Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Trio


Octapus
23.11.2006, 12:42
Hey

Imam ADSL 1 mega povezavo, in opazil sem ponudbo Trio paket, zdaj pa razmišljam da bi prešel na Trio ker mi je ponudba mamljiva. Zdaj pa me zanimajo naslednje stvari:

- Od centrale sem oddaljen približno 1 km, zato me zanima katera povezava bi mi najboljše delovala 4 ali 10 mb. Bolj se nagibam k 10 mega kajti med 4 in 10 mega povezavo cenovno ni velikih razlik.

- potem siol tv bom pač imel na enem Tv-ju, zanima me pa če bi hkrati lahko tudi gledal tv na računalniku, brez tega da bi dokupil še eden komunikator za 30 čukov, kajti kolikor vem dobiš zrave samo en komunikator.

- tam ko naročaš paket prek neta in izpolnjuješ naročilnico, nevem kaj naj naredim pri eni stvari

PSTN/ISDN
Razvezan dostop

Katero od teh dveh naj vzamem, in kaj pomeni vsaka od teh opcij (imam pa 1 mega linijo, tisti ADSL modri paket)

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor

Octapus
24.11.2006, 11:39
A bi prosim kdo odgovoril

miro74
24.11.2006, 12:04
Verjetno bi ti letela 10mega in 2 tv. Odvisno od parice. Pač zmeniš se, da ti opdrejo za 2 tv vzameš pa samo 1 amino. Pardon Sagem.

jan050
24.11.2006, 12:11
- tam ko naročaš paket prek neta in izpolnjuješ naročilnico, nevem kaj naj naredim pri eni stvari

PSTN/ISDN
Razvezan dostop

Katero od teh dveh naj vzamem, in kaj pomeni vsaka od teh opcij (imam pa 1 mega linijo, tisti ADSL modri paket)

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor

PSTN/ISDN pomeni, da ostaneš vezan na Telekom in plačuješ tudi Telekomu naročnino za telefon tudi, če ga ne boš uporabljal!!
Razvezan dostop pa pomeni, da ukineš priključek pri Telekomu in plačuješ samo še Siolu.

Če imaš možnost, raje vzemi razvezan dostop. Razen, če nujno ne potrebuješ stacionarnega telefona, ker se zna zgoditi, da ti kdaj telefon pri Siolu ne bo deloval.
Sam imam tudi TRIO in razvezan dostop in sem čisto zadovoljen. Na začetku sem imel nekaj težav s telefonom, potem pa je siol nadgradil modem in sedaj dela brez problema.

Upam, da sem ti dosti podrobno odgovoril

tomazz
24.11.2006, 12:16
Razvezan dostop pomeni, da boš prekinil naročnino z Telekomom in tel. št. preneseš na Siolovo telefonijo.

20Mb res vprašanje če ti bo delalo, še vedno obstaja opcija da sprobaš koliko hitro ti dela net ob 2 Tvjih in se potem odločiš ali za zmanjšan prenos ob gledanju 2 tvjev ali pa nižji paket.

japke
24.11.2006, 12:56
za gledanje tv na pc ne potrebuješ aminota.. poglej na www.aditeya.net

lp

Octapus
24.11.2006, 15:31
Hvala za odgovore, zdaj me pa zanima še to, je možno da bi imel tako narejeno da bi imel narejeno na teleizijo v dnevni sobi, na računalniku pa v moji sobi, skratka a je obvezno imeti televizijo poleg računalnika ali je možno imeti tudi v drugi sobi?

Pa če bi bilo po takem da bi imel na televizijo in še na računalnik a bi zadostovala 4 mega povezava, ali pa mora biti 10 mega ?

jan050
24.11.2006, 16:23
Hvala za odgovore, zdaj me pa zanima še to, je možno da bi imel tako narejeno da bi imel narejeno na teleizijo v dnevni sobi, na računalniku pa v moji sobi, skratka a je obvezno imeti televizijo poleg računalnika ali je možno imeti tudi v drugi sobi?

Pa če bi bilo po takem da bi imel na televizijo in še na računalnik a bi zadostovala 4 mega povezava, ali pa mora biti 10 mega ?

Seveda se da, ker gresta iz modema dva kabla (eden do amina, ki gre potem v TV, drugi gre pa lahko do računalnika). Jest imam tud eno televezijo in še eno na računalniku in 4mb povezava, pa mi vse deluje normalno (dol mi vleče včasih tudi maksimalno 4mb). Je pa res, da sem oddaljen manj kot 150m, tako da za večjo razdaljo ne bi vedu

rock
24.11.2006, 19:23
Pa če bi bilo po takem da bi imel na televizijo in še na računalnik a bi zadostovala 4 mega povezava, ali pa mora biti 10 mega ? Iz tegale se mi zdi, da ne razumeš zadeve.
Internet plačuješ glede na naročen paket. Torej 1,2, 4 .. MB.
Pasovne širine za 1 ali 2 TV ne plačuješ posebaj, je vključena v naročnini TV. Linijo ti "odprejo" kolikor je potrebno, da gre vse kar naročiš skozi ( naročena hitrost interneta, 1 ali 2 TV + telefon) , če seveda ni fizične omejitve zaradi oddaljenosti. Net je seveda posebaj omejen na naročen prenos.
Če res rabiš za net velik prenos, naroči maksimum pa boš kasneje zmanjšal, ko boš v praksi sprobal, kaj gre dejansko skozi. Sicer pa ti bodo okvirno itak povedali.

Octapus
24.11.2006, 20:49
aha najlepša hvala vsem.Mislim da bom še malo počakal če pride kakšna nova ponudba, ker opažam da se veliko uporabnikov pritožuje glede okvar itd...

Lp:2thumbs: