Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Funkcionalnost Siol komunikatorja


zsport
27.11.2006, 17:04
Ker sem bil zelo ponosen, da imam na računalniku svojo IP telefonsko št. beri SK:2thumbs: - sem hotel dati to IP številko strankam, pa sem pri testiranju z domačimi telefoni in IP številkami ugotovil sledeče:
- ne veš kdo te kliče na SK (SiOL Komunikatorju):dontknow: . Ali je to iz običajne telefonske slušalke oz. IP računalniškega telefona. Vse skupaj je v SK ZELO nerodno rešeno , kajti samo v spodnjem delu se pojavi "okno ABZ" (avdio, besedilo, zavrni = ABZ) in ti sploh ne veš za kakšen klic gre (ali je slušalka ali računalnik- ne moreš razbrati iz #######@voip.siol.net). In se napačno odločiš - recimo besedilo.... klicatelj pa je na slušalki ?? Halo!!!!
- Tudi zelo nerodno je, če v hipu klica nisi za računalnikom :nonono: oziroma tudi, če si, opozorila niti ne opaziš (sam imam na dveh monitorjih skoraj vedno odprtih od 10 do 20 različnih "oken" in sloh ne opaziš "okno ABZ" v spodnjem delu).
- Ni slušnega signala - zvonenja na računalniku, če ravno nisi pred zaslonom in sploh ne veš, da te kdo kliče - beep:dontknow: pri odprtju "okna ABZ" je ZELO "švoh" rešitev (oglejte si malo SKYPE oz. Windows LiveMessenger, kako je to tam narejeno !!!!)
- tudi bi si želel zamenjati zvočne signale v nastavitvah(orodjarni) kot je to rešeno pri zvonenjih na GSM aparatih (izbira zvonenja za posameznega klicatelja......, MP3 zvonenje ipd.....)
- Kako ustvariš imenik? Oziroma kako shraniš "hitre" številke pod 1,2,3,4,5,6 gumbe v SK - ampak SHRANIŠ - nič ni intuitivno rešeno, res nisem prebral navodil, ampak bi to moralo biti tako enostavno, kot je na običajnih slušalkah oz.GSM aparatih !!!!

Prosim za komentarje !!!

AlienRex
27.11.2006, 18:36
Z vprasanj sklepam, da ti komunikator predvsem sluzi za telefonske klice, zato predlagam uporabo alternativnega programa X-Lite (brezplacen). Tukaj vec o alternativah: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21611

Ce rabis oboje: klicati in uporabljati besedila sporocila, lahko uporabljas oboje hkrati (meni zaenkrat ne dela problema).

Ce rabis pomoc pri nastavitvah se oglasi...

miran74
28.11.2006, 09:42
Se strinjam ne strinjam pa se s tem da ne veš kdo kliče meni se izpiše številka klicatelja

admin
28.11.2006, 10:45
SK ima vsekakor še nekaj porodnih krčev, ki pa jih bomo, upam, kmalu odpravili ter seveda tudi upoštevali pripombe glede uporabnosti in ostalih stvari :)

(končno se je nekdo spomnil dobre kratice ;)

mark2
28.11.2006, 11:11
Ko želim opraviti glasovni klic mi samo od sebe kliče kot video in seveda sogovrnika ne dobim, ker nima videa.

Sem za test klical tudi 080 1000 in čim se mi nekdo oglasi, se zažene video, zvok pa se izgubi. Ko zaprem kamero, se prekine tudi povezava...

Ko mi končno uspe vspostaviti klic, me sogovornik ne sliši oz. vse skupaj odmeva, zaostaja...

Skratka zaenkrat je SK še neuporaben. Tako, da dajte pohitet z novo verzijo:nonono: .

Lp

admin
28.11.2006, 11:22
Ko želim opraviti glasovni klic mi samo od sebe kliče kot video in seveda sogovrnika ne dobim, ker nima videa.

Sem za test klical tudi 080 1000 in čim se mi nekdo oglasi, se zažene video, zvok pa se izgubi. Ko zaprem kamero, se prekine tudi povezava...

Ko mi končno uspe vspostaviti klic, me sogovornik ne sliši oz. vse skupaj odmeva, zaostaja...

Skratka zaenkrat je SK še neuporaben. Tako, da dajte pohitet z novo verzijo:nonono: .

Lp

Hočeš reči, da ko v številčnico vpišeš 080100 in pritisneš Enter oz. na zelen telefon, ti napiše video klic? Ker privzeto bi moral klicati audio, in tako tudi je. Razen če pritisneš Kliči ponovno - v tem primeru kliče video klic.

mark2
28.11.2006, 11:29
Hočeš reči, da ko v številčnico vpišeš 080100 in pritisneš Enter oz. na zelen telefon, ti napiše video klic? Ker privzeto bi moral klicati audio, in tako tudi je. Razen če pritisneš Kliči ponovno - v tem primeru kliče video klic.

Ja tako je. Vem, da bi moral klicati privzeto audio, pa ne. Res pa je, da potem pritisnem tudi kliči ponovno. Pa vendar bi moral tudi "kliči ponovno" opraviti audio.

zsport
29.11.2006, 21:59
Z vprasanj sklepam, da ti komunikator predvsem sluzi za telefonske klice, zato predlagam uporabo alternativnega programa X-Lite (brezplacen). Tukaj vec o alternativah: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21611

Ce rabis oboje: klicati in uporabljati besedila sporocila, lahko uporabljas oboje hkrati (meni zaenkrat ne dela problema).

Ce rabis pomoc pri nastavitvah se oglasi...


Thanks, za predlog AlienRex:) . Na prvi pogled zgleda v redu in dela ZVONEC :2thumbs: (slušni signal). Pri klicanju v SK-ju ne veš, če nisi v prostoru- pri kompu , da te kdo kliče.....

zsport
29.11.2006, 22:06
Se strinjam ne strinjam pa se s tem da ne veš kdo kliče meni se izpiše številka klicatelja

Mislil sem na to, da ne veš (ne VEM) ali te kliče kdo, ki ima VOIP na slušalki:dontknow: (moja mama v stanovanju) ali kolega po internetu preko računalnika:dontknow: oz. tudi on preko "slušalke"

AlienRex
01.12.2006, 16:40
Thanks, za predlog AlienRex:) . Na prvi pogled zgleda v redu in dela ZVONEC :2thumbs: (slušni signal). Pri klicanju v SK-ju ne veš, če nisi v prostoru- pri kompu , da te kdo kliče.....

Me veseli :2thumbs:

mark2
03.12.2006, 05:32
No sem si pobral dol verzijo 1.1 pa dela super:2thumbs: . Sem celo presenečen kako čist zvok, brez odmevov in zaostajanja. Po stacionarnem je slabše. Super, ni kaj:) !

Lp

tomba11
03.12.2006, 10:35
Kje pa si dobu to verzijo?

mark2
03.12.2006, 12:28
Tukaj na forumu.

http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21902

Lp

bostov
03.12.2006, 14:12
Zaželjena bi bila tudi podpora za Skype.

radioton
03.12.2006, 17:34
Z vprasanj sklepam, da ti komunikator predvsem sluzi za telefonske klice, zato predlagam uporabo alternativnega programa X-Lite (brezplacen). Tukaj vec o alternativah: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21611

Ce rabis oboje: klicati in uporabljati besedila sporocila, lahko uporabljas oboje hkrati (meni zaenkrat ne dela problema).

Ce rabis pomoc pri nastavitvah se oglasi...
Pozdrav,
... sem se jaz oglasi. Na kratko: naložol SK, vendar ga preko Wigor ruterja nikakor nisem mogel (čitaj znal) spraviti. Direkt dela OK. Poizkusil pa sem tudi X-Lite, ki je bolj "telefonski", kar jaz na prenosniku tudi potrebujem. Torej, preko Wigorja spet nič. Direktno pa, če sem klican, stvar deluje (duplex). Če pa jaz koga kličem, sogovornika slišim, on pa mene ne. Prosim za pomoč okoli nastavitve X-Lite. Hvala in LP

radioton
05.12.2006, 15:25
Še vedno prosim za nastavitve X-Lite. TNX

AlienRex
05.12.2006, 18:00
Še vedno prosim za nastavitve X-Lite. TNX
Sorry sem spregledal post.
Nastavitve - SIP account settings:
Zavihek Account:
Display name: jaz sem tukaj vnesel svoje ime
User name: 599xxxxx (tvoje uporabnisko ime v siol-komunikatorju oziroma SK)
Password: ***** (tvoje geslo v SK)
Authorization User name: 599xxxxx (tvoje uporabnisko ime v SK)
Domain: voip.siol.net
(ostalo pusti tako kot je)

Zavihek Topology:
STUN server (use specific stun server): stun.siol.net

Ostalo pusti kot je.
Pod Options/devices preveri ce imas prav nastavljeno vir Headset/Speakerphone...

Tolko... Ce mas se problem, pa ZS


Update glede nastavitev routerja:
iz http://www.eyeballchat.com/help/ts.php?problem=Firewall+and+Proxy (Siolov komunikator je kopija eyeball messangerja)
Open the following ports in your firewall (may require assistance from your system administrator):
- UDP ports 5700, 5701 and 5702 and
- TCP ports 5500, 5501 and 5515.

zsport
06.12.2006, 20:02
No sem si pobral dol verzijo 1.1 pa dela super:2thumbs: . Sem celo presenečen kako čist zvok, brez odmevov in zaostajanja. Po stacionarnem je slabše. Super, ni kaj:) !

Lp

Admin, kaj bi lahko bilo pa sedaj narobe:dontknow: ???

No sam sem pobral isto verzijo in glej, sedaj se ne morem logirat več gor, ker mi izpiše, citiram: "< xmpp.siol.net > Sistem je nedosegljiv":dontknow:

In tudi niso še recimo popravili prehod " oken" iz enega monitorja na druga - pri delu uporabljam namreč 24" DELL in 19" Hansola, pa mi je še vendno :nonono: "zmanjka" desktopa.....

admin
07.12.2006, 07:24
zsport, pošlji ZS s telefonsko da preverimo.

70M1
11.12.2006, 22:40
Ima kdo težave s tem, da ima v chat oknu funkcije za obliko in barvo teksta ter smeške zamegljene oziroma onemogočene?
Se da to skenslati?
Kajti brez tega mi komunikator prav nič ne nuca...:blackeye::nonono:

Metek
12.12.2006, 07:11
emoticoni delajo ko se pogovarjaš z drugim uporabnikom komunikatorja, če pa ima sogovornik MSN, pa ne delajo "napredne" funkcije, samo basic text.

ga pa zato jasno pokličeš na telefon... thats the whole point !

70M1
12.12.2006, 11:32
Buuuuu, si razburjen! :P:rolling::D

Ma dokler bodo napredne funkcije omejene na sogovornikovo uporabo komunikatorja, sem skoraj ziher, da komunikator še kar nekaj časa ne bo zaživel. MSN/Windows Live Messenger pač le ima renome...
Js sm Komunikator že skenslu. Bom pač, če se bo pojavila potreba, prešel na Trillian.

jani
12.12.2006, 13:31
Zdravo, nisem noben ekspert, zato prosim, če mi lahko kdo po domače razloži. Sem navdušen nad komunikatorjem, predvsem to s številko je super. Mam pa težavo, če kličem na stacionarni telefon 01/xy, potem me sogovornik skoraj nič ne sliši - jaz pa njega odlično (pri tem mam odprte vse mogoče drsnike za zvok čisto navzgor).
A mi lahko kdo pomaga kaj je narobe?

miro74
12.12.2006, 13:32
Zdravo, nisem noben ekspert, zato prosim, če mi lahko kdo po domače razloži. Sem navdušen nad komunikatorjem, predvsem to s številko je super. Mam pa težavo, če kličem na stacionarni telefon 01/xy, potem me sogovornik skoraj nič ne sliši - jaz pa njega odlično (pri tem mam odprte vse mogoče drsnike za zvok čisto navzgor).
A mi lahko kdo pomaga kaj je narobe?

Si vklopil ojačanje mikrofona na nadzorni plošči za zvok pod windowsi?

jani
12.12.2006, 13:59
Ja, vse sem vklopil. Šel sem skozi nadzorno ploščo, pa tam potem zvoki in audio, sem dal gor. Ne vem pa kje bi blo še ojačanje mikrofona (a je to mogoče microphone boost).

jani
12.12.2006, 15:32
Super, hvala. Zdaj je veliko boljš. Sicer malo odmeva, ampak se vsaj čujemo.

Metek
13.12.2006, 08:22
odmev odpraviš v komunikatorju - nastavitve-zvok/video-zmanjšaj odmev
še boljše pa je, če zdaj ko si vklopil mic boost, ponovno zalaufaš čarovnika za zvočne nastavitve.

meni je pomagalo !

schnapsi
15.01.2007, 12:30
Kot so že drugi rekli na tem forumu ima SK kar nekaj veliko pomankljivosti, ki jih upam, da bodo odpravili, no ena najbolj nujnih in motečih je ta, da ko kličeš iz SK na telefonsko omrežje (PSTN ali pa Siol) je TIMEOUT ZA KLICE ZELO ZELO KRATEK. Zvezo je zato zelo težko vzpostaviti v prvem poskusu, saj telefon na drugi strani običajno zazvni samo 3x (pri klicu na Simobil celo samo 1x) in v tako kratkem času drugi uporabnik običajno ne more odgovoriti na klic. Če ima uporabnik na drugi strani aktiviran PIK, potem najbrž sliši zvonenje 2x, ker se namesto prvega zvonenja posreduje številka klicatelja (testirano doma). Malo je moteče, če moram vsako številko poklicati 2x.

Poskusil sem tudi s Counterpathovim Eyebeamom in pa XLitem, kjer pa tega problema ni, zato je najbrž kriva nastavitev v SK.

S

admin
19.01.2007, 09:32
Kot so že drugi rekli na tem forumu ima SK kar nekaj veliko pomankljivosti, ki jih upam, da bodo odpravili, no ena najbolj nujnih in motečih je ta, da ko kličeš iz SK na telefonsko omrežje (PSTN ali pa Siol) je TIMEOUT ZA KLICE ZELO ZELO KRATEK. Zvezo je zato zelo težko vzpostaviti v prvem poskusu, saj telefon na drugi strani običajno zazvni samo 3x (pri klicu na Simobil celo samo 1x) in v tako kratkem času drugi uporabnik običajno ne more odgovoriti na klic. Če ima uporabnik na drugi strani aktiviran PIK, potem najbrž sliši zvonenje 2x, ker se namesto prvega zvonenja posreduje številka klicatelja (testirano doma). Malo je moteče, če moram vsako številko poklicati 2x.

Poskusil sem tudi s Counterpathovim Eyebeamom in pa XLitem, kjer pa tega problema ni, zato je najbrž kriva nastavitev v SK.

S
Težavo s prehitrim koncem zvonjenja odpravljajo.

komtor
03.06.2007, 20:57
Težavo s prehitrim koncem zvonjenja odpravljajo.

schnapsi in admin, Ali je težava že odpravljena? Če je, prosim za navodilo kako uredit zadevo.