Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ženske zgolj stroj za rojevanje ?


strašljivka
23.11.2006, 10:00
se v naši družbi ob odkritem komentarju predstavnika RKC na za mnoge sporne načrte predstavnikov vlade v naši državi obeta korak v tej smeri ? ker je tema širše naravnana kot zgolj na zadnja izvajanja določenih ministrstev in je naslov tudi legalno in z izjavami dobil svojo konotacijo mislim da bi lahko ostal samostojna tema. če ne naj se prestavi med že podobne...

torej, kaj mislite, ste za, proti, predlogi

lila5
23.11.2006, 10:16
Mene pa zanima, če bo tudi naš premier in njegovo partnerstvo sledilo načrtu svojih ministrov......

lila5
23.11.2006, 10:24
To so zgolj koraki na poti v "pravi smeri" razvoja, ki ga nekateri tako vneto zagovarjate: Ženske zaklenjene doma, v javnosti zgolj zakrite od nog do glave, moški bo lahko poročen z več ženskami, razveza po sistemu "Pojdi baba!", kamenjanje prešuštnic ipd.
A tekne?:veryevil: :veryevil:

Danes sem po radiu slišala zanimiv komentar, ki ga lahko navežem na del tvojih korakov v "pravo smer"......strategija golega popka.....nanaša pa se na osveščanje mladine (predvsem deklic), da naj se oblači in zakriva določene predele telesa.....sicer pa je verjetno res težko imeti 5 otrok in hoditi v službo.......;)

strašljivka
23.11.2006, 11:18
...izjava je bila "kar naj ga donese, mi ga bomo dali pa v posvojitev..."
vsako mnenje in argument je dobrodošel !

zanima me tud mnenje o spontanem splavu, splavu zarad recimo pretežkega dela, zarad poškodovanja s strani partnerja ali druge osebe, zarad ogrožanja življenja matere,...
bi in v katerem primeru bilo potrebno plačat ali kazen ali dobit in zagotovit psihološko pomoč v takih primerih ?

D' Andre
23.11.2006, 11:23
Naši ministri vedo vse, motijo jih tudi slabo oblečene frklje - tale družba drsi v brezno predpisov in nekih bolnih pravil, diktiranih iz 1% gornjeelitne bande. Seveda, nekdo z 500 jurji plače lahko lapa o rodnosti, zdravju in podobnih 'pravih' smernicah družbe. Če vprašaš mene, lahko ženska z svojo tamalo počne kar če, to nej bi bla kao demokracija. Komaj čakam, da lansirajo še davek na samske in brez otrok - kaj je naslednji korak, davek na vdihan zrak?

cactus
23.11.2006, 11:52
Ne zdaj jamrat, zadeva gre v pravo smer. Seveda se bomo morali tudi moški žrtvovat in bomo morali nositi brade, alkohol bo prepovedan ipd., ampak to je vendar majhna cena za napredek:veryevil: :veryevil:


Posluš možakar, ne izpadeš niti ciničen več....
Iztrošene pa tele tvoje brklarije pa.....

buba
23.11.2006, 12:17
..kaj pa kot polpismenka sploh veš in poznaš iz Nauka RKC o tej temi in torej tudi o izjavi SŠK..???...se ti kaj sploh sanja o tem, al imaš le svoje bebave in nepoznavalske šablone..???...--vidim, da ste zakristijski zelo strpni -- no ja se mi zdi da duh Torquemade, še zelo živi...:clown:

Goody
23.11.2006, 12:37
Prosim, da ostanete na kulturni ravni in pokažete malo spoštovanja do žensk ...Ta tema ni smešna, niti ni primerna za cinizem ....

mataj
23.11.2006, 12:45
se v naši družbi ob odkritem komentarju predstavnika RKC na za mnoge sporne načrte predstavnikov vlade v naši državi obeta korak v tej smeri ?Cilj RKC je svetost življenja, se pravi to, da človeško življenje postane državna in cerkvena lastnina.

Nizka nataliteta je tu samo umetna megla, dobrodošel izgovor in nič več. Briga RKC za nataliteto.

buba
23.11.2006, 12:53
..Bubi ker si tudi ti videt bolj ****** in obče nerazgledan , o teh temah zelo verjetno ne veš nič in ko kdo da kako klofo nazaj vas razganja od strpnosti in bebavih šablon...

..torej pričakujem, da poznaš kaj iz teh refleksij RKC na splav, in sploh na žensko danes, in njih utemeljitve, pa lahko prekomentiraš to...a močno dvomim, da si sploh intelektualno dorasel vodit argumentiran disput..:rolling:-- "Rimsko pravo", str, 42; drugi odsjek ( Pravo osoba-status ) , Prvo poglavlje: "Fizičke osobe", drugi odstavak: "2 - Zametak, još nije čovjek, nego se smatra djelom majke", (M.Horvat ) --- p.s. -- drugače pa je vsaka rasprava, z topoglavim kvazi-teologom brezpredmetna ...:clown: :clown:

lila5
23.11.2006, 13:03
Smešno je to, da se o pravicah žensk (v krščanski družbi) sprašujejo ljudje, ki na glas podpirajo širjenje še bolj nazdnjaške religije v Sloveniji, ki uči nekajkrat bolj brutalno obravnavo žensk.
Popravljam, to ni smešno, to je licemersko.

Zato pa imenujemo nekatere religije nazadnjaške......krščanstvo pa naj bi bilo napredna in tudi demokratična religija......

Vsemogočni
23.11.2006, 13:21
Cilj RKC je svetost življenja, se pravi to, da človeško življenje postane državna in cerkvena lastnina.

Nizka nataliteta je tu samo umetna megla, dobrodošel izgovor in nič več. Briga RKC za nataliteto.

Skoraj se popolnoma strinjam. Le da jih ne briga niti državna lastnina, temveč izključno in zgolj cerkvena lastnina.

Naši trdi kleriki, ki so prišli do izraza v novi oblasti, bodo poizkušali svobodo in demokracijo zasukati v čase leta 1500. Počasi bodo uvedli tudi inkvizicijo: (Papež Janez Pavel II se je ob izdaji knjige Inkvizicija (izdali so jo v Vatikanu) javno opravičil zaradi cerkvene netolerantnosti v času inkvizicije, ko naj bi zaradi obtožb o čarovništvu, hereziji, alkimiji in drugih podobnih prekrškov na grmadah ali pod mučilnimi napravami končalo celo več kot milijon ljudi)

Glede na njihovo starost, pričakujejo, da se njim osebno kasnejšim rodovom ne bo potrebno opravičevati, zato bodo dokler bodo na oblasti pritiskali in omejevali svobodo ter uveljavljali ponovno stare cerkvene zakone.

Naj se jih Bog usmili, nam pa veliko več pameti na naslednjih volitvah :2thumbs: Odpustke pa na koncu tako ali tako dobijo vsi, ne glede na to, kako so zatirali ljudi. :rolling:

lila5
23.11.2006, 13:22
Ampak hecna je ta borba proti manj nazadnjaški religiji (zaradi njenega nazadnjaštva) in zagovarjanje bolj nazadnjaške religije v isti sapi.

Ko že govorimo o nazadnjaštvu religij glede žensk, metamorf nekaj zate......

"Ženske so določene predvsem za to, da zadovoljijo moško pohotnost." (Johannes Chryostomos, 349-407, gr. cerkveni učitelj)
"Ženska je manjvredno bitje, ki ga Bog ni ustvaril po svoji podobi. Naravnemu redu ustreza, da žene služijo možem." (Cerkveni oče Avguštin, 354-430 - Avguštin velja za enega najpomembnejših cerkvenih učiteljev)
"Bistvena vrednota žene je v njeni sposobnosti rojevanja in v njeni gospodinjski koristi." (Tomaž Akvinski, cerkveni učitelj 1225-1275)
Žena mora pokriti glavo, ker ni podoba Boga." (Ambrozij, cerkveni učitelj, 339-397)
"Pomemben prizor socialne popolnosti." (Vatikanski jezuitski časopis 1853 o inkviziciji)
"Moški fetus postane človek po 40 dneh, ženski po 80 dneh. Deklice nastanejo zaradi poškodovanih semen ali vlažnih vetrov." (Tomaž Akvinski, cerk. učitelj in patron katoliških visokih šol)
"Ko vidiš žensko, misli, da je hudič! Je neke vrste pekel!" (Papež Pij II., 1405-1464)
"Ženske je narava določila za skupni užitek." (Kapokrates, zgodnji kristjan in ustanovitelj samostanov)
"Ženska je napaka narave … s svojim presežkom vlage in s svojo podtemperaturo je telesno in duhovno … manjvredna … neke vrste pohabljen, zgrešen, spodletel moški … polno udejanjanje človeške vrste je samo moški." (Tomaž Akvinski, sv. cerkveni učitelj 1225-1274)
"V nobeni religiji ali svetovnem nazoru ženska ni tako cenjena in spoštovana kot v krščanstvu!" (katoliški teolog Berhard Haring v 20. stoletju)
"Dekleta, ki nosijo mini krila, pridejo v pekel." (Jezuit Wild v 20. stol.)
"Ženski pristaja samo žalna obleka. Kakor hitro je prerastla otroštvo, si mora 'zakriti svoje nevarno obličje' zaradi nevarnosti izgube večne blaženosti." (cerkveni oče Tertullian)
"Blizu cerkve ne smejo stanovati ženske." (Sinoda v Coyaci, 1050)
"Kjer se zadržuje duhovnik, tja ženska ne sme vstopiti." (Sinoda v Parizu, 846)
"Duhovniki, ki prenočujejo sum vzbujajoče ženske, morajo biti kaznovani. Ženske pa mora škof prodati v suženjstvo." (2. sinoda iz Toleda, 589)
"Ženskam mora že zavest o lastnem bitju priklicati sram." (Klemen Aleksandrijski, pred 215)
"Ženske ne smejo v lastnem imenu napisati pisma niti ga sprejeti!" (Sinoda iz Elvira, 4. stol.)
"Ves (ženski) spol je šibak in lahkomiseln. Odrešenje najdejo samo zaradi otrok." (Johannes Chrysostomos, sv., 349-407, grški cerkveni učitelj)
"Ženske v cerkvi ne smejo peti." (Sv. Bonifacij, benediktinski misijonar in apostol Nemcev, 675-754)

Tudi Martin Luther je imel sočne:

"Če noče ženska, naj pride služkinja!" (Martih Luther)
"Največja čast, ki jo ima ženska, je zlasti ta, da se po njej rodijo moški." (Martin Luther)

buba
23.11.2006, 13:26
Lila tvoj trud je zamanj -- versko blazni, bodo to vedno ostali -- kar pa se tiče RKC-ja in njenega odnosa do žensk, je pa dovolj ena sama beseda -- enakopravnost namreč " -- vse drugo, kar prodajajo, kot ceneno teološko demagogijo in cerkveno dobroto, je zgolj "Kravica Katka"....;)

Vsemogočni
23.11.2006, 13:34
Sramota da ni večje, da nekdo tako razmišlja o ženskah. In žal jih ni malo.

Čudno, da brez njih pa nemorejo bit. Če so res take, zakaj hudiča se jim pa slinijo in se z njimi poročajo. Dvoličnost tako, kot pri ostalih ovčicah :dontknow:

Kdorkoli se že nahaja na tem planetu je vreden spoštovanja. Simbioza je tako mogočna, da brez nje bi mogel preživeti na daljši rok nihče. Vsak ima svoje mesto, svoje poslanstvo in zato vreden vsega spoštovanja. Seveda, se najdejo in obstajajo izrodki, ki jim je važna le njihova korist, ostalo je nepomembno. Čudi me le, da jim to že toliko stoletij uspeva in da mnogo ljudji nima niti kanček samospoštovanja. Potem jih je enostavno zmanipulirati.

P.S. ne glej na letnice, zdaj jih ponovno oživljajo, zato je brezpredmetno kdaj je bilo napisano in na žalost tako tudi mišljeno!

lila5
23.11.2006, 13:42
Ej, zanimivo in počno. Ampak a si opazila letnice tam zraven? A te zanima trenutni položaj žensk v Iranu? (V tem stoletju, ne pred 1000-2000 leti?):veryevil:

Sem opazila letnice.....

Venda pa, glede na to, da nas v cerkvah še danes "poučujejo" iz knjig starih 1500 in več let in da ima cerkev velik vpliv na naša življenja, me letnice sploh ne motijo.....še posebno, če izhajam iz dejstva, da v katoliški cerkvi ženska še vedno ne more biti župnik in da so v evangeličanski cerkvi ženske lahko postale duhovnice šele tam okrog 1960, da v nekaterih samostanih ženske - nune živijo skrite od ostalega sveta in tako kot pred 1500 leti......in vse to se še vedno dogaja pri nas danes in ne v Iranu.....

strašljivka
23.11.2006, 14:54
Pa še nekaj: Ženska v Sloveniji stroj za rojevanje? V državi z negativnim prirastkom prebivalstva? Give me a break.:rolling: :D

kaj bi, ne kaj je in je bilo...

Nevihtar
23.11.2006, 16:36
Nehajmo se slepomišiti. Kljub vsej odurnosti nekaterih politikov, pa ne bom povedal katere mislim, da mi ne bo kdo očital, da sem ga obžalil je treba jasno in glasno povedati naslednje:

Ženska je lahko ah in oh, in nad vse sploh toda matematika in surovi zakon narave sta jasna, pa naj se pokaže še toliko ogorčenosti nad tistimi, ki opozarjajo nanju in dostikrat prav kokošjega lajnanja o pravicah, 21. stoletju in svobodi.

Družba v kateri so vse ženske nosilke Nobelove nagrade, imetnice črnega pasu in diplome pa nimajo otrok bo izumrla v eni generaciji.

Družba, v kateri so vse ženske veržine razplojevalke, pa čeprav so nepismene, zasužnjene in razrtgane bo preživela.

Na vprašanje ali obstaja srednja pot Vam povem eno stvar: vsa razvita družba išče to srednjo pot, ampak je ni našla in je ne bo. Dilema je jasna in okrutna.

Družba, kjer ženska ni stroj za rojevanje je zapisana demografski smrti.

buba
23.11.2006, 17:25
še dobro, da si rekel družba in ne vrsta...:approve: --

aladin
23.11.2006, 17:40
Sem opazila letnice.....

Venda pa, glede na to, da nas v cerkvah še danes "poučujejo" iz knjig starih 1500 in več let in da ima cerkev velik vpliv na naša življenja, me letnice sploh ne motijo.....še posebno, če izhajam iz dejstva, da v katoliški cerkvi ženska še vedno ne more biti župnik in da so v evangeličanski cerkvi ženske lahko postale duhovnice šele tam okrog 1960, da v nekaterih samostanih ženske - nune živijo skrite od ostalega sveta in tako kot pred 1500 leti......in vse to se še vedno dogaja pri nas danes in ne v Iranu.....

ženska ne more biti duhovnik ?

nezaslišano.

Kajtimar
23.11.2006, 17:54
Skratka - ne imejte napačnega mnenja, če ga pa imate ga zadržite zase???

Nehajmo se slepomišiti. Kljub vsej odurnosti nekaterih politikov, pa ne bom povedal katere mislim, da mi ne bo kdo očital, da sem ga obžalil je treba jasno in glasno povedati naslednje:

Ženska je lahko ah in oh, in nad vse sploh toda matematika in surovi zakon narave sta jasna, pa naj se pokaže še toliko ogorčenosti nad tistimi, ki opozarjajo nanju in dostikrat prav kokošjega lajnanja o pravicah, 21. stoletju in svobodi.

Družba v kateri so vse ženske nosilke Nobelove nagrade, imetnice črnega pasu in diplome pa nimajo otrok bo izumrla v eni generaciji.

Družba, v kateri so vse ženske veržine razplojevalke, pa čeprav so nepismene, zasužnjene in razrtgane bo preživela.

Na vprašanje ali obstaja srednja pot Vam povem eno stvar: vsa razvita družba išče to srednjo pot, ampak je ni našla in je ne bo. Dilema je jasna in okrutna.

Družba, kjer ženska ni stroj za rojevanje je zapisana demografski smrti.

Pa prosim ne me banat, ker sem polemiziral z mnenjem danim v debati in ne z avtoriteto Goody kot administratorke - izhajam, da je post dala kot debaterka.
Ha, Nevihtar, si pa kljub vemu malo kaknu a ne? :D Si se ustrašil, da bi te Goody na solanar nabila a? :D
Šalo na stran. Nakladanje o demografski ogroženosti je navadna demagogija.
Včasih smo stokali ono: "Samo miljon nas še živi na svoji zemljici..." - danes nas je že preko dva miljona! Število narašča ne pa pada! Samo poglej koliko državljanov Slovenije, ki se izjašnjujejo za Slovence (da ne bo pomote!) nosi nemške, italijanske, češke, madžarske priimke (o priimkih na -ič se mi zdi sploh škoda zgubljati besed!)... Njihovi predniki so verjetno res govorili drugačen jezik, izhajali iz drugega okolja pa vendar - njihovi danes živeči potomci se imajo za Slovence!
Ne živimo v nekem hermetično zaprtem okolju... ljudje se priseljujejo in odseljujejo pa tudi ženimo ali možimo se ne znotraj familij kot so to počeli davni faraoni.
Demografska smrt? Mogoče kje v božjih rovtah, bogu za hrbtom ampak tam lahko govorimo že o drugih vzrokih za ta pojav. :approve:


Lep večer vsem skupaj... :)

buba
23.11.2006, 18:36
Ha, Nevihtar, si pa kljub vemu malo kaknu a ne? :D Si se ustrašil, da bi te Goody na solanar nabila a? :D
Šalo na stran. Nakladanje o demografski ogroženosti je navadna demagogija.
Včasih smo stokali ono: "Samo miljon nas še živi na svoji zemljici..." - danes nas je že preko dva miljona! Število narašča ne pa pada! Samo poglej koliko državljanov Slovenije, ki se izjašnjujejo za Slovence (da ne bo pomote!) nosi nemške, italijanske, češke, madžarske priimke (o priimkih na -ič se mi zdi sploh škoda zgubljati besed!)... Njihovi predniki so verjetno res govorili drugačen jezik, izhajali iz drugega okolja pa vendar - njihovi danes živeči potomci se imajo za Slovence!
Ne živimo v nekem hermetično zaprtem okolju... ljudje se priseljujejo in odseljujejo pa tudi ženimo ali možimo se ne znotraj familij kot so to počeli davni faraoni.
Demografska smrt? Mogoče kje v božjih rovtah, bogu za hrbtom ampak tam lahko govorimo že o drugih vzrokih za ta pojav. :approve:


Lep večer vsem skupaj... :):2thumbs:

Nevihtar
23.11.2006, 18:51
http://www.arconics.com/elearning/creating_effective_headings/dos_and_donts_a4_full.html

Smrtna pot Evrope zaradi demografskih trendov se resno raziskuje tudi iz ekonomskih vidikov. Da je avtor resen je mogoče preveriti s klikom na ta link:
http://search.yahoo.com/search?p=Richard+Cragg%2C+strategist&fr=yfp-t-501&toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8

http://books.global-investor.com/pages/gurus.htm?PerIndex=2329&ginPtrCode=00000&identifier=


Ne gre za nobeno propagando. In nihče se ne loti moje poante - da srednja pot ni realna opcija...

buba
23.11.2006, 18:55
http://www.arconics.com/elearning/creating_effective_headings/dos_and_donts_a4_full.html

Smrtna pot Evrope zaradi demografskih trendov se resno raziskuje tudi iz ekonomskih vidikov. Da je avtor resen je mogoče preveriti s klikom na ta link:
http://search.yahoo.com/search?p=Richard+Cragg%2C+strategist&fr=yfp-t-501&toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8

Ne gre za nobeno propagando. In nihče se ne loti moje poante - da srednja pot ni realna opcija...--verjetno zato, ker se vsak pameten človek s to trditvijo strinja -- bistveno je, da je vsa kolobocija, kobajagi načrtovanja in politike rodnosti en velik bull sh... ali navaden sociiološki nateg -- nivo rodnosti ( nataliteta), je predvsem skoraj povsem arhaičen gon, ki z raciom nima kakšne velike zveze ...

lila5
23.11.2006, 19:07
ženska ne more biti duhovnik ?

nezaslišano.

Ne vem, če poznamo izraz župnica.......:dontknow:

Medved Pu
23.11.2006, 19:08
Drugače pa Čehom nataliteta raste...Treba bo pogledat čez planke kaj znajo(pa ne v postelji) česar mi še ne znamo.:D

BMX
23.11.2006, 19:09
Drugače pa Čehom nataliteta raste...Treba bo pogledat čez planke kaj znajo(pa ne v postelji) česar mi še ne znamo.:D
Tudi Madžarom............

Nevihtar
23.11.2006, 19:21
--verjetno zato, ker se vsak pameten človek s to trditvijo strinja -- bistveno je, da je vsa kolobocija, kobajagi načrtovanja in politike rodnosti en velik bull sh... ali navaden sociiološki nateg -- nivo rodnosti ( nataliteta), je predvsem skoraj povsem arhaičen gon, ki z raciom nima kakšne velike zveze ...

Točno tako. Čakal sem, da bo to rekel nekdo od drugih udežencev -sam sem hotel ampak sem si premislil iz razlogov integritete. Torej arhaičen gon, ki se aktivira ob arhaičnih, primitivnih situacijah. Ob besnenju eksistenčnega strahu. Ne ob strahu za prihodnost, temveč ob strahu in šoku, fizičnemu strahu za obstanek.

Lakoti, bolezni, vojni...v času ko nevarosti ni pa na to mesto stopa goreča in rigidna konzervativna kultura - kjer seveda ima dovolj moči.

Seveda pa je tak efekt mogoče doseči tudi umetno. Sistemaična propaganda, nacionalistični ogenj in občutek, da smo poklicani poskrbeti za prihodnost rodu lahko pripeljejo do aktivacije tega gona - kar seveda pomeni velikansko družbeno spremembo- Vrednostno se ne bom opredelil do tega ker se res ne znam.
Svoje stališče imam, vendar nisem prepričan da bi lahko prenašal tako življenje.

Dejstva pa so nedvoumna.

buba
23.11.2006, 19:36
Točno tako. Čakal sem, da bo to rekel nekdo od drugih udežencev -sam sem hotel ampak sem si premislil iz razlogov integritete. Torej arhaičen gon, ki se aktivira ob arhaičnih, primitivnih situacijah. Ob besnenju eksistenčnega strahu. Ne ob strahu za prihodnost, temveč ob strahu in šoku, fizičnemu strahu za obstanek.

Lakoti, bolezni, vojni...v času ko nevarosti ni pa na to mesto stopa goreča in rigidna konzervativna kultura - kjer seveda ima dovolj moči.

Seveda pa je tak efekt mogoče doseči tudi umetno. Sistemaična propaganda, nacionalistični ogenj in občutek, da smo poklicani poskrbeti za prihodnost rodu lahko pripeljejo do aktivacije tega gona - kar seveda pomeni velikansko družbeno spremembo- Vrednostno se ne bom opredelil do tega ker se res ne znam.
Svoje stališče imam, vendar nisem prepričan da bi lahko prenašal tako življenje.

Dejstva pa so nedvoumna.-- res je , da ima zarodek nek moralno etičen potencial -- za razliko, od drugih tkiv ima potencial življenja , vendar, pa je temeljiti kompleksen družbeni ustroj, na takšni pretpostavki v današnjem času nesmiselno -- če se družba, strinja s tem, da ima vsaka ženska pavico, do odločanja o lastnem telesu in to tudi uzakoni, kot človekovo pravico, je vsaka debata o etičnosti ali moralnosti neproduktivna -- arhaičnost pri tem problemu, ni samo družbena, pač pa tudi osebna -- ne rečem, da dločitev o otroku ni racionalna, vendar, pa je njen podstat, vedno arhaična nuja in, kot si že omenil, v krizah, je ta nuja mnogo močnejša, kot v nekem udobju...

strašljivka
24.11.2006, 07:08
...zanimiva debata na to temo se dogaja tud v nemčiji. tam na dolgo in široko analizirajo kontraverzno knjigo bivše tv moderatorke, uspešne izobražene in bogato poročene ki je prvič rodila šele pri 38 - tih zdaj pa ženske pošilja za štedilnik in veselo služi s prodajo. njen vrhunski intelekt pa uspešno odbija provokativna vprašanja in čudenje gledalcev. njena teza, kam in kako pelje človeški razvoj in napredek = proti koncu človeštva (nemci naj bi izumrli cca. 2100) zagovarja kot ustavimo razvoj in se vrnimo k koreninam. resno pa jo jemljej manjšina kar lahko pri nas projeciramo tud na pridige predvsem RKC = kaj mi o nečem govori nekdo ki sam tega ne počne oziroma je prebogat da bi s opevanim načinom preživel v povprečju večine....

čehi, hja, zakaj pa ne albanija ?

lila5
24.11.2006, 16:42
Buba - problem se bo pojavil, ko bomo kot racionalisti ugotovili, da nas je naš racionalizem pripeljal tako daleč, da bo neka druga nacija po vaseh glasovala ali hočejo zadnjih 30 Slovencev za sosede ali ne....narava ne ***e etike 5%.

Predlagam da se pomuslimanimo in uvedemo šario - žensk tako ne bomo vprašali, če imajo kakšno stališče do tega, uveljavimo poligamijo in potem začnemo resno delat na demografiji - jaz vzamem Lilo5 ker se mi zdi vročekrvna:) - In seveda mojo drago Conndelezzo:):)

Če se pa tako zelo bojite izumrtja nacije, pa si nehajte natikati kondome in vaše žene naj odvržejo tabletke vstran......pa delajte deco kot cigani in muslimani......ne pa da iščete razloge, gdaj naj bi začeli resno delati na demografiji.....;)

porota3
25.11.2006, 08:36
se v naši družbi ob odkritem komentarju predstavnika RKC na za mnoge sporne načrte predstavnikov vlade v naši državi obeta korak v tej smeri ? ker je tema širše naravnana kot zgolj na zadnja izvajanja določenih ministrstev in je naslov tudi legalno in z izjavami dobil svojo konotacijo mislim da bi lahko ostal samostojna tema. če ne naj se prestavi med že podobne...

torej, kaj mislite, ste za, proti, predlogi

Stroj za rojevanje in plačljivost splava nima nobene zveze....

Je pa tako, da je bil mišljen šele 3 splav, za katerega je plačljivost že opravičena. Nekateri ste mnenja, da bi morala biti za splav še nagrada.

Naj imajo pravico pobijat zarodke, samo ni treba, da so za to še nagrajeni od davkoplačevalcev.

Konfucij
25.11.2006, 14:32
Narodi se tko al tko vzdigajo in padajo, civilizacije pridejo do vrhunca in potem propadejo. Če evropskim narodom bije zadna ura, je to čist naraven proces. Tud rimski imperij je propadu in so se tm pol naselila plemena, ki so bla zametki današnjih evropskih narodov. In tud današni evropski narodi bojo prej k slej propadl in jih bojo zamenal priseljenci (iz Afrike? Azije?), ki bojo tvorl nove etnične/državne/whatever skupnosti.

To je naravni proces.

cactus
25.11.2006, 15:37
Narodi se tko al tko vzdigajo in padajo, civilizacije pridejo do vrhunca in potem propadejo. Če evropskim narodom bije zadna ura, je to čist naraven proces. Tud rimski imperij je propadu in so se tm pol naselila plemena, ki so bla zametki današnjih evropskih narodov. In tud današni evropski narodi bojo prej k slej propadl in jih bojo zamenal priseljenci (iz Afrike? Azije?), ki bojo tvorl nove etnične/državne/whatever skupnosti.

To je naravni proces.

Čak ti mal!!!!!
A ti tole mal resn?

Pozab na take torije. Današnji ablastniki so mel šolo pred ..... pol stoletja in vedo, kako se stvari streže! Piriod!
Mi smo v vzponu, bog te nima rad!

Limml
26.11.2006, 07:59
Mene moti pri vsej stvari predvsem ena stvar. Nonstop kamorkoli preklopm tv, s komerkoli grem na per pa kakšno rečemo okol tega splava, vsi v en glas tuljo , da hočjo splav prepovedat, zdej ne vem, a mam jest čist ene druge informacije al kaj, sam nikjer nisem zasledil, da ga hočjo prepovedat, ker mislim, da je vsem jasno, celo Drobniču, da to ne pride v poštev.
Po drugi strani, pa če dva 25 letnika vesta, da bejba lahko zanosi, če se ne zaščitita, sam sta glih tm, pa nimata zašćite, pa tok bi se dol dala.... pa se dol data... in ona zanosi.... sem absolutno proti, da gre denar od moje plače za take stvari, ki so rezultat neodgovornosti, ker pol bi tud jest rad, da mi radar plačate, ki sem ga pred 2 mesecem ujagal...sej sem vedu, da ne smem.....ampak, sej mi boste plačal a ne?????

strašljivka
26.11.2006, 08:51
...razmišljaš sicer tržnologično in času primerno popolnoma logično, po tvoje celo pravilno. razlika je zgolj v tem da bi tvoj opisan primer v povezavi z plačilom splava jaz primerjal z mojim plačilom kazni in sofinanciranjem RKC, finskih tankov in Ruplovega kaviarja....
za preprečitev opisanega (samozaščite in kontracepcije, ki, btw glede na statistiko med rojstvi in splavi in slovenijo ki po mednarodnih lestvicah glede majhnega števila splavov zdaj sodi v sam vrh sveta) pa bi bil primeren ukrep recimo podeljevanje vozniškega dovoljenja brez potrebe opravljanja vozniškega izpita. ne izobraževanje voznikov, večja prisotnost radarjev in policijskih kontrol in večja medsebojna strpnost na cesti...

Faust
26.11.2006, 14:56
Zadnje opozorilo: Naslednjemu spamu, žalitvi ali norčevanju tule sledi prepoved sodelovanja na forumu!

anarchy
27.11.2006, 14:49
Koliko bi bili vi ljudje pripravljeni placati, da bi ena zanska rodila otroka za vas? Miljon ali 2, 3, 4? Vec manj?

V bistvu res koliko je vredno zivljenje otroka ali cloveka, otroka je najlazje narediti, samo potem ga je treba se prezivljati, ce bi prodajali otroke ze vnaprej zato, da jih zasuznjijo pa je cisto neki drugega, kar ni receno, da se kje to ne dogaja ali, da se se bo.

anarchy
27.11.2006, 14:54
Mene moti pri vsej stvari predvsem ena stvar. Nonstop kamorkoli preklopm tv, s komerkoli grem na per pa kakšno rečemo okol tega splava, vsi v en glas tuljo , da hočjo splav prepovedat, zdej ne vem, a mam jest čist ene druge informacije al kaj, sam nikjer nisem zasledil, da ga hočjo prepovedat, ker mislim, da je vsem jasno, celo Drobniču, da to ne pride v poštev.
Po drugi strani, pa če dva 25 letnika vesta, da bejba lahko zanosi, če se ne zaščitita, sam sta glih tm, pa nimata zašćite, pa tok bi se dol dala.... pa se dol data... in ona zanosi.... sem absolutno proti, da gre denar od moje plače za take stvari, ki so rezultat neodgovornosti, ker pol bi tud jest rad, da mi radar plačate, ki sem ga pred 2 mesecem ujagal...sej sem vedu, da ne smem.....ampak, sej mi boste plačal a ne?????

Ja je tudi vprasanje, kako pride do oploditve, ali so uporabljali zascitna sredstva ali ne, ker tudi ce uporabljas zascitna sredstva lahko pride do oploditve, ceprav ne moras dokazati, ali si uporabljal ali ne, samo lih tako informativno, da bi se vedlo, kako sploh do oploditve je prislo, ker soditi brez znati je res neumno, kaj sele, ce je zensko en tip posilu in je potem zanosila, kar se je tudi ze zgodilo in kadar se je zenska celo odlocila, da bo rodila takega otroka.

strašljivka
27.11.2006, 16:29
Ja je tudi vprasanje, kako pride do oploditve, ali so uporabljali zascitna sredstva ali ne, ker tudi ce uporabljas zascitna sredstva lahko pride do oploditve, ceprav ne moras dokazati, ali si uporabljal ali ne, samo lih tako informativno, da bi se vedlo, kako sploh do oploditve je prislo, ker soditi brez znati je res neumno, kaj sele, ce je zensko en tip posilu in je potem zanosila, kar se je tudi ze zgodilo in kadar se je zenska celo odlocila, da bo rodila takega otroka.


...tudi to je del tega kar je treba na glas vprašat in si čisto v redu formuliral. mogoče bodo službe ministrstva dale možnost splava ubogemu dekletu in ženi na račun države samo v primeru če bo posiljevalec neslovenec ?

Medved Pu
27.11.2006, 23:21
se v naši družbi ob odkritem komentarju predstavnika RKC na za mnoge sporne načrte predstavnikov vlade v naši državi obeta korak v tej smeri ? ker je tema širše naravnana kot zgolj na zadnja izvajanja določenih ministrstev in je naslov tudi legalno in z izjavami dobil svojo konotacijo mislim da bi lahko ostal samostojna tema. če ne naj se prestavi med že podobne...

torej, kaj mislite, ste za, proti, predlogi

Zanimivo kako naša strašlivka v drugi temi brani "ubogega" Drobniča.
Hitra amnezija dela čudeže...
Drobniča za predsednika, naj udejani ta na hitro spacani zakon, ki ga ni nikomur v vladi in koaliciji ni hotel niti pokazati, raje je začel z njim opletati po medijih, da bi pritisnil na vlado, da ga sprejme pod mus...
In grdi Janša mu je to preprečil in ga hoče, ubožca, odstavit, samo zato, ker je Drobnič hotel, da bi ženske PRED POSEBNO KOMISIJO morale utemeljit zakaj bi rade opravile splav in ta komisija bi jim potem milostno odobrila(ali pa ne!!!!) da za splav plačajo 450 EU..
Bi po takem Drobničevem skrajnem kršenju ustavne pravice do splava in nedotakljivosti telesa, sploh še rabili cerkveno prepoved splava?
Zakaj le? To bi praktično že pomenilo prepoved splava!.:veryevil:
Grdi Janša, kaj mu dela, jejžeštana...:)

strašljivka
28.11.2006, 07:04
....kaj vse je stattistika zopet uspel ujet n 3sat. ob večanju brezposelnosti v nemčiji se je ravno po isti krivulji večala tud mladoletniška nosečnost, strokovnjaki delajo vzorčno povezavo med ne imeti nič več, biti brez perspektive in imeti edino kar še lahko - svojega otroka. fenomen je vezan tudi na izobrazbo, po tej logiki je verjetnost zanositve mladoletnice 5x večja če ni gimnazijka.... sledi iz tega vzorčna povezava o večja je izobrazba žensk = manj in kasneje če sploh rojevajo ?
mogoče bi bil ukrep obvezen otrok po srednji šoli financiran in vzdrževan iz proračuna ?

MPu, vsak lahko vse razume iz svojega zornega kota, nerazumevanje je dostikrat posledica tega...

kartako
28.11.2006, 07:57
....kaj vse je stattistika zopet uspel ujet n 3sat. ob večanju brezposelnosti v nemčiji se je ravno po isti krivulji večala tud mladoletniška nosečnost, strokovnjaki delajo vzorčno povezavo med ne imeti nič več, biti brez perspektive in imeti edino kar še lahko - svojega otroka. fenomen je vezan tudi na izobrazbo, po tej logiki je verjetnost zanositve mladoletnice 5x večja če ni gimnazijka.... sledi iz tega vzorčna povezava o večja je izobrazba žensk = manj in kasneje če sploh rojevajo ?
mogoče bi bil ukrep obvezen otrok po srednji šoli financiran in vzdrževan iz proračuna ?

MPu, vsak lahko vse razume iz svojega zornega kota, nerazumevanje je dostikrat posledica tega...
__________________________________________________ ____________________________________

Ja zanimivo. In zakaj se potem bolj ali višje izobražene borijo za splav?

anarchy
29.11.2006, 21:08
Imeti otroka po danasnjih zakonih, brez da imas prihodke okoli 300.000SIT se mi zdi nehumano in nepravicno.

lila5
30.11.2006, 09:39
Imeti otroka po danasnjih zakonih, brez da imas prihodke okoli 300.000SIT se mi zdi nehumano in nepravicno.

Bruto, neto? Tedenske, mesečne prihodke?

kartako
30.11.2006, 09:46
Stroj za rojevanje? Točno to
Ampak ne Slovenske ženske. To so izrabili bratje in socialci. ki sedaj
lepo mirno živijo, Slovenci se pa brihtajo z imeti ali ne.:rolling:
(Tekovine bratstva), da se razumemo!

bejdi
30.11.2006, 12:36
Ej, zanimivo in poučno. Ampak a si opazila letnice tam zraven? A te zanima trenutni položaj žensk v Iranu? (V tem stoletju, ne pred 1000-2000 leti?):veryevil:

tudi leta 2006 je reku minister: ženske so preveč izobražene in zato nočejo imeti otrok :censored:
plus še ene par sočnih o ženskah ....

tko, da nisi prov nič duhovit. Me zanima kako bi blo, če bi mogli moški na tak način proizvajat otroke, kot naj bi jih sedaj Slovenke po ministrovih navodilih :dead:

Konfucij
30.11.2006, 13:21
Jst upam, da bo Drobnič čimprej odletu, pa da bo pršu kakšen mal manj konzervativen ministr. Sam kaj k je pa v tej vladi ta resor dodeljen NSi. :(

lila5
30.11.2006, 14:42
tudi leta 2006 je reku minister: ženske so preveč izobražene in zato nočejo imeti otrok :censored:
plus še ene par sočnih o ženskah ....

tko, da nisi prov nič duhovit. Me zanima kako bi blo, če bi mogli moški na tak način proizvajat otroke, kot naj bi jih sedaj Slovenke po ministrovih navodilih :dead:

Saj zdaj poteka neka akcija, kot slišim po radiu, pod naslovom "Očka, aktiviraj se"......mladi atiji govorijo, kako so si delili z mamico dopust za nego in varstvo otroka, da ga je pol koristila mama, pol ati.....kako pomagajo brisati mamicam otroške ritke, kako so otroka naučili prvo besedo.....mogoče bi g. minister moral pogledati kaj v tej smeri preden daje izjave tipa "da so ženske preveč izobražene in zato nočejo imeti otrok" in spiše strategijo povečanja rodnosti v stilu te njegove izjave.......

Konfucij
30.11.2006, 20:45
Saj zdaj poteka neka akcija, kot slišim po radiu, pod naslovom "Očka, aktiviraj se"......mladi atiji govorijo, kako so si delili z mamico dopust za nego in varstvo otroka, da ga je pol koristila mama, pol ati.....kako pomagajo brisati mamicam otroške ritke, kako so otroka naučili prvo besedo.....mogoče bi g. minister moral pogledati kaj v tej smeri preden daje izjave tipa "da so ženske preveč izobražene in zato nočejo imeti otrok" in spiše strategijo povečanja rodnosti v stilu te njegove izjave.......

Sej zato pa mora letet. Že sam če hoče bit JJ spet izvolen si ne sme prvoščt tazga fijaska.

Medved Pu
01.12.2006, 09:14
Kot običajno, nič nimam proti RKC, RKC lahko in mora storiti čimveč, da ozavesti razne Drobniče, da ministrsko dvigovanje roke nad ženskami pomeni spodbujanje nasilja v družini!

Takrat bi moral Drobnič odstopit, ko je razkril lahkotnost svoje seksistične brutalnosti!

Kaj je Drobnič takrat sporočil javnosti kot "družinski" minister? Pater famiilae mlati!!! Smo mar butasti?
V žlahti imam takega velmoža, ki je glavni finančni steber fare, doma pa je vse pretepeno!!!!
Fajmošter pa nič!!!
Če bi bil ubog pijanček, bi ga fajmošter še kaj pokaral, svojega glavnega mecena pa jasno ne bo!!!
Take svoje vaške velmože naj RKC začne vzgajati, ne pa da zre v nebo in blagajno, žene in otroci pa so siti, preskrbljeni in redno pretepeni!!!
Žal, taki me ne bojo učili kaj so družinske vrednote in kaj je družina, vedno pa lahko pridejo k meni na obisk, da vidijo kako je videti velika ljubeča družina brez paternalističnega podivjanca, ki seje teror in strah, da se ga njegovi otroci ne znebe nikdar več..
RKC is on the move!:mad: :mad: :mad:

Konfucij
01.12.2006, 17:40
Kako že pravjo: iz tvojih ust v božja ušesa.

Je pa Drobnič odletu. Končno! :)

http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=2&article_id=12061201011725101&cid=100&pgn=1

Škrlatka
01.12.2006, 17:53
men se zdi čist brezveze totih 100 čukov plačat za splav, tako te nekako prisilijo in posegajo v tvojo intimo in v tvoje življenje,pa kdo bi se šel sploh to? revni tako al tako ne morejo plačat, torej bi jih spet mi, bogati pa nimajo časa za kaj takšnega, eto pa smo spet na začetku.

anarchy
02.12.2006, 00:00
Bruto, neto? Tedenske, mesečne prihodke?

Neto na mesec, tako, lih za vsak slucaj, sej to ni neka visoka cifra, saj marsikatera oseba sama zasluzi vec na mesec, zato pravim da bi bil to res minimum. Le zakaj bi mogli revni imeti in delati otroke za bogate, ter jih sami vzgajati. Ce mislijo bogatasi in nasi gospodarji, da so oni vladarji sveta in, da potrebujejo otroke, naj jih naredijo sami in naj jih vzgajajo, pa bomo vidli, kdo potrebuje otroke, mi ali oni? Zakaj bi suznji mogli delat za gospodarje, naj delajo gospodarji za suznje, da vidijo, ali so res toliko pomembni in vredni brez suznjev, ki bi delali zanje, ker vsi smo ljudje in vsi bi mogli biti enakopravni in imeti enake place, z povprecno bruto placo bi bila vecina ljudi na svetu zadovoljna, ker vecina ljudi nima povprecne place.Bogat lahko postanes samo tako, da ukrades revnemu in enkrat bi mogli reci, da mamo dovolj tega in bi mogli zaceti krasti bogatim in delati demokraticne zakone vecine in ne manjsine, kot jih delajo sedaj nasi gospodarji in vladarji sveta.

anarchy
02.12.2006, 00:16
Glede splava se govori o pravicah otroka do zivljenja. Kaksne pravica ma sploh otrok "clovek", niti najosnovnejse do zivljenja nima, ker o pravici ne moramo govoriti, dokler imamo dolznost ziveti! Ce bi imeli pravico ziveti, potem bi imeli tudi pravico umreti in to kadar zelimo, dokler pa nimamo pravice umreti ne moramo niti govoriti, da mamo pravico ziveti, ker zaenkrat je ziveti samo nasa dolznost, ker smo suznji, katere drzava potrebuje, bolj kot mi njo.

Ce mi nimamo pravice ziveti, ali jo ima potemtakem sploh drzava v kateri zivimo? Ce mi moramo ziveti, potem drzava ne bi smela vec ziveti in bi se tako uspostavilo ravnovesje, zaenkrat pa ni ravnovesja, mi smo dolzni ziveti, drzavi pa pustimo pravico ziveti, tako smo usojeni v propadu, saj bogati bodo bogatejsi revezi pa revnejsi.

Vprasanje, ce bo sploh kdo vidu povezavo in smisel posta, toda ljudje se morajo razsvetliti in treba jim je pomagati odpreti oci, ce pa hocete ziveti se naprej v suzenjstvu tako, kot do sedaj pa ne rabi poslusati, kr mislite si svoje.

kartako
02.12.2006, 04:36
Ja,ko se bodo ljudje zavedli, da si z večino civilizacijskih zakonov sami ustvarjajo suženjstvo, bo prepozno
za razmišljanje v stilu: le kako je lahko do tega prišlo?

bladzo
02.12.2006, 08:46
Saj žalostno je to, da je folk mnenja, da je živeti življenje naša dolžnost. Ravno zaradi tega je toliko splavov, samomorov...
Življenje je enostavno pravica, ki ti je podarjena. Ne vem zakaj bi bil kdo drugačnega mnenja v Sloveniji. Pač je treba včasih potrpeti, se fejst trudit, delat. študirat, da si naredimo življenje lepo. Komur pa to pač ne uspe, je pa življenje zanj dolžnost.
To je stvar življenjske logike.
Glede pravice do smrti pa takole. Kdor jemlje življenje kot dolžnost, ga zlahka to pripelje do tega, da jemlje smrt kot pravico. Jemati smrt kot pravico je posledica jemanja življenja kot dolžnost. To se dogaja pri tistih, ki s svojim življenjem niso zadovoljni; ki so se premalo trudili, ali pa preveč pričakujejo.

To je moje mnenje.

lp

mataj
02.12.2006, 12:33
Tu ne gre za pravico, ampak za svetost, se pravi državno lastništvo nad življenjem. "To in to je sveto" je namreč arhaičen izraz za "to in to je državna lastnina".

Kajtimar
02.12.2006, 14:56
Tu ne gre za pravico, ampak za svetost, se pravi državno lastništvo nad življenjem. "To in to je sveto" je namreč arhaičen izraz za "to in to je državna lastnina".
Pri nas v Sloveniji to zaenkrat še ne velja (se pa verjetno dela na tem!), saj samomor ni sankcioniran kot recimo v Ameriki. Dokler lahko državljan Slovenije nekaznovano stori samomor (seveda mu pri tem nihče ne sme pomagati!), je njegovo življenje svobodno in ni v lasti države. :approve:


Lep dan vsem skupaj... :)

kartako
02.12.2006, 16:33
Kajtimar, me prav zanima, kako boš ti mrtvega sankcioniral? :nonono:

Drugače, je pri nas samomor kaznivo dejanje !

kartako
02.12.2006, 16:40
Včasih je na splošno veljalo, kdor daje življenje, ga ima pravico tudi vzeti.
V nekaterih deželah tega sveta to še uporabljajo.
Ker je pa narod vsepovsod že šolano izrojen, skoraj nihče več ne uporablja kot samoumevno.
Kaj si vsak za sebe misli o življenju- najbrž toliko mišlenj kolikor ljudi.
Lahko izvajamo filozofijo o zakonih, paralelno z naravnimi-izgubijo na veljavi.
V osnovi, ker se govori o življenju pa je treba vzeti naravne zakonitosti ves ostalo je umetno. :dontknow:

kartako
02.12.2006, 19:10
Anarhy, če sem malo žleht, zaradi takšnega načina dela, se je zelo razširila v prejšnjem
stoletju črna rasa. :D

Knez
02.12.2006, 19:52
Kajtimar, me prav zanima, kako boš ti mrtvega sankcioniral? :nonono:

Drugače, je pri nas samomor kaznivo dejanje !

Kako naj bo samomor kaznivo dejanje, koga naj kaznujemo, truplo samomorilca?

POMOČ pri samomoru je kaznivo dejanje.