Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ping


matej77p
28.11.2006, 14:32
Ne mislim težit rad bi samo pojasnilo glede ping-a.
Klical sem že na teh. pomoč pa so mi odgovorili da posredujejo če je ping večji kot 100, 400
Vendar za mene je v sloveniji sprejemljiv ping 13 -20 ne pa 31 ali več kot v mojem primeru
V tujino pa avtomatsko 61 (barem je stabilen), kot se mi zdi zaradi telia neta

Merjenje je nareto na vse možne serverje (avstija slovenija), ves promet z netom je bil izklopljen, računalnik imam v tip-top formi:D - pingi so konstantni na vse serverje:

tracert 80.64.134.66 (BF2 SERVER NA DUNAJU)

Tracing route to game66.gameblix.com [80.64.134.66]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 * * 30 ms drava1-2-1-0.siol.net [89.143.4.9]
3 31 ms 31 ms 31 ms asterix-2-0-0.siol.net [89.143.1.29]
4 31 ms 31 ms 31 ms 89.143.1.10
5 31 ms 31 ms 31 ms win-b2-link.telia.net [213.248.76.61]
6 46 ms 46 ms 46 ms ffm-bb2-link.telia.net [80.91.249.26]
7 46 ms 46 ms 62 ms ffm-b3-link.telia.net [80.91.249.141]
8 46 ms 46 ms 46 ms lambdanet-111166-ffm-b3.c.telia.net [213.248.68.
206]
9 62 ms 62 ms 62 ms VIE-5-pos200.at.lambdanet.net [217.71.105.82]
10 62 ms 62 ms 62 ms lambdanet-gw.at.vienna.at.cix.at [80.86.169.170]

11 62 ms 62 ms 62 ms ge16-0-0992.warp9.vienna.at.cix.at [80.64.128.18
9]
12 62 ms 62 ms 62 ms ge49-0-0990.datawarp7.vienna.at.cix.at [80.64.12
8.147]
13 62 ms 62 ms 62 ms game66.gameblix.com [80.64.134.66]

Trace complete


(Popolnoma ista zgodba je z vsemi serverji v tujini)
ping v sloveniji = 31 ali večji
ping tujina = 62 ali večji

S I O L . C O M :

Tracing route to siol.net [193.189.160.234]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 30 ms 15 ms 15 ms drava1-2-1-0.siol.net [89.143.4.9]
3 31 ms 31 ms 31 ms obelix-1-0-0.siol.net [89.143.1.33]
4 31 ms 31 ms 31 ms 89.143.1.86
5 31 ms 31 ms 31 ms 193.189.161.202
6 31 ms 31 ms 31 ms jupiter.siol.net [193.189.160.234]

Trace complete.

Za mojo rabo interneta so pingi malo previsoki glede na to da so pingi drugih prijateljev sosedov (drugih ponudnikov) na iste serverje v slovenijo 15 v tujino 31

Ob podpisu pogodbe se pač ne da preverit pinga, zato me zanima kako je z tem?

Najlepša hvala za odgovor

blaz_u
28.11.2006, 14:56
Realno je tako, ce ti ping ne skace, in ga imas manj kot 40, imas OK povezavo. Ne splaca se prijavljat napake enostavno zato, ker ni dovolj visok ping, da bi ti sli odpravljat napako. Ce pravis, da imajo sosedi ping 15, imas slabo napeljavo v hisi.

T-a-d-e-j
28.11.2006, 20:42
Amis, 1/256 preko Telekoma (centrala Lenart):

Tracing route to game66.gameblix.com [80.64.134.66]
over a maximum of 30 hops:

1 47 ms 99 ms 99 ms speedtouch.lan [192.168.1.254]
2 * * * Request timed out.
3 63 ms 61 ms 36 ms 85.10.0.17
4 16 ms 17 ms 16 ms elas-mb-11-0-0.siol.net [89.143.4.18]
5 16 ms 16 ms 16 ms maribor3-vlan-299.amis.net [85.10.0.74]
6 17 ms 28 ms 28 ms maribor2-ge-1-3-0-0.amis.net [212.18.35.73]
7 21 ms 21 ms 22 ms vix.vienna.at.cix.at [193.203.0.81]
8 24 ms 24 ms 28 ms ge49-0-0990.datawarp7.vienna.at.cix.at [80.64.12
8.147]
9 22 ms 22 ms 24 ms game66.gameblix.com [80.64.134.66]

Trace complete.

Za dober ping v tujino boš moral poiskat drugega ponudnika, žal. Po Sloveniji imam pri Amisu sicer za kak ms višji ping, zato pa imam v tujini tudi za 10 in več ms manjšega kot prej pri Siolu... Imaš pa vsekakor previsok ping do Siola, kontaktiraj Storz-a.

rda
28.11.2006, 21:10
Ah, ze zopet za Amis :nonono:

Edit: Mi lahko razlozis kaj dela tale Siol pri tvojem opevanem Amisu:
4 16 ms 17 ms 16 ms elas-mb-11-0-0.siol.net [89.143.4.18]

T-a-d-e-j
28.11.2006, 23:01
To se tudi sam sprašujem:).

wishmaster
29.11.2006, 09:29
Amisov internet imas prek Siola:veryevil: :veryevil:

matej77p
29.11.2006, 10:15
Saj moja objava je namenjena STORZ-u pa do zdaj ni bilo odgovora ! a mu to poslem na privat?

T-a-d-e-j
29.11.2006, 10:27
Si si že sam odgovoril :). Verjetno je tisti siol vmes posledica tega, da sem še vedno na preko Telekoma priklopljen, ali? Je pa stvar taka da mam ful nižje pinge zdaj.

matej77p
29.11.2006, 10:35
Ne razumem kaj sem si sam oidgovoro?!
ping 61ms (konstanten na vse serverje v tujini) je apsolutno previsok
ping 31ms do siola tudi, čeprav če bi bilo povsod 31 bi bilo super

Na koncu pa če bom prekinil razmerje zaradi neizpolnjenih pričakovanj, ki se jih ne da prevrit, bom pa moral še plačat al kaj ????

Slayer
29.11.2006, 11:18
Problem z tujino je tale telia.net
Isto pravijo tudi svedski igralci da ima ta globalni ponudnik najslabso povezavo v evropi. Predvidevam, da tudi najcenejso glede na to da jo uporabla siol.

V nedeljo sem bil na enem nemskem serverju, kjer sem imel ping 60, prav tako eden svedski igralec, ki uporablja telia.net. Ostali njegovi kolegi z drugimi ponudniki so imeli 30. Slovenski igralci preko t-2 imajo tudi 30, preko amisa pa 40. Problem se bo resil samo, ce bo telia.net kej naredil v tej smeri ali pa bo siol menjal ponudnika za mednarodni promet.


Vendar pa dvomim, da bo siol kej spremenil ce gledas da je igralcev je majn kot 1000. Ostalih 80000 pa sploh neve kaj je to ping.

KlemenS
29.11.2006, 12:11
pri meni je pa sedaj kak dan dva to...

--- mail.siol.net ping statistics ---
79 packets transmitted, 50 received, 36% packet loss, time 111429ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.018/30.140/229.521/41.868 ms
klemens@laptop:~$

skoz imam packet loss... tudi ce imam direkt racunalnik na modem prikloplen....

storz
29.11.2006, 12:14
pri meni je pa sedaj kak dan dva to...

--- mail.siol.net ping statistics ---
79 packets transmitted, 50 received, 36% packet loss, time 111429ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.018/30.140/229.521/41.868 ms
klemens@laptop:~$

skoz imam packet loss... tudi ce imam direkt racunalnik na modem prikloplen....

tole kr pokliči na 0801000 in prijavite na telekom

KlemenS
29.11.2006, 12:17
ja sem to ze storil, tudi telekomovc me je ze klical da bo sel pogledat na centralo da pogleda...

matej77p
29.11.2006, 12:28
Kot zgleda nisem vreden odgovora - pa bom dal bol konkretno vprašanje:

Kam naj se obrnem glede reklamacij, oziroma rad bi prekinil razmerje brez kazni, ker ponudba pač ne ustreza mojim zahtevam, kar pa pred priklopom nisem mogel vedeti!
Priklopljen sem že drugi mesec, vendar to težavo rešujem že dalj časa (tudi na 0801000) in na forumu kjer pa kar nekaj časa nisem mogel objavljat.
(torej z tem se ukvarjam že od priklopa na SIOL net.)

storz
29.11.2006, 13:00
Kot zgleda nisem vreden odgovora - pa bom dal bol konkretno vprašanje:

Kam naj se obrnem glede reklamacij, oziroma rad bi prekinil razmerje brez kazni, ker ponudba pač ne ustreza mojim zahtevam, kar pa pred priklopom nisem mogel vedeti!
Priklopljen sem že drugi mesec, vendar to težavo rešujem že dalj časa (tudi na 0801000) in na forumu kjer pa kar nekaj časa nisem mogel objavljat.
(torej z tem se ukvarjam že od priklopa na SIOL net.)

20-22ms imam do tebe, tako da se mi to ne zdi hudo.

sem pa že pri prvem tvojem postu pregledal kar sem lahko in ni videti težav na sami liniji.

matej77p
29.11.2006, 13:26
Najlepša hvala!

Ahh, torej se nič ne da, škoda, bom pa moral sam nekaj ukrenit

Še enkrat hvala za odgovor

skunk65
17.05.2009, 11:30
Pozdravljeni. Tudi jaz nisem najbolj zadovoljen s pingom:mad: Sem strasten igralec COD2 in imam največji ping v ekipi. Igram pa samo na slo serverjih.
Ko sem preveril ( zaženi/cmd - pa prilepi: ping siol.net.....) mi je pokazalo cca.46ms. No, Ko sem na serverju imam pinga stalno čez 70, medtem ko ga imajo ostali cca. 20 - 40.
Na siolu me prepričujejo, da je to normalno pa ne verjamem, saj sem od centrale oddaljen samo nekaj sto metrov, napeljava v hiši pa tudi še ni za v penzijo:nonono:
Na žalost se ne spoznam na te zadeve kaj dosti. Mi bi kdo kaj svetoval?
Dodam naj še to, da vsakič ko se logiram na server, ugasnem vse moteče zadeve vključno z xfire-jem. Dela mi samo in edino - avast.
Lp. vsem

jaskichee
17.05.2009, 13:28
maš samo net ali tudi siol tv? če maš še tv je to čist normaln ping

080 Tehnična pomoč
18.05.2009, 06:12
Če si res samo nekaj 100 m od centrale (in je v centrali vdsl plošča), greš lahko na vdsl, kjer boš kljub tvju lahko imel nižji ping (cca. 20 ms do dnsov).

kikus20
19.05.2009, 21:20
Če si res samo nekaj 100 m od centrale (in je v centrali vdsl plošča), greš lahko na vdsl, kjer boš kljub tvju lahko imel nižji ping (cca. 20 ms do dnsov).

Jaz imam vdsl2+ in sem 200m od centrale in imam vseeno okrog 40 ms pinga- in še to samo na www.arnes.si. To ni normalen ping za mojo povezavo potemtakem...
Še izpisek iz cmd-ja za različne strani:

C:\Documents and Settings\Kristjan>ping www.arnes.si

Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=39ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=40ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=40ms TTL=247
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=40ms TTL=247

Ping statistics for 193.2.1.87:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 39ms, Maximum = 40ms, Average = 39ms


C:\Documents and Settings\Kristjan>ping www.google.si

Pinging www.l.google.com [74.125.43.147] with 32 bytes of data:

Reply from 74.125.43.147: bytes=32 time=74ms TTL=242
Reply from 74.125.43.147: bytes=32 time=77ms TTL=242
Reply from 74.125.43.147: bytes=32 time=74ms TTL=242
Reply from 74.125.43.147: bytes=32 time=74ms TTL=242

Ping statistics for 74.125.43.147:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 74ms, Maximum = 77ms, Average = 74ms

Na www.google.si je celo čez 70ms pinga....kar je povsem nesprejemljivo za povezavo kot jo imam.

Blond
19.05.2009, 21:36
fantje ... eno butasto vprašanje ... kam merite vi ping ???

do www.siol.net meni javi to....

Ping statistics for 89.143.249.33:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 4ms, Average = 3ms

a je to dobro ???
samo jaz ne igram igrc ;)))))

Blond

Dunja
19.05.2009, 22:19
@ Blond si na optiki?
ni slab tale ping :)

kikus20
19.05.2009, 22:30
Kako imam jaz lahko na vdsl2+ pinga od 50ms naprej...tudi do 70ms in nad 100ms....

Dunja
19.05.2009, 22:51
preverim jutri na vdsl-ju kakšni so pingi pri meni.
je pa na bakru zadeva normalno drugačna kot na optiki.

kikus20
19.05.2009, 22:58
preverim jutri na vdsl-ju kakšni so pingi pri meni.
je pa na bakru zadeva normalno drugačna kot na optiki.

Vem da je na optiki zadeva drugačna, ampak tudi na vdsl2+ nebi smel biti ping večji kot 10-20ms sploh na taki razdalji od cetrale- do centrale mam samo 200m ping pa je krepko višji. Ti pustim uporabniško ime na zasebno sporočilo če lahko.

LP

Blond
20.05.2009, 06:02
@ Dunja in vsi ostali ... ja na Optiki in povsem zadovoljen.
Razen s TV, ki pa je na optiki enak drek kot na ADSL ... ampak to ni ta tema ....

srus012
20.05.2009, 08:58
Ping preko Siol ADSL2+

Pinging www.siol.net [89.143.249.33] with 32 bytes of data:
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=35ms TTL=121
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=35ms TTL=121
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=34ms TTL=121
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=32ms TTL=121

Ping preko T-2 FTTH optike

PING www.siol.net (89.143.249.33) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=1 ttl=120 time=2.06 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=2 ttl=120 time=1.90 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=3 ttl=120 time=1.89 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=4 ttl=120 time=1.89 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=5 ttl=120 time=1.84 ms

Razlika očitna, ni kaj

Traceroute pa pokaže:

preko Siol ADSL2+

Tracing route to www.siol.net [89.143.249.33]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 * * * Request timed out.
3 34 ms 34 ms 34 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
4 * * * Request timed out.
5 35 ms 33 ms 34 ms asterix-4-1-0.siol.net [89.143.1.45]
6 35 ms 32 ms 35 ms 89.143.1.86
7 35 ms 33 ms 34 ms 89.143.9.6
8 35 ms 33 ms 35 ms 193.189.177.253
9 34 ms 34 ms 36 ms 89.143.249.33

Trace complete.

preko T-2 FTTH optike

traceroute www.siol.net
traceroute to www.siol.net (89.143.249.33), 30 hops max, 60 byte packets
1 89-212-0-1.gw.t-2.net (89.212.0.1) 0.996 ms 2.506 ms 2.515 ms
2 * * *
3 84-255-250-1.core.t-2.net (84.255.250.1) 2.282 ms 84-255-250-5.core.t-2.net (84.255.250.5) 2.247 ms 84-255-250-1.core.t-2.net (84.255.250.1) 2.221 ms
4 six.siol.net (193.2.141.38) 2.181 ms 2.145 ms 2.106 ms
5 asterix-1-1-0.siol.net (89.143.1.5) 2.065 ms 2.017 ms 1.943 ms
6 89.143.1.86 (89.143.1.86) 1.853 ms 1.550 ms 2.223 ms
7 89.143.9.6 (89.143.9.6) 2.162 ms 2.139 ms 2.099 ms

janezpesec1
20.05.2009, 17:26
kikus20: se moj ping za primerjavo, prav tako vdsl:
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=1 ttl=248 time=19.9 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=2 ttl=248 time=24.8 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=3 ttl=248 time=19.3 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=4 ttl=248 time=26.5 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=5 ttl=248 time=22.1 ms

kikus20
20.05.2009, 17:45
kikus20: se moj ping za primerjavo, prav tako vdsl:
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=1 ttl=248 time=19.9 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=2 ttl=248 time=24.8 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=3 ttl=248 time=19.3 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=4 ttl=248 time=26.5 ms
64 bytes from kanin.arnes.si (193.2.1.87): icmp_seq=5 ttl=248 time=22.1 ms


Nekaj so poštimali tako da imam na www.arnes.si podoben ping kot ti. Kaj pa na www.google.si kakšen ping imaš? Jaz okrog 50ms...me zanima...

Dunja
20.05.2009, 18:58
@kikus20:
na arnes.si imam na vdsl-ju pinga povprečno 17ms
na google.si pa je povprečje 50ms
zračne razdalje od centrale 91m

tako da trenutno se podatki ujemajo z vašimi :)

janezpesec1
21.05.2009, 16:59
Nekaj so poštimali tako da imam na www.arnes.si podoben ping kot ti. Kaj pa na www.google.si kakšen ping imaš? Jaz okrog 50ms...me zanima...
Takole je danes:
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=1 ttl=245 time=36.4 ms
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=2 ttl=245 time=36.8 ms
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=3 ttl=245 time=36.6 ms
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=4 ttl=245 time=36.8 ms
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=5 ttl=245 time=36.9 ms
64 bytes from fk-in-f147.google.com (209.85.129.147): icmp_seq=6 ttl=245 time=36.6 ms

6 packets transmitted, 6 received, 0% packet loss, time 5052ms
rtt min/avg/max/mdev = 36.466/36.747/36.904/0.165 ms

Blond
21.05.2009, 17:04
to pa je mac ;)

XxSystemxX
24.05.2009, 13:25
Hah, vi se jezite če vam pinga 31 v Slovenijo, kaj naj rečem pa jaz, ko mi vsak drug dan pinga 200 v tujino? SiOL kakopak ne more glede tega ukrenit nič ker se "zatakne" v tujini :D.

Đizs.