Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL TV na LCD TV


kilkenny
29.11.2006, 16:28
Groza. Kako zanič slika na LCD-ju (82 cm).
Za premikajočimi stvarmi se pojavljajo kockice.

miro74
29.11.2006, 16:55
Jap nič novga. Je ful razlika tud če gledaš na navadnem 51cm al pa 72. Pa tud od oddaje je odvisno.

uporabnik2
29.11.2006, 17:57
http://www.100fps.com/

Death Paladin
29.11.2006, 18:14
Groza. Kako zanič slika na LCD-ju (82 cm).
Za premikajočimi stvarmi se pojavljajo kockice.

Treba je vedet, da imajo LCD televizorji (za enkrat) zelo kvadratasto sliko, ce jo gledas od blizu. Siol TV je pa Mpeg2, kjer se se dodatno pojavijo kvadratki (eni kanali so boljse dekodirani, eni slabse). Pri meni osebno na 72cm CRTju Trinitron, ki ima scanlines, pride zelo lepa slika na katerem koli kanalu. Ko pa gledam na Auditeyja tv prek racunalnika na 19" LCDju, so pa bolj opazni kvadratki. Nekaj se k temu pripomore dejstvo, da Amino malo lepse dekodira signal kot pa PC, saj je to namenska naprava. Kateri LCD televizor pa mas ?

LP

poba2001
29.11.2006, 21:07
Na 32" CRT in LCD z normalne razdaljke perfektna slika.

LP

japke
29.11.2006, 22:25
to se tud jaz sprašujem sedaj ko kupujem TV. ali bo siolTV delal bolje na kakem 100hz 16:9 CRTju ali na LCD al Plazmi?

kakšne so kaj razlike slike sioltv v sliki med njimi.?

genetik
30.11.2006, 09:47
jaooo, zdej sem pa mal presran; LCD je že naročen, pol pa preberem tole...upam na najboljše...

kvaka
30.11.2006, 10:08
Nekaj se k temu pripomore dejstvo, da Amino malo lepse dekodira signal kot pa PC, saj je to namenska naprava.

Ta argument je zelo iz trte zvit. Ne vem če lahko amino izvaja razna mehčanja slike pa podobne finte...

miro74
30.11.2006, 10:44
No najbolj je problem pri programih, ki so ful skompresirani, ker se pol ful vsaka kockica vidi.

igorriba
30.11.2006, 10:51
jaz imam doma sony - jev LCD in nimam nikjer nobenih kockic. Slika je odlična!

kilkenny
30.11.2006, 10:58
Kateri LCD televizor pa mas ?

LP
Samsung Rome 5 (iz Teletrgovine)

miro74
30.11.2006, 11:07
Samsung Rome 5 (iz Teletrgovine)

Jao sm razmišljal, da bi kupo. Thx za post. V Bof je drugač 10k cenejši.

bobi
30.11.2006, 11:19
Samsung Rome 5 (iz Teletrgovine)

Lep pozdrav!

Tudi sam uporabljam isti tv, samo imam drugega ponudnika za iptv in mi zadeva dela zelo dobro in celo amino mi sam preklaplja med resolucijo 16:9 in pa 4:3.
Če ti je delalo na stari tv dobro brez kockic, bi ti moralo na lcd-u delati isto dobro, tako da tv ni nič kriv za kockice. Pokliči na telekom in jim povej kakšne probleme imaš.

igorriba
30.11.2006, 11:33
točno tako je kot je zgoraj opisano. Tudi na siolu samo preklaplja med resolucijami, očitno ni težava v TV - ju

Death Paladin
30.11.2006, 13:10
Ta argument je zelo iz trte zvit. Ne vem če lahko amino izvaja razna mehčanja slike pa podobne finte...

Amino je namenska naprava in software v njem je narejen zato, da dekodira MPEG2 po najboljsih zmogljivostih. Nazalost jaz (zaenkrat, upam pa, da bo kmalu kaj boljsega) ne poznam pri nas kaksnega takega softwara, razen Auditeya TV, ki bi bil narejen za IP TV in nikakor ne izkorisca niti (govorim na pamet) 10% graficnega procesorja ene dobre kartice. Upajmo pa, da se bo v bliznji prihodnosti zadeva obrnila.

kilkenny
30.11.2006, 19:40
Lep pozdrav!

Tudi sam uporabljam isti tv, samo imam drugega ponudnika za iptv in mi zadeva dela zelo dobro in celo amino mi sam preklaplja med resolucijo 16:9 in pa 4:3.
Če ti je delalo na stari tv dobro brez kockic, bi ti moralo na lcd-u delati isto dobro, tako da tv ni nič kriv za kockice. Pokliči na telekom in jim povej kakšne probleme imaš.
Kriv je TV, ker mi na starem (Loewe Aventos, 100 Hz) dobro dela (imam oba hkrati priključena).
Linija je odlična (17 Mbit/s, margin 17 in 19 dB).
Je rahlo boljš z Aminotom 103 kot s Sagem komunikatorjem.
Modemi sprobani Sagem, Ganymede in Sinope. Enako z vsemi.
Sem šel danes v Big Bang pogledat, pa je slika definitivno slabša na LCD-jih.
Sem pa danes priklapljal pri eni stranki na Gorenje LCD. Precej precej boljša slika kot na Samsungu.
Jutri še sprobam z HDMI kablom.

bobi
01.12.2006, 10:16
Kriv je TV, ker mi na starem (Loewe Aventos, 100 Hz) dobro dela (imam oba hkrati priključena).
Linija je odlična (17 Mbit/s, margin 17 in 19 dB).
Je rahlo boljš z Aminotom 103 kot s Sagem komunikatorjem.
Modemi sprobani Sagem, Ganymede in Sinope. Enako z vsemi.
Sem šel danes v Big Bang pogledat, pa je slika definitivno slabša na LCD-jih.
Sem pa danes priklapljal pri eni stranki na Gorenje LCD. Precej precej boljša slika kot na Samsungu.
Jutri še sprobam z HDMI kablom.
Jaz še vedno sumim na motnje na liniji! Ti imaš lahko 100mbit linijo pa bodo zaradi motenj (šumov) v liniji problemi. Verjetno si si ogledal kako dela tv v trgovini? Če je tam delovalo ok, je potem ena od možnosti da je kaj narobe z tvojim, kar pa sumim.
Moj nasvet je da skrajšaš (če je možno) utp kabel in pa pomembna je tudi dolžina od kabla od vhoda v stanovanji in do modema. Naj bi bilo čim krajše! Kabli naj bodo obvezno utp, zaradi motenj okolja. Tehnik ti naj na domu pomeri koliko motenj imaš na liniji, ker rado se zgodi da se nabere volk na parici in ti dela motnje.
Kakšen pakat imaš? Če imaš mogoče 10mbit za internet, ti lahko zmanjka strema za tv!
Pri meni se modem povezuje 24/4 in na to linijo priklopim 2x tv in 2x pc, paket interneta pa imam 1/1 in vse deluje ok. Pred časom sem imel podobne težave in po čiščenju kontaktov v omarici so motnje izginike. Dolžino kabla od omarice do modema imam celo 35 metrov, kar vsekakor ni dobro, ampak sedaj deluje super. Slika pri mojem samsungu pri 4:3 reso. je zelo lepa, 16:9 se moram pa še privadit in tudi dolžina gledanja tv mi je prekratka. Dal ga bom na steno zaradi tega in to po 8. 12., ko dobijo konzole za na zid.
Poročaj kako si porihtal!

uporabnik2
01.12.2006, 10:40
Očitno ni nihče razumel namiga: http://www.100fps.com. Bistvo je, da MPEG2 SD, ki je na izvoru prepleten (interlaced, danes imajo to vse TV postaje, zaradi standarda starega skoraj pol stoletja), nikoli ne bo prikazan na LCD in plazma zaslonih v takšni ločljivosti kot na analognem TV, ker je za prikaz na progresivnih zaslonih potrebno na sliki (premikajoči se seveda, kar pa je večina slik) izvesti enega izmed t.i. deinterlace algoritmov. To pa vedno (vedno!) praktično razpolovi vertikalno ločljivost. Kar pa se odraža kot "spacana" slika. Morda pa v prihodnosti pridejo takšni zasloni, ki bodo šli preko te ovire.

kilkenny
01.12.2006, 11:44
Tehnik ti naj na domu pomeri koliko motenj imaš na liniji, ker rado se zgodi da se nabere volk na parici in ti dela motnje.
!
Saj jaz sem tehnik. Parica je pa odlična, saj imam izmerjeno z vsemi instrumenti, ki jih premoremo na Telekomu. Motenj ni! Plus tega sem probal tudi v delilniku, 3 m od IPBan-a.
Sem pa probal s HDMI kablom med komunitatorjem in TV in je sedaj OK.
Je pa drag. 2m kabel stane 9.990 sit.

bobi
01.12.2006, 15:15
Saj jaz sem tehnik. Parica je pa odlična, saj imam izmerjeno z vsemi instrumenti, ki jih premoremo na Telekomu. Motenj ni! Plus tega sem probal tudi v delilniku, 3 m od IPBan-a.
Sem pa probal s HDMI kablom med komunitatorjem in TV in je sedaj OK.
Je pa drag. 2m kabel stane 9.990 sit.
Me veseli da si uspel, pa magari za dodatnih 10 kilo, važno je da ti sedaj dela dobro :2thumbs:

Tudi sam razmišljam da bi preklopil na hdmi, samo v mojem primeru je to obvezno samo preko amina 130. Če bi si poboljšal sliko bi preklopil. Z resolucijo 4:3 sem zadovoljen, 16:9 se mi pa zdi nekako zamegljena, ali se je pa še nisem navadil.

kitl
01.12.2006, 15:35
Fantje preveč denarja mate :rolling: pol imate pa probleme. Mi na CRT vidimo vse kristalno jasno.

bobi
01.12.2006, 15:38
Fantje preveč denarja mate :rolling: pol imate pa probleme. Mi na CRT vidimo vse kristalno jasno.

Prjatu Kitl, mi to kupujemo na kredo brez obresti ;), odplačevali bomo pa 2 leti :clown:

kitl
01.12.2006, 16:07
bobi vem sej jaz tudi to študiram.

bobi
01.12.2006, 16:25
bobi vem sej jaz tudi to študiram.

Če boš zadovoljen z lepo sliko pri 4:3 in malo manj z 16:9 potem kar :2thumbs:

alfamann
02.12.2006, 22:21
sam a nima lcd hdmi priključka za direkten vklop? A moraš obvezno prek aminota gledat?

rock
02.12.2006, 22:42
vsak ne
sicer pa zaenkrat nič ne nuca, ker signal ni v HD formatu
no razen da se izogniš izgub med STB-jem in TV
potem bo pa glaven problem premahna pasovna širina xDSLx pri vseh, ki ne vidimo vhodnih vrt stavbe v kteri je centrala