Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prenos ISDN telefonskih številk na Siol


Dravlje
27.11.2006, 17:36
Sem pred tem, da bom prenesel 2 ISDN telefonski številki na paket Siol Trio. Zanima me kaj Telekomov izvajalec odnese, ko spremenim telefonijo. Imam ISDN modem Gigaset 3070 z dvemi brezžičnimi ročkami Gigaset Comfort 4000, kar sem kupil sam), Iskratel NTBA centralco in Iskratel ISDN razcepnik SI 2000 (Line, Modem, ISDN). Na kaj se potem priključi komunikator Sagem.

MrBoombastic
27.11.2006, 18:27
Ker boš polno razvezal, se priključi direktno na tel.vtičnico na steni.

AlienRex
27.11.2006, 18:46
Sem pred tem, da bom prenesel 2 ISDN telefonski številki na paket Siol Trio. Zanima me kaj Telekomov izvajalec odnese, ko spremenim telefonijo. Imam ISDN modem Gigaset 3070 z dvemi brezžičnimi ročkami Gigaset Comfort 4000, kar sem kupil sam), Iskratel NTBA centralco in Iskratel ISDN razcepnik SI 2000 (Line, Modem, ISDN). Na kaj se potem priključi komunikator Sagem.
Govorimo o razvezanem dostopu, ne?
Odnese ti razcepnik in NTBA (NT terminator) - to je last Telekoma. Direkt na linijo se prikljuci modem (Sinope ali Sagem ali Ganymede z Vigor adapterjem). V modem pa se prikljuci ANALOGNI telefon (ISDN ne gre!). Zaenkrat Siol ne ponuja moznosti prikljucitve ISDN aparatov. Lahko sicer kupis adapter (rang 30k). Mislim, da bo najbolje (in najceneje) da Gigaset 3070 zamenjas z eno analogno bazno postajo (rang 10k) , prenosne ISDN slusalke pa lahko zadrzis (le te se prikljucijo na novo bazno postajo).

tko nekako...

Dravlje
28.11.2006, 07:11
Hm, dobro odnesejo mi razcepnik in NTBA, vendar ali mi potem instalirajo dozo za navaden telefonski priključek, saj ko mi vse odinstalirajo nimam kam priključiti modem (Sagem).

miro74
28.11.2006, 08:47
Dozo pa vtičnico si pa ja sam znaš priklopit

AlienRex
28.11.2006, 19:54
Hm, dobro odnesejo mi razcepnik in NTBA, vendar ali mi potem instalirajo dozo za navaden telefonski priključek, saj ko mi vse odinstalirajo nimam kam priključiti modem (Sagem).

Linija z RJ11 prikljuckom je prikljucena v razcepnik. Namesto v razcepnik gre sedaj v Sagem.
Ce bos imel modem dalec proc, potem rabis pac napeljati (podaljsati ta kabel). Telefon pa prikljucujes v modem (Sagem, Sinope...)

Da te pomirim (ali se bolj zbegam). Ker imas ISDN sam ne mores opraviti montaze, ampak ti jo bo Telekomov tehnik. Torej ti bo on nekako moral prikljuciti Sagem tam kamor bos ti zelel. Hkrati ti bo prikljucil se telefon in opravil vse potrebno (registracijo,..). Vsaj tako je bilo pri meni in ne vidim razloga da tega ne bi enako naredili pri tebi.
Citat s strani http://storitve.siol.net/internet/adsl-dostop/cenik/
* Samostojna vzpostavitev ADSL je možna samo za naročnike ADSL prek navadne (PSTN) telefonske linije.