Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : download


mckeky
25.11.2006, 13:09
Zanima me z kakšno hitrostjo vam downlowda tistim, ki imate 1024/256?
Ker mene zelo moti, kaker downlowdam pri P2P varianti več kot eno "stvar" je skupni download le 90kb/s pa še to skos skače???
Seweda goworim u primeru veliko sejalcev npr. 300sejalcev in 20 pijavk. uplowd imam omejen na 22kb/s tako da bi po prawem moralo downlowdati s powno hitrostjo.. Pa že ko downlowdam z siolowega serwerja mi downlowda le z 100kb/s. Usem mojim kolegom pa žge dol z 130(mojmo bratrancu celo z 150 do 160 pri 1mb pa ni fejk, ker smo testirali na weč načinov-tudi z siolovega serverja).

U čem bi lahko biw problem?? spywara in virusov nimam ker imam kar dobro zascito. Spomnim pa se da mi je prwa 2 tedna downlowdalo z 128kb/s skos....

Mislim kakor koli je če je na pogodbi rečeno da 1024 (deljeno z 8) je to 128 downlowda!! če je rečeno tako hočem takšno powezawo, saj jo tudi plačujem, če ne mi pa nej račune spremenijo na 5900sit na mesec :)!
Sicer je klical telekomowc in rekel da bi prišel naredit neke meritve z laptopom ampak sem se izgoworil da bom še mal počakal "kao če bo slučajno bolš..-zdi se mi nesmiselno, ker na koncu tako ali tako nič ne nardijo :D :D ) ....razlog: biw je že enkrat na domu ker je prišel pogledat zakaj u telefonah šumi.. na koncu pa ni naredil kaj drugega ko pa na nowo olupil kable in zvezal linijo direktno skupaj z kablami, prej pa je bil kabel "štuklan" skozi plastični "vtikač" in rekel, da je use drugače zvezal, ter da bo internet hitrejši in da u telefonu ne bo šumelo.(ko sem ga za hec uprašal kaj je drugače zvezal je bil brez besed) Pa je šumelo že zvečer :) ...(med tem ko je lupil tiste kable je rekel, da nej bi blo uredo zdej pa sn dwigno slušalko in je bil telefon "mrtev" pal mu pa ni blo jasno zka je modem sinhroniziran tel. pa ne dela :) )
Nato pa kot sem že zgor napiso me je klical še zaradi tega ker sem prijavil tudi poslabšan downlowd ter rahlo povišan ping.. pa sem ga za štos uprašal kolikšen pa bi moral biti downlowd pri 1mb paketu ...pa je rekel "256kb/s" -rekel sem da to ne bo držalo pa je odg. da tako piše na papirju mu(vrjetno je pač prebral uplowd:) )... Sj je bil zelo prijazen pa to kar se tega tiče...sam za tako bi lahk dali ene mal bolj sposobne, ne pa da mi take vn meče po telefonu. Mislim da bi prišel merit tiste meritve le toliko da bi mu pač minil šiht uspeha pa tako ali tako nebi bilo... Težava 1000%ni v moji vezavi ali na računalniko tako da mora biti na telekomu ali pri siolu..

drugače pa to je z mojega ganymeda če slučajno ma kako wezo

DSL Port: Status

Operational mode G.Dmt
State Showtime
Trained transmit bit rate 288 kbps
Trained receive bit rate 1152 kbps

Upstream power 11.5 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 628
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 38
Local line attenuation 29.5 dB
Local signal-to-noise margin 30.5 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 3
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 1
Remote line attenuation 22.5 dB
Remote signal-to-noise margin 29 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

mckeky
25.11.2006, 14:11
razmišljam pa da bi prekinil in odšel na amis kot sem že napisal u drugi temi, saj imajo res dobra cene tiste kolikor sem seznanjen za študente... Moram se le še dobro pozanimati, koliko me stane prekinitev solo dostopa (samostojni priklop). in kako zamenjat ponudnika.... -res da je tale stavek nevmesten zaj in da se to nebo zgodilo, sam za 6231sit na mesec bi kamot lahk dali usej 2mb/s.

kitl
25.11.2006, 15:25
mckeky moja ima na Siolu podobne hitrosti kot ti.

danijel2
25.11.2006, 15:30
Hmm...torej ko sem jaz imel takšno hitrost kot ti omenjaš ( pred nekaj dnevi ) mi je vedno downloadalo z hitrostjo okoli 120-130 zdej ko mam 2mb...pa mi okoli 240..:D

mckeky
25.11.2006, 15:33
replika na kitl:) ...

podobne ali enake?? kr js poznam ene 6primerow ko imajo 1mb pa jim downlowda od 120-150....
Drugače če bi imel powzavo npr. 4mb/s se nebi preveč sekiral če bi blo mal manj kot pa bi blo treba...
Pri 1mb, ki pa je že tako ali tako počasna hitrost pa mi tistih 40kb/s igra kar pomembno vlogo.
(Ganymeda mam nastavlenga kot router pal se pa še fotr poweže se po nawadi buni da mu je volja dial up hitrej odpirala :D )

hitrejše powezave pa si ne mislim privoščit usej dokler bom pri siolu ker so cene dobesedno prizadete

mckeky
25.11.2006, 15:36
Hmm...torej ko sem jaz imel takšno hitrost kot ti omenjaš ( pred nekaj dnevi ) mi je vedno downloadalo z hitrostjo okoli 120-130 zdej ko mam 2mb...pa mi okoli 240..:D

wrjamem ja, ker usem mojim kolegom tut tako.. meni pa tam okol 90 pa še tisto skos neki skače pa zgleda tk ko da bi se hotlo kr naprej neki "zapingat".
Sam ka čem .. siolovci zihr nebojo moglih rešit mojga problema... za njih je zmeraj use normalno pa če rečeš da maš 300pinga... tk da mam 2 izberi.... al "se zadovoljim" z malo počasnejšo hitrostjo al pa plačam in grem drugam.

kitl
25.11.2006, 15:44
mckeky enako kot tebi. No ko sem imel jaz pred leti takšno povezavo se mi je download ustavil na 130 ko sem naročil še TV pa je bil tam med 150 in 160.

prekmurec
25.11.2006, 15:46
meni šiba dol tudi do 620kb/s pa imam 4mb.mogoče mi zato s tako hitrostjo downloada ker imam trio paket;)

kitl
25.11.2006, 15:48
prekmurec zaradi TV-ja se ti poveča dejanski downloadpribližno še za 1Mbit.

prekmurec
25.11.2006, 15:51
sem vedel da je tako

mckeky
25.11.2006, 15:54
prosim.. nebi rad da bi tema zašla :) ... mene zanimajo odg. le tistih, ki imajo osnovno povezavo 1mb/s (1024/256)

mckeky
25.11.2006, 16:02
mckeky enako kot tebi. No ko sem imel jaz pred leti takšno povezavo se mi je download ustavil na 130 ko sem naročil še TV pa je bil tam med 150 in 160.

aha.. sm vrjetno tvoje "pupe" ;) ni preveče motilo da ni bla glih prawa hitrost. Js pač zahtevam tudi tistih 40kb/s ki mi pripadajo! mogoče se komu zdim neumen in da kompliciram neki... sam kakor koli je.. tako ali tako plačujem čez 6tisoč za tisti bogi en mega bit na sekundo... pa še tisto mi ne lavfa z powno hitrostjo.. pač hočem da je hitrost takšna kot mi pripada na pogodbi...

p.s. Tako ali tako ne bom dosegel nič ker pač Si...... edini ki še nardi kaj ob težavah je storz drugače pa po nawadi naletimo (js in kolegi ko imamo kakšno težavo z netom) na same nesposobneže, ki zmeraj trdijo da je to normalno, oz. da je napaka vrjetno doma pri vezavi itd......

gold.t
25.11.2006, 21:27
pozdravljen
hahaha (se opravičujem za tale smeh) samo še čakam,da se oglasi eden od siola in ti pove,da je tisto na pogodbi maximum,to kar dobiš je pa realnost.

mckeky
25.11.2006, 22:28
ok .... ti se kr smej.. sam ni point u tem.. itak wem da ne more bit čist točno 1024 na sek pa je recimo npr. 980 hitrost... ampak useeno.. downlowd 130kot ga imajo usi al pa 90 je pa že neka razlika !!! realn downlowd je tam od 120 do 130 ne pa 90! glih tk si powedal kao tisto MAX na pogodbi... se prawi da je lahk moj downlowd 10kb/s pa je še zmeraj ql ker na pogodbi je pač MAXIMUM powezawa 1mb.

Imam pa še eno vprašanje..ali kje na pogodbi piše da je realnost drugačna kot uni napišejo hitrost??? ali piše samo 1024/256 ...če ne je to po tem takem zavajanje kupcev... ne wem...ali piše kje da si pridržujejo pravico da je hitrost manjša kot piše???

kitl
25.11.2006, 22:48
mckeky ne vsi ISP-ji napišejo, da garantirajo hitrost do. V tvojem primeru je hitrost kar dosti nižja od obljubljene in je zrela za reklamiranje. Moj nasvetn obrni se na Storz-a je fejst dečko in ti bo pomagal kolikor ti bo seveda lahko.

mckeky
25.11.2006, 23:40
mislim da sem mu že enkrat omenjal, pa ni našel kaj bi bil problem.. moj downlowd pa je šow postopoma dolgoročno navzdol... prwe dni je bil kar 130.. potem je slo na 122,120 ...pri 115 pa me je ze zecelo mal jezit kaj se dogaja.

gold.t
25.11.2006, 23:41
pozdravljen
pa mene ne štej med tiste vse,ker mi pri moji liniji 1 m še nikol ni šlo čez 110

mckeky
25.11.2006, 23:45
pozdravljen
pa mene ne štej med tiste vse,ker mi pri moji liniji 1 m še nikol ni šlo čez 110

aja... no pal pač možno da je vzrok edino to, da pač eni imajo več sreče drugi manj :) ...

sam npr. moj ping do googla pri neobremenjeni povezavi........

C:\Documents and Settings\cle-man>ping www.google.si

Preverjanje dosegljivosti www.l.google.com [72.14.221.99] z 32 B podatkov:

Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 62ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 62ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 64ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 64ms TTL=241

Statistika preverjanja dosegljivosti za 72.14.221.99:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 62ms, Maksimum = 64ms, Povprečje = 63ms

danijel2
26.11.2006, 08:02
Hmmm, kaj če bi probal kakšne boljše torrent strani(torrent damage, partis.si)? Če želiš ti lahko pošljem povabilo za partis.si!:)

AlienRex
26.11.2006, 08:24
mislim da sem mu že enkrat omenjal, pa ni našel kaj bi bil problem.. moj downlowd pa je šow postopoma dolgoročno navzdol... prwe dni je bil kar 130.. potem je slo na 122,120 ...pri 115 pa me je ze zecelo mal jezit kaj se dogaja.

Uporabljas slucajno cfosspeed? Kako in kje meris hitrost? SW konfiguracija (na novo nalozeni kaki programi, nova instalacija XP, kateri service pack..)? Uporabljas direktno povezavo ali je vmes kak usmerjevlanik?

Cist tko: 1024/8=128, pa nekaj overhead...meni se 115 ne zdi tako porazno.

storz
26.11.2006, 08:45
aja... no pal pač možno da je vzrok edino to, da pač eni imajo več sreče drugi manj :) ...

sam npr. moj ping do googla pri neobremenjeni povezavi........

C:\Documents and Settings\cle-man>ping www.google.si

Preverjanje dosegljivosti www.l.google.com [72.14.221.99] z 32 B podatkov:

Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 62ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 62ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 64ms TTL=241
Odgovor od 72.14.221.99: bajtov=32 čas = 64ms TTL=241

Statistika preverjanja dosegljivosti za 72.14.221.99:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 62ms, Maksimum = 64ms, Povprečje = 63ms


nazadnje, ko si mi pisal, si mi napisal, da imaš 108-115 kar se mi ni nekako zdelo problematično, ker se nekaj pozgubi pri raznih protokolih.

za vse ostale je pa tako. Pri nas so profili 1mb, 2mb....odprti malenkost več kot 1mb, 2mb... in tudi telekom ima linijo za 1024 odprto na 1152, da ja ne bi kje zaustavljajo.

Poleg tega, če imaš TV, je linija odprta na 8, 12 ali več MB in te potem samo omejuje še siolov profil za internet, zato imajo nekateri več pri 1mb.

Večinokrat je pa samo problem, kako se izvaja teste.

Mckeky: pošlji mi PM še enkrat pa bom pogledal, kaj se bo kaj videlo. Lahko da ti je telekom na začetku odpru linijo do konca in je zato na naših 1mb šlo več. Pa zanima me koliko imaš obremenjen upload ko uporabljaš torrente. Lahko pošlješ kakšen screenshot od programa dumeter www.dumeter.com da vidim, kako poteka prenos.

lp,
storz

mckeky
26.11.2006, 09:21
Hmmm, kaj če bi probal kakšne boljše torrent strani(torrent damage, partis.si)? Če želiš ti lahko pošljem povabilo za partis.si!:)

:) ..na partisu sem ze od samega zacetka vip tk da ni treba (publice zelo redko uporabljam) ...tnx useen. sj ql..sm sem napisal u primeru da je velik seederjev itd,...

mckeky
26.11.2006, 09:26
Uporabljas slucajno cfosspeed? Kako in kje meris hitrost? SW konfiguracija (na novo nalozeni kaki programi, nova instalacija XP, kateri service pack..)? Uporabljas direktno povezavo ali je vmes kak usmerjevlanik?

Cist tko: 1024/8=128, pa nekaj overhead...meni se 115 ne zdi tako porazno.

Ne uporbljam crosspeed. Hitrost sem "sprobal" z siolove strani (download), utorrent(p2p) in speedtest.si .
imam service pack 2, xpje sem umes sicer ze formatiral in na novo dal gor (razlog ni biw internet) pa je enako ostalo.

Upoorabljam pa modem Genymede822+ in imam nastavljenga kot router ja.

mckeky
26.11.2006, 09:55
nazadnje, ko si mi pisal, si mi napisal, da imaš 108-115 kar se mi ni nekako zdelo problematično, ker se nekaj pozgubi pri raznih protokolih.

za vse ostale je pa tako. Pri nas so profili 1mb, 2mb....odprti malenkost več kot 1mb, 2mb... in tudi telekom ima linijo za 1024 odprto na 1152, da ja ne bi kje zaustavljajo.

Poleg tega, če imaš TV, je linija odprta na 8, 12 ali več MB in te potem samo omejuje še siolov profil za internet, zato imajo nekateri več pri 1mb.

Večinokrat je pa samo problem, kako se izvaja teste.

Mckeky: pošlji mi PM še enkrat pa bom pogledal, kaj se bo kaj videlo. Lahko da ti je telekom na začetku odpru linijo do konca in je zato na naših 1mb šlo več. Pa zanima me koliko imaš obremenjen upload ko uporabljaš torrente. Lahko pošlješ kakšen screenshot od programa dumeter www.dumeter.com da vidim, kako poteka prenos.

lp,
storz

Ja res je, napisal sem ti 108-115 ampak zgleda da je bilo to tisti dan ko sem testiral... ne wem, predvidevam da je pač bil slučaj "in da pač pridejo dnevi ko je ping povišan" .
Jep..tut to sem videl da je na ganymedu nastavljeno več downlowda in uplowda kot za osnovni solo paket (sj je to to a ne : Trained transmit bit rate 288 kbps
Trained receive bit rate 1152 kbps). Ko downlowdam torrente imam nastavljeno v klientu u torrent omejitev uplovda na 22kb/s razen ko nič ne downlowdam in čez noč nimam omejeno, da mal pazim na ratio ;)

Pač uprašat pa ni greh a ne ;) ..js pač sem sam primerjavo gledo kako je pri prijateljih, ki imajo isti paket oz. hitrost kot jaz.


http://shrani.si/files/slika1nyln.jpg