Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ADSL razvezan dostop in ISDN telefonija


bing1
30.11.2006, 11:58
Sem ADSL naročnik z ISDN tel. linijo (Siemens Gigaset 3070 in dve brezžični slušalki, vsaka s svojo tel. številko v svojem nadstropju. ISDN centrala se nahaja poleg računalnika.). Iščem možnost prehoda na razvezan dostop, kjer se med ADSL modem in GIGASET 3070 vgradi pretvornik signala. Baje je to Feitz!Box WLAN 7050. Zanima me:
ali to deluje v mojem primeru
ali ga je potrebno posebej skonfigurirati,
ali bosta obe tel. št. dalje delovali
ali je kdo že to poiskusil
Za vsak odgovor se v naprej zahvaljujem.

madmitch
30.11.2006, 12:52
Razvezan dostop? Torej boš prekinil razmerje s Telekomom. Ja Fritz 7050 je OK, ISDN telefoni bodo delali, SiOL telefonija bo delala in tudi Komunikator bo delal na teh istih telefonih. Je pa ta model malo premočan, če ga misliš uporabljati samo za to, saj ima tudi WiFi in je v bistvu router. Dobi se tudi manj zmogljive in cenejše.

Pri meni je takole:
Najprej sta Sagem net in VoIP ter ISDN linija, vse to gre v Fritza, od tam pa en PC preko LAN in eden Wlan, poleg tega gre iz Fritza še Gigaset SX303 in 2xGigaset S1, ki jih uporabljam preko ISDN, par VoIP ponudnikov ter SiOLove telefonije.

In ja, nekaj nastavitev je, a nič strašljivega.

bing1
30.11.2006, 20:52
Najlepša hvala za konkreten odgovor. Mislim, da ga bom še uporabil za wireless router v hiši.

Hvala.

Zaphod
12.12.2006, 18:15
Pozdravljen bing1, glede na to, da imaš Fritza v uporabi bi imel vprašanje: ali lahko vzpostaviš analogno ali ISDN modemsko povezavo? Torej še malo podrobneje: ali je s Fritzem 7050, ki je priključen na ADSL + VoIP, (brez drugih telefonskih linij) mogoče vzpostaviti modemsko (analgono ali ISDN) povezavo z drugim modemom, ki je priključen na navadno telekovo omrežje?

Še pojasnilo: nekoliko nepremišljeno sem prestopil iz ISDN+ADSL sistema na razvezan DUO, sedaj pa ne morem uporabljati modemske povezave z bančnim strežnikom ...

Za informacijo se zahvaljujem!

Lep pozdrav.

madmitch
12.12.2006, 19:07
Hmmm, mislim da je tu bolj problem VoIPa. Ne vem kako se protokoli obnesejo pri povezavi z modemi. Probaj sledeče: v mašino vtakni navaden modem, poveži ga na Fritza, na analogni izhod za telefon in probaj poklicati. Vem da VoIP in fax ne gresta najbolje skupaj, tako da... Za probat je, ni druge.

bing1
12.12.2006, 19:43
Danes sem Fritz-a dobil in zdaj Ima priklop za ISDN linijo. Ko sem se na SIOL-ovi tehnični pomoči zanimal za razvezan dostop, so mi svetovali, naj povprašam na firmi DILING v velenju in tu mi je to aparuturo svetoval g. Šalamun. Sedaj grem v razvezan dostop.

Metek
13.12.2006, 08:13
jaz bi na tvojem mestu raje to rešil z siolovim modemom/wifi routerjem/voip vmesnikom Sinope, ki ga dobiš za 1EUR, kupiti pa moraš analogno bazno postajo SIemens za priklop tvojim ISDN slušalkic.
Ta pa ne bi smela stat več kot 15 jurjev.

alex1
13.12.2006, 10:03
Vsaka bazna analogna postaja Gigaset od starega modela 1000 naprej je kompatibilna z vsemi Gigaset slušalkami. Na bolhi jih je dovolj.

Zaphod
13.12.2006, 12:32
Hmmm, mislim da je tu bolj problem VoIPa. Ne vem kako se protokoli obnesejo pri povezavi z modemi. Probaj sledeče: v mašino vtakni navaden modem, poveži ga na Fritza, na analogni izhod za telefon in probaj poklicati. Vem da VoIP in fax ne gresta najbolje skupaj, tako da... Za probat je, ni druge.

Se strinjam - glede na to, da je jasno, da analogni faxi in modemi čez VOIP delajo slabo (večinoma pa sploh ne) me zanima kako je z ISDN modemi; tu gre vseeno za digitalno povezavo in človek bi pričakoval manj težav kot pri analognih modemih. Prosil bi katerega od srečnih lastnikov Fritza za kakšno informacijo, če je že poskusil uporabiti ISDN podatkovno povezavo čez VoIP... Če to dela, bom seveda kupil Fritza ... samo, za test pa je skoraj 50ksit malce to much:nonono: .

madmitch
13.12.2006, 13:39
Jaz sem imel probleme s faxom in VoIPom. Imam takole kombinacijo; WinFax, Softmodem od Siemens Gigaset SX303 na Fritza in nato v ISDN linijo ter obenem VoIP. Če fax pošljem preko ISDN linije, dela brez problemov, medtem ko je preko VoIPa vedno problem, uspeh pošiljanja je odvisen od sreče in trenutne plime na Pacifiku.

Če mi da nekdo fax številko, bom probal sedaj, ko imam registriran Komunikator.

madmitch
13.12.2006, 13:57
Evo, probal sem preko "navadne" SiOL linije in preko Komunikatorja. Pošiljal sem na Canon Fax L250.

Preko "navadne" SiOL linije je bilo stanje porazno, potrebno je bilo pošiljati 6x in prejemati 3x, da je šlo skozi. Vse kaže, da je problem pri modulaciji analognega signala v digitalnega (Sagem).
Preko Komunikatorja pa je stvar povsem drugačna, pošiljanje in prejemanje je bilo opravljeno brez kakršnegakoli problema in v prvem šusu. Komunikatorjevo številko, Upr. Ime, geslo in strežnike imam upisane v Fritza enako kot ostale VoIP ponudnike. Probal sem tudi preko VoipDiscount in stvar deluje.

Sese12
13.12.2006, 13:59
sedaj pa ne morem uporabljati modemske povezave z bančnim strežnikom ...



Če gre to za PROKLIK NLB, ta deluje tudi preko ADSL in ne rabiš modemske povezave:

madmitch
13.12.2006, 14:36
Če gre to za PROKLIK NLB, ta deluje tudi preko ADSL in ne rabiš modemske povezave:

Jap, tako je, banka je obdržala direktni modemski dostop in dodala dostop preko neta. Mislim, da moraš prositi na banki, da ti spremenijo način dostopa.

Sese12
13.12.2006, 15:19
Če gre to za PROKLIK NLB, ta deluje tudi preko ADSL in ne rabiš modemske povezave:

Ali se je možno povezati z NLB Proklikom preko ADSL-ja?
NLB Proklik deluje tudi preko internetnih povezav (ADSL, LAN, Kabelski modem,...). Za delovanje potrebujete različico programa 6.0.0.13 ali višjo in časovno veljavno kartico. Datum veljavnosti razberete iz številke na spodnji desni strani kartice. Če ustrezata oba pogoja v mapi, kjer je nameščen NLB Proklik, izberete: connectionsettings.exe in ga poženete, nato iz seznama izberete svojo banko (NLB), prestavite izbiro na možnost LAN in
označite kljukico pred napisom HTTPS.

http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=5786&SeS=66249726720930-116384151#proklik18

Zaphod
13.12.2006, 21:34
Ali se je možno povezati z NLB Proklikom preko ADSL-ja?
NLB Proklik deluje tudi preko internetnih povezav (ADSL, LAN, Kabelski modem,...). Za delovanje potrebujete različico programa 6.0.0.13 ali višjo in časovno veljavno kartico. Datum veljavnosti razberete iz .....


Ja, to je že res, NLB res omogoča povezavo na Proklik preko spleta BUT - imeti moraš novejšo kartico s certifikatom, ki podpira preverjanje certifikata preko spleta. Stare kartice se preverjajo lokalno in te se lahko povezujejo samo preko klicne povezave, nove pa (tiste ki omogočajo povezovanje Proklika preko spleta) pa tudi to preverko delajo preko spleta. Cena nove kartice je mislim da okrog 16ksit, zraven pa rabiš še cel kup papirologije (registracija podjetja, ipd) - skratka, da te nekam prime!:mad:
Torej se moram matrat ... Na koncu se mi bo zgodilo, da bom kupil kakšen poceni GSM - samo, da ima modem notri pa bo.:2thumbs:

Zaphod
13.12.2006, 21:51
Evo, probal sem preko "navadne" SiOL linije in preko Komunikatorja. Pošiljal sem na Canon Fax L250.

Preko "navadne" SiOL linije je bilo stanje porazno, potrebno je bilo pošiljati 6x in prejemati 3x ....
Najlepša hvala za trud, madmitch. Stvar je taka, da moraš v Prokliku nastaviti klicno povezavo, ki jo boš uporabil za povezovanje ... Torej edino analogen modem, ISDN, ali pa čez mobilca (tudi analogen) ... Life is a :censored:

Sese12
14.12.2006, 07:39
Najlepša hvala za trud, madmitch. Stvar je taka, da moraš v Prokliku nastaviti klicno povezavo, ki jo boš uporabil za povezovanje ... Torej edino analogen modem, ISDN, ali pa čez mobilca (tudi analogen) ... Life is a :censored:

Jaz mam ProKlik, paket TRIO, razvezan dostop, in povezava dela brez problema preko ADSL, brez dodatnega modema. :2thumbs:

madmitch
14.12.2006, 22:52
Najlepša hvala za trud, madmitch. Stvar je taka, da moraš v Prokliku nastaviti klicno povezavo, ki jo boš uporabil za povezovanje ... Torej edino analogen modem, ISDN, ali pa čez mobilca (tudi analogen) ... Life is a :censored:

Ni za kaj, le moji mami si dolžan veliko bombonjero, ker je sedela na drugi strani in brez ugovorov vračala faxe. :2thumbs:

Zaphod
15.12.2006, 22:05
Ni za kaj, le moji mami si dolžan veliko bombonjero, ker je sedela na drugi strani in brez ugovorov vračala faxe. :2thumbs:

Hvala tud mami,

http://freeweb.siol.net/marmalva/pics/24box.jpg

bonboniera je res virtualna, ampak takle mamo ;)

Lp.

Tonda
12.01.2007, 13:25
Zanima me, zakaj se ta paket trio toliko oglašuje, če ga pa potem v večjem delu Slovenije sploh ni možno uporabljati celotnega paketa. Za mene je to zavajanje kupcev, ker mi ni logično (telekomu in siolu seveda je, saj oba več zaslužita), da ni možnih razvezanih dostopov. Ne mi zamerit, res sem jezen, ker smo že lani spomladi hoteli paket trio, in takrat ni bila možna televizija, za razvezan dostop pa ni bilo niti govora, da ne bi bil dosegljiv (na siolovi spletni strani je bil seznam dostopnosti za televiziijo). Ko smo se ponovno prijavili, je bila možna televizija, vendar brez razvezanega dostopa (zdaj sta tabeli za oboje).
V tej državi mi gre počasi že vse "naživce", ker gre samo za nagajanje eden drugemu (podjetja), ne gre se pa za to, da bi kucu omogočili tisto, kar se oglašuje - ponuja. Zato, prosim, ne oglašujte tega paketa na veliko, če ga ne morete v celoti ponuditi.

LP, in brez zamere T:mad:

P.S. Do sedaj smo bili z storitvami siol -adsl zelo zadovoljni, vendar ne vem kako dolgo bomo še.

storz
12.01.2007, 14:01
Zanima me, zakaj se ta paket trio toliko oglašuje, če ga pa potem v večjem delu Slovenije sploh ni možno uporabljati celotnega paketa. Za mene je to zavajanje kupcev, ker mi ni logično (telekomu in siolu seveda je, saj oba več zaslužita), da ni možnih razvezanih dostopov. Ne mi zamerit, res sem jezen, ker smo že lani spomladi hoteli paket trio, in takrat ni bila možna televizija, za razvezan dostop pa ni bilo niti govora, da ne bi bil dosegljiv (na siolovi spletni strani je bil seznam dostopnosti za televiziijo). Ko smo se ponovno prijavili, je bila možna televizija, vendar brez razvezanega dostopa (zdaj sta tabeli za oboje).
V tej državi mi gre počasi že vse "naživce", ker gre samo za nagajanje eden drugemu (podjetja), ne gre se pa za to, da bi kucu omogočili tisto, kar se oglašuje - ponuja. Zato, prosim, ne oglašujte tega paketa na veliko, če ga ne morete v celoti ponuditi.

LP, in brez zamere T:mad:

P.S. Do sedaj smo bili z storitvami siol -adsl zelo zadovoljni, vendar ne vem kako dolgo bomo še.

za katero lokcaijo pa vas zanima TRIO? Če je ta s karete pišete tale sporočilo, potem je možna tam televizija, razvezan dostop pa žal ne.

lp,
storz

rda
12.01.2007, 14:25
za katero lokcaijo pa vas zanima TRIO? Če je ta s karete pišete tale sporočilo, potem je možna tam televizija, razvezan dostop pa žal ne.

lp,
storz
storz: imam samo jaz občutek, da se razvezan dostop več ne misli širit (glede na to, da se že kar nekaj časa ni in ni nobenega plana za naprej) ?

kandazar
12.01.2007, 15:34
Saj se bosta telekom in siol v roku pol leta uradno združila in tako (vsaj upam) ne bo več izgovorov da je oprema adsl v lasti telekoma.

rda
12.01.2007, 19:24
Saj se bosta telekom in siol v roku pol leta uradno združila in tako (vsaj upam) ne bo več izgovorov da je oprema adsl v lasti telekoma.
Vsakemu laiku je lahko jasno, da polno razvezan dostop Telekomu ne odgovarja (boljše kasirat 2.800 oz. za bedast ISDN 3.700 SIT (deliš z 239.64 pa dobiš €) za storitev, ki je ne potrebujemo).

In še ena cvetka: Naša centrala podpira ADSL2+, kar po mojih informacijah pomeni, da je do centrale speljana optika. T-2 je za taisto centralo dobil odgovor da je kolokacija možna, vendar ni optične povezave. :dontknow:

lp

T-a-d-e-j
12.01.2007, 20:46
Sploh si ne morem predstavljat da do katerekoli ADSL centrale ne bi bila speljana optika... Je sploh kaka alternativa?

T-a-d-e-j
12.01.2007, 21:17
Saj se bosta telekom in siol v roku pol leta uradno združila in tako (vsaj upam) ne bo več izgovorov da je oprema adsl v lasti telekoma.

Potem bi moral Telekom razvezan dostop instantno omogočit tudi vsem ostalim operaterjem, tako da iz te moke dvomim da bo kruh:) .

kandazar
12.01.2007, 21:37
In še ena cvetka: Naša centrala podpira ADSL2+, kar po mojih informacijah pomeni, da je do centrale speljana optika. T-2 je za taisto centralo dobil odgovor da je kolokacija možna, vendar ni optične povezave. :dontknow:

lp

Centrala ima optično povezavo (vse centrale ki podpirajo adsl2+ jo imajo) vendar pa je ta optika že zasedena (čeprav bi se pomoje dalo).

missClause
13.01.2007, 09:41
tanova oprema ki jo dobite je v vaši lasti in ne več v lasti telekoma....torej če se vam pokvari po lastni krivdi, morate kriti stroške sami:rolling:

janezpesec1
13.01.2007, 16:51
Potem bi moral Telekom razvezan dostop instantno omogočit tudi vsem ostalim operaterjem, tako da iz te moke dvomim da bo kruh:) .
Motis se, kvecjemu mora ostalim operaterjem omogociti namestiti svojo opremo pod enakimi pogoji kot je to omogocil sebi.

T-a-d-e-j
14.01.2007, 10:25
Kar pa že omogoča, torej nič novega.

missClause
15.01.2007, 14:08
tadej, če še ne veš, tudi ostali ponudniki ponujajo razvezan dostop

T-a-d-e-j
15.01.2007, 16:51
Vem. Govora je bilo o združitvi Telekoma in Siola in o tem, da bi Siol potem na vseh centralah lahko ponujal razvezan dostop brez da zakupi prostor na centrali. Dejal sem, da bi to bilo možno le, če bi Telekom to omogočil tudi ostalim ponudnikom, Amisu, Volji, T-2 ju itd...

janezpesec1
15.01.2007, 19:01
T-a-d-e-j to so zaenkrat samo govorice, jaz ne verjamem da se bo to zgodilo.

Veron
15.01.2007, 19:56
Vem. Govora je bilo o združitvi Telekoma in Siola in o tem, da bi Siol potem na vseh centralah lahko ponujal razvezan dostop brez da zakupi prostor na centrali. Dejal sem, da bi to bilo možno le, če bi Telekom to omogočil tudi ostalim ponudnikom, Amisu, Volji, T-2 ju itd...
Ti so samo govorice... kje si pa slišal to?

Roko
16.01.2007, 07:28
To je čisto res. Preberete pa si lahko tule: http://www.telekom.si/podjetje/sredisce_za_novinarje/novice/1426/siol_v_prihodnjem_letu_ponovno_pod_okriljem_teleko ma_slovenije.html

janezpesec1
16.01.2007, 18:54
Na tem linku ne pise nic o razvezanem dostopu na vseh centralah, zal. Meni bi bilo zelo vsec ko bi bilo to res. :)

moat
31.01.2008, 23:12
Pozdravljeni!

Kako je sedaj s tem razvezanim dostopom? Sicer sem naročnik paketa Trio, torej imam tudi IP telefonijo, poleg tega pa še ta "obvezni okrasek" ISDN telefon. Slednjega dejansko ne potrebujem več. Ali ima SiOL v Mežici že zakupljene vode in je mogoč razvezan dostop? Če jih še nima, jih bo sploh kdaj imel in kaj ta nesrečni ISDN pomeni glede na odredbo APEKA? Ali sem prisiljen plačevati za nekaj kar v bistvu ne rabim in ne uporabljam več? V času, ko sem sklepal novo pogodbo za paket Trio, razvezanega dostopa še ni bilo mogoče naročiti.

LP, moat!

miro74
01.02.2008, 06:10
Kot že neštetokrat: razvezan dostop je od 1.4.2007 mogoč POVSOD.

moat
02.02.2008, 20:04
Pozdravljen miro74!

Hvala za odgovor!

Lep večer še naprej! moat

Senitel
20.02.2008, 11:57
Sploh veš kaj je to razvezan dostop?

rda
20.02.2008, 14:13
če plačujem več za razvezan dostop bom pa je vedel kaj je to,kaj misliš ?
Kaj se sploh oglašaš, kdo te je po čem vprašal in ali si ti eden od odgovornih pri SIOL-u ?


Lp
robida

Nerazvezan dostop:
1M/256k = 26€
PSTN Telefon = 11,12€
Skupaj: 37,12€ /mesec

Razvezan duo dostop:
1M/256k + IP telefonija = 31€ /mesec (+ 2 uri brezplačnih pogovorov na mesec)

Razlika torej dobrih 6€ na mesec

In še za primerjavo:
Moj razvezan dostop VDSL 5/2 + IP telefonija je malenkost cenejši od nerazvezanega dostopa 1M/256k + telefon ...da 2 uri brezplačnih klicev in prikaza identitete klicočega sploh ne omenjam...

Če so ti pred razvezanim dostopom telefon plačevali starši, potem sedaj res več plačuješ...

lp

miro74
20.02.2008, 16:15
zame nobeden ne plačuje,mislim da je ta razvezan dostop povsem nepotreben in bi moral bit že zdavnaj črtan v ceniku paketov.Seveda je vsak sam kriv če gre v razvezan dostop,samo odločba s strani APEKA da je preklop iz ISDN v PSTN brezplačen je prišla kasneje ko sem že šel v ta "nori razvezan dostop" tako da sedaj nimam druge izbire kot plačevat dokler ne poteče pogodba.Je pa tudi zgleda že pozabljeno da si bil primoran vzet ISDN če si hotel imet ADSL,kar je bilo nezakonito kot je ugotovil APEK.Res je tudi, da so razni popusti ki tudi niso zanemarljivi.

Lp
robida

Ti pa res nimaš pojma za kaj se gre.

080 Urban
20.02.2008, 16:25
Vsak priključek ima samostojno parico (z izjemo EMX sistema). Za vsako parico uporabnik plača "najem". V primeru nerazvezanega dostopa je ta najem vračunan v ceno PSTN/ISDN priključka, v primeru razvezanega dostopa pa v ceno ADSL priključka.

lp

robida
21.02.2008, 09:41
Vsak priključek ima samostojno parico (z izjemo EMX sistema). Za vsako parico uporabnik plača "najem". V primeru nerazvezanega dostopa je ta najem vračunan v ceno PSTN/ISDN priključka, v primeru razvezanega dostopa pa v ceno ADSL priključka.

lp

Živjo 080 Urban,
hvala za sporočilo in obširno pojasnilo,vzamem vse nazaj kar sem napisal(zato sem tudi zbrisal moja sporočila) in se opravičujem za nekorektnost.


Lp
robida