 19:35
Verzija: 2.0.50727

zubor
29.11.2006, 09:28
Tudi meni že pri prvem zagonu komunikatorja napiše, da ne najde datoteke XmppCom.dll, čeprav se le-ta nahaja v mapi komunikatorja!?? Imam XP SP-2, najnovejši framework, prijavljen sem kot administrator....kaj mi še preostane za popraviti, da bo stvar delala? Na Siol pomoči so mi sicer pomagali, par stvari smo uredili, dela pa še vedno ne!
HELP ME! Borut

admin
29.11.2006, 11:09
Kot administratorju bi morala stvar delati, poskusi s ponovno namestitvijo kot administrator, ali pa počakaj do jutri, ko bo nova verzija in bo ta problem za ne-administratorje odpravljen.

manc
29.11.2006, 13:24
Kot administratorju bi morala stvar delati, poskusi s ponovno namestitvijo kot administrator, ali pa počakaj do jutri, ko bo nova verzija in bo ta problem za ne-administratorje odpravljen.
Kakpa narediš ob zagonu xp home sp2, da se prijaviš kot administrator? Meni prikaže samo moj user account?

zubor
29.11.2006, 15:59
Kot administratorju bi morala stvar delati, poskusi s ponovno namestitvijo kot administrator, ali pa počakaj do jutri, ko bo nova verzija in bo ta problem za ne-administratorje odpravljen.

Kot administrator sem tudi prijavljen, toliko se pa menda spoznam na stvari. Napaka mora biti drugje!!

LP Borut

miran74
29.11.2006, 17:59
Mene pa zanima zakaj ikona za video klice ni na voljo oziroma se je ne da odpret kljub termu da imam priključeno kamero program sem večkrat zbrisal in ponovno inštaliral pa ne pomaga.

Kako spremeniš uporabniško ime ki bo prikazano med besedilnim klepetom se ga da ali je nujno potrebno uporabljati telefonsko številko kot uporabniško ime kot na prvi pogled zgleda ne gre.