Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : CENE pred prevzemom eura ( Nov. 2006 )


čudežni
22.11.2006, 11:52
Veliko je govora o cenah, podražitvah, ki so sledile v državah po prevzemu eura.No, ker se želim tudi sam prepričati v to, sem se odločil, da bom določene trgovske artikle uvrstil na seznam " moja košarica" in jim podal trenutno ceno( v eurih ). To ceno bom kasneje po obdobjih (po 6 mesecih, 1 letu, 2 letih ) primerjal z novo - bodočo.
Trenutni koš je sestavljen iz teh artiklov, bom pa nekatere še dopolnil oz. dodal.


Papirnati robčki Paloma ( 6/1 )....... ..................................... 0,547 Eu
Pijača Fruc multivitaminski 1,5 l .......................................... 0,87 Eu
Nektar Merc. Jabolka 1l................................................ ........0,517 Eu
Sir Illertaler 45%............................................... ....................1,41 Eu
Jogurt Jag. Tek. AB kult 0,1%.............................................. 0, 66 Eu
Pašteta Kekec Ta prava............................................. .......... 0, 28 Eu
Mandarini ( 1 kg )................................................. ................. 0,56 Eu
Jabolka Idared ( 1 kg ) .................................................. ....... 0,83 Eu
Banane ( 1 kg ) .................................................. ...................0, 84 Eu

D' Andre
23.11.2006, 10:49
Pametno. Bomo spet poslušal base (utemeljitve) zakaj se je kej podražil. Bo s plačami tud tako, heh? Dej še za benz, čike pa telefonske impulze zračuni če se ti da. :clown:

temp64
23.11.2006, 11:08
brezveze....nisi napisal iz katere trgovine je košarica

čudežni
23.11.2006, 11:20
Pametno. Bomo spet poslušal base (utemeljitve) zakaj se je kej podražil. Bo s plačami tud tako, heh? Dej še za benz, čike pa telefonske impulze zračuni če se ti da.

D´Andre,za benz, čike.... pa lahko ti dodaš seznam, da ne bom podpiral lenobe.:angel:


brezveze....nisi napisal iz katere trgovine je košarica

Košarica je iz trgovine Mercator. Določene artikle bom še dodal, ker nočem ostati samo pri 5,6 oz. 9.
Temp, če je brezveze, zakaj bereš in komentiraš...:dontknow:

jabolka so aprila vedno dražja kot pa novembra - ne samo pri uvedbi evra

Nov 2006 >>>> Nov 2007

pinky
23.11.2006, 11:22
jabolka so aprila vedno dražja kot pa novembra - ne samo pri uvedbi evra

D' Andre
23.11.2006, 11:43
Eurosuper 95: 231,70 sit / 0,967 evra
Super Plus 98: 234,30 sit / 097,8 evra
Dizl: 224,60 sit / 0,937 evra
Čiki: vem samo za West Blue: 500 sit / 2,08 evra

btomaz
23.11.2006, 12:17
Ja saj se nic ne podrazi. Ha ha

Vitrex Petrol konec oktobra 550 SIT (2,3 EUR) v začetku novembra 610 SIT (2,5 EUR) :verjetno zato, da bodo lažje v evrih računali.

Lignji pred 14.dnevi 850 SIT/kg (3,5 EUR) , danes 1200 SIT/kg (5 EUR). Seveda, je bolj okroglo.

Mater, kako nas nategujejo.

vajenc
28.11.2006, 23:08
Jz bi tudi dodal KINO Vstopnice KOLOSEJ, so že podražili v sledeče cene:

center € SIT € SIT € SIT
Ljubljana in Koper 4,95 1.186 4,25 1.018 4,45 1.066
Maribor in Celje 4,20 1.006 3,50 839 3,70 887
Kranj 4,45 1.066 3,95 947 3,95 947

Pa še link:

http://www.kolosej.si/vstopnice/

mertseger
01.12.2006, 19:29
danes sem v šparu pil kavo pa so vse že na okroglo zaokrožil:
navadna kava 1€
kava z smetano ali mlekom 1,2€

ful čudno je vidt cene u tolarjih ko je 288 sit ali pa 311 sit:rolling:

čudežni
06.12.2006, 00:10
Začelo se je, začelo...."vseljačenje in veselje ( KOGA IN ZAKAJ ???!!!! ) " pred prihodom leta 2007.

Medtem ko dosedanja opazovanja gibanja cen izdelkov in storitev, ki jih v okviru projekta pricewatch izvaja Zveza potrošnikov Slovenije, pri trgovcih še niso pokazala bistvenih podražitev, pa se je položaj mesec dni pred prevzemom evra obrnil. Podražitve so že tu, je danes v Ljubljani ob predstavitvi četrtega vmesnega popisa cen povedala predsednica ZPS Breda Kutin. Pri tako nizki inflaciji vsebinski razlogov za podražitve ni, je poudarila.

Od zadnjega popisa v avgustu se je v zadnjem opazovanem obdobju najbolj podražil zamrznjen francoski krompirček, in sicer v Intersparu znamke Ledo za 54 odstotkov, v Hardiju znamke Friand za 50 odstotkov, v
Hoferju pa znamke Ladvogt za 20 odstotkov. Podražili so se tudi ostali zamrznjeni izdelki, med njimi v ZPS izpostavljajo grah znamke Ardo v Mercatorju (+30 odstotkov) in grah znamke Eta v Leclercu (+10,6 odstotka).

Potem ko so že avgusta prav vsi trgovci zvišali cene tunine, se je ta tokrat v Mercatorju še dodatno podražila, in sicer za dobrih 23 odstotkov. Nadaljuje se tudi trend rasti cen italijanskega riža - beli italijanski oluščeni riž se je v Tušu podražil za slabih 17 odstotkov, od februarja pa že za skupaj 31 odstotkov.

Prešana mesna slanina proizvajalca Kras Sežana se je v Intersparu podražila za skoraj šest odstotkov, za prav toliko so zvišali tudi ceno 500-gramskega zavitka Sparove skute, medtem ko se je v Mercatorju Vipavska skuta podražila za dobrih pet odstotkov. Podražitve so zabeležili tudi pri sirih, največji trije trgovci so zvišali tudi cene svežih kokošjih jajc, in sicer za tri do sedem odstotkov.

Cene pijač kljub nižjim temperaturam rastejo, ugotavljajo na ZPS. V Sparovih trgovinah so tako zabeležili sedemodstotno podražitev stoodstotnega pomarančnega soka s sadnimi delci proizvajalca Fructal. Isti sok so za deset odstotkov podražili tudi v Tuševih trgovinah, Hofer pa je pomarančnemu soku znamke Sweet Walley zvišal ceno za dobrih 15 odstotkov. V Hardiju so za dobrih deset odstotkov podražili svetlo pivo znamkie Litovel classic.

Več na : http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,174714,175961

mikimaus
07.12.2006, 00:07
Ah to ugotavljanje kaj se je podražilo in kaj se bo res nima smisla, pa da ne bo nekdo s tem užaljen, moj namen tega posta je daleč od tega. Enostavno menim da naštevanje artiklov in kazanje s prstom na trgovce nima nobenega smisla, zakaj? Potrebno je pogledati širšo sliko ali kako se že reče po angleško, "big picture" takoj se sliši še bolj učeno mar ne (brez kake želje po hvali ).

Jasno je da se ne draži zaradi neke velike inflacije v preteklosti, treba pa je priznati da je bilo precej cen kontroliranih na račun zniževanja inflacije in možnosti čimprejšne uvedbe Eura ali Evra (o tem ne bom zdaj) med njimi tudi goriva ampak o tem nekoliko kasneje. In kje je glavna srž problema, po mojem mnenju in če sem dobro razumel gospoda Arharja pred leti ko je bil še guverner BS je potrebno vedeti da je pomembnost Slovenije za stabilnost Evra nična, naš BDP je enostavno premajhen in tudi če bi imeli precej večji primankljaj od tako znanih noro določenih 3% ne bi bilo problema za uvedbo. Vendar tako nekje piše in tako je Grčija to krši že več let, tako da so ostale države zagrozile s penali, kako se stvar odvija trenutno ne vem vendar to bo to. Če tezo razvijem še nekoliko naprej, kaj bo urad za statistiko(ali pač tisti ki je sedaj preračunaval inf.) počel po novem letu. Tudi če izračuna nek porast cen to ne bo uplivalo na stabilnost Evra.

Ob tem bi omenil še TV oddajo, ki jo je mislim da vodila vsem znana Petrovčičeva. Tam so sedeli Bajuk in podobni genijalci, obvladači makro mikro pa tudi piko ekonomije če že hočete. Pa da ne bo pomote te gospode res spoštujem, vse brez izjeme, govora pa je bilo o razbremenitvi plač (brez skrbi prišel bom na Evro nazaj). Tako je gospod, katerega imena si žal nisem zapomnil prijavil zvito opazko in sicer zakaj bi delavcem v javnem sektorju razbremenili plače in jim jih s tem povečali neto, če bi pa lahko to razbremenitev izrazili s tem da bi zmanjšali bruto neto bi bil pač isti, jasno sindikatov:veryevil: :veryevil: ta gospod ni omenil ampak vseeno superca.

Taisti gospod je tudi omenil da je kot vsi vemo cena goriva kontrolirana preko trošarin saj je le ta največja nevarnost inflaciji (je že vroče):veryevil: :veryevil: in dodal kaj bo vladi preprečevalo da ob uvedbi Evra dvigne cene? Nič prav nič! Postopoma na tiho, da ne bo plaza, ja bemti Irak, Irak je kriv bodo rekli četudi bo cena zabetonirana na 50$ za sod (samo za primer)

In kaj je na to dejal Bajuk? ................gledal v tla in bil tiho.:approve: :approve: :approve:


In kaj je izjavil Bajuk nekaj dni nazaj? Ja če bodo dražili bodo pa ljudje zamenjali trgovca.....lepo vas prosim!
Dražili bodo vsi! Vsi po spisku in to tudi globoko v prihodnje leto! Še enkrat zakaj, prej so bili kontrolirani sedaj pa te kontrole ne bo več, Kutinova pa res ne vodi neke bogaboječe inštitucije, poleg tega jo pa najbrž financira država iz proračuna, taistega proračuna, ki bo za toliko in toliko MIO Evrov bogatejši ravno zaradi povečanja cen.

Ja ja Bajuk šteje in se smeji njemu in poslancem ne bo potrebno razmišljati o menjavi trgovca plače bodo zaokrožili debelo navzgor pa bo!:veryevil:

čudežni
07.12.2006, 23:42
Mikimaus, ampak vse te podražitve bodo udarile po žepu ravno nas! Namreč, če bodo cene res tako poskočile ( 10 .2o in več % ), potem očitno inflacija nem ore biti samo 3 ali 4 % na letn iravni ali pač???
Kaj se bo zgodilo z našo kupno močjo ob nespremenjeni plači?
ZAKAJ KAR NENADOMA TAKŠNE PODRAŽITVE IN KDO BO OB VSEM TEM PROFITIRAL ( DRŽAVA, POSAMEZNIKI,TRGOVCI, PROIZVAJALCI....??? ).

Edino, čemur sem sam priča je to,da postajadržava oz. njeni vladajoči iz leta v leto dražja, požrešnejša.
Iz tega lahko sklepam, da se bo ob spremenjenih cenah ( višjih ) nabralo več denarja ob enakih pogojih kot prej.Torej teoretično bi moral biti znesek večji. Kaj pa, če denar po drugi strani " odteka" in ga je potrebno s takšnimi prijemi "nadomestiti". kaj potem...:dontknow: :dontknow:

mikimaus
08.12.2006, 00:59
Mikimaus, ampak vse te podražitve bodo udarile po žepu ravno nas! Namreč, če bodo cene res tako poskočile ( 10 .2o in več % ), potem očitno inflacija nem ore biti samo 3 ali 4 % na letn iravni ali pač???
Kaj se bo zgodilo z našo kupno močjo ob nespremenjeni plači?
ZAKAJ KAR NENADOMA TAKŠNE PODRAŽITVE IN KDO BO OB VSEM TEM PROFITIRAL ( DRŽAVA, POSAMEZNIKI,TRGOVCI, PROIZVAJALCI....??? ).

Edino, čemur sem sam priča je to,da postajadržava oz. njeni vladajoči iz leta v leto dražja, požrešnejša.
Iz tega lahko sklepam, da se bo ob spremenjenih cenah ( višjih ) nabralo več denarja ob enakih pogojih kot prej.Torej teoretično bi moral biti znesek večji. Kaj pa, če denar po drugi strani " odteka" in ga je potrebno s takšnimi prijemi "nadomestiti". kaj potem...:dontknow: :dontknow:


Sicer ne vem kako bodo nadalnje računali inflacijo vendar ta ne bo vplivala na evro, jasno bo pa rast cen vplivala na nas, kakor je na Italiane, Nemce, Avstrijce ....itd. Profitirali bodo pa zgoraj našteti...samo pomisli da država recimo na ta račun dobi od štuce kruha en stotin evra davka več in če jih je na dan prodanih 100k je to 1kEu na dan in 365 kEu na leto, pa mislim da sem dal izredno majhne številke. In kar je iteresantno, če bi bil to tolar, bi bil za vse te podražitve toliko manj vreden evro pač ne ker smo v monetarni uniji marginalci zato tukaj država profitira, jasno kakor vsi ostali ki zvišujej cene.

strašljivka
08.12.2006, 06:18
obstaja pa poleg navedenega še tretja možnost, tihi dogovor med zadolževalcem Bahukom in trgovci. ob ustrezni podražitvi ne bo potrebno toliko dvignit trošarin, mogoče uspe proračunsko luknjo in z evrom prihajajoč nov obračun gospodarske rasti (ogroženi sta 2 procentni točki če se ne motim = iz 4,5 na 2,5) zapolnit toliko da ne bo potrebno dvignit DDV ?

čudežni
14.12.2006, 15:14
Zveza potrošnikov je predstavila pregled nesorazmernih podražitev, ki jih je med izdelki in storitvami opazila pred uvedbo evra.


Potrošniška organizacija je tako pripravila črno listo, ki je razdeljena na rdečo (podražitve nad 10 odstotkov) in rumeno (podražitve med 6 in 10 odstotkov) listo izdelkov in storitev. Prva meja šest odstotkov - je bila določena kot dober dvakratnik letne inflacije, deset odstotkov pa je štirikratnik letne inflacije.

Do zdaj so bile podražitve opažene predvsem v storitvenem sektorju (bančni sektor, parkirnine, kinovstopnice), medtem ko so jih v trgovini opazili manj.

Več na : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=35&c_id=128441

SonoLei
21.12.2006, 14:40
Prov smešn mi je že 3 mesce poslušat o teh podražitvah pa uvedbi evra. In to pri živilskih izdelkih, kjer res ni razloga za neko paniko, ker se izdelki ne bojo kar brez razloga podražil. Trgovin z živili je res ogromn in je že tko med njimi taka konkurenca, da ne bo ena trgovina kr dražila, da bo seb škodo nardila. Bolj so problematične cene pri izdelkih in storitvah, kjer ni konkurence. Pa tud tale lista Zveze potrošnikov je čist mim. V živilskih trgovinah poteka tok enih akcij, v vsaki trgovini druge in v vsaki po ene 4 hkrati. Verjemte, da o teh akcijskih cenah več vejo kupci sami, kot pa trgovci oz. še manj pa vodstva podjetij. In na te črni listi se večinoma znajdejo izdelki, ki so bli prej pol leta npr. pod trajno nizko ceno. Itak loh že vsak izdelek najdeš v akciji, sam dat se ti mora furat po vseh možnih štacunah...
Pa še to bi rada poudarla, da pri teh podražitvah vse leti samo na trgovine, ki so pač zadnje v verigi. Vem, da je to delo Zveze potrošnikov, da sam trgovine opazuje, sam je pa čist mim pa preveč ozkogledo. Cene mlečnih izdelkov so se res podražile, ampak podražile so se nabavne cene. S tem pa trgovec sam nima nobene veze, valda da nabije še svojo maržo, ki je enaka prejšnji. Mislim, da je vsem jasno (razen ga. Bredi Kutin), da mora tud trgovina od nečesa živet, od nekje potegnit denar za plače, elektriko, najemnine... No, sam tok sem hotla povedat, da mormo cel sistem pogledat, ne sam končnih cen izdelkov.

čudežni
29.12.2006, 09:57
Črna lista podražitev se podaljšuje
Na seznamu tudi Dnevnik, Mercator in parkirišča


http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,180799

Brootalen
30.12.2006, 00:10
Kebab na Miklošičevi sedaj stane 3.13 ojrov... me zanima kolko bo čez par mescev.

DrOnyx
30.12.2006, 21:50
Osnovna teorija za vsem skupaj je ta, da če BUREK STANE 400 SIT GA PRETVORIŠ V 2 EVRA, ČE TI DOBIŠ PLAČO 115.000 sit JE TO 400 EVROV.

:rolling: :rolling: :rolling:

Evro je za navadne državljane samo DEFLACIJA, za politike pa priložnost za SPOMINSKE FOTOGRAFIJE.

In to je vse.:veryevil:

lady_lucifer
01.01.2007, 11:19
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6222115.stm

mikimaus
01.01.2007, 16:52
obstaja pa poleg navedenega še tretja možnost, tihi dogovor med zadolževalcem Bahukom in trgovci. ob ustrezni podražitvi ne bo potrebno toliko dvignit trošarin, mogoče uspe proračunsko luknjo in z evrom prihajajoč nov obračun gospodarske rasti (ogroženi sta 2 procentni točki če se ne motim = iz 4,5 na 2,5) zapolnit toliko da ne bo potrebno dvignit DDV ?


Tu najbrž misliš trošarine na goriva? Vprašanje, katera opcija je boljša, ali dražiti storitve in blago in nekoliko

manj trošarine na goriva ali obratno. Potrebno je vzeti v obzir da se z zviševanjem cen lahko zmanjša

potrošnja, kar pa tudi ni v redu (od tu najbrž za dve odstotni točki manjša rast)

čudežni
05.01.2007, 08:18
Zveza potrošnikov Slovenije je od uvedbe evra prejela več kot 600 obvestil o podražitvah izdelkov in storitev.

Novih podražitev so bili med drugim deležni malice, kosila, kave, čaji, hitra hrana, športne storitve, časopisi, storitve mobilnih operaterjev, kinovstopnice in parkiranje. Nekateri posamezniki so opozorili tudi na to, da izdelka ali storitve niso mogli plačati s tolarskimi kovanci.

V zvezi potrošnikov so presenečeni nad visokim številom prijav. Svojo "črno listo" bodo z novimi podražitvami dopolnili takoj, ko bodo zbrali vse potrebne podatke. Celotna črna lista je dostopna na spletni strani zveze in na portalu www.evropotrosnik.si.

Več na : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=35&c_id=130217

Potem pa se politiki smejijo, slikajo in skačejo od veselja.Yupiiiii, imamo skupno evropsko valuto.
Yebeš ti euro ali evro, ko ti kupna moč čez noč ade za povprečnih 15 - 20 %.

onri
05.01.2007, 11:16
Še enkrat bom vprašu, ker pod neko drugo temo nism dobil odgovora: kakšna je kazen za preveliko podražitev izdelka? A te dajo samo na črno listo (to je namreč res huda zadeva in hkrati še zastonj reklama), ali te le dodobra štrafajo in boš več plaču kazni, kokr pa v nekem daljšem obdobju zaslužu na račun te podražitve?

čudežni
11.01.2007, 09:14
Cene v restavracijah, gostilnah in kavarnah so se decembra lani povišale v povprečju za kar 3,2 odstotka, ugotavlja Statistični urad. Za slabih 5 odstotkov so se podražile predjedi, s 4,5-odstotno podražitvijo so na drugem mestu sladice, cene brezalkoholnih pijač so bile višje za dobre 4 odstotke, alkoholnih pijač pa za več kot 3 odstotke.
Gostinci za take podražitve niso imeli objektivnega razloga, saj zelo podrobne analize mesečnega gibanja cen urada in petletne primerjave teh gibanj kažejo, da so ostale cene gostincev v mesecu decembru v minulih letih praktično nespremenjene. Po podatkih urada so nekatere višje cene posledica prilagoditev na prihod evra, medtem ko nekateri gostinci pravijo, da so podražitve uvedli, ker cen že nekaj časa niso spreminjali.

Več na :
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/222264/

pk
11.01.2007, 19:47
a je mogoče kdo zaznal večjo gramaturo bureka?:D

Jelengar
11.01.2007, 20:17
Jaz ne. Sem pa skoraj dol padel, ko sem videl cenik v € en teden pred novim letom v Nobel burekarnici na Miklošičevi. Tam me ziher nikoli ne bodo videli. :D

onri
11.01.2007, 22:20
Kolk je pa kej kebab zdej po novih cenah tm v Ljubljani? No js ga tule v Berlinu jem za 1,5€, sicer je pa tm 2€ povprečje. Mislim pa, da je bil v Sloveniji že pred novim letom okol 3€, tk da se kr bojim prihoda nazaj, ker ti kebabi so res zakon.

Jelengar
11.01.2007, 23:29
Ja kebab je bil res tam nekje okoli 3 €. Takrat sem še plačal v tolarjih, pa nisem več ziher, al je bil 700 ali 750 Sitnih. :D Skratka 3 €. Ja, Berlin je menda najcenejše mesto v Germaniji, tako da ti samo uživaj v kebabu, ker kebab zares rulz. :2thumbs:

Nincha II.
12.01.2007, 09:48
Kolk je pa kej kebab zdej po novih cenah tm v Ljubljani? No js ga tule v Berlinu jem za 1,5€, sicer je pa tm 2€ povprečje. Mislim pa, da je bil v Sloveniji že pred novim letom okol 3€, tk da se kr bojim prihoda nazaj, ker ti kebabi so res zakon.

Mene je pa mal minilo, ko sem zvedla za "Gammelfleisch" :sleepy:
Drugace pa pri nas v Kölnu se nisem vidla kebaba pod 2E. ;)

lady_lucifer
12.01.2007, 09:57
kaj pa je gammelfleisch?:shy:

Nincha II.
12.01.2007, 09:59
kaj pa je gammelfleisch?:shy:

Ummm ... gnilo meso ... veliko gnilega mesa ... je bla ogromna afera v Nemciji :blush:

čudežni
16.01.2007, 16:41
Zveza potrošnikov Slovenije je objavila drugo, dopolnjeno "črno listo" podražitev. V njej je ugotovila dodatnih 50 podražitev.

Zveza potrošnikov Slovenije je od uvedbe evra prejela več kot 600 obvestil o podražitvah izdelkov in storitev.

Med približno 50 novimi podražitvami so se na vrhu lestvice dvignjenih cen znašli 140-odstotna podražitev storitev garderobe v ljubljanski diskoteki Global, 60-odstotna podražitev izposoje drsalk na zunanjem drsališču v Tivoliju in 60-odstotno povišanje letne članarine v društvu Bodifit v Mariboru.

Na drugič dopolnjeni črni listi tudi tokrat prevladujejo gostinski obrati in lokali, tokratnje presenečenje pa so ponudniki termalnih storitev - Terme Lendava, Terme Olimia, Snovik in Atlantis - in banke, ki so se na seznamu znašle prvič.

Linka: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=35&c_id=131280


http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=35&c_id=130217


KAJ PA LAHKO NAREDIMO? Mirno prenašamo in po tihem trpimo.....
Tudi pisanje ne pomaga, kajne.....
KAJ PA REVOLUCIJA?

čudežni
05.02.2007, 00:34
Ljubljana – Črna plat zlate »medalje« bi lahko komentirali vrsto podražitev, ki so sledile uvedbi evra in jih spremljajo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Skupno število obvestil o zvišanju cen v dobrem mesecu dni je namreč že okoli 1300. »Od zadnje dopolnitve črne liste seznamov in izdelkov 16. januarja smo v zadnjih dveh tednih od potrošnikov prejeli še približno 300 obvestil o podražitvah,« navaja najnovejše podatke Manca Novinec iz ZPS, ki spremembe cen spremlja prek Potrošnikovega evrotelefona, spletnega mesta www.evropotrosnik.si in elektronske pošte evropotrosnik@zps.si.

Več na : http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,174714,189018

čudežni
08.02.2007, 15:45
Država je ena velka ****A in politiki PROSTITUTKE v Sloveniji so pa brez primere in nam dražijo vse tisto česar smo potrebni, življenske potrebščine. Mi SLOVENCELJNI pa mirno gledamo kako nas ***..... v glavo.

To mene najbolj skrbi, ker postajamo vse bolj apatični, zadovoljni in se udamo v usodo.Jaz to vidim tudi na "mikro" ravni, kako znajo določene "službe" akšnje ljudi spraviti v takšno pozicijo,da se med seboj borijo, tekmujejo, pozabljajo pa na tega, kateri jim je vrgel kost za glodat.
Pa za takšne stvari so potrebne demostracije par desettisoč ljudi. Ljudi je potrebno zbuditi, jih non stop opozarjati, kajti težko je biti boj z " naštudiranim sistemom", kateri ima veliko denarja, medijske podpore itd..."
Politikom, njihovim sponzorjem je potrebno preseči krila!!!Jim dati vedeti,da niso oni za nas in da ONI niso nič kaj posebnega!!!
Glavno vprašanje je, kako to napraviti....Jaz vidim težave,sem pa slab organizator.
Mogoče nam je film FIght club dal pot, kam določene stvari vodijo in kako se sistemu upreti.