Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : siol komunikator


pok
21.11.2006, 12:48
ko zazenem komunikator mi napise tole http://shrani.si/thumbs/novawindow1105309.png (http://shrani.si/o.php?novawindow1105309.png)

Cavallo
21.11.2006, 12:52
krneki je tole :D

bobi
21.11.2006, 12:56
Treba bo malo potrpeti da siol poštima vse tisto kar bi že moral pred izdajo programa ;)
Zadeva nedelovanja novih stvari jim že kar prehaja v navado :clown:

pok
21.11.2006, 13:00
ko zazenem komunikator mi napise tole http://shrani.si/thumbs/novawindow1105309.png (http://shrani.si/o.php?novawindow1105309.png)

admin
21.11.2006, 13:09
ko zazenem komunikator mi napise tole http://shrani.si/thumbs/novawindow1105309.png (http://shrani.si/o.php?novawindow1105309.png)

Ali si poskusil s ponovno namestitvijo (prej pa odstranil)?

Napiši prosim verzijo (desni klik na Moj računalnik - Lastnosti) in še to, s kakšnim uporabnikom si nameščal (Administrator, Power user, navaden uporabnik?)

rda
21.11.2006, 13:34
Meni isto javi na desktopu, na prenosniku pa lepo dela. Tudi reinstall ni pomagal, zato sem ga odstranil in je mir :)

admin
21.11.2006, 14:35
Meni isto javi na desktopu, na prenosniku pa lepo dela. Tudi reinstall ni pomagal, zato sem ga odstranil in je mir :)

Rda, ali morda lahko opišeš razliko med sistemoma? Je na enem mogoče nameščen kakšen Anti-karkoli program? npr. Bitdefender itd...

hartiganus
21.11.2006, 15:10
ista napaka tle (1.0.2031.1 / Admin/AVG free)

"manjkajoči" fajl je v istem diru kot exe

pok
21.11.2006, 15:58
instal z administratorjem
mam bitdefender pa noce delat un dll file je v direktoriju kot exe

pok
21.11.2006, 16:22
dejete povejte ze kaj je narobe

rda
21.11.2006, 16:45
Rda, ali morda lahko opišeš razliko med sistemoma? Je na enem mogoče nameščen kakšen Anti-karkoli program? npr. Bitdefender itd...
Na tistem ki ne dela je F-secure (winXP pro), na tistem ki dela pa AVG Free (winXP home). Pri obeh je HW priznanih znamk in licencni winsi preinstalled. Drugih anti* stvari ni namescenih.

lp

manc
21.11.2006, 17:51
ko zazenem komunikator mi napise tole http://shrani.si/thumbs/novawindow1105309.png (http://shrani.si/o.php?novawindow1105309.png)
Tud meni tole javi.
Mogoče zato, ker nimam kamere ali pa kakšnega messengerja instaliranega?

Lokostrelec
21.11.2006, 17:53
siol pač še ni uštimu reči za ta program ne

admin
21.11.2006, 19:30
Pa .NET Framework?

V Internet Explorerju zaženi naslednjo stran in napiši katero verzijo imaš nameščeno na računalniku:

http://www.ivertech.com/sharedPages/checkDotNetFrameworkVersion.aspx

(zazna verzijo .NET Frameworka na Windowsih)

hvala

(jaz imam 1.1.4322 pa mi dela b.p.)

manc
21.11.2006, 19:42
Your current .Net Framework Version: 2.0.50727

japke
21.11.2006, 20:13
ah, komunikator men sploh ni všeč-. ne moreš hitro dostopat do mailov, grafični vmesnik je beden, ne dela mi zvok.... ostajam na msn live in googletalk.

rda
21.11.2006, 21:22
Pa .NET Framework?

V Internet Explorerju zaženi naslednjo stran in napiši katero verzijo imaš nameščeno na računalniku:

http://www.ivertech.com/sharedPages/checkDotNetFrameworkVersion.aspx

(zazna verzijo .NET Frameworka na Windowsih)

hvala

(jaz imam 1.1.4322 pa mi dela b.p.)
Desktop: 1.1.4322 (IE6) - Komunikator ne dela
Notebook: 1.0.3705 (IE7) - Komunikator dela

lp

ali_baba
21.11.2006, 21:39
...meni tudi ne dela

Your current .Net Framework Version: 2.0.50727
Vsi high priority update-i, FF kot default browser (IE7 namescen)
Outpost fireawll/NOD32

tudi ce vse ugasnem ne dela, tudi ko naredim repair instalacijo ne dela, tudi ko ponovno prenesem install iz SIOL strani ne dela....kaj je zdej to.

BTW ne dela niti na VISTI (dualboot)...a dobim mogoce kamero :)

vajenc
21.11.2006, 21:46
Spet neki prodajajo k niso prej stestiral. Ampak ljudje men se zdi da vi nimate uredu inštaliran komunikator, k po moje njim na Siolu 100% dela, samo ne vejo kakšne nastavitve mate vi na računalniku doma ali v službi. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

hartiganus
21.11.2006, 21:48
Your current .Net Framework Version: 2.0.50727 - komunikator ne dela

admin
21.11.2006, 22:06
Na testnih računalnikih se je Komunikator nameščal brez problemov. Skušamo ugotoviti zakaj nekaterim uporabnikom javlja to DLL napako. Stay tuned.

mckeky
22.11.2006, 00:30
js nisem imel nobenih težav z namestitvijo... sam zanimiwo pa je da ko kličem kam "sporoci" da mu je neznan pozarni zid, kateri pa je od SP2... pol pa mi na c: disku kjer mam winse gor neke log fajle nardi idt....

Cavallo
22.11.2006, 05:02
Na testnih računalnikih se je Komunikator nameščal brez problemov. Skušamo ugotoviti zakaj nekaterim uporabnikom javlja to DLL napako. Stay tuned.

Stestira se najbolje ko daš uporabnikom v uporabo. Sam vem iz lastnih izkušenj ko nekaj naredim in mislim da je vse stestirano a ko dam pa ven pa uporabniki takoj kaj najdejo :) Sicer malenkosti ampak vendarle. Sicer sam nisem zadolžen za testiranje ampak vseeno vsaj sprobam zadevo če dela tisto kar bi moralo. Vedi pa da ni nikoli nič bullet proof oz. nemora bit bullet proof

sabisan
22.11.2006, 06:12
Your current .Net Framework Version: 2.0.50727 - komunikator ne dela
Jst mam 1.1 in 2.0 gor, komunikator dela bp,

LP

bejba020
22.11.2006, 06:55
meni tudi dela brez problemov.. :)

admin
22.11.2006, 07:49
js nisem imel nobenih težav z namestitvijo... sam zanimiwo pa je da ko kličem kam "sporoci" da mu je neznan pozarni zid, kateri pa je od SP2... pol pa mi na c: disku kjer mam winse gor neke log fajle nardi idt....

Log fajle dela na c:\ oziroma sistemski disk, predvsem zato da lahko ta teden po launchu hitreje najdemo težavo pri uporabniku, v kolikor se mu ne poveže na strežnik ali ne deluje klicanje. Bo izklopljeno naslednji teden.

admin
22.11.2006, 09:06
Napaka z XMPPCOM.DLL: zaenkrat je potrebno Komunikator zagnati kot uporabnik z administratorskimi pravicami ali pa vsaj power user. (popravek sledi kmalu)

joze
22.11.2006, 10:58
Jaz imam administrator account. Pa vseeno ne dela.

pok
22.11.2006, 13:08
jst mam serijo 2.0.50727

ali_baba
22.11.2006, 17:29
Edini uporabnik na Win XPsp2 seveda Admin pravice zagon javlja "napako dll", bo verjetno razlog kje drugje

pok
22.11.2006, 18:59
kdaj pride popravek admin

rda
22.11.2006, 19:07
kdaj pride popravek admin
Prvo morajo ugotovit kje je problem, sele nato lahko upas na popravek :blush:

romancek
22.11.2006, 20:02
Zakaj mi napiše, da MSN (ni prijavljen)? Velja tudi za ostale, razen za Siol komunikator. Ali so kje točna navodila za uporabo? Razen telefonsko, se ne znam povezati...

romancek
22.11.2006, 20:14
Sem že vse našel - vseeno hvala!

ali_baba
23.11.2006, 09:11
Torej, je ze kaksen napredek (workaround) glede .dll tezave?

DaDo13
23.11.2006, 09:42
Zakaj mi ne dela video ali govorni klic v Messenger?

bilko75
23.11.2006, 11:32
Tudi meni ne dela. Imam nameščena oba .net-a in sem priajvljen kot administrator. Javi mi enako napako...

Metek
23.11.2006, 18:34
DaDo.. preberi http://storitve.siol.net/nc/telefonija/pogosta-vprasanja/pv/pogosto-vprasanje/?tx_simplfaq_pi1%5Bcat%5D=0&tx_simplfaq_pi1%5Bfaq%5D=427
video dela samo med uporabniki komunikatorja.

Čakam na mojo kamerco, potem pa bo !

manc
24.11.2006, 09:36
Torej, je ze kaksen napredek (workaround) glede .dll tezave?
Kot kaže še ne.Tudi meni ne odpre komunikatorja zaradi tistega dll.

DaDo13
24.11.2006, 14:12
DaDo.. preberi http://storitve.siol.net/nc/telefonija/pogosta-vprasanja/pv/pogosto-vprasanje/?tx_simplfaq_pi1%5Bcat%5D=0&tx_simplfaq_pi1%5Bfaq%5D=427
video dela samo med uporabniki komunikatorja.

Čakam na mojo kamerco, potem pa bo !

Hvala sem prebral.

pok
24.11.2006, 15:09
prosim te SIOL zrihtej ta komunikator prosim prosim

pok
25.11.2006, 08:01
v kolkem casu dobis kamerco

dibern
25.11.2006, 08:52
DaDo.. preberi http://storitve.siol.net/nc/telefonija/pogosta-vprasanja/pv/pogosto-vprasanje/?tx_simplfaq_pi1%5Bcat%5D=0&tx_simplfaq_pi1%5Bfaq%5D=427
video dela samo med uporabniki komunikatorja.

Čakam na mojo kamerco, potem pa bo !


Nič ne bo z kamerco. Jih imam. Sem povezal dva PC-ja z kamerama, instaliranima komunikatorjema in poskušal vzpostaviti video komunikacijo. Ne gre. Napiše, da klicana stran zavrača video pogovor. Ni nastavitve, kjer bi videopogovor lahko potrdil. Ko vzpostaviš telefonsko linijo z novo Siol številko, ponudi audio in text možnost, video sploh ne.
Zanima me, ali sploh deluje v testih? Jaz ne vidim druge napake kot morda " nepoznan požarni zid ". Ampak zakaj potem gre govor?
Sem klical tehnično pomoč, pa me je operater poslal na forum...
Prosim admin za pojasnilo..

Karthum
25.11.2006, 10:08
Pri meni gre normalno vzpostavit video pogovor z drugim uporabnikom Siol komunikatorja.

Ne gre pa vpostavit avdio ali video pogovora z drugim uporabnikom msn. Prav tako ne gre pošiljat datotek. Zgleda, da Siol komunikator tega sploh ne podpira.

Dokler se to ne bo spremenilo, bom kar naprej uporablja Messenger, saj ima večina prijateljev kabelski internet in messenger.

DaDo13
25.11.2006, 10:58
Siol komunikator je ena leva zadeva, 100% boljši je MSN.
Če bi se z komunikatorjem lahko vzpostavila video povezava na MSN potem bi bil oky.

mckeky
25.11.2006, 15:43
mah.. men odkrito rečeno se tut sploh ne dopade... večino opcij ima tako ali tako MSN. pa tudi grafični umesnik mi je nepregleden... npr. ko se vpišeš kot MSN so tisti stiki ful čudni. niti ga nisem mogel raztegnit po dolžini...
Res pa je da je telofonija kar z čim drugim ne moreš..po eni strani pa tako ali tako po nawadi kličemo z stacionarnega telefona tako da mislim da bomo tudi še naprej wrjetno (seweda pa so tudi ljudje ki bojo klicali preko komu.)....

prekmurec
25.11.2006, 15:48
vam vsaj dela meni pa nočo in noče,da bi vsaj lahko videl kako izgleda ko si prijavljen,ker mi je itak msn dovolj

ali_baba
26.11.2006, 10:46
Mislim ...to je pa ze malce neresno. Na klicni stevilki 080 se uporabnike posilja na forum po pomoc okoli nedelovanja komunikatorja (.dll) na sistemih...tukaj pa nobenega odziva ali kakrsnega koli pojasnila iz strani supportnega oddelka...saj ne mores verjet.

Dejstvo da neka storitev (ceprav brezplacna) ne deluje pa se jo na veliko oglasuje je za moje pojme skrajno predrzna.

joze
26.11.2006, 13:55
Res je že skrajni čas da zadevo uredijo.

admin
27.11.2006, 12:48
V sredo bo na voljo nova verzija, ki bo odpravila problem z DLL.

Zaenkrat je z drugimi IM sistemi (MSN, itd) mogoč le klepet in ne video pogovor.

admin
27.11.2006, 12:51
Nič ne bo z kamerco. Jih imam. Sem povezal dva PC-ja z kamerama, instaliranima komunikatorjema in poskušal vzpostaviti video komunikacijo. Ne gre. Napiše, da klicana stran zavrača video pogovor. Ni nastavitve, kjer bi videopogovor lahko potrdil. Ko vzpostaviš telefonsko linijo z novo Siol številko, ponudi audio in text možnost, video sploh ne.
Zanima me, ali sploh deluje v testih? Jaz ne vidim druge napake kot morda " nepoznan požarni zid ". Ampak zakaj potem gre govor?
Sem klical tehnično pomoč, pa me je operater poslal na forum...
Prosim admin za pojasnilo..

Video:
Kontakt moraš imeti v seznamu kontaktov, klikneš gor nanj in nato na ikono s kamero. Oba kontakta morata imeti 599 uporabniško ime. Drugi kontakt mora dobiti sporočilo za prejeti klic, kjer določiš ali ga boš sprejel kot video, avdio ali pa samo tekstovni.

lp

dibern
29.11.2006, 06:48
S številko kot uporabniškim imenom na obeh straneh dela. Hvala.
Vendar ne bogve kako... Izgublja omrežje, presluhi. Ne vem, ne vem... Bo še kaj za popravit.
Je pa nekaj več, sploh telefoniranje mi je všeč.

manc
29.11.2006, 08:52
V sredo bo na voljo nova verzija, ki bo odpravila problem z DLL.

Zaenkrat je z drugimi IM sistemi (MSN, itd) mogoč le klepet in ne video pogovor.
A to sredo?:2thumbs:
Drugače pa bo Siol tole slej ko prej priredil željam uporabnikov.Glejte, koliko časa že MSN razvijajo, pa so še težave.

admin
29.11.2006, 09:11
Slaba novica... nova verzija bo na voljo šele jutri, ker so razvijalci naleteli na še eno težavo. Stay tuned!

ali_baba
29.11.2006, 09:16
no super...vemo vsaj da se nekaj dela. Hvala za pojasnila admin.
Ok, smo v pricakovanju.

pok
30.11.2006, 05:37
ura 6.36 nove različice pa se ni

manc
30.11.2006, 06:12
7:12 nope?

pok
30.11.2006, 12:52
13:51 nic

pok
30.11.2006, 13:02
siol kje je nova verzia

ali_baba
30.11.2006, 16:38
...saj ni res pa je

Zgleda da imajo v razvoju in testiranju, sploh pa managmentu "A je to" procese.

zubor
30.11.2006, 17:33
Folk..dajte mi pomagati...v svojem profilu sem dal tudi sliko profila, manjšo kot je zahtevana, pa je na forumu ne vidim...kaj naj storim, da bo? Sicer pa jo mogoče vidite le ostali, jaz pa ne?

pok
30.11.2006, 18:21
kdaj bo nova verzija

madmitch
30.11.2006, 19:17
Folk..dajte mi pomagati...v svojem profilu sem dal tudi sliko profila, manjšo kot je zahtevana, pa je na forumu ne vidim...kaj naj storim, da bo? Sicer pa jo mogoče vidite le ostali, jaz pa ne?
Mora biti res majhna slikica, ker mi je ne vidimo.

zubor
30.11.2006, 19:21
Kot izgleda, tudi danes ne bo nič z novo verzijo kominikatorja. Dragi Siolovci, lahko bi bili vsaj toliko fer do svojih uporabnikov...plačnikov vaših storitev, da bi objavili vsaj sporočilo glede poteka popravka programa oz. roka dokončanja. Saj vem, da gredo te stvari počasi, vendar lahko vseeno pokažete profesionalen odnos do svojih uporabnikov ter nas obveščate o spremembah tudi na tem forumu, ki je...kot izgleda namenjen le uporabnikom, Siol pa...razen nekaj svetlih izjem - operaterjev, kot da nima nič z njim...
Toliko...
LP Borut

pok
01.12.2006, 15:45
kej napredka pr novi verziji

ali_baba
01.12.2006, 17:20
Ja, admin je v drugi temi objavil novo verzijo komunikatorja 1.1.
...pa da ne bom samo sitnaril in bom se malo korekten...sem nalozil to novo razlicico (zaenkrat samo na XP) in stvar res dela in ja, je zelo uporabna.
Hvala lepa za delujoco verzijo.

P.S. Zakaj slisim sebe ko se pogovarjam z nekom v stacionarnem omrezju? Feature , bug ali user confused :)

DaDo13
01.12.2006, 17:36
Kje si dobil novo različico? Pri meni še vedno kaže, da je 1.0.

ali_baba
01.12.2006, 17:41
Zgleda da jim ni v interesu da cimprej potolazijo uporabnike...
Evo linka:
http://moj.siol.net/sporocanje/komunikator/_eyeball/downloads/SiOLKomunikator_1_1.msi

manc
01.12.2006, 22:42
Sedaj deluje.Superca.

zubor
02.12.2006, 07:56
Ja, tudi meni deluje OK. Imam le dobronamerno prevajalsko pripombo: Spodaj je gumb za glasnost zvočnika in mikrofona...pri obeh piše "glasnost ZVOČNIKA"!!
Ali stvar deluje tudi s Skypom in kako se to nastavi? V pomoči je tudi nejasno napisana obrazložitev, kako priti do imenika vseh, ki imajo Komunikator?
LP Borut

dibern
02.12.2006, 12:31
Zanimivo...

Ko poiščem verzijo komunikatorja na strani Moj Siol, je še vedno 1.0. Če pa vstopim preko zgoraj priloženega linka, je verzija 1.1. Od kje si jo snel??? Naložil sem jo in dela!?

zubor
02.12.2006, 12:51
Jaz sem jo snel z linka...1.1 in glej čudo...dela!
Borut

Sese12
02.12.2006, 16:07
Mene pa zanima ali obstaja imenik uporabnikov SiOL komunikatorja oz. kak iskalnik, kjer jih lahko poiščeš?

manc
03.12.2006, 00:31
Mene pa zanima ali obstaja imenik uporabnikov SiOL komunikatorja oz. kak iskalnik, kjer jih lahko poiščeš?
Tak iskalnik je v pripravi.:2thumbs:

pok
04.12.2006, 14:41
pe men skus pise da msn ni prjavlen kako to odpravim

AlienRex
04.12.2006, 16:27
pe men skus pise da msn ni prjavlen kako to odpravim

Ja prijavi se ne.... RTFM:
http://pomoc.siol.net/nastavitve/siol-komunikator/vpis-programov-za-neposredno-sporocanje/

manc
05.12.2006, 06:23
A se da ETIS sinhronizirat z komunikatorjem tako, da v etisu klikneš tel. številko in komunikator kliče?

DaDo13
05.12.2006, 16:50
Za DetelFon lahko nastaviš ETIS tako, da kliče, za SK pa ne vem kako bi se to dalo.

DaDo13
06.12.2006, 11:10
A se da ETIS sinhronizirat z komunikatorjem tako, da v etisu klikneš tel. številko in komunikator kliče?

Ta možnost bo pri naslednji nadgradnji SK-ja, tako so mi odgovorili na SiOL-u.

bostov
18.12.2006, 17:58
Kateri porti morajo biti aktivni za komunikator? Imam požarni zid in zato probleme s prijavo.

siFlay
19.12.2006, 09:26
Tudi jaz bi že enkrat rad izvedel strukturo protokola (poskušam že od vsega začetka komunikatorja) katerega uporablja komunikator, pa ne podatke iz XML-a ampak tehnične podatke s strani programerjev .......

Mislim, da bo to koristilo marsikomu, ker v današnjem času veliko ljudi uporablja raznorazne požarne zidove.

lp

morfeum
09.01.2007, 19:35
meni napiše pa < xmpp.siol.net >pa kaj je je to !!! Pa tudi internet mi se skozi blokira !!!

bostov
10.01.2007, 12:53
Dokler ne bo SK na nivoju kot npr. Skype, MSN itd., kjer mi ni treba razmišljat o raznih nastavitvah V/I portov, ampak aplikacijo namestiš in to je to, bodo vedno problemi. Za MSN in Skype nimam odprtih na usmerjevalniku nobenih dodatnih portov, razen UPnP in to je to.
Ker pa ima veliko uporabnikov za i-net modem še svoj usmerjevalnik, bodo večno problemi, kljub podpori usmerjevalnika za UPnP. Bo treba počakat na bolj izpiljeno verzijo SK.

Sese12
10.01.2007, 19:18
A se je mogoče že kdo odjavil s SiOL komunikatorja oz. kje je in kako je sploh možna odjava?

:dontknow: :dontknow:

admin
11.01.2007, 08:01
Prosim da v kolikor se vaše vprašanje ne tiče teme, ustvarite novo temo in ne pišete v obstoječo, ker se je potem zelo težko znajti.

admin
11.01.2007, 08:07
meni napiše pa < xmpp.siol.net >pa kaj je je to !!! Pa tudi internet mi se skozi blokira !!!

Torej je razlog v internetni povezavi - pokliči na 080 1000

admin
11.01.2007, 08:26
A se je mogoče že kdo odjavil s SiOL komunikatorja oz. kje je in kako je sploh možna odjava?

:dontknow: :dontknow:

Zdravo,

spletni vmesnik za odjavo je še v izdelavi, drugače pa je odjava možna če pokličete na 080 1000.

admin
11.01.2007, 09:41
Tudi jaz bi že enkrat rad izvedel strukturo protokola (poskušam že od vsega začetka komunikatorja) katerega uporablja komunikator, pa ne podatke iz XML-a ampak tehnične podatke s strani programerjev .......

Mislim, da bo to koristilo marsikomu, ker v današnjem času veliko ljudi uporablja raznorazne požarne zidove.

lp

Za IM: XMPP
Za Audio/Video: SIP & RTP